دستیار «باراک اوباما» تشریح کرد؛
«معامله قرن» بدون تشکیل دولت فلسطینی اعتباری ندارد
مقام ارشد سابق آمریکا در گفتوگو با رسانهای صهیونیستی، گفت که بدون تشکیل دولت فلسطین، هر طرحی برای سازش بین فلسطینیان و رژیم صهیونیستی ارائه شود، شکست خواهد خورد.
به گزارش راهبرد معاصر ، یکی از دیپلماتهای سابق آمریکا احتمال موفقیت طرح رئیس جمهوری این کشور برای پایان منازعه فلسطین و صهیونیستها را پایین دانست.
«دنیس راس»، نماینده آمریکا در غرب آسیا در دوره «بیل کلینتون»، در گفتوگو با کانال تلویزیون «کان» رژیم صهیونیستی گفت که از جزئیات طرح موسوم به «معامله قرن» کشورش برای پایان دادن به این منازعه خبری ندارد ولی این طرح بدون تشکیل دولت فلسطینی محکوم به شکست است.
او در چرایی شکست طرح «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا در مورد فلسطین گفت: «معامله قرن (طرح ترامپ) اگر شامل ایجاد دولت فلسطین نباشد، هرگز جدی گرفته نخواهد شد؛ دولتی که بخشهای زیادی از قدس شرقی را در بر گیرد».
دستیار ویژه «باراک اوباما»، رئیس جمهوری سابق آمریکا در مورد سرمایهگذاری عربها در طرح معامله قرن نیز گفت: «اگر این طرح خواستههای ملی مردم فلسطین را برآورده نکند، کشورهای عربی در بخش اقتصادی این طرح هرگز سرمایهگذاری نخواهند کرد».
راس در مورد موضع «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در قبال این طرح نیز اظهار داشت: «برای نخستوزیر اسرائیل مخالفت با معامله قرن سخت خواهد بود؛ چرا که ترامپ بعد از این همه کار که اخیرا برای اسرائیل انجام داده، [از نتانیاهو] میخواهد در مقابل آن کاری انجام دهد. هرگونه مخالفتی از سوی طرف اسرائیلی با معامله قرن واکنش واشنگتن را در پی خواهد داشت».
نزدیک به یک سال است که طرح آمریکا موسوم به معامله قرن در رسانهها مطرح شده است با این حال هنوز جزئیات این طرح به طور کامل اعلام نشده است.
گزارشهای خبری حکایت از آن دارد که ترامپ اعلام رسمی این طرح ضد فلسطینی را به بعد از انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی که قرار است در نهم آوریل برگزارش شود، موکول کرده، به این امید که بتواند با پیروزی ائتلاف نتانیاهو در این انتخابات و انتخاب او به عنوان نخستوزیر جدید، طرح مذکور را پیش برده و اجرا کند.
روزنامه القدس فلسطین دیروز در گزارشی نوشت که بر اساس گزارشها و اطلاعات به دست آمده، طرح ترامپ شامل ایجاد دولت فلسطین (مطابق راهکار دو دولتی) به پایتختی قدس شرقی نبوده است و تنها قرار است به نوار غزه و بخشهایی از کرانه باختری «خودمختاری» داده شود.
به گزارش القدس، در این طرح روابط تجاری در مناطق «الف» و «ب» برقرار خواهد شد و در آینده گفتوگوهایی بر سر منطقه «ج» در کرانه باختری صورت خواهد گرفت.
در پیمان اسلو منطقه کرانه باختری به سه منطقه نام منطقه «الف، ب و ج» شناخته تقسیم شد. در منطقه «الف» از لحاظ اداری و امنیتی به دست دولت خودگردان بود و در منطقه «ب» از لحاظ اداری به دست خودگردان و از لحاظ امنیتی به دست رژیم صهیونیستی بود و منطقه «ج» منطقهای بود که از لحاظ امنیتی و اداری به دست رژیم صهیونیستی اداره میشد.