به گزارش راهبرد معاصر مسعود تجریشی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: دریاچه هامون به عنوان یک پهنه بسیار گسترده میتواند کانون بسیار بزرگی برای تولید گرد و غبار در کشور باشد.
وی افزود: اقداماتی در جهت لایروبی انجام شده، در این زمینه توانستیم از چرای بیش از حد دام در داخل تالاب هامون جلوگیری کنیم.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تأکید کرد: با ورود آب به این تالاب تعداد روزهای پاک 48 برابر شده که نشان از آن دارد که ما میتوانیم با مدیریت صحیح، وضعیت تالابها را به سمتی ببریم تا افراد در حاشیه تالابها با درآمدزایی در آرامش بدون مشکل و گرد و غبار زندگی کنند.
تجریشی ادامه داد: اگر تالابها آب داشته باشند، هنگام وزش باد، مانع از این میشود که گرد و غبار بلند شود همچنین با تلطیف هوا نیز و شرایطی مهیا میشود که افراد آن منطقه دیگر برای زندگی به سایر شهرها کوچ نکنند، به تعبیر دیگر، بزرگترین دریاچه آب شیرین فلات ایران در آستانه خشک شدن است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: پرداخت حقآبه تالاب هامون از سوی کشور افغانستان به قدری قابل اهمیت است که میتوان گفت زندگی در استان سیستان وبلوچستان به این حقآبه بستگی دارد.
تسنیم