به گزارش راهبرد معاصر واریز حقوق مهر بازنشستگان امروز صورت گرفت و با اجرای مرحله دوم متناسب سازی حقوق بازنشستگان و طبق احکام جدید افزایش حقوق برای بازنشستگان اعمال شد. همسان سازی حقوق بازنشستگان از اوایل سال 99 کلید خورد و پس از جلسات بسیار در اینباره، حقوق بازنشستگان در مهر 99 افزایش یافت. خبر فوری افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را در ادامه بخوانید.
محمود افتخاری در این باره افزود: احکام جدید بازنشستگان و وظیفه بگیران صندوق که بیش از یک میلیون و 480 هزار نفر از مشترکان را شامل می شود، براساس دستورالعمل ابلاغی سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان امور اداری و استخدامی به صندوق بازنشستگی، هفته گذشته صادر و براساس آن حقوق مهرماه با تامین منابع لازم تا آخر وقت امشب (سهشنبه) پرداخت می شود.
بر اساس اعلام روابط عمومی صندوق بازنشستگی کشوری، وی افزود: با اجرای طرح متناسب سازی، حقوق این عزیزان در مهرماه به طور میانگین 45 درصد نسبت به ابتدای سال جاری افزایش یافته است.
تفاوت حداقل حقوق بازنشسگان تامین اجتماعی و بازنشستگان لشکری و کشوری بسیار زیاد است و در این روزها کرونایی که از قضا تورم هم بیداد می کند و نرخ تورم هر روز بیشتر می شود و گرانی ها روز به روز به طور فزاینده زیاد می شوند، پایین بودن مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی و حداقل حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی سبب نگرانی و نارضایتی این قشر زحمت کش از جامعه شده است. میان سالانی که روزی سرمایه های اصلی کار این کشور محسوب می شوند اکنون به دلیل پایین بودن حداقل حقوقشان در مضیقه هستند. در ادامه چرایی تفاوت بین حقوق بازنشستگان را قبل و بعد از همسان سازی حقوق بازنشستگان می خوانیم.
همزمان با شدت گرفتنِ بحرانِ کرونای منحوس، اوجگیری نرخ تورم و گران شدن بیامانِ سبد معیشت خانوار، مطالباتِ «بازنشستگان تامین اجتماعی» یا همان «کارگران بازنشسته» را وارد فاز جدیدی کرده است: امروز دغدغههای معیشت، به شدت جدی است؛ بازنشستگان کارگری با ۳۰ سال سابقهی بیمهپردازی، بعد از افزایش ۲۶ درصدیِ پایه مستمری در تیرماه و اجرای همسانسازی در مردادماه، فقط ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دریافتی دارند. به دنبال تورم سرسامآور بخش مسکن و افزایش ۵۰۰ درصدی هزینههای این بخش در یک بازه زمانی دوسال و چندماهه، امروزه بازنشستگانِ بسیاری دغدغهی سرپناه و خانهی شایسته دارند؛ اگر همه مستمری یک بازنشستهی حداقلبگیر بدون کم و کاست قرار باشد صرف کرایه خانه شود، بازهم تامین یک آپارتمان باکیفیت برای یک خانوادهی چهارنفره در تهران و کلانشهرها مقدور نیست!
به همه این مشکلات و مصائب، باید بحث درمان و دغدغههای درمانی بازنشستگان را نیز بیافزاییم؛ حال که به گفتهی عبدالله بلواسی (فعال صنفی کارگران مریوان) سالها بیمهپردازی (که البته یکسوم آن قرار است صرف امورات درمانی رایگان شود)، هیچ فایدهای برای کارگران و بازنشستگان نداشته و دفترچههای درمانی بیمه شدگان تامین اجتماعی در یک روند بطئی و به تدریج، تبدیل به ورقپارههای بیارزش شده، بدیهیست که بحران کرونا، تبدیل به یک «اضطراب مضاعف» برای خانوادههای بازنشستگان کارگری میشود: نه هزینههای تست کرونا مجانی است و نه امروز دیگر بستری شدن در بیمارستانها کمهزینه است!
قبل از هرچیز باید تاکید کرد که هیچ گروهی از بازنشستگان کشور در شرایط مناسب و ایدهآل قرار ندارد و در هیچ صندوقی امروز، حداقل مستمری بازنشستگان به پایه سبد معاش ۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی نمیرسد؛ با این حساب، همه بازنشستگان کشور از حداقلهای معیشتی و زیستی محرومند اما بحث اینجاست که برخی گروهها، ازجمله بازنشستگان کارگری به نسبت باقی، بازهم «محرومترند»!
اکبر شیرمحمدی افزود: جداول حقوق در این زمینه تهیه و دستورالعملهای اجرایی نیز ابلاغ شده است و در چارچوب افزایشها برای یکمیلیون و ۴۸۹ هزارنفر از بازنشستگان حکم صادر شده است؛ لذا احکام قابل دریافت و رویت است؛ بهطوریکه از طریق سایت صندوق بازنشستگی، متقاضیان میتوانند احکام خود را رویت کنند.
شیرمحمدی اظهار کرد: جداول ابلاغی در مورد کارکنان مشمول قانون نظام هماهنگ و خدمات کشوری و دستگاههایی که فاقد گروههای شغلی بودند،
به طور یکسان به عنوان کارمندان دولت در نظر گرفته شده است. به گفته وی، کارمندانی که با ۳۰ سال خدمت بازنشسته شدهاند و حداقل حقوق آنها در ابتدای سال دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود در تعیین گروههای شغلی حقوقشان حداقل به سهمیلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.
