به گزارش راهبرد معاصر؛ طرح وام ودیعه مسکن برای حمایت از مستاجران چندماه پیش مطرح شد. پس از اعلام شرایط عمومی متقاضیان واجد شرایط برای دریافت ودیعه مسکن در سامانه مسکن ملی ثبت نام کردند و پس از تائید اطلاعاتشان در صف دریافت وام قرار گرفتند. با این وجود برخی مستاجران نسبت به تکمبل اطلاعات خو در سامانه اقدام ننموده اند، از این رو معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی از این دسته مستاجران خواست تا سریعا اطلاعات خود را در سامانه اقدام ملی به ثبت برسانند.
بر اساس اطلاعیه وزارت راه و شهرسازی، همه متقاضیان تسهیلات ودیعه مسکن میتوانند با مراجعه به حساب کاربری خود در سامانه طرح اقدام ملی و از قسمت «مشاهده و پیگیری درخواستها» نسبت به مشاهده وضعیت خود و انتخاب بانک مورد نظر جهت دریافت اخذ تسهیلات اقدام کنند.
نیمه نخست مرداد ماه وزارت راه و شهرسازی در اطلاعیهای اعلامکرد متقاضیانی وام ودیعه مسکن که ثبت نام پیامکی داشتند، ضروری است به منظور تکمیل فرآیند ثبت نام، با توجه به آخرین رقم سمت راست کد ملی خود از ساعت ۱۱ صبح روزهای مشخص شده به سامانه طرح اقدام ملی مسکن به آدرس www.tem.mrud.ir نسبت به تکمیل اطلاعات مورد نیاز اقدام کنند.
با این حال تاکنون تعداد زیادی از افرادی که ثبت نام پیامکی آنها تایید شده است در سامانه مسکن ملی ثبت نام نکرده و اطلاعات خود را تکمیل نکرده اند.
«محمود محمودزاده» معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی روز شنبه در این باره به خبرنگار اقتصادی ایرنا، گفت متقاضیان دریافت وام ودیعه مسکن باید هرچه زودتر مدارک موردنیاز را در سامانه tem.mrud.ir تکمیل کنند تا امکان پالایش و معرفی آنها فراهم شود.
وی با بیان اینکه رقم ودیعه مسکن برای مستاجران تهرانی ۵۰ میلیون تومان، برای سایر کلان شهرها ۳۰ میلیون تومان و برای شهرهای کوچک ۱۵ میلیون تومان است، گفت: سود این تسهیلات ۱۳ درصد تعیین شده است.
محمودزاده اضافه کرد: تاکنون ۴۱۰ هزار نفرمدارک خود را در سامانه مسکن ملی بارگذاری کرده اند که ۳۳۰ هزار نفر واجد شرایط شناخته شدند.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: همچنین از میان واجدان شرایط ۵۴ هزار نفر به بانکها معرفی شده اند که از این تعداد ۱۳۰۰ پرونده در بانکها تشکیل و بیش از ۳۰۰ فقره وام نیز پرداخت شده است.
روز ۱۹ مردادماه امسال ۱۵ بانک کشور مسوول تخصیص این وام شدند و سهمیه استانی بانکها در این زمینه تعیین و پس از هماهنگی با وزارت راه و شهرسازی، به همراه دستورالعمل طرح در روز ۲۱ مردادماه به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد.
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی نیز سه روز پیش وعده داد که تخصیص وام اجاره با مشارکت بانکهای بیشتری شتاب خواهد گرفت و جمع گسترده تری از مردم به صورت روزانه وام ودیعه را دریافت خواهند کرد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: هیچ مانع و ابهامی وجود ندارد و تنها خواهش دارم بانکها به کار خود سرعت دهند و تعداد بیشتری از شعب بانکها به مردم وام دهند تا مستاجران از انتطار خارج شوند.
گروههای مشمول دریافت تسهیلات وام ودیعه مسکن، کارگران و حقوقبگیران ثابت با اولویت ازدواجهای جدید و خانوادههای پنج نفر و بیشتر، مشمولان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و همچنین زنان سرپرست خانوار هستند. همچنین شرایط لازم برای دریافت تسهیلات شامل داشتن فرم ج سبز در سامانه وزارت راه و شهرسازی، نداشتن سابقه مالکیت از سال ۱۳۸۴ به بعد، متأهل یا سرپرست خانوار بودن، داشتن سابقه پنج سال سکونت در شهر مورد تقاضا، و اجاره نامه رسمی یا اجاره نامه ثبت شده در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات و کد رهگیری است.
با افزایش نجومی قیمت ها در بازار مسکن و اجاره بر فشار اقتصادی که مردم به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی برخی از کسب و کارها متحمل شدند افزود که در این اوضاع دولت تصمیم به پرداخت تسهیلاتی تحت عنوان وام ودیعه مسکن نمود که هدف از این کار کمک به مستاجران کم درآمد برای پوشش بخشی از هزینههای افزایش اجاره بها گرفت مراحل لازم را برای برای رسیدن به دست واجدین شرایط طی کرده است و اکنون زمان پرداخت وام ودیعه مسکن توسط معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی اعلام شده است. برای کسب اطلاعات کامل در این خصوص با راهبرد معاصر همراه باشید.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن تا پایان شهریور ماه ادامه خواهد داشت.
پرداخت تسهیلات وام ودیعه مسکن تا پایان شهریور ماه ادامه داردمحمود محمود زاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بانک ها بر اساس دستورالعمل هایی که اعلام شده است از ابتدای هفته اقدام به پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن کرده اند افزود: تاکنون بیش از ۳۰۰ پرونده در بانکها برای دریافت تسهیلات تشکیل شده است و بیش از ۲۵ نفر تسهیلات ودیعه مسکن را دریافت کرده اند.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: تا پایان شهریور ماه پرداخت تسهیلات به متقاضیان ادامه دارد و باید هرچه سریعتر اقدامات لازم از جمله بارگذاری اطلاعات و مدارک در سایت ها انجام شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: متقاضیانی میتوانند این تسهیلات را دریافت کنند که در ابتدا واجد شرایط بوده و بعد از تایید اطلاعات، مدارک خود را در سایت بارگذاری کرده باشند.
محمود زاده با اشاره به اینکه برای حدود ۶۰۰ هزار نفر متقاضی تسهیلات در نظر گرفته شده است افزود: حدود دو میلیون و ۲۲۰ هزار نفر از طریق پیامک برای دریافت وام ودیعه مسکن ثبت نام کرده اند که از این تعداد حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از طریق ثبت نام پیامکی کد ملی معتبر و قابل پیگیری ارسال کردند.
تسهیلات یاد شده در سقفهای ۵۰۰ میلیون ریال در شهر تهران، ۳۰۰ میلیون ریال در سایر کلان شهرها (شهرهای بالای یک میلیون نفر جمعیت شامل مشهد، اصفهان، کرج، شیراز، تبریز، قم، اهواز و کرمانشاه) و ۱۵۰ میلیون ریال در سایر شهرها، با هدف کمک به تأمین افزایش تحقق یافته در ودیعه اجارههای مسکن اقشار کمدرآمد و آسیبپذیر در سال جاری اعطا میشود.
محمود زاده تصریح کرد: هیچ برنامه ای برای افزایش نرخ تسهیلات ودیعه مسکن نداریم و همچنان نرخ تسهیلات در شهر تهران ۵۰ میلیون تومان، در کلان شهرها ۳۰ میلیون تومان و در سایر شهرهای کوچک هم ۱۵ میلیون تومان است.
او اضافه کرد: میزان منابعی که برای این تسهیلات در نظر گرفته شده، حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: براساس شاخصهای مصوبه از جمله افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، زنان سرپرست خانوار، کارگران، زوجهای سال ۹۹، خانوار دارای سه فرزند و بیشتر، برای دریافت وام رتبهبندی و اولویتبندی شده اند.
او ادامه داد: باید متقاضیان هرچه سریعتر برای دریافت این تسهیلات اقدام کنند چرا که هنوز به صورت کامل اطلاعات و مدارک برخی از متقاضیان برای تشکیل پرونده در بانک ها ارسال نشده است.
محمود زاده بیان کرد: شهر تهران بیشترین درخواست برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن را داشته اما شهرهای دیگری از جمله یاسوج و قم هم در رتبه های بعدی برای دریافت تسهیلات و افزایش نرخ اجاره قرار دارند.
او در پایان با اشاره به اینکه ارسال پیامک برای شناسایی خانه های خالی به اتمام رسیده است، گفت: این پیامک ها برای شناسایی خانه های خالی تبدیل به یک برنامه روتین شده است و در حال رفت و برگشت و ارائه مستندات لازم توسط مالکان است.
۱۵ بانک از جمله بانکهای ملت، ملی، سپه، صادرات، پرداخت این تسهیلات را برعهده خواهند گرفت و متقاضیان واجد شرایط می توانند با اعلام قبلی برای دریافت این تسهیلات در زمان اعلام شده به بانکها مراجعه کنند.
نرخ سود تسهیلات ۱۳ درصد است و با سررسید یکساله پرداخت میشود.
در روش اول، گیرندگان وام (مستأجران) میتوانند تسهیلات را یکساله دریافت کنند و صرفا سود آن را ماهانه بپردازند و درپایان سال، اصل آن را پرداخت کنند؛ در روش دوم متقاضیان می توانند وام را سه ساله دریافت کنند و درمدت ۳۶ ماه اصل و فرع آن را به بانک بپردازند.