«عبور از خام فروشی»؛ تنها راه برون رفت از محدودیت های اقتصادی-راهبرد معاصر
محمدعلی خطیبی، نماینده سابق ایران در اوپک در گفتگو با راهبرد معاصر مطرح کرد:

«عبور از خام فروشی»؛ تنها راه برون رفت از محدودیت های اقتصادی

محمدعلی خطیبی: تنها راهی که برای باید به عنوان یگانه راه رو به روی اقتصاد ما از شرایط تحریمی ایجاد شده باشد و ما آن را به شدت مورد توجه قرار دهیم این است که برای یک بار هم که شده به طور جدی از خام‌فروشی فاصله بگیریم و سعی کنیم هر چه بیشتر روی محصولات غیر نفتی برنامه ریزی کنیم چرا که درآمد و ارزش افزوده تولید کالاهای غیر نفتی برای کشور بیشتر و قابل تحقق تر از درآمدهای خام فروشی نفت است
محمدعلی خطیبی؛ نماینده سابق ایران در اوپک
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۶ - ۲۲ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 12
کد خبر: ۵۸۵۹۵

«عبور از خام فروشی»؛ تنها راه برون رفت اقتصادی

 

محمد علی خطیبی نماینده سابق ایران در اوپک در گفت و گو با راهبرد معاصر در خصوص وضعیت نفت در ماه های آینده که کرونا همچنان شیوع دارد گفت: عدم فروش نفت از زمان تحریم های بین المللی ایران به عنوان یکی از مهمترین منابع تامین درآمدهای ارزی بار سنگینی به دوش بودجه کشور انداخته است. هر چند قبل از شیوع کرونا با دور زدن تحریم ها می توانستیم نفت را تا حدودی به فروش برسانیم اما با همه گیری کرونا، بسته شدن مرزها، تعطیلی ناوگان حمل و نقل بین المللی و کاهش توریزم بین المللی تقاضای نفت به شدت کاهش یافت بنابراین کاهش درآمد نفتی روی اقتصاد کشور به شدت تأثیر گذاشت.


وی در ادامه خاطر نشان کرد : تا زمانی که بیماری کرونا طول بکشد کاهش تقاضای نفت در عرصه بین الملل تداوم می یابد، بنابراین چنانچه بیماری ادامه داشته باشد کماکان کاهش تقاضا و کاهش فعالیت های اقتصادی را خواهیم داشت.


خطیبی درخصوص رویکرد بین المللی کاهش قیمت نفت بیان داشت : کاهش صادرات نفت در حال حاضر یک رویکرد درست بین المللی است، قطعا اگر رویکرد مدیریت عرضه و کاهش قیمت نفت صورت نمی گرفت قیمت‌های نفت از این بیشتر هم سقوط می کرد و آنچه ما می فروشیم حتی در همین میزان محدود هم به پایین ترین حد خود می رسید. لذا کیفیت اجرای تعهدات کاهش تولید در قیمت نفت موثر است، همه تولید کنندگان در اجرای آن سهم دارند و مسئولیت پذیرفته اند، بنابراین اگر بر اساس میزان تولید نفت در دو سه ماه اخیر همچنان کشورها تعهد داشته باشند و این روند ادامه بیابد، قیمت‌های نفت در همین حد باقی می ماند، اما اگر کشورها به دنبال تضعیف این تعهدات باشند و کاهش تولید خود را اجرا نکنند و تولید نفت خود را کاهش ندهند به نظر می‌رسد مدیریت عرضه دچار مشکل می‌شود و حتی به فروش قیمت‌های فعلی هم نمی توان امیدوار بود.

 

عضو سابق اوپک گفت : بحث بیماری کرونا و تاثیر آن بر تقاضای نفت و بحث مدیریت عرضه بسیار مهم است با توجه به اینکه مدیریت عرضه فقط توسط اوپک صورت نمی گیرد و اوپک پلاس، آمریکا و چند کشور دیگر در منطقه آمریکا در این مساله نقش ایفا می کنند و همگی در مدیریت عرضه نقش دارند، بنابراین تمامی این کشورها و مسائل عنوان شده روی قیمت‌های نفت تاثیر می گذارد و می‌تواند قیمت نفت را به سمت و سویی که مایل هستند سوق دهد هرچند تقاضای فصلی هم به مقدار کمی در افزایش فصلی نفت موثر است.

 

خطیبی درباره نرخ نفت در ماه های پیش رو تصریح کرد : به هر حال با توجه به کاهش تقاضای جهانی نفت در وضعیت کرونایی ما هم مثل بسیاری از صادر کنندگان نمی توانیم روی تقاضای فصلی امیدوار باشیم.


وی در خصوص شائبه هایی از تغییرات انتخاباتی آمریکا در فروش نفت و برداشتن تحریم های ایران گفت : برای افزایش صادرات و فروش و درآمدهای نفتی نباید به انتخابات آمریکا امیدوار باشیم چون دو موضوع برای ما قابل تصور است. یا آقای ترامپ روی کار می آید و جمهوری خواهان در این وضعیت فعالیت تحریمی خود را بر علیه جمهوری اسلامی ایران ادامه می دهند و وضعیت تا چهار سال آینده به همین شکل است یا دموکرات ها روی کار می آیند، هر چند با روی کار آمدن آنها هم هیچ چیزی به نفع رفع تحریم‌های ایران نخواهد بود چرا که آنها هم برای رفع تحریم برنامه‌ای ندارند، بنابراین روی کار آمدن این حزب یا آن حزب در آمریکا برای ما چندان فرقی نمی‌کند.


خطیبی توضیح داد: تنها راهی که برای باید به عنوان یگانه راه رو به روی اقتصاد ما از شرایط تحریمی ایجاد شده باشد و ما آن را به شدت مورد توجه قرار دهیم این است که برای یک بار هم که شده به طور جدی از خام‌فروشی فاصله بگیریم و سعی کنیم هر چه بیشتر روی محصولات غیر نفتی برنامه ریزی کنیم چرا که درآمد و ارزش افزوده تولید کالاهای غیر نفتی برای کشور بیشتر و قابل تحقق تر از درآمدهای خام فروشی نفت است

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار