به گزارش راهبرد معاصر مسئولان وزارت آموزش و پرورش از 15 شهریور مدارس را بازگشایی کردند. پس از مدتی حضور دانش آموزان در مدارس اختیاری شد اما با این وجود با شیوع گسترده کرونا در ایران و وضعیت قرمز کرونا در تهران، برخی مدارس تهران تعطیل شدند. آخرین وضعیت تعطیلی مدارس تهران را در ادامه میخوانید.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه ویروس کرونا با قدرت سرایت پذیری بیشتر، سلامت تمامی گروه های سنی را به شدت تهدید می کند گفت: روند شیوع بیماری در کشور سینوسی بوده و پس از هر تعطیلی با اوج گیری مجدد بیماری مواجه هستیم و نگرانی ها از تعطیلی های پیش رو همچنان باقی است.
وی افزود: شیوع کرونا برای همگان درس آموخته هایی دارد که باید از آن بهره گرفت. این ویروس با قدرت سرایت پذیری بیشتر، سلامت تمامی گروه های سنی را به شدت تهدید می کند.
معاون درمان وزارت بهداشت همچنین اظهار کرد: بررسی روند شیوع بیماری کرونا در کشورهای مختلف جهان نشان می دهد، هرگونه سهل انگاری، آسیب های شدید و جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.
جان بابایی افزود: روند شیوع بیماری در کشور سینوسی بوده و پس از هر تعطیلی با اوج گیری مجدد بیماری مواجه هستیم و نگرانی ها از تعطیلی های پیش رو همچنان باقی است.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کرونا طی مدت شیوع آن در کشور جان افراد زیادی، حتی در بین گروه های سنی جوان را گرفته است.
وی با بیان اینکه، کادر بهداشت و درمان چهارمحال و بختیاری از ماهر ترین و متعهدترین نیروهای سیستم بهداشت و درمان کشور هستند خاطر نشان کرد: آینده شیوع بیماری کووید ۱۹ نا مشخص است و عدم رعایت پروتکل ها و افزایش بار مراجعات بیمارستانی، خستگی و فرسودگی کادر درمانی را در پی خواهد داشت.
وی در خصوص کنترل شیوع بیماری کرونا اظهار داشت: تعطیلی کسب و کارها باید بعنوان آخرین راه کار برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ اعمال شود و تا حد امکان آموزش دانش آموزان بصورت مجازی و ازحضور آنها در مدارس کاسته شود.
وی ادامه داد: همچنین توصیه می شود، با حمایت دستگاه های حاکمیتی و قضایی استان با یک برنامه کلی باید میزان شیوع بیماری کرونا را به حداقل رساند.
جان بابایی در پایان متذکر شد، مهمترین هدف سیستم بهداشت و درمان در مدیریت بحران شیوع بیماری کرونا کاهش فوتی های ناشی از این بیماری است، چرا که خسارت مرگ و میر انسانی غیرقابل جبران و برای جامعه تلخ است.
سیدعلی آقازاده افزود: با توجه به شیوع بیماری کرونا و بنا بر تصمیم ستاد مدیریت کرونا در استان مرکزی، یک سوم شمار کارمندان دستگاه های اجرایی و ادارات شامل دورکاری میشوند و دو سوم کارکنان نیز روزانه در سرکار حاضر خواهند بود.
وی ادامه داد: مدارس استان مرکزی در همه مقاطع به مدت یک هفته تعطیل و آموزگاران و شاغلانِ مدارس نیز در سر کار حاضر نخواهند شد.
استاندار مرکزی ادامه داد: در خصوص تعطیلی یا ادامه کار دانشگاههای استان مرکزی و سایر بخشها نیز روز دوازدهم مهرماه در نشستی تصمیمگیری خواهد شد.
آقازاده بیان کرد: دستگاه های خدمات رسان و امدادی نیز مثل سنوات قبل در سرکار حضور خواهند داشت و به شهروندان خدمت رسانی میکنند.
روحالله مومنی اظهار کرد: با توجه به تصمیم ستاد پیشگیری و مقابله با کرونای استان و در پی شیوع ویروس کرونا، تمامی مدارس و آموزشگاههای علمی آزاد و زبان از روز شنبه ۱۲ مهر ماه تا ۱۸ مهرماه، به مدت یک هفته تعطیل است.
وی افزود: با توجه به اعمال این محدودیتها، از روز شنبه ۱۲ مهرماه تا ۱۸ مهرماه به مدت یک هفته تمامی کلاسهای آموزشی در مقاطع مختلف تحصیلی تعطیل و آموزشها به صورت مجازی برگزار میشود.
سخنگوی آموزش و پرورش استان قزوین تصریح کرد: بر اساس تصمیم ستاد کرونا، عوامل اجرایی باید در مدارس حضور یابند و حضور معلمان و دبیران الزامی نیست.
مومنی در پایان گفت: دانشآموزان در این هفته آموزشها را از طریق شبکه تلویزیونی آموزش و از طریق فضای مجازی در شبکه آموزش دانشآموزان "شاد" ادامه خواهند داد.
