با قطع یارانه پنهان، قیمت ها چند برابر می شود؟-راهبرد معاصر

با قطع یارانه پنهان، قیمت ها چند برابر می شود؟

دولت از ابتدای سال برای واردات ارز ۴۲۰۰ تومانی را در نظر گرفت که به عقیده همتی، این دلار رانت ایجاد کرده و یارانه نامحسوس بدون خروجی مناسب برای مردم بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۵ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ - 2019 March 09
کد خبر: ۶۳۰۴
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر ، در روز جاری اخبار مورد توجه عموم خوانندگان در حوزه اقتصادی مربوط به اخباری در حوزه یارانه، ارز، تأمین کالاهای اساسی، تورم استانی، حقوق و دستمزد کارگران، داستان ادامه دار پیامک‌های انبوه تبلیغاتی، اشتغال بانوان، نرخ دلار و … بوده است.

 

در سال جاری اقتصادی کشور به واسطه نوسان نرخ ارز به ویژه دلار که کاهش ارزش پول ملی را به همراه داشت، بسیاری از بازارها دچار نوسان قیمتی شد و این موضوع در شرایطی که میزان اسکناس دلار در بازار به شدت کاهش یافته بود، عاملی شد تا دستیابی به ارز به ویژه دلار برای تأمین و واردات کالا با سختی مواجه شود، از همین رو دولت دست به کار شد و دلاری را رو کرد که ارزش آن ۴,۲۰۰ تومان بود و در ابتدا قرار بر آن بود تا به همه کالاها تعلق گیرد اما رفته رفته کالاهایی که ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌گرفت آب رفت و در آخرین اعلام نظر هم همتی مدیرعامل بانک مرکزی اعلام کرد که ارز ۴۲۰۰ تومانی اکنون به رانت و یکی از دلایل افزایش قیمت‌ها شده است.

 

حال با این شرایط پیش بینی می‌شود دولت برای جلوگیری از رانت به دنبال راهکار جدید و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات است که باید راهکار مناسبی را جایگزین کند.

 

این اتفاقات در حالی یارانه نامحسوسی برای مردم تبدیل شده که برخی از اقلام سطح بازار با ارز آزاد، برخی دیگر با ارز نیمایی و برخی با ارز ۴۲۰۰ تومانی به کشور وارد شده که تمام کالاها برای مردم با نرخ ارز آزاد محاسبه و به فروش می‌رسد.

 

کمبودی در کالاهای اساسی نداریم

با نوسان قیمت ارز همانطور که گفته شد بسیاری از بازارها تحت تأثیر قرار گرفت و حتی جابجایی کالا و ارائه خدمات نیز مستثنی از این قائده نیست، در این شرایط برخی از بازارها به واسطه کمبود مواد اولیه و برخی از سودجویی‌های، میزان عرضه کالاها به خصوص کالاهای اساسی در سطح بازار کاهش یافت و این موضوع بهانه‌ای شد تا برخی افراد برای کسب سود از عرضه محصولات خود جلوگیری کنند که افزایش قیمت و کاهش عرضه را به همراه داشت.

 

حال در روزهای پایانی سال مهدی میراشرفی-رئیس کل گمرک از واردات ۱۱ میلیارد دلاری کالاهای اساسی طی ۱۱ ماهه سال جاری خبر داد و گفت: در کالاهای اساسی بحران که نداریم هیچ، بلکه در برخی اقلام مثل ذرت یا گوشت واردات نسبت به مدت مشابه افزایش داشته است.

 

در این میان دولت برای جبران کمبود گوشت قرمز در بازار به واردات گوشت یخ زده و دام زنده روی آورد که نکته قابل توجه آن بود که واردات دام زنده از رومانی در برنامه‌ها قرار گرفت، این تصمیم در حالی اتخاذ شد که با قاچاق دام زنده ارز قابل توجهی از کشور خارج شد و حال واردات گوشت به صورت یخ زده و دام زنده نیز ارزبری قابل توجهی به همراه دارد.

 

اما در این میان با افزایش قیمت گوشت و کمبود عرضه آن جای سوال دارد که رستوران‌ها نیاز خود را چگونه رفع می‌کنند و در این میان نیاز است تا واحدهای بازرسی و نظارت دقت بیشتری در بازار داشته باشند.

بررسی‌ها نشان از آن دارد که از حدود ۱۰ روز گذشته وزارت بازرگانی و وزارت جهاد کشاورزی گوشت یخ زده در صنوف رستورانی و اغذیه فروشی توزیع می‌کند.

 

همانطور که گفته شد دولت برای تأمین نیاز بازار رو به واردات گوشت آورد که در جدیدترین اطلاعات در زمینه واردات گوشت غلامرضا سلیمانی- مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو از انعقاد تفاهم‌نامه با ترکیه برای واردات ۵۰ هزار رأس دام زنده از اروپا خبر داد که اولین محموله آن پیش از پایان سال وارد کشور خواهد شد.

 

کردستان پیشتاز تورم نقطه به نقطه

افزایش قیمت ارز در سال‌جاری در نهایت منجر به آن شد تا تورم اکثر کالاها رشد کند، در بررسی‌های به عمل آمده توسط اتاق بازرگانی تهران بر اساس آمارهای رسمی ارائه شده در بهمن ۱۳۹۷ و در حوزه شاخص قیمت تمامی کالاها تورم نقطه به نقطه در بسیاری از استان‌ها در مرز ۵۰ درصد قرار گرفته و در این بین استان کردستان با ۵۲.۵ درصد بالاترین تورم را داشته است. بعد از آن چهارمحال و بختیاری با ۵۱.۴ و خراسان شمالی با ۵۱.۱ در رده‌های بعدی قرار دارند. پایین‌ترین تورم نقطه به نقطه نیز به استان قم با ۳۵.۳ درصد اختصاص یافته و پس از آن هرمزگان و کرمان قرار گرفتند. هم‌چنین در حوزه تورم ماهانه بالاترین درصد به قم و یزد با ۳.۵ اختصاص یافته و پایین‌ترین تورم ماهانه نیز به استان هرمزگان با ۱.۶ درصد تعلق دارد.

 

همه پیامک‌ها مزاحم نیست

در چند سال اخیر که فضای مجازی و تکنولوژی تلفن‌های همراه رشد داشته است، شرکت‌ها راه‌های بسیاری برای کسب درآمد از این فضا ایجاد کرده‌اند که یکی از این راه ارسال پیامک‌های ارزش افزوده است که بسیاری این دست پیامک‌ها را مزاحمتی بیش نمی‌دانند.

 

اما در میان پیامک‌های مزاحم، برخی پیامک‌ها همچون پیامک اطلاع رسانی حجم بسته اینترنتی نادیده گرفته می‌شود و مشکلات بسیاری برای مشترکان به همراه دارد. با توجه به اینکه بارها سر شماره‌های پیامک‌های مزاحم بسته شده است اما بازهم این پیامک‌ها برای مشترکان ارسال می‌شود و به نظر می‌رسد تنها راه حل برای حفظ پیامک‌های ارزشمندتر آن است که پیامک‌های وارده با دقت بیشتری خوانده شود.

 

خانم‌ها در کدام کشورها پیشرفت کاری دارند؟

روز گذشته ۸ مارس روز جهانی زن بود که در حوزه‌های مختلف به این موضوع پرداخته شده است، در یکی از گزارش‌های منتشر شده به بهترین کشورهای جهان برای اشتغال زنان پرداخته شده که ایران در این میان دارای رتبه ۱۱۸ جهان ایستاده و بهترین کشور برای اشتغال زنان از میان ۱۲۰ کشور سوئیس است.

 

روند نزولی دلار در ابتدای هفته

در روزهای پایانی هفته گذشته دلار با وجود آنکه روند نزولی به خود گرفته بود، رشد قیمت‌ها را در دستور کار قرار داد اما این هفته دلار با کاهش ۵۰ تومانی شروع کرد و شعب ارزی بانک‌ها امروز (۱۸ اسفند) هر دلار آمریکا را ۱۲ هزار و ۸۱۹ تومان می‌خرند که نسبت به چهارشنبه هفته گذشته که ۱۲ هزار و ۸۶۸ تومان بوده حدود ۵۰ تومان کاهش دارد.

 

قیمت خرید یورو نیز ۱۴ هزار و ۴۰۸ تومان است که نسبت به چهارشنبه گذشته با کاهش حدود ۱۳۰ تومانی همراه است. همچنین امروز قیمت خرید هر پوند انگلیس در شعب ارزی بانک‌ها ۱۶ هزار و ۶۹۱ تومان اعلام شده است.

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
احمد
Iran, Islamic Republic of
۰۲:۲۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
0
0
مامردم نه میدانیم یارانه پنهان چیه -برجام چیه -fatf چیه -رانت چیه -اینقدراصطلاحات سیاسی رو وارد سفره ما نکنین ما مردم بیچاره نان وبرنج وگوشت ودیگرنیازهای اولیه رو دوست داریم توسفره مون ببینیم
تحلیل های برگزیده