سفیر چین: مایل به پیشبرد روابط «مشارکت جامع راهبردی» با ایران هستیم/ آمریکا ذهنیت منسوخ جنگ‌سردی را کنار بگذارد

سفیر چین گفت: پکن همواره برای توسعه مناسبات خود با ایران اهمیتی والا قائل خواهد بود و مایل است در تلاشی مشترک با ایران، ضمن تحکیم بیش از پیش مناسبات‌مان، روابط مشارکت جامع استراتژیک را به پیش ببرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۸ - ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 19
کد خبر: ۶۳۵۶۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ «چانگ هوآ» سفیر جمهوری خلق چین به موضوعات مختلفی از جمله سفر اخیر وزیر خارجه ایران به چین، روابط تهران ــ پکن، انتخابات آمریکا، موضوع حقوق بشر در ایالات متحده و ساخت واکسن کرونا پرداخت.

 

مهمترین محورهای این گفتگو به‌شرح زیر است:

 مناسبات چین و ایران، امری است که پکن همواره از چشم‌انداز راهبردی و از زوایایی دورنگرانه به آن نگریسته و انتظارات خود از آن را بر این مبنا تنظیم کرده است.

 

 چین و ایران شرکای جامع راهبردی یکدیگرند و دو طرف در مواجهه با مسائل اساسی مورد دغدغه طرفین و همچنین منافع اساسی یکدیگر همواره با درک متقابل و پشتیبانی متقابل به‌طور مشترک به حفاظت از عدالت و برابری بین‌المللی پرداخته‌اند.

 

 چین همواره با تحریم‌های یکجانبه آمریکا و به‌اصطلاح "دست‌درازی" و دخالت آمریکا در امور دیگر کشورها مخالف بوده است.

 

حقیقت آن است که اوضاع حقوق بشر در خود ایالات متحده بسیار وخیم و نابسامان است. "نمی‌توانم نفس بکشم"، "زندگی سیاه‌پوستان هم مهم است،" چیزهایی بود که تمام جهانیان با چشم‌ها و گوش‌های خود دیدند و شنیدند.

 

 مایلیم در تلاشی مشترک با ایران، ضمن تحکیم بیش از پیش مناسباتمان، روابط مشارکت جامع استراتژیک را به‌پیش ببریم و با تعمیق همکاری‌ها و تعاملات فی‌مابین، سعادت دو کشور و دو ملت را محقق نماییم.

 

هدف چین از ورود به برنامه تسهیل دسترسی جهانی به واکسن نیز این بوده است که با اقدامات عملی مسئله توزیع عادلانه واکسن را پیگیری و ارائه واکسن به کشورهای در حال توسعه را تضمین کند.

مشروح مصاحبه با سفیر جمهوری خلق چین در تهران در ادامه می‌آید:

تسنیم: آقای ظریف وزیر امور خارجه ایران اخیراً به کشور شما سفر کردند و با آقای وانگ یی عضو شورای دولتی و وزیر خارجه جمهوری خلق چین دیدار داشتند. ظریف در صفحه توئیتر خود پس از دیدار با آقای وانگ نوشت: دو طرف همچنین درباره تقویت روابط دوجانبه شامل برنامه راهبردی 25ساله، همکاری‌های منطقه‌ای، حفظ برجام و تولید مشترک واکسن به توافق رسیده‌اند. خانم هوا چون اینگ سخنگوی وزارت خارجه چین هم در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به برنامه دیدارهای وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفر به چین گفت: محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در حالی به چین سفر کرده است که ما دوست داریم برای تعمیق مشارکت جامع راهبردی دوجانبه با ایران همکاری کنیم، نظر شما درباره افزایش مشارکت جامع راهبردی دو کشور که مورد تأکید واقع شده است، چیست؟

 

چانگ هوآ: چین و ایران شرکای جامع راهبردی یکدیگرند، دو طرف همواره از درک متقابل نسبت به یکدیگر برخوردار بوده و از یکدیگر حمایت نموده‌اند. طی سال‌های اخیر، دو کشور در فضای احترام متقابل، از موضع برابر و بر مبنای منافع متقابل، به‌گونه‌ای بی‌وقفه نسبت به تعمیق و گسترش همکاری‌های عمل‌گرایانه با یکدیگر اقدام و تعاملات خویش در حوزه‌های مختلف از جمله سیاسی، اقتصادی، فرهنگی را به‌گونه‌ای فزاینده شکوفا نموده‌اند. در جریان نبرد اخیر با فراگیری ویروس کرونا نیز، چین و ایران به‌مانند دو سرنشین یک کشتی، دست در دست یکدیگر به حمایت و پشتیبانی متقابل از هم پرداخته و در عمل، دوستی عمیق دو کشور چین و ایران و ملت‌های‌شان را متجلی ساخته‌اند. مناسبات چین و ایران، امری است که پکن همواره از بلندای راهبردی و از زوایایی دورنگرانه به آن نگریسته و انتظارات خود از آن را بر این مبنا تنظیم نموده است. جدای از سمت‌وسوی تغییر و تحولات منطقه‌ای یا بین‌المللی، چین همواره مایل بوده است همراه با ایران، توسعه و تثبیت مناسبات مشارکت جامع راهبردی را در دستور کار خویش داشته باشد.

 

جناب آقای ظریف، وزیر امور خارجه ایران طی روزهای گذشته در جریان سفری که به چین داشتند ضمن دیدار با جناب آقای وانگ یی، عضو شورای دولتی و وزیر امور خارجه چین، در خصوص ارتباطات دوستانه دو طرف رایزنی‌هایی عمیق را داشتند. در سال جاری جهان در حال تجربه تغییرات عظیم و بی‌سابقه‌ای است که در مواجهه با این شرایط و سلسله تهدیدات و چالش‌های جدیدی که بروز یافته است، تأکید و پافشاری جامعه بین‌الملل بر چندجانبه‌گرایی، حراست از عدالت و همکاری‌های باز، بیش از هر زمانی خودنمایی می‌کند. چین و ایران شرکای جامع راهبردی یکدیگرند و چین مایل به تقویت ارتباطات و همکاری‌های خود در تمام زمینه‌ها از جمله تعاملات نزدیک در زمینه نبرد با فراگیری ویروس و موارد مشابه بوده و بر این باور است که در تعاملی مثبت با تمام کشورهاست که می‌توان ضمن حراست از چندجانبه‌گرایی، به مقابله با یکجانبه‌گرایی و سلطه‌طلبی پرداخت و در عین حال با حفاظت از عدالت و برابری بین‌المللی، منافع مشترک کشورهای در حال توسعه را تأمین نمود.

 

تسنیم:سال آینده (2021) پنجاهمین سالگرد برقراری روابط ایران و چین خواهد بود، طی این سال‌ها دو طرف همکاری‌های مثمرثمری با توجه به فشارهای آمریکا به تهران و پکن داشته‌اند، آیا تحول یا جهش خاصی را در روابط دو کشور در پنجاهسالگی برقراری رابطه دیپلماتیک پیش‌بینی می‌کنید؟

 

چانگ هوآ: سال آینده پنجاهمین سالگرد برقراری روابط چین و ایران است؛ دو کشوری که توسعه قدرتمند آن‌ها به‌عنوان دو تمدن کهن و دو اقتصاد نوظهور با محوریت بازار، فرآیندی قطعی و اجتناب‌ناپذیر در گستره تاریخ است. تاریخچه مناسبات دوستانه چین و ایران، ذخایر فرهنگی عمیق دو کشور، همکاری نزدیک و صمیمانه در ایام مبارزه با فراگیری کرونا و همچنین مواضع مشابه دو کشور در امور بین‌المللی نیرویی بی‌انتها و همیشگی را به توسعه جدیدی که در انتظار روابط دو کشور است تزریق نموده است. چین و ایران شرکای جامع راهبردی یکدیگرند و دو طرف در مواجهه با مسائل اساسی مورد دغدغه طرفین و همچنین منافع اساسی یکدیگر همواره با درک متقابل و پشتیبانی متقابل به‌طور مشترک به حفاظت از عدالت و برابری بین‌المللی پرداخته‌اند. ما مایل به تداوم این سنت حسنه در روابطمان با ایران هستیم و بر این مبنا افزایش اعتماد متقابل، پیشبرد همکاری‌های عملگرایانه و ارتقای روابط دو کشور به سطوح جدید را در دستور کار خویش محفوظ داشته‌ایم.

 

تسنیم:همان‌طور که می‌دانید آمریکا در فضاسازی اخیر خود در شورای امنیت نتوانست مکانیزم ماشه را فعال کند و به همین دلیل هم کشورهای هم‌پیمان خود را تهدید کرد هم تحریم‌های دیگری را علیه بانک‌های ایران که واردات غذا و دارو را تسهیل می‌کردند، اعمال کرد. اگر آمریکا تحریم‌های بیشتری علیه ایران اعمال کند واکنش چین چه خواهد بود؟

 

چانگ هوآ: آمریکا با نادیده انگاشتن اهداف و اصول مندرج در منشور ملل متحد و نقض هنجارهای جاری در عرصه حقوق بین‌الملل، اغلب با بهره‌گیری از اعمال اقداماتی چون انسدادهای اقتصادی، تحریم‌های مالی و ابزارهای دیگر به اقدامات یکجانبه قهرآمیز علیه دیگر کشورها اقدام می‌نماید که چنین رویکردهایی به‌منزله تهاجمی سهمگین به نظم سیاسی و اقتصادی بین‌المللی و مجموع ساختار حاکمیتی جهان است و طبعاً آسیب‌هایی جدی را بر روند توسعه و توانایی بهبود معیشت مردم در کشورهای تحت تحریم وارد می‌نماید. این اقدامات از سوی دیگر تأثیرات نادیده گرفتن را بر حقوق بنیادین انسان‌های بی‌گناه از جمله زنان، کودکان، سالمندان و معلولان می‌گذارد. در شرایط کنونی که تمام نقاط جهان با گسترش ویروس کرونا دست به گریبان‌اند، اقدامات یکجانبه آمریکا، علاوه بر محدودسازی حمل‌ونقل تجهیزات مقابله با فراگیری ویروس، روند امور بازیابی شرایط و بازگشت کسب‌وکارها به حالت عادی خود در کشورهای تحت تحریم در ایام پساکرونا را با مشکلات عدیده مواجه و به‌طور بی‌واسطه و مستقیم، سلامت و حیات مردم در این کشورها را تهدید کرده است و حقوق ملت‌ها به‌ویژه اقشار کم‌توان و ضعیف را با آسیب‌هایی جدی مواجه می‌سازد. چین همواره با تحریم‌های یکجانبه آمریکا و به‌اصطلاح "دست‌درازی" و دخالت آمریکا در امور دیگر کشورها مخالف بوده است، در این میان بی‌شک همکاری‌های عادی اعضای مختلف جامعه جهانی از جمله چین با ایران که اقداماتی در چارچوب قوانین و قواعد بین‌المللی منطقی و مشروع است باید با حفاظت، تداوم و احترام مواجه شود.

 

تسنیم: رسانه‌ها و مقامات آمریکا اخیراً موضوع حقوق بشر در شین جیانگ (سین کیانگ) را دستاویز حمله علیه چین قرار داده‌اند و ادعاهایی مطرح کرده‌اند، موضوع حقوق بشر در ایران نیز یکی از بهانه‌های واشنگتن برای ایجاد پروپاگاندا علیه تهران است در حالی که آمریکا هنوز بحث حقوق سیاه‌پوستان خود و کشتار آنها را بی‌جواب گذاشته است، پاسخ شما به این بهانه‌جویی‌ها چیست؟

 

چانگ هوآ: آمریکا به بازی در نقش "پدرخواندگی حقوق بشر" عادت کرده است، به این‌که با موضعی حق‌به‌جانب درباره وضعیت حقوق بشر در دیگر کشورها اظهار نظر داشته باشد اما در واقع، حقیقت آن است که اوضاع حقوق بشر در خود ایالات متحده بسیار وخیم و نابسامان است. "نمی‌توانم نفس بکشم"، "زندگی سیاه‌پوستان هم مهم است،" چیزهایی بود که تمام جهانیان با چشم‌ها و گوش‌های خود دیدند و شنیدند. شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد چندی پیش قطعنامه‌ای صادر و در آن تبعیض نژادی جدی جاری در آمریکا را به‌شدت محکوم کرد. آمریکا باید کلاهش را با خودش قاضی کند، ابتدا باید با واقعیت جاری در کشور خود مواجه شود و سپس به حل مشکلات جاری در فضای داخلی خود بپردازد.

 

در جهان هیچ کشوری وجود ندارد که وضعیت حقوق بشر در آن عالی و بی نقص باشد. در این زمینه چین بر مبنای احترام متقابل و در فضایی برابر، مایل به تعامل و ارتباط با تمام کشورهای جهان برای پیشبرد امور مربوط به حقوق بشر است. اما ما "پدرخواندگی در حقوق بشر" را نمی پذیریم و با بکارگیری "استانداردهای دوگانه" در مسائل حقوق بشر مخالفیم، در عین حال با تحریف واقعیات و شایعه پراکنی و سیاه نمایی نیز مخالف بوده و دخالت در امور داخلی کشورها به بهانه مسائل حقوق بشری را نمی پذیریم.

 

نهایتا حقیقت بر جنجال ها فائق می آید، روش های ناکارآمد و ناراست آمریکا، جریان عظیم توسعه در چین را متزلزل نخواهد کرد. امروز تمام اموراتی که در منطقه شین جیانگ چین به جریان افتاده توانسته به گونه ای موثر به مهار فعالیت های دنباله دار و مکرر خشونت آمیز و تروریستی در این منطقه بپردازد و از سوی دیگر نیز به میزانی قابل توجه یکپارچگی کشور، امنیت، حق حیات برای تمام اقوام ساکن در شین جیانگ، حق سلامت، حق توسعه و دیگر حقوق بنیادین مردم را در این حوزه محفوظ و تضمین نماید. بیش از سه سال است که هیچ حمله تروریستی در شین جیانگ رخ نداده است و امنیت جانی و مالی 25 میلیون نفر از همه اقوام ساکن در شین جیانگ بسیار تضمین شده است. اینکه سیاست های جاری در شین جیانگ چین خوب است یا بد، امری است که خود ساکنین این منطقه بیش از هر کس نسبت به آن وقوف داشته و بیش از هر کس برای اظهار نظر درباره آن محق هستند. شین جیانگ سابق، منطقه ای بود که در آن عملیات های تروریستی به طور مداوم رخ می داد. شین جیانگ کنونی اما شاهد تحقق جامعه ای صلح آمیز و سعادتمند است، در جریان جشن نیمه پاییز و جشن سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین، اقوام ساکن در شین جیانگ به همراه مسافرانی که از دیگر نقاط کشور به این منطقه سفر کرده بودند در کنار یکدیگر جشن ملی را برگزار کردند. داده های موجود گواهی می دهند که شین جیانگ یکی از مقاصد اصلی گردشگران در جریان جشن های اخیر در کشور چین بوده و این منطقه از بیش از 15 میلیون و 350 هزار گردشگر داخلی میزبانی نموده که این رقم نسبت به میزان مشابه در سال قبل رشدی 10 درصدی را نشان می دهد. من در فضای مجازی ویدئوهای بسیاری را دیدم که نشان دهنده شادی و پایکوبی اقوام مختلف در شین جیانگ به مناسبت جشن های ملی کشور بود. چهره های متبسم و لب های خندان در تصاویر منتشر شده، شادی، خوشبختی و هماهنگی جاری در زندگی مردم در شین جیانگ را نشان می داد. امروز تمام آرامش و شادی اقوام مختلف ساکن در شین جیانگ و لبخندهایی که از عمق جان مردمان این منطقه بر می خیزد، بهترین گواه بر وضعیت حقوق بشر در این خطه است.

 

تسنیم: این روزها بحث انتخابات ریاست جمهوری آمریکا داغ شده است. اگر بایدن پیروز شود به نظر شما چه تغییری در روابط پکن-واشنگتن به وجود خواهد آمد؟

چانگ هوآ: انتخابات آمریکا مسئله داخلی این کشور است و ما درباره آن نظر نمی دهیم. اما سیاست چین در ارتباط با ایالات متحده سیاستی ثابت است. در خصوص آمریکا ما بر اصول عدم تعارض و تقابل، احترام متقابل و همکاری برد برد متعهدیم، در عین حال از حق حاکمیت ملی، امنیت و منافع کشورمان در جریان توسعه نیز حفاظت خواهیم کرد. این سیاست، تغییری نکرده اما ما در عین حال از آمریکا می خواهیم تا مناسبات خود با چین را با نگاه بی طرفانه و منطقی ببیند و ضمن حرکت با چین در این مسیر، با مدیریت اختلافات، همکاری فی مابین را محقق نموده و روابط خود با چین را به ریل هماهنگی، همکاری و ثبات بازگرداند.

 

تسنیم:در صورت پیروزی ترامپ آینده روابط ایران و چین را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

 

چانگ هوآ: چین بارها تاکید نموده، جدای از اینکه تغییر و تحولات بین المللی و منطقه ای به چه سمت و سویی باشد، همواره برای توسعه مناسبات خود با ایران اهمیتی والا قائل خواهد بود و ما مایلیم در تلاشی مشترک با ایران، ضمن تحکیم بیش از پیش مناسبات مان، روابط مشارکت جامع استراتژیک را به پیش برده و با تعمیق همکاری ها و تعاملات فی مابین، سعادت دو کشور و دو ملت را محقق نماییم.

 

تسنیم:رسانه‌ها از سورپرایز اکتبر حرف می زنند و برخی ابتلای ترامپ به کرونا را سورپرایز اکتبر ارزیابی می‌کردند که البته اینطور نبود. به نظر شما آیا ممکن است موضوع سورپرایز اکتبر ترامپ مربوط به چین باشد؟

 

چانگ هوآ: مناسبات چین و آمریکا باید به گونه ای سلامت توسعه یابد و در این راستا احترام متقابل جایگاهی ویژه می یابد. اینکه آمریکا در پی ساخت یک رقیب از چین باشد، اشتباهی استراتژیک و سهمگین و در واقع به منزله بکارگیری منابع استراتژیک خود در جایگاه و مسیری اشتباه است. چین همواره در خصوص مناسبات خود با آمریکا بر اصول عدم تعارض و تقابل، احترام متقابل، روحیه همکاری برد-برد، ایجاد فضایی برای هماهنگی، همکاری و ثبات در روابط با آمریکا ضمن تعاملی مشترک با طرف مقابل تاکید داشته است. در عین حال ما از منافع توسعه، امنیت و حاکمیت خود نیز دفاع خواهیم نمود.

 

حفظ روند توسعه با ثبات مناسبات چین و آمریکا، امری است که با منافع بنیادین ملت های دو کشور همخوانی داشته و علاوه بر آن انتظاری عمومی در جامعه بین الملل است. اما، از مدتی قبل تا کنون، برخی از مقامات آمریکایی بر اساس منافع شخصی خود، به اتخاذ مجموعه ای از تدابیر مشغول شده اند که منافع چین را با آسیب هایی مواجه نموده و روابط چین و آمریکا را نیز تخریب نموده است، این قبیل مواضع و رویکردها نه تنها همراهی هیچ کس را جلب نکرده که با انتقادات شدید و ایستادگی مردمان صلح دوست جهان و آگاهان از فضای جاری در مناسبات دو کشور نیز مواجه شده و خواهد شد. ما از آمریکا می خواهیم ضمن رها کردن ذهنیت منسوخی که با محوریت جنگ سرد شکل گرفته، تعصبات و خودمحوری را به کناری نهاده و با نگاهی منطقی و بی طرفانه به مناسبات خود با چین، در همراهی با پکن، بازگشت مناسبات دو طرف به ریل صحیح هماهنگی، همکاری و ثبات را در دستور کار خود قرار دهد.

 

تسنیم: آیا رزمایش های اخیر نظامی چین در سواحل شرقی دلیل خاصی دارد؟ و اینکه آیا احتمال درگیری نظامی چین و آمریکا به بهانه تایوان وجود دارد؟

 

چانگ هوآ: به تازگی، شاهد تداوم اقدامات منفی برخی از قدرت های بزرگ در خصوص مسئله تایوان هستیم که موجب ارسال سیگنال هایی به شدت اشتباه به جریان «تجزیه طلبی تایوان از چین »گشته و ثبات و صلح در منطقه تایوان و دریای جنوبی را با تهدیداتی جدی مواجه ساخته است. تایوان بخش جدایی ناپذیر از خاک مقدس چین بوده و فعالیت های گشتی و آموزشی ارتش چین در این منطقه اقداماتی ضروری در مواجهه با مسائل مربوط به امنیت تنگه تایوان و حراست از تمامیت ارضی کشور بوده است. ارتش چین در هر زمان با سطح هوشیاری بالا، تمام اقدامات لازم را اتخاذ می کند و به طور قاطعانه با تمام اقدامات تحریک آمیز ایجاد «تجزیه طلبی تایوان از چین» و تجزیه کشور مقابله می کند تا قاطعانه از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی دفاع کند.

 

مسئله منطقه تایوان مهمترین و حساسترین مسئله در روابط چین و آمریکا است و اصل «چین واحد» بنیان سیاسی روابط دو کشور است. آنچه که آمریکا انجام داده به طور جدی نقض تعهدات خود در مورد منطقه تایوان است. ما از آمریکا می خواهیم که با رعایت به اصل «چین واحد» و مفاد سه بیانیه مشترک چین و آمریکا، هر نوع مبادله و تماس رسمی با منطقه تایوان یا ارتقای روابط خود با منطقه تایوان را متوقف کند، و همچنین با احتیاط و به درستی با امور مربوط به منطقه تایوان رفتار کند تا همکاری چین و آمریکا در زمینه های مهم و صلح و ثبات تنگه تایوان به صورت جدی آسیب نبیند.

 

تسنیم:شما از نظر ارتباط با رسانه‌ها و فضای مجازی بسیار فعال هستید و به رویدادهای هنری و مشاهیر ایران نیز علاقه دارید. اخیرا درباره روز حافظ در صفحه توئیتری خود مطلبی را منتشر کردید. به نظر شما چقدر رابطه فرهنگی ایران و چین و شناخت مردم دو کشور در این حوزه پیشرفت داشته است؟

 

چانگ هوآ: از توجه شما به فعالیت های من در فضای مجازی تشکر می کنم. دو ملت ایران و چین از روزگاران کهن و به واسطه جاده ابریشم روابط دوستانه ای داشته و در طول سالیان دراز به تعمیق این دوستی پرداخته اند. تمدن چینی و پارسی همواره به عنوان دو پیکره مکمل یکدیگر نقشی بسزا و بسیار قابل توجه را در عرصه توسعه تمدن بشری ایفا نموده اند. جناب آقای شی جین پینگ رئیس جمهور چین پیش از این اشاره داشته اند که ریشه روابط دو کشور به مناسبات دوستانه ملت ها باز می گردد و ارتباط دوستانه ملت ها به رابطه جان های آن ها با یکدیگر مرتبط است. در همین حال در زبان فارسی ضرب المثلی با این مضمون وجود دارد که "دل به دل راه دارد." فرهنگ، پل و پهنه ای برای ارتباطات میان کشورها و ساختاری موثر برای افزایش درک متقابل ملت ها از یکدیگر است. ارتباطات متقابل، آموختن از یکدیگر، هماهنگی و همزیستی مسالمت آمیز اموری است که کشورهای مختلف، اقوام مختلف و تمدن های مختلف باید به آن پایبند باشند. چین به تقویت مناسبات خود با ایران در حوزه های انسانی و مردمی با هدف دمیدن جانی تازه به روح جاده ابریشم تمایل دارد. در این راستا من نیز علاقه مند به انجام تلاش هایم هستم.

 

تسنیم: اخیر کشور شما با امضای توافقنامه با اتحادیه جهانی واکسیناسیون به طور رسمی به برنامه تسهیل دسترسی جهانی به واکسن کووید-19 (کووَکس) پیوسته است. تولید واکسن کرونا در کشور شما در چه مرحله‌ای قرار دارد و اینکه چه زمانی برای ارائه عمومی آن پیش بینی شده است؟

 

چانگ هوآ: در حال حاضر در مجموع چهار واکسن کرونای چین به مرحله سوم تحقیقات و آزمایش‌های بالینی وارد شده اند. در روز هشتم اکتبر چین با امضای توافقنامه با اتحادیه جهانی واکسیناسیون (Gavi) به طور رسمی به برنامه تسهیل دسترسی جهانی به واکسن کووید19- (کووَکس) پیوست. این اقدام در واقع حرکتی در ادامه پایبندی چین به ایده پیکره واحد سلامت جمعی در جهان و انجام تعهدات خود در خصوص پیشبرد امور مربوط به واکسن به عنوان یک محصول مشترک جهانی بوده است که البته مورد استقبال گسترده و حمایت مثبت سازمان جهانی بهداشت، اتحادیه جهانی واکسیناسیون، اتحادیه اروپا و دیگر اعضای جامعه جهانی قرار گرفت.

 

در حال حاضر، ویروس کرونا همچنان در مرحله فراگیری جهانی قرار داشته و به گونه ای جدی ایمنی حیات و سلامت جسمانی مردم در کشورهای مختلف را تهدید می کند. اطمینان و تضمین دستیابی مناسب، ایمن و موثر کشورهای در حال توسعه به واکسن، یکی از مسائلی است که همواره مورد توجه چین قرار گرفته است. چین با جدیت این تعهد را می دهد که واکسن را به عنوان یک محصول مشترک جهانی با اولویت در اختیار کشورهای در حال توسعه قرار دهد. هدف چین از ورود به برنامه تسهیل دسترسی جهانی به واکسن نیز این بوده که با اقدامات عملی مسئله توزیع عادلانه واکسن را پیگیری نموده و ارائه واکسن به کشورهای در حال توسعه را تضمین نموده و علاوه بر آن کشورهای بیشتری را برای حمایت از این برنامه ترغیب نماید. به هر تقدیر چین همراه با دیگر کشورها به ایفای نقش خویش در عرصه اتحاد جهانی برای نبرد با فراگیری ویروس کرونا و حفاظت از ایمنی حیات و سلامت جسمی مردم کشورهای مختلف خواهد پرداخت./ تسنیم

ارسال نظر