از نیمه دوم شهریور ماه مدارس بسیاری از مناطق کشور با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی به صورت حضوری بازگشایی شد و دانشآموزان در حال رفتوآمد به مدرسه هستند. اما ظاهرا موضوع سلامت دانشآموزان و بازیگوشی آنها نسبت به رعایت اصول بهداشتی باعث شد تا چند روز بعد وزیر آموزشوپرورش حضور دانشآموزان در مدارس را اختیاری اعلام کند.
این درحالی است که همچنان بخشی از دانشآموزان بنا بر دلایلی مانند عدم دسترسی به گوشیهای هوشمند، علاقه به آموزش حضوری و یا فرار از در خانه ماندن به مدرسه میروند و براساس آمار اعلام شده از سوی آموزشوپرورش؛ بازرسیها دورهای یا اتفاقی نشان میدهد میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدارس همدان 75 درصد است، نکتهای که میتواند عامل نگرانی والدین و زنگخطری برای انتقال ویروس از مدرسه به منازل باشد.
این نگرانی درست زمانی ایجاد شده که برخی کارشناسان میگویند اگرچه درصد کمی از دانشآموزان و آن هم در ساعات کوتاهی به مدرسه میروند اما همین تعداد کم دانش آموز هم میتواند چرخهانتقال ویروس را همچنان در حرکت نگهدارد و دلهره و خطر انتقال کرونا از مدرسه به خانه برای خانوادهها وجود دارد.
پدر یک دانشآموز پایه چهارم ابتدایی به خبرنگار تسنیم گفت: مدرسه پسرم در محله کوی جنت همدان است، هنوز برنامه شاد توسط معلم این مدرسه فعال نشده و به همین دلیل مجبورم فرزندم را به مدرسه بفرستم.
وی با بیان اینکه از وضعیت رعایت بهداشت در این مدرسه راضی نیستیم، اظهار داشت: مواد ضدعفونی کننده به اندازه نیاز دانشآموزان وجود ندارد و حتی برخی دانش آموزان بدون ماسک در کلاس درس حاضر میشوند.
این شهروند همدانی با تاکید بر اینکه بهداشت مدارس پایین شهر نسبت به مناطق دیگر خیلی ضعیف تر است، عنوان کرد: کودکان متوجه حساسیت بیماری نیستند و شرایط را عادی میپندارند.
وی افزود: آموزش و پرورش اگر مسئولیت حفظ سلامتی دانش آموزان را قبول نمیکند و اختیار را به دست خانوادهها میسپارد پس چه دلیلی برای بازگشایی حضوری مدارس باقی میماند؟
این پدر با بیان اینکه امیدوارم دانشآموزان قربانی تصمیم نادرست بازگشایی حضوری مدارس نشوند، تصرح کرد: با توجه به اینکه 8 ماه از شیوع کرونا و آغاز آموزش مجازی تحصیلی میگذرد اما هنوز زیرساختهای آن آنگونه که باید فراهم نشده است.
از سوی دیگر مشاهدات میدانی خبرنگار تسنیم از مدارس سطح شهر حاکی از این است که برخی دانش آموزان در مسیر رفتوآمد به مدرسه از ماسک استفاده نمیکنند بدون رعایت فاصله استاندارد از دوستان خود حرکت میکنند. برخی دانشآموزان پایه اول ابتدایی نیز قادر به تحمل ماسک در کلاس درس نیستند و بدون ماسک در کلاس درس حاضر میشوند.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزشوپرورش استان همدان گفت: تصمیم برای تعطیلی مدارس در اختیار آموزشوپرورش نیست و فقط در حوزه اختیارات ستاد ملی و استانی مدیریت کرونا است.
عبدالله جعفری اظهار داشت:امسال بخاطر شرایط خاص کرونایی، سال تحصیلی با شرایطی متفاوت بازگشایی شد. حضور دانشآموزان در مدارس اختیاری است و هیچ اجباری در کار نیست.
وی با تاکید بر اینکه سخت ترین پروتکلهای بهداشتی برای مدارس استان اعلام شده است، گفت: میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدارس بیش از 75 درصد است.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزشوپرورش استان همدان با بیان اینکه یک سوم مدارس استان جزء مدارس مروج سلامت هستند، افزود: برای این مدارس کمترین دغدغه بهداشتی را داریم.
جعفری با تاکید بر اینکه تمام مدارس از نظر رعایت پروتکلهای بهداشتی و وجود دانشآموزان دارای علائم تنفسی و مشکوک به کرونا رصد میشوند، تصریح کرد: از خانوادهها میخواهیم اگر فرزندشان علائم سرماخوردگی و تنفسی دارد از ورودش به مدرسه جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه محلولهای ضد عفونی کننده و تجهیزات بهداشتی در مدارس موجود است و مرتب شارژ میشود، گفت: دانشآموزان مبتلا به بیماری زمینهای و بیماریهای خاص از رفتن به مدرسه خودداری کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: 12 مورد ابتلای جدید دانش آموزان به کرونا ثبت شده که 5 نفر از آنها در بیمارستان بستری شدهاند.
دکتر منوچهر کرمی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: ابتلای دانشآموزان و معلمان به کرونا از ابتدای اپیدمی کرونا ویروس وجود داشته و با وجود عدم حضور در مدارس هم گزارش شده است.
وی با تاکید بر اینکه صرفا نمیتوان گفت دانشآموزان به واسطه حضور در مدارس به کرونا مبتلا شدهاند، گفت: اما همانند هر مکان عمومی دیگر، خطر انتقال کرونا از مدرسه به خانه دور از انتظار نیست.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه مدیران مدارس از ورود دانشآموزان مبتلا به علائم تنفسی و مشکوک به کرونا جلوگیری میکنند، اظهار داشت: در صورت مشاهده دانشآموزان مشکوک به کرونا و علامت دار، بر حسب شرایط کل کلاس به مدت دو هفته تعطیل و آموزش غیر حضوری انجام میشود.
کرمی با تاکید بر اینکه دانشآموزان هنگام خروج از منزل حتما ماسک بزنند، تصریح کرد: در تمام مدتی که در مدرسه حضور دارند اجازه خارج کردن ماسک از روی صورت خود را ندارند.
در شرایطی که حضور در مدارس اختیاری است و تعداد زیادی از دانشآموزان مطالب درسی را از طریق آموزشهای مجازی و مدرسه تلوزیونی دریافت میکنند و از طرفی هم دانشآموزان دارای بیماری زمینهای و مشکوک به کرونا اجازه ورود به مدرسه را ندارند، ادامه بازگشایی حضوری مدارس سبب انتقال و گردش سریعتر ویروس، دلنگرانی خانوادهها و سنگین تر کردن بار روی دوش کادر بهداشت و درمان استان است.
بسیاری از خانواده های مناطق حاشیه نشین و پایین شهر، از نظر مالی توانایی تامین ماسک و مواد ضد عفونی کننده برای نیاز روزانه دانشآموزانشان را ندارند.
علیرضا رئیسی معاون وزارت بهداشت خطاب به مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش درباره تعیین تکلیف کلاسها و مدارس دارای دانشآموزان و معلمان دارای علائم عفونت تنفسی، آنفولانزا و یا مورد مثبت کرونا نوشت:
با توجه به ضرورت نحوه مدیریت صحیح کلاسها و مدارس واجد دانشآموزان و معلمان مشکوک و مبتلا به بیماری تنفسی، آنفلوآنزا و یا مورد مثبت کرونا هستند موارد زیر را پیرو جلسه کمیته علمی اجرایی که در تاریخ اول مهر ماه سال جاری در وزارت بهداشت و با حضور اعضای کمیته علمی، مدیرکل سلامت وزارت آموزش و پرورش و مدیران ذیربط از حوزه مدیریت بیماریهای واگیر و سلامت جمعیت، خانواده و مدارس این معاونت تشکیل شد به استحضار میرساند:
الف. اگر در یک کلاس دانشآموزی دارای علائم عفونت تنفسی، آنفلوآنزا یا مورد مثبت کرونا باشد آن کلاس دو هفته به صورت غیرحضوری برگزار شود.
ب. اگر در مدرسهای در بیش از یک کلاس دانشآموزانی دارای علائم عفونت تنفسی، آنفلوآنزا یا مورد مثبت کرونا باشند آن مدرسه به مدت دو هفته کلاسهای غیر حضوری خواهد داشت.
ج. اگر در محل اقامت معلم و دانشآموز فرد بیماری که دارای علائم تنفسی، آنفولانزا یا مورد مثبت کرونا وجود داشته باشد دانشآموز و معلم به مدت دو هفته نباید در محل کار حضور پیدا کنند.
د. اگر معلم اختصاصی در دوره ابتدایی دارای علائم تنفسی آنفلوآنزا یا مورد مثبت کرونا باشد کلاس او به مدت دو هفته باید غیر حضوری تشکیل شود.
ذ. در خصوص معلمان چرخشی مانند دبیران مقطع متوسطه اول و دوم اگر معلم دارای علائم تنفسی، آنفلوآنزا یا مورد مثبت کرونا باشد آخرین کلاسهایی که معلم طی سه روز گذشته در آن حضور داشته است به مدت دو هفته غیرحضوری تشکیل خواهد شد.
مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش نیز خطاب به استانها نوشت: نامه معاونت بهداشت وزارت بهداشت در خصوص تعیین تکلیف وضعیت تحصیلی کلاسها و مدارس دارای افراد مبتلا از جمله دانشآموز و همکار جهت استحضار و هماهنگی مقتضی ارائه میشود.
مستدعی است ضمن توجه به مفاد پروتکل، بازگشت به کار شاغلین مبتلا به کرونا موضوع بند بازتوانی در شاغلین با سابقه کووید 19 پروتکل بازگشایی مدارس، فرم پیوست به صورت ماهانه تکمیل، تایید و تا پنجم ماه بعد به این دبیرخانه ارسال شود.