به گزارش راهبرد معاصر ارزش دارا یکم در پایان معاملانت این هفته با افزایش 6 درصدی همراه بود. و ارزش هر واحد صندوق دارا یکم به 18 هزار و 924 تومان رسید. بر این اساس ارزش 200 واحد صندوق دارا یکم به 3 میلیون و 784 هزار تومان رسید.
همچنین قیمت ابطال هر واحد صندوق (NAV ابطال) بر پایه خالص ارزش داراییهای ۲۴۵۵۷ تومان ثبت شد.
معاملات امروز بازار سرمایه درحالی به پایان رسید که شاخص کل این بازار با کاهش ۲۳ هزار واحدی در ارتفاع یک میلیون و ۴۹۲ هزار واحد ایستاد.
نخستین صندوق سرمایهگذاری دولتی (ETF) با نماد “دارایکم” دیروز (یکشنبه ۱ تیرماه) در سبد بورسی سهامداران قرار گرفت و از روز چهارشنبه هفته جاری قابل معامله می باشد. ارزش هر واحد از این صندوق در زمان خرید ۱۰ هزار تومان بود و افراد می توانستند تا سقف ۲ میلیون تومان از واحدهای این صندوق خریداری نمایند. در حال حاضر بر اساس آخرین اخبار سود این صندوق با رشد ۱۱۳ درصدی برای افرادی که به میزان ۲ میلیون تومان از این صندوق ها خریده اند به ارزش ۴ میلیون و ۲۶۷ هزار تومان افزایش یافته است، فعالان بازار سرمایه بر ارزندگی این صندوق تاکید داشته و بر این باورند که ارزش دارایکم همچنان می تواند صعودی باشد. حال ببینیم صندوق دارا یکم شامل چه سهمهایی می باشد؟
سهام موجود در صندوق دارایکم، نخستین صندوق سرمایه گذاری قابل معامله دولتی شامل دو شرکت بیمه ای البرز و بیمه اتکایی امین که هر کدام به ترتیب ۷۵ و ۴۹ سهم در صندوق دارند و همچنین سهام سه بانک تجارت با نماد “وتجارت”، ملت با نماد “وبملت” و صادرات با نماد “وبصادر” می باشد.
با توجه به استقبال مردم از صندوق سرمایهگذاری دارا یکم، قرار است دو صندوق قابل معامله دیگر که پالایشی و فلزی هستند نیز در تیر و مرداد عرضه شود بنابراین افرادی که موفق به پذیره نویسی دارایکم نشده اند می توانند سهام صندوقهای ETF بعدی را خریداری کنند.
با گذشت حدود سه ماه از بازگشایی صندوق واسطه گری مالی یکم با نماد “دارا یکم” در بورس شاهد معاملات خاص آن بوده ایم. این صندوق در روزهای ابتدایی بازگشایی با رشد کم نظیر 50 درصدی شروع به کار کرد و از محدوده قیمتی 20 هزار تومن تا 34 هزار تومن پیشروی کرد. اما پس از آن تا 50 درصد افت کرد و به پایین سطح یعنی قیمت 17000 تومان نیز رسید. معاملات صندوق دارا یکم از این نظر خاص بوده است که با توجه به عدم محدودیت نوسان صندوق در روزهای اول، شاهد قیمت های غیرمعمول در معاملات آن بودیم. پس از آن بود که صندوق های قابل معامله سهامی با دستور مقامات سازمان بورس با محدودیت نوسان 10 درصدی در روز مواجه شدند. این تصمیم باعث شد تا در برخی روزها صف خرید یا صف فروش در صندوق تشکیل شود که در معاملات صندوق های ETF امری بی سابقه بود.
شاید بتوان دلیل خاص بودن معاملات در صندوق دارا یکم را به ماهیت متفاوت آن با سایر صندوق های ETF نسبت داد. برای نمونه تمام صندوق های ETF دارای رکن بازارگردان هستند که وظیفه متعادل کردن قیمت صندوق را بر عهده دارد اما در صندوق دارا یکم رکن بازارگردان وجود نداشت. علاوه بر این ساختار صندوق دارا یکم از نظر نوع مدیریت و نوع سهام موجود در پرتفوی آن نیز منحصربفرد بود و از قوانین معمول صندوق های سرمایه گذاری پیروی نمی کرد.
صندوقهای معاملهپذیر «سهامی» و «مختلط» در هفتهای که گذشت به طور متوسط ۵.۲ درصد رشد قیمت را تجربه کردند ولی خالص ارزش داراییهای آنها ۱.۷ درصد کاهش یافت، این در حالی بود که شاخص کل بورس افت ۲.۲ درصدی را به ثبت رساند.
بیشترین بازدهی هفتگی مربوط به صندوق ارزش آفرین بیدار با ثبت ۱۶.۷ درصد رشد قیمت بود در صورتی که NAV این صندوق ۰.۷ درصد کاهش داشت و بدین ترتیب صفنشینان چهارشنبه «ارزش» حاضر بودند ۱۰ درصد بالاتر از ارزش تئوریک آن بپردازند. بهترین عملکرد هفتگی مربوط به صندوق هستی بخش آگاه (آگاس) با ثبت ۱.۶ درصد افزایش NAV بود.
بیشترین افت قیمت صندوقهای قابل معامله در این هفته به صندوق آرمان سپهر آشنا اختصاص داشت؛ «آسام» با افت ۲.۱ درصدی قیمت مواجه شد در حالی که قیمت سایر صندوقهای مشابه رشد داشت.
در طول هفته جاری صندوقهای کالایی مبتنی بر سکه طلا به طور میانگین بازده ۲.۲ درصدی برای سرمایهگذاران خود به ارمغان آوردند که به موازات آن گواهی سپرده یک روزه سکه طلای بانک رفاه ۰.۴ درصد کاهش قیمت داشت.
این هفته صندوق ETF پشتوانه سکه طلای زرافشان (زر) بیشترین بازدهی (۳.۲ درصد) گروه صندوقهای مبتنی بر طلا را به دست آورد، حباب صندوق پشتوانه طلای لوتوس (طلا) نیز به ۱۷.۷ درصد رسید.
در حال حاضر قیمت سکه یک روزه به نزدیک سکه امامی رسیده و حباب سکه نیز در کمترین مقدار خود در سه ماه اخیر قرار دارد. نرخ دلار صرافی ملی بار دیگر به کانال ۲۳ هزار تومان وارد شده و از سوی دیگر به نظر میرسد قیمت انس جهانی طلا بالای سطح ۱۹۰۰ دلار تثبیت شده باشد.
ریزش اخیر بورس بیشترین لطمه را به دارندگان واحدهای صندوق دولتی مالی یکم وارد کرد. «دارا یکم» از مدتها قبل مورد بیمهری اهالی بازار بود به طوری که از سقف تاریخی خود ۵۰ درصد ریزش داشت ولی دقایق پایانی روز دوشنبه استارت حرکت صعودی آن زده شد و در دو روز پایانی هفته قیمت آن حدود ۲۰ درصد افزایش یافت.
پس از کش و قوسهای فراوان سرانجام پذیرهنویسی دارا دوم یا همان صندوق سرمایهگذاری پالایشی یکم با نماد «پالایش» از چهارشنبه این هفته آغاز شد. امید است که مسئولان ذیربط از اشتباهات پیرامون صندوق قبلی درس گرفته باشند و سرمایه میلیونها نفر را به بازی نگیرند.
تحلیل تکنیکال صندوق دارا یکم در قاب زمانی روزانه نشان می دهد که سطح حمایتی سهم در محدوده 17000 تومان بوده و از همین ناحیه با فشار تقاضاکنندگان رشد کرده است.
الگوی کندلی اینگولفینگ یا پوشای صعودی (مستطیل مشکی) در کف حمایتی، تایید کننده این دیدگاه است. خط روند نزولی (قرمز رنگ) اخیرا با شکست و پولبک به آن همراه شده و مهمترین محدوده مقاومتی پیش رو می تواند 27000-28000 تومان باشد. این محدوده مقاومتی مهمترین مقاومت قیمت است چراکه سقف قبلی و درصد 61.8 فیبوناچی می باشد. پس از آن هدف بعدی قیمت را می توان در سقف این نمودار یعنی در محدوده 34000 تومان دید و هدف بلند مدت نیز، درصد 1.618 فیبوناچی در محدوده 45000 تومان است. با اینحال در صورتی که محدوده حمایتی 17000 تومان از دست برود نمی توان دیدگاه صعودی به روند قیمت را پایدار دانست.