وی با اشاره به اینکه «پیش از این قانونگذار در قانون بودجه افزایش همسانسازی را با رعایت حداقل حقوق در نظر میگرفت؛ لذا برای گروههای شغلی بالاتر معمولا همسانسازی تعلق نمیگرفت»، ادامه داد: الان به میانگین ۹۰ درصد حقوق شاغلان توجه شده، لذا حداقل حقوق هم ترمیم شده است.
شیرمحمدی گفت: با توجه به اینکه قوانین صندوقهای بازنشستگی مربوط به سالهای گذشته است، این صندوقها باید اصلاحات ساختاری انجام دهند و قوانین آنها اصلاح شود، زیرا هزینههایی به صندوقهای بازنشستگی تحمیل میشود و این صندوقها مشمول قوانین حمایتی شدهاند؛ درحالیکه باید بیمهای باشند.
علی اصغر بیات با اشاره به اینکه در شرایط فعلی کشور حدود ۳.۵ میلیون نفر از بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی که با احتساب افراد خانواده خود بیش از ۷ میلیون نفر را شامل میشوند چشم امیدشان به عزم و اراده مدیران و مسئولان کشور است، اظهار داشت: شرایط خاص و تحریمی کشور بیشترین صدمه را متوجه اقشار آسیب پذیر، دهکهای پایین جامعه و دارای درآمدهای ناچیز که هر روز فشار افزایش قیمتها و هزینههای ضروری زندگی را با گوشت و پوست و استخوان خود لمس میکنند، کرده است که اتفاقاً درصد قابل توجهی از این قشر در میان بازنشستگان و مستمری بگیران ما هستند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۶۵ درصد از بازنشستگان و مستمری بگیران تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی حداقل بگیر هستند افزود: به همین دلیل بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی باید در کانون توجه همه مدیران و مسئولان عالی کشور از جمله مجلس و دولت باشند.
وی به متناسب سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: اجرای قانون متناسب سازی حقوق اقدام بزرگی بود که با زحمت و دلسوزی و شجاعت بسیاری از افراد انجام شد و هرچه از تلاش و زحمات آنها بگوییم باز هم حق مطلب ادا نخواهد شد.
رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمری بگیر تأمین اجتماعی ادامه داد: اگر در این برهه حساسی که به لحاظ تحریمهای ظالمانه، محدودیت منابع و اعتبارات با مشکلات عدیده ای روبرو هستیم؛ متناسب سازی این مطالبه چندین سالهای که در ادوار گذشته تنها وعدههای مختلفی از اجرای آن میشنیدیم محقق نمیشد، چه بر سر اوضاع معیشت و گذران زندگی این قشر میآمد؟
وی با تاکید بر اینکه متناسب سازی به قطع یقین شکاف درآمدی را کم و حس اعتماد و تکریم بازنشستگان و مستمری بگیران را احیا کرد گفت: بر اساس بررسیهای بعمل آمده این موضوع رضایتمندی بسیاری از بازنشستگان و مستمری بگیران را به همراه داشت. اما هیچ کار بزرگی خالی از اشکال نیست.
بیات در مورد اعتراض به همسان سازی در مشاغل سخت و زیان آور نیز گفت: در حوزه مشاغل سخت و زیان آور ایرادات و نارضایتیهایی مطرح شد که با صعه صدر مدیران تأمین اجتماعی مورد پیگیری قرار گرفت و اخیراً نیز در جلسهای که با سالاری مدیر عامل تأمین اجتماعی داشتیم این موضوع مطرح و تصمیمات خوبی گرفته شد. بطوریکه فرمول متناسب سازی بر اساس چهار سی ام میزان سابقه اشتغال در مشاغل سخت و زیان آور ضربدر تعداد کل سنواتی که ۴ یا ۸ درصد پرداخت شده است لحاظ خواهد شد.
وی به مورد مهم دیگری که مورد موافقت مدیر عامل تأمین اجتماعی قرار گرفته اشاره کرد و اظهار داشت: همچنین قرار شد مبلغ پرداختی در خصوص متناسب سازی که شامل مبلغ متناسب سازی، ضریب ترغیب و تفاوت تطبیق میشود به صورت تجمیعی در آیتم پایه حقوق فیش حقوقی بازنشستگان و مستمری بگیران در نظر گرفته شود.
رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمری بگیر تأمین اجتماعی گفت: به عنوان بزرگترین تشکل بازنشستگی کشور علاوه بر اینکه مطالبه گر انتظارات و درخواستهای قانونی اقشار بازنشسته و مستمری بگیر تأمین اجتماعی در حوزههای مختلف هستیم، بلکه کلیه امور و تحولات کلان کشور را نیز که به نوعی مرتبط با این جامعه است رصد و پیگیری میکنیم و در طول این مدت ما با تمام توان پیگیر نگرانیها و دغدغههای بازنشستگان بودهایم.
وی ضمن تشکر از همکاری مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی و مدیران سازمان افزود: متأسفانه در موضوع متناسب سازی برخی از جهت گیری ها و اظهار نظرها از دایره انصاف خارج شد و هجمهها و فضاسازیهایی علیه کانون عالی و سازمان تأمین اجتماعی انجام شد. باید