غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

ترامپ: همه نظامیان آمریکایی باید تا کریسمس افغانستان را ترک کنند

پس از آنکه مشاور امنیت ملی آمریکا اعلام کرد تا اوایل سال آینده میلادی شمار نیروها در افغانستان به ۲۵۰۰ نفر کاهش می‌یابد ترامپ گفت که همه نظامیان آمریکایی باید تا کریسمس افغانستان را ترک کنند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۶ - ۱۷ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 08
کد خبر: ۶۲۱۹۴

به گزارش راهبرد معاصر چند ساعت پس از اظهارات «رابرت ابرایان» مشاور امنیت ملی آمریکا مبنی بر اینکه شمار نظامیان آمریکایی مستقر در افغانستان تا اوایل سال 2021 میلادی به 2500 نفر کاهش می‌یابد، دونالد ترامپ در توئیتی تصریح کرد که همه نیروهای این کشور باید تا کریسمس افغانستان را ترک کنند.

 

ترامپ و دیگر مقامات آمریکایی پیش از این اعلام کرده بودند که شمار نظامیان آمریکایی مستقر در افغانستان تا انتخابات ماه نوامبر به 4 تا 5 هزار نفر کاهش خواهد یافت و کاهش بیشتر از این سطح به شرایط افغانستان وابسته است.

 

رئیس جمهور آمریکا در توئیتی تصریح کرد: «ما باید شمار کمی از مردان و زنان شجاع باقیمانده خود را که افغانستان خدمت می‌کنند را تا کریسمس به خانه بازگردانیم.»

 

کارشناسان بر این باورند که اظهارات ترامپ و اعلام خروج نیروها بدون در نظر گرفتن شرایط موجود در افغانستان موضع دولت افغانستان در مذاکره با طالبان را بیش از پیش تضعیف می‌کند.

 

ماه گذشته «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان و نیز معمار توافقنامه قطر گفته بود که پس از کاهش سطح نظامیان آمریکایی مستقر در افغانستان به 4500 نفر، آمریکا بار دیگر شرایط را مورد ارزیابی قرار داده و سپس درباره اقدامات بعدی تصمیم خواهد گرفت.

 

آمریکا و طالبان 10 اسفند سال 1398 نیز پس از 11 دور مذاکرات مستقیم که حدود یک و نیم سال زمان برد توافق صلح با یکدیگر را به امضا رساندند که براساس آن آمریکا متعهد شد تا مشروط به پایبندی طالبان به توافق همه نیروهایش را تا ماه می سال 2021 از افغانستان خارج کند.

تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر