رهبر انصارالله یمن: تهدیدات اسرائیل تمام امت اسلامی را هدف قرار داده است گفتگوی تلفنی عراقچی و وزیر خارجه عربستان تهدید آمریکا به قطع بودجه آژانس در صورت تصویب قطعنامه پیشنهادی ایران مهر تایید کمیسیون تحقیق سازمان ملل بر نسل‌کشی اسرائیل در غزه افشاگری رسانه آمریکایی: ترامپ در خفا از نتانیاهو عصبانی است پاشینیان: همکاری ارمنستان و ایران به سطح جدیدی رسیده است اسلامی: اعتماد میان ایران و آژانس باید بازسازی شود تلاش ترامپ برای برکناری اولین زن سیاه‌پوست فدرال رزرو جولانی: موضوع عادی‌سازی روابط با اسرائیل مطرح نیست رایزنی فیدان با بن فرحان و عبدالعاطی درباره تحولات غزه الجزیره: اعضا غیر دائم شورای امنیت خواستار آتش بس دائم در غزه هستند ادعای وزیر امور خارجه آلمان: ایران اعتماد از دست‌رفته را بازگرداند تایمز: انگلیس پس از پایان سفر ترامپ، کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت عربستان و پاکستان توافقنامه دفاعی مشترک امضا کردند دیدار نخست وزیر پاکستان با بن سلمان درباره جنگ غزه
«یادداشت اختصاصی» حسن هانی زاده، کارشناس مسائل منطقه

هدف از مطرح کردن سعد الحریری به عنوان گزینه نخست وزیری چیست؟

به نظر می رسد مهمترین هدف سعد حریری در تشکیل کابینه، رقم زدن کابینه ای بدون حضور جریان مقاومت است. این موضوع هر چه به سمت تحقق بیشتر نیل پیدا کند نشان دهنده وجود یک جریان خزنده ضد ملی در لبنان است که با سرپرستی مثلث سمیر جعجع، فواد سنیوره و سعد حریری شکل می گیرد تا انحصار قدرت را در دست بگیرد و باعث منزوی شدن حزب الله در لبنان شود.
حسن هانی زاده؛ کارشناس مسائل منطقه
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۴ - ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 11
کد خبر: ۶۲۴۸۵
تعداد نظرات: ۱ نظر

بازیگران پشت پرده انتخاب مجدد حریری چه چیزی نهفته است؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ در خلال اتفاقاتی که در اداره امور لبنان و انتخاب نخست وزیری دیده شد، پر واضح پیدا بود که برخی از سیاسیون لبنانی برای مصادره پست نخست وزیری برای چندمین بار نقشه هایی طراحی کرده و تحرکات و فعالیت هایی صورت داده اند.

 

سالهاست مردم لبنان از حضور مثلث قدرتی که بر ضد منافع ملی لبنان تصمیم می گیرند در رنج و عذاب هستند، لذا قابل پیش بینی بود که تحرکات صورت گرفته ناشی از برنامه های  مثلث شوم سعد حریری، سمیر جعجع و فواد سنیوره است تا انحصار قدرت را در دست بگیرند و به هر نوعی که شده محور مقاومت به ویژه حزب الله را از ساختار قدرت دور کنند.

 

این افراد با تلاش های خود و برنامه های ضد منافع ملی لبنان تلاش کردند تا مانع ادامه کار حسن دیاب نخست وزیر سابق لبنان شوند. همچنین مانع تشکیل کابینه توسط مصطفی ادیب شدند، لذا شرایطی را فراهم کردند تا لبنان به نوعی دچار خلاء سیاسی شود تا زمینه برای روی کار آمدن دوباره سعد حریری فراهم شود.

 

به هر حال تلاش های انجام شده موجب شده تا آقای سعد حریری زمینه را برای حضور مجدد خود فراهم ببیند، به همین منظور برای قرار گرفتن در پست نخست وزیری لبنان اعلام آمادگی کرده است در حالی که وی تا کنون هیچ  برنامه مشخصی برای خارج کردن لبنان از وضعیت بحرانی اقتصادی کنونی به مردم این کشور ارائه نداده است.

 

به نظر می رسد مهمترین هدف سعد حریری در تشکیل کابینه رقم زدن کابینه ای بدون حضور جریان مقاومت است. این موضوع هر چه به سمت تحقق بیشتر نیل پیدا کند نشان دهنده وجود یک جریان خزنده ضد ملی در لبنان است که با سرپرستی مثلث سمیر جعجع، فواد سنیوره و سعد حریری شکل می گیرد تا انحصار قدرت را در دست بگیرد و باعث منزوی شدن حزب الله در لبنان شود.

 

اگر سعد حریری بار دیگر به قدرت برسد به این مفهوم است که امریکا و عربستان سعودی بر مقدرات مردم لبنان مسلط شده اند. این مساله نشان می دهد روند شومی بر لبنان مسلط می شود که مثلث یاد شده به دنبال گستراندن طرح های خود در لبنان هستند تا پای دشمنان اصلی لبنان به این کشور باز شود و اختیار اداره امور لبنان به آنها واگذار شود.

 

 با توجه به اینکه حزب الله لبنان بیشترین کرسی های پارلمان لبنان را در اختیار دارد، لذا حزب الله از این حق برخوردار است که در بستن کابینه و انتخابات آتی لبنان مشارکت داشته باشد.

 

 متاسفانه سعد حریری بدون توجه به شرایط و وضعیت اقتصادی و سیاسی و احترام به اراده ملت لبنان تلاش می کند تا بار دیگر اراده خود را بر ملت ایران تحمیل نکند، با اینکه آقای سعد حریری چندین دوره نخست وزیر لبنان بوده اند اما هیچ گونه اقدامی برای کمک به مردم لبنان از خود نشان ندادند و لبنان را به شرایط ناپایدار کنونی رساندند. بازکشت سعد حریری به قدر نشان دهنده آن است که لبنان به سمت باتلاق جدیدی از تقابل های تاریخی و سیاسی حرکت خواهد کرد.

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناصر
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۲
0
0
سه سطر مانده به اخر ملت ایران؟