روند صعودی کرونا در کشور/ آغاز پیک جدید در 7 استان-راهبرد معاصر
سخنگوی قوه‌قضائیه: در رابطه با حمله تروریستی امروز افرادی شناسایی و دستگیر شده‌اند تداوم بارش برف و باران تا دوشنبه در تهران / دمای پایتخت به صفر می‌رسد مدارس ابتدایی شیفت صبح دماوند فردا غیرحضوری شد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: تغییرات برای کنکور ۱۴۰۴ نیست فعالیت همه مدارس مقطع ابتدایی و استثنایی زاهدان فردا غیر حضوری شد ۲۷ سال، میانگین سن مادران در اولین فرزندآوری مرگ بیش از ۳۰ هزار نفر در سال گذشته به علت آلودگی هوا زاهدان پس از ۷۲۳ روز سفیدپوش شد وجود ۲۴ میلیون ناوگان فرسوده در کشور پیام رییس قوه قضاییه در شهادت دو قاضی دیوان عالی  دو نوجوان ۱۷ ساله در جنوب ایران ۶۰۰ سکه پیدا کردند / حراج سکه‌های تاریخی ایران در آمریکا + تصاویر قاضی مقیسه که بود؟ / پرونده‌های مهم قاضی معروف؛ از تاجزاده تا شاخ‌های اینستاگرامی قاضی رازینی که در حمله تروریستی امروز به شهادت رسید، کیست؟ مدارس تهران فردا تعطیل است؟ مدارس ابتدایی فیروزکوه شنبه غیرحضوری شد

روند صعودی کرونا در کشور/ آغاز پیک جدید در 7 استان

بنابر اعلام کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا، در هفته منتهی به ۲۵ مهر ماه هر چند موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید - ۱۹ در کشور بالا است، اما روند ثبات با تغییرات مختصر صعودی مشاهده می شود. در هفت استان نیز شروع پیک جدید بیماری مشاهده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۲ - ۲۷ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 18
کد خبر: ۶۳۴۵۹

به گزارش راهبرد معاصر آمار جهانیِ ابتلا به عفونت کووید ۱۹ ناشی از کروناویروس جدید به ۳۹ میلیون و ۹۵۹ هزار و ۶۵۱ نفر رسیده و تاکنون مرگ یک میلیون و ۱۱۴ هزار و ۶۳۶ نفر نیز در اثر این بیماری تأیید شده است. همچنین بنابر تازه‌ترین آمارها ۲۹ میلیون و ۸۹۰ هزار و ۳۸۴ نفر از مبتلایان به کووید-۱۹ تاکنون بهبود یافته‌اند.

روند افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در ۲۱۵ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی می‌گیرد.

روند صعودی کرونا در کشور/ آغاز پیک جدید در 7 استان

در ایران نیز مجموع بیماران کووید۱۹ تا ظهر امروز به ۵۳۰ هزار و ۳۸۰ نفر رسیده و متاسفانه ۳۰ هزار و ۳۷۵ نفر هم به دلیل بیماری جان باخته اند. همچنین خوشبختانه تا کنون ۴۲۷ هزار و ۴۰۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا در وزارت بهداشت تحلیل استانی بیماری کووید-۱۹ در هفته منتهی به ۲۵ مهر ماه را اعلام و منتشر کرد.

بر اساس اعلام کمیته اپیدمیولوژی کووید۱۹ در وزارت بهداشت که در سایت وزارت بهداشت منتشر شد، در محاسبات روند، در این گزارش و گزارشات آتی، تعداد موارد جدید روزانه مبتلایان بستری و مرگ وارد آنالیز می شود. همچنین دسته بندی استانها بر اساس میزان بروز در آخرین هفته انجام گرفته و نمودار بر اساس تغییرات موارد ابتلا و مرگ در آخرین هفته نسبت به هفته قبل خواهد بود.

برای محاسبه روند تغییرات ابتلا و مرگ در سه روز اخیر، ابتدا متوسط سه روزه تعداد گزارش ابتلا و مرگ هرروز با میانگین گرفتن ا ز داده های همان روز، روز قبل و روز بعد محاسبه شد.  سپس میزان افزایش هر روز نسبت به روز قبل محاسبه شد. در نهایت، تغییر روند ابتلا و مرگ هفته آخر با میانگین گرفتن از اعداد به دست آمده برای چند روز آخر محاسبه شد.

تحلیل احتمالی وضعیت منحنی اپیدمی

برای تحلیل احتمالی وضعیت منحنی اپیدمی در هفته گذشته موارد زیر مد نظر قرار گرفت:

در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در چند روز اخیر روند افزایشی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند افزایشی دارد.

در مواردی که شاخص تغییر روند ابتلا نزولی ولی شاخص تغییر روند مرگ صعودی بود، احتمالاً اخیراً پیک اپیدمی رد شده است.

در مواردی که منحنی اپیدمی تمام می شود، وضعیت به حالت ثبات می رسد و تغییرات در آن مختصر و نامنظم می باشد. باید توجه داشت هر لحظه این روند مستعد یک پیک دیگر می باشد.

در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در چند روز اخیر روند نزولی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند نزولی دارد. منظور از ناسازگاری داده ها این است که روند داده های مرگ و ابتلا از یک الگوی قابل تفسیر پیروی نکرده و تغییرات ناهمگن روند شاخص های ابتلا و مرگ دیده می شود. در این موارد تحلیل بهتر را در روزهای بعد و با داده های درست تر می توان ارائه داد. ناسازگاری در داده ها به دلایل مختلفی می تواند رخ دهد. از جمله دلایل بروز ناسازگاری می توان به ثبت غیردقیق روزانه داده ها توسط استانها و وجود خطا هنگام ثبت دادهها، وجود ترکیبی از چندالگوی اپیدمی در استان (شروع اپیدمی در نقطه ای از استان و اتمام اپیدمی دیگر در نقطه دیگر) ، بیمارپذیری یا بیمارگریزی گسترده در استان و تغییر روند مهاجرت بیماران در طول زمان اشاره کرد.

تقسیم بندی استانها از نظر میزان گزارش استانها

بر اساس میزان بروز در هفته آخر موارد بیماری به سه دسته پرگزارش، با گزارش متوسط وبا گزارش پایین تقسیم شدند و روند بیماری در آنها در جدول و نمودارهای مرتبط مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل بر اساس این شاخص ها، احتمالی بوده و انتظار است تیم کمیته اپیدمیولوژی استانها همراه با سایر شاخصها و تحلیلهای دقیق تر، شواهد بهتری از روند اپیدمی در استانها و دانشگاههای علوم پزشکی کشور ارائه دهند.

تحلیل روند بیماری در هفته منتهی به ۲۵ مهـرماه

بنابر اعلام کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا، هر چند موارد ابتلا و مرگ و میر در کشور بالا است، اما روند ثبات با تغییرات مختصر صعودی مشاهده می شود. در ۱۵ استان (لرستان، یزد، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، اصفهان، مرکزی، کرمان، البرز، اردبیل، تهران، خراسان رضوی، قزوین، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان ) روند ثبات با تغییرات مختصر صعودی مشاهده شد. در هفت استان (ایلام، کردستان، سمنان، کهگیلویه وبویراحمد، همدان، آذربایجان غربی و مازندران) روند صعودی یا شروع پیک جدید مشاهده شد. در چهار استان ( خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری، زنجان و خوزستان) روند ثبات با تغییرات مختصر و نامنظم وجود داشته است. به نظر میرسد دو استان (خراسان جنوبی و بوشهر) اخیراً یک پیک را پشت سر گذاشته اند. در یک استا ن(گیلان) روند ثبات با تغییرات مختصر نزولی مشاهده شد. در دو استان (قم و هرمزگان) ناسازگاری داده ها اجازه تحلیل درستی از وضعیت اپیدمی را نمی دهد. باید مدنظر داشت که یک استان می تواند چندین پیک منحنی را تجربه نماید.

روند صعودی کرونا در کشور/ آغاز پیک جدید در 7 استان

جهت اطلاع از روش کار و اطلاعات بیشتردر مورد روندهای استانی در چند روز اخیربه وبسایت کمیته اپیدمیولوژی کووید ۱۹به آدرس http://corona.behdasht.gov.irمراجعه نمایید.

اروپا در برابر موج دوم ابتلا به کووید ۱۹ چه می کند؟

در سراسر اروپا کشورهای اروپایی پس از کاهش موفقیت آمیز شیوع بیماری در اوایل سال، شاهد از سرگیری مجدد افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹ هستند. همانطور که در نمودار هفتگی گزارش موارد ابتلا به کووید-۱۹در اروپا مشاهده می شود؛ اکثریت قریب به اتفاق کشورها هر روز موارد بیشتری را نسبت به پیک اول گزارش می کنند. هر چند که افزایش ظرفیت تستهای آزمایشگاهی نیز می تواند یکی از دلایل افزایش گزارش ابتلا باشد ولی، لزوم مقابله با پیک دوم ابتلا به کووید-۱۹، اکثر این کشورها را وادار به اجرای سیاستهای کنترلی جدیدی نموده است. دولتهای کشورهای اروپایی هر کدام به شیوه خود به پیک دوم ویروس کرونا پاسخ می دهند که به برخی از آنها اشاره می کنیم :

در بلژیک فروشگاهها باید زودتر از قبل تعطیل شوند و ظرفیت افرادی که می توانند دور یک میز بنشینند، محدود شده است. بیش از چهار نفر به استثنای افراد زیر ۱۲ سال و کسانی که زیر یک سقف زندگی می کنند، نمی توانند در خانه یا در مکانهای عمومی دورهم جمع شوند. هر فرد باید ارتباط خود را با افرادی که بیشتر از ۱۵ دقیقه ارتباط دارد، به حداکثرسه نفر در ماه محدود کند. برگزاری جشنواره و امثال آن ممنوع است ولی اماکن فرهنگی و ورزشی باز هستند.

در دانمارک محدودیتهای جدید تا اواسط آبان ۹۹ تمدید شد. استفاده از ماسک در وسایل حمل و نقل عمومی و هنگام ایستادن در کافه ها و رستوران ها اجباری است . دانمارک مدارس را با تدریس در "گروه های بسیار کوچک" و زمان های متغیر(بدون اجبار به پوشیدن ماسک) بازگشایی کرده است .

در فرانسه استفاده از ماسک در اکثر مکانهای خارج از منزل اجباری است. از هفته گذشته، مقررات منع رفت و آمد در منطقه پاریس و هشت شهر دیگر که"وضعیت قرمز"دارند، اجراشده است . منع رفت و آمد از ساعت ۹ شب تا ۶ صبح حداقل برای چهار هفته اعمال می شود.  رستوران ها تا ۹ شب باز هستند ولی؛ مشتریان باید مشخصات و تلفن تماس بگذارند و بیش از شش نفر در یک میز نمی توانند حضور داشته باشند . در مناطق پرخطر برگزاری مناسبتها در محیطهای سر باز بیش از ۱۰۰۰ نفر و همچنین اجتماع بیش از ۱۰نفر در مکانهای عمومی، پارکها و باغها ممنوع است. دانشگاهها و کلاسهای درس باید با ظرفیت ۵۰٪ کار کنند و کارمندان باید ۲ تا ۳ روز در هفته در خانه کار کنند.

در ایتالیا ماسک زدن در بیرون از منزل و همچنین در فضاهای بسته مانند مغازه ها، موزه ها، فرودگاه ها و انواع وسایل حمل و نقل عمومی اجباری است.ا کیدا ًبه مردم توصیه شده که در صورت دشوار بودن حفظ فاصله امن با دیگران، حضور بیش از شش نفر در خانه نداشته باشند و در خانه ماسک بزنند. مدارس در ماه گذشته در سراسر کشور بازگشایی شدند.

معلمان و دانش آموزان بالای شش سال حتی اگر فاصله فیزیکی حفظ می شود باید ماسک بزنند (جزهنگام نشستن پشت میز). بررسی دمای بدن در بدو ورود به مدرسه اجباری است.

 

روند صعودی کرونا در کشور/ آغاز پیک جدید در 7 استان

تجارب کشـورهای جهـان در مواجهـه با کووید-۱۹: تایوان

 تایوان کشوری در شرق آسیا، با مساحت ۳۵,۴۱۰ کیلومتر مربع و جمعیت ۲۳,۸۲۹,۵۳۶ نفر است. در این کشور از ابتدای شیوع بیماری، موارد روزانه ابتلا زیر ۳۰ مورد بوده و از آخر فروردین ۱۳۹۹نیز موارد روزانه بیماری بسیار اندک و به طور متوسط ۲ تا سه مورد بوده است. این کشور با استفاده از تجربیات مقابله با ویروس سارس در سال ۲۰۰۳ ، اقدام سریع و وجود زیرساختهایی چون پرونده الکترونیک و استفاده از ابزارهای فناورانه برا ی ردیابی تماسها، تاکنون در مقابله با کووید ۱۹بسیار موفق عمل کرده است. هم اکنون در این کشور موارد تجمعی بیماری ۵۳۵ نفر و شمار تجمعی مرگ ۷نفر گزارش شده است.

تایوان در اولین فرصت شروع به کنترل مرزهای خود با چین نمود و بیش از ۷۰درصد پروازهای بین تایوان، چین، هنگ کنگ و ماکائو ا ز ابتدای شیوع بیماری در چین لغو گردید. تایوان برای قرنطینه و اطلاع رسانی به مردم علاوه بر برگزاری نشستهای خبری، از ابزارهای فناوارنه نظیر ردیابی افراد توسط داده های مکانی سیم کارت استفاده کرد.  بر این اساس برای افرادی که در قرنطینه خانگی هستند پیامکهایی ارسال شده و نیز به افراد اطلاع داده می شود که مکانی که الآن در آن قراردارند به دلیل حضور فرد یا افراد مبتلا آلوده است. از دیگر امکانات این کشور در کمک به مدیریت بحران کرونا پرونده الکترونیک سلامت بوده است . با استفاده از پرونده الکترونیک پزشکان به راحتی می توانند به سابقه بیماران دسترسی داشته و میزان خطرناک بودن ابتلا به کرونا ر ا ارزیابی کنند. همه این اقدامات زمانی موثر واقع شد که تایوان برای مقابله با کرونا یک فرمانده واحد و منسجم را به ریاست سیستم بهداشتی خود با اختیارات گسترده ایجاد نمود و در تصمیمات خود دو اصل دقت و سرعت را سرلوحه عمل قرار داد.

ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار