وضعیت انتخابات در ایالت های کلیدی آمریکا به نفع کدام نامزد است؟-راهبرد معاصر
سازمان ملل حمله به فرودگاه صنعا را محکوم کرد یمن: یک پهپاد آمریکایی را سرنگون کردیم عراقچی: شراکت راهبردی ایران و چین، آهنین است عراقچی: سال آینده، سالی مهم در موضوع هسته‌ای ایران خواهد بود ادعای تلویزیون اسرائیل: هنیه از طریق کارگذاشتن یک بمب در بالش شخصی اش ترور شد تماس تلفنی وزیر خارجه حکومت طالبان با وزیر خارجه الجولانی هاآرتص: حماس توانسته به سرعت شاخه نظامی خود را بازسازی کند اردن: به آتش کشیدن بیمارستان کمال عدوان جنایت جنگی فجیع است توصیه وزیر خارجه ایران به اتحادیه عرب + عکس تل‌آویو: دولت جدید سوریه گروهی تروریستی است، نه دولتی باثبات شرکت هواپیمایی آذربایجان: سقوط هواپیما به دلیل «دخالت خارجی» بوده است سازمان هوانوردی روسیه: در روز سقوط هواپیمای آذربایجان، هدف حمله پهپادی اوکراین بودیم تصاویر انهدام یک تیم تروریستی داعش منتشر شد + فیلم یک هفته عزای عمومی در هند در پی درگذشت مانموهان سینگ نخست وزیر عراق: ورود برادر بشار اسد به عراق کذب است
ابوالفضل ظهره‌وندی، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با راهبرد معاصر پاسخ داد:

وضعیت انتخابات در ایالت های کلیدی آمریکا به نفع کدام نامزد است؟

هشت ایالت کلیدی در آمریکا بسیار حائز اهمیت است. رایی که کاندیداها در هشت ایالت مهم به دست می آورند، بسیار تعیین کننده خواهد بود. در هشت ایالت مطرح آریزونا، فلوریدا، جورجیا، میشیگان، مینه سوتا، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و وینکانسین، بایدن تا به امروز با فاصله بیشتری از ترامپ پیشتاز است.
ابوالفضل ظهره‌وندی؛ کارشناس مسائل بین الملل
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۰ - ۲۹ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 20
کد خبر: ۶۳۵۸۰

وضعیت انتخابات در ایالت های کلیدی آمریکا به نفع کدام نامزد است؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ ابوالفضل ظهره‌وندی کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با راهبرد معاصر در خصوص انتخابات آمریکا و پیشتازی بایدن در نظرسنجی ها گفت: طبق آخرین نظرسنجی های صورت گرفته از روند انتخاباتی آمریکا، جو بایدن 9 درصد جلوتر از ترامپ است. ترامپ به این دلیل از رقیب خود عقب تر است که در بخشی حوزه ها به ویژه مبارزه با بیماری کرونا قویا مورد اعتراض افکار عمومی است و نکته دیگر این است که ترامپ هیچ دستورو راهکار مشخصی برای مقابله با این شرایط تا کنون ارائه نداده است.


وی در این باره خاطر نشان کرد: واقعیت این است که در فاصله کمتر از دو هفته باقیمانده هر دو طرف روی چند ایالت متمرکز شده اند. هشت ایالت کلیدی در آمریکا بسیار حائز اهمیت است. رایی که کاندیداها در هشت ایالت مهم به دست می آورند، بسیار تعیین کننده خواهد بود. در هشت ایالت مطرح مثل آریزونا، فلوریدا، جورجیا، میشیگان، مینه سوتا، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و وینکانسین، بایدن فاصله بیشتری از ترامپ دارد. برخی از ایالت ها به صورت سنتی مربوط به جمهوری خواهان بوده اما به دلیل اعتراضات شکل گرفته و سرکوبی که توسط پلیس در ماه های اخیر در آمریکا انجام شد و نقشی که رنگین پوستان و سیاه پوستان در این دوره از انتخابات می توانند داشته باشند شرایط ترامپ را خیلی حساس و لغزنده کرده است هر چند بایدن هم هیچ برنامه مشخصی در برابر ترامپ برای مسائل داخلی آمریکا ارائه نکرده است.

 

ظهره وندی در خصوص آرای پستی و رد آن توسط آقای ترامپ گفت: آقای ترامپ قویا به موضوع آرای پستی معترض است. تاکنون قریب به 15 میلیون نفر آرای خود را از طریق پست ارسال کرده اند. با اینکه هنوز انتخابات در پای صندوق های رای شروع نشده اما اتباع و شهروندان بر طبق قوانین می توانند آرای خود را پست کنند، اما آقای ترامپ مدعی است این آرا با مهندسی می تواند تقلبی را به ضرر وی رقم بزند، بنابراین وی نتایج آرای پستی را رد می کند، این در حالی است که شرایط کرونایی مردم را متمایل کرده تا آرای خود را به صورت پستی ارسال کنند. تقریبا 50 درصد دموکراتها همواره آرای خود را پستی ارسال می کردند در حالی که رقم این نسبت در بین جمهوری خواهان 25درصد است .


این کارشناس مسائل بین الملل در ادامه گفت: نکته دیگری که آقای ترامپ بدان امیدوار است موضوع آرای کالج الکترال است آرایی که افراد معتمد در هر ایالت می تواند کارت‌های خود را به رئیس جمهور دلخواه و منتخب خود بدهند این موضوع تا حدودی می تواند به نفع آقای ترامپ باشد، به این معنا که وی با کسب 270 کارت الکترال بتواند دوباره در پست ریاست جمهوری بنشیند هر چند اگر آقای بایدن 5 میلیون رای هم بیشتر از آقای ترامپ کسب کند، همانگونه که در دوره خانم کلینتون چنین موضوعی رقم خورد، انتخابات می تواند به نفع آقای ترامپ تمام شود.


وی دراین باره توضیح داد: کارتهای الکترال هشت ایالت نامبرده بسیار تعیین کننده است چرا که رقابت دراین ایالت بالاست و این هشت ایالت تعیین کننده رئیس جمهور به شمار می روند چرا که بقیه ایالت ها میزان آرای هر دو حزب کاملا روشن است، لذا آنها می توانند روی این رای ها حساب کنند.


این کارشناس مسائل بین الملل در خصوص رای دادگاه در صورت برنده عنوان شدن آقای بایدن گفت: شانس دیگر آقای ترامپ مساله اکثریت قضات دیوان عالی است که عموما از طیف جمهوری خواهان به شمار می روند بنحوی که از 9 قاضی 6 قاضی جمهوری خواه محسوب می شوند بنابراین در صورت ایجاد اختلاف و کشاندن اختلاف به داوری دیوان آقای ترامپ می تواند امیدوار باشد که در دیوان به نفع خود رای بیاورد و راهی کاخ سفید شود.


ابوالفضل ظهره وندی در این باره توضیح داد: به هر حال باید منتظر باشیم و ببینیم مناظره ها در دو هفته آینده چگونه جلو می رود. آقای ترامپ شخصیت تهاجمی تری نسبت به آقای بایدن دارد و در حوزه اقتصاد نسبت به آقای بایدن حرف بیشتری دارد بنابراین آقای بایدن روی نقاط ضعف آقای ترامپ در شرایط کرونایی حساب باز کرده است


ظهره وندی درخصوص تاثیر گذاری شرکت آرای خاکستری دراین دوره از انتخابات آمریکا گفت: در شرایط فعلی این موضوع قابل رویت است که میزان مشارکت در آمریکا در این دوره از سال های قبل بیشتر است لذا مشارکت بالا متوجه آرای خاکستری می شود که بعضا در انتخابات شرکت نمی کردند، حضور این دسته در انتخابات می تواند تعیین کننده باشد بنابراین مناظره ها برای جلب آرای خاکستر حائز اهمیت است. در دو مناظره باقیمانده هر کدام از کاندیداها بهتر حاضر شوند می توانند آرای خاکستری را جذب کنند. به هر حال آمارها اشاره به پیشی گرفتن آقای بایدن دارد اما به دلایل دیگری احتمال پیروزی آقای ترامپ کماکان قوی است.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده