حماس: ما هیچ ارتباطی با حوادث رخ داده در مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه نداریم تماس نتانیاهو با ترامپ درباره ادامه عملیات نظامی در نوار غزه عملیات اعدام میدانی با شلیک گلوله در داخل بیمارستان ملی سویداء منابع عراقی: شمار زائران ایرانی اربعین به ۳ میلیون نفر رسید شنیده شدن صدای چندین انفجار در حماه سوریه بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند مخالفت اتحادیه عرب با اشغال غزه و درخواست آتش‌بس و تحریم اسرائیل  بیانیه مشترک ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید /برنامه‌ای برای بازدید وجود ندارد رئیس سازمان انرژی اتمی: حوزه سلامت و امنیت غذایی در اولویت ماست استاندار کربلا: ۲۲ عضو داعش که قصد حمله به شرکت‌کنندگان در مراسم پیاده‌روی اربعین را داشتند، بازداشت شدند امان میزبان نشست مشترک اردن، سوریه و آمریکا واکنش علی‌اف و زلنسکی به حملات روسیه به تاسیسات انرژی جمهوری آذربایجان در اوکراین نتانیاهو مدعی شد: اگر حماس خلع سلاح شود جنگ فردا تمام خواهد شد فرود اضطراری جنگنده اف- ۳۵ انگلیس در ژاپن

جان بولتون: راهبرد ما در قبال ایران نتایج مثبتی به همراه نداشته است

مشاور سابق امنیت ملی آمریکا گفت راهبرد دولت این کشور در قبال ایران و کره شمالی نتایج مثبتی به همراه نداشته است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۰ - ۲۷ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 18
کد خبر: ۶۳۳۹۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ « جان بولتون»، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا اذعان کرده راهبرد دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در قبال ایران به نتایج مثبتی ختم نشده است.

 

بولتون در مصاحبه با NPR، پس از بیان اینکه آمریکا نسبت به ۴ سال پیش امن‌تر نشده در توضیح درباره دلایل آن گفت: «در سطح راهبری، دو تهدید اصلی پیش روی ایالات متحده هستند: یکی چین و دیگری روسیه که به خاطر قابلیت‌هایشان در زمینه هسته‌ای و مسائل دیگر تهدید محسوب می‌شوند.»

 

مشاور امنیت ملی سابق آمریکا گفت: «درباره هر دوی این کشورها ما هیچ راهبردی نداریم. مثلاً به عنوان مثال چین را در نظر بگیرید. رئیس‌جمهور سه سال تلاش کرد با چین به توافق برسد، اما پس از ظهور ویروس کرونا، او به این دلیل که چین منشأ این بیماری و آثار آن را پنهان کرده، به اتخاذ مواضع سخت‌گیرانه‌تر در قبال چین روی آورده است.»

 

بولتون گفت: «اما بعد از انتخابات- اگر ترامپ به پیروزی برسد- او ممکن است تحریم‌ها و اعمال تعرفه‌ها را کنار بگذارد و یکبار دیگر بر اساس دریافت‌های درونی خودش به مسیر تلاش برای رسیدن به توافق تجاری بزرگتر با چین برگردد.»

 

بولتون تصریح کرد: «این مسئله مصداق‌های دیگر هم دارد. مثلاً راهبرد ما برای منع اشاعه [سلاح‌های هسته‌ای] در قبال ایران و کره شمالی در هیچ‌یک از این دو مورد نتایج مثبت به همراه نداشته است. تهدید تروریسم بین‌المللی نه تنها پابرجاست، بلکه با توافق رئیس‌جمهور با طالبان ممکن است طالبان را به قدرت برگرداند. فکر می‌کنم ما داریم در این حوزه به عقب برمی‌گردیم. همه اینها مشکلاتی هستند که به دلیل تصمیم‌گیری‌های تصادفی رئیس‌جمهور ایجاد شده‌اند.»

 

دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.

 

ترامپ وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

 

در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده می‌گذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ به خصوص در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.

 

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار