جرییات جلسه حقوقی ها برای حمایت از بورس-راهبرد معاصر
الجولانی: سوریه تهدیدی برای کشور‌های دیگر نیست توانیر: قطعی برق ۱۰ روز تا ۲ هفته آینده متوقف می‌شود / در تابستان سال آینده نیز ناترازی برق داریم ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی تداوم سیر صعودی نرخ بهره بین بانکی + جدول تصویب توافق‌نامه تجارت آزاد با ایران در سنای قزاقستان هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور دستور شناسایی مشترکانی که از ماینر استفاه می‌کنند صادر شد نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند طلای جهانی به زمین خورد!  متهمان ناآرامی در بیمارستان شهید جلیل یاسوج دستگیر شدند واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات

جرییات جلسه حقوقی ها برای حمایت از بورس

جلسه حقوقی ها برای حمایت از بورس  امروز با حضور بیش از 50 مدیر ارشد شرکت های بزرگ حقوقی برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۹ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 02
کد خبر: ۵۷۳۴۴

به گزارش راهبرد معاصر جلسه حقوقی ها برای حمایت از بورس  امروز تشکیل شده و خبرهایی از جزئیات آن منتشر شده استو

گویا امروز جلسه ای به حضور بیش از 50 مدیر ارشد شرکت های بزرگ حقوقی فعال در بازار سرمایه تشکیل شده است تا درباره مشکلات و وضعیت فعلی بازار سرمایه صحبت شده و برای خارج  شدن از آن تبادل نظر شود.

در حالی این روزها بسیاری وضعیت فعلی بازار را به عملکرد حقوقی ها مرتبط می دانند که محمد خبری زاد کارشناس بازار سرمایه در توئیتی نوشته در حالی انتقادات از فروش حقوقی ها زیاد شده است که آمارها نشان می دهد در روزهای منفی بازار و مخصوصا دیروز، فروش حقوقی زیاد نبوده است. ترس در بازار بین سهامداران، بیش از فروش حقوقی در این روزها کار را سخت کرده است.

 جلسه حقوقی ها برای حمایت از بورس

 

آیا اعتمادها به بورس بر می گردد؟

 

بورس امروز هم سر ناسازگاری گذاشت و با ریزش به کانال یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد، اصلاحات جزیی روزهای قبل را به عقب راند. این موضوع نگرانی و حتی خشم سهامداران خرد را به دنبال داشت و آنها در بحث‌های فضای مجازی موضوع استعفای حسن قالیباف اصل را بارها و بارها به زبان آوردند.

این دسته از سهامداران بورس معتقدند که بازار به دلیل سیاست‌گذاری‌های نادرست سیاستگذاران از جمله سازمان بورس دچار تزلزل شده است. در مقابل، برخی کارشناسان بازار سرمایه اعتقاد دارند که تغییراتی مانند برکناری رییس سازمان بورس نمی‌تواند تحولی چندانی در بازار ایجاد کند و ریزش‌های شاخص به دلیل اتفاقات دیگری است که خارج از اراده و کنترل رییس سازمان بورس است.

 

قالیباف اصل که پیش از این هم سابقه سکانداری در بازار سرمایه را داشته است، از اواخر فروردین امسال جایگزین شاپور محمدی شده است. برخی سهامداران خرد در واکنش به تداوم ریزش شاخص، در بازار سرمایه او را مقصر می‌دانند. در ادامه بخشی از نظرات این دسته از مخاطبان تجارت‌نیوز منعکس شده است:

 

– «آقای قالیباف اگر نمی‌تواند این وضعیت بازار رو جمع کنه بهتره استعفا بده»

 

– «رییس سازمان بورس نشسته و بازار رو تماشا می‌کنه؟ اینه پاسخ اعتماد مردم؟»

 

– « همه زندگیم تو بورس به باد رفت. آقای قالیباف از اتاقت خارج شو و جوابگوی مردم باش»

 

– «قالیباف را برکنار کنید از وقتی اومده بازار متزلزل شده»

 

– «الان چه وقت عوض کردن رییس سازمان بورس بود؟ می‌خواستین بازارو زمین بزنید بفرما…»

 

 

جرییات جلسه حقوقی ها برای حمایت از بورس

چه کسی مقصر ریزش بازار است؟

در مقابل این عده از سهامداران خرد، کارشناسان اقتصاد و بازار سرمایه معتقدند که رییس سازمان بورس نقش خاصی در ریزش بازار ندارد. پیمان مولوی، دبیر انجمن اقتصاددانان در واکنش به سهم قالیباف اصل در ریزش‌های اخیر بازار سرمایه به تجارت‌نیوز می‌گوید که اگر قرار است سهامداران به کسی خرده بگیرند، آن فرد رییس سازمان بورس نیست و دولت است. آنها باید از دولت بپرسند چرا از یکسو سیگنال‌دهی قوی می‌کند که مردم به بورس وارد شوند و از آن سمت دانسته یا نداسته، رفتارهایی مرتکب می‌شود که بازار واکنش منفی نشان دهد.

 

به عقیده مولوی، کش و قوس‌هایی که برای عرضه دارا دوم و فروش سلف نفتی رخ داد و همچنین عرضه آبشاری 30 درصد دوم سهام عدالت همه و همه روی وضعیت فعلی بازار تاثیرگذار بود. این اقتصاددان سوی دیگر ماجرا را سهامدارانی می‌داند که با نگاه غیرعلمی از بورس انتظار معجزه داشته‌اند.

 

او توضیح می‌دهد که اقتصاد ایران به شدت روایی است و شایعات و اخبار شفاهی روی بازارها تاثیر می‌گذارد. به عنوان مثال شایعه رایج درباره بورس این بود که بازار در شهریور ماه نزولی است و همین مساله باعث خروج برخی سهامداران خرد شده که دانشی برای فعالیت در این بازار ندارند.

 

مولوی به این دسته از سهامداران توصیه می‌کند که دست به عصا حرکت کنند و سرمایه‌شان را به دست صندوق‌های سرمایه‌گذاری بسپارند تا متضرر نشوند.

 

جرییات جلسه حقوقی ها برای حمایت از بورس

 

آیا حقوقی‌های بازار مقصرند؟

محمد گرجی‌آرا، کارشناس بازار سرمایه در مواجهه با پیشنهاد استعفای قالیباف از سوی سهامداران بورس به تجارت‌نیوز می‌گوید که سازمان بورس نهاد نظارتی است و فرآیند سرمایه‌گذاری را تسهیل می‌کند.

 

او تاکید می‌کند که حمایت از بازار سرمایه برای صعود شاخص، از اساس وظیفه رییس سازمان بورس نیست و فقط می‌توان درباره مشکلات هسته معاملات، دامنه نوسان و درصد شناوری و … سیاست‌های این چنینی او را مورد پرسش قرار داد.

 

این کارشناس بازار سرمایه توضیح می‌دهد که رفتار حقوقی‌های بازار هم چندان در اختیار رییس سازمان بورس نیست و حقوقی‌های بازار که زیر نظر بانک‌ها، صندوق‌های بازنشستگی و … فعالیت می‌کنند همگی زیر نظر دولت و وزرا هستند.

 

به جز این حقوقی‌های بازار هم بر اساس منافع سهامداران خود رفتار می‌کنند و نمی‌توان آنها را مجبور به دستکاری در بازار کرد. در غیر این صورت «خیانت و دخالت نابجا» در بازار سرمایه اتفاق افتاده است.

 

جرییات جلسه حقوقی ها برای حمایت از بورس

 

رییس سازمان بورس در چه مواردی کوتاهی کرده است؟

وحید هلالات دیگر کارشناس بازار سرمایه گرچه نقش چندانی برای رییس سازمان بورس در ریزش شاخص قائل نیست اما به تجارت‌نیوز می‌گوید که یکی از عوامل ریزش شاخص بورس، نبود ثبات در قوانین بازار سرمایه است که این اتفاق اخیرا رخ داد و به سرعت اصلاح شد.

 

بنابراین حداکثر نقشی که می‌توان برای قالیباف در وضعیت فعلی بازار قائل شد، مواردی مانند اختلال در هسته معاملات و نبود زیر ساخت‌های کافی و بی‌ثباتی قوانین است.

 

به گفته این کارشناس، رییس سازمان بورس نقشی مشابه رییس بانک مرکزی را ایفا می‌کند که در قیمت دلار تاثیر چندانی ندارد. هلالات اینگونه ادامه می‌دهد که عوامل کلان اقتصادی و حتی سیاسی در قیمت دلار موثرند و رییس بانک مرکزی به تنهایی نمی‌تواند معادلات قیمت دلار را رقم بزند. بنابراین در بازار سرمایه هم وضعیت به این شکل است که رییس سازمان بورس به عنوان ناظر بر درستی معاملات عمل می‌کند و نقش چندانی در ریزش یا صعود شاخص بورس ندارد.

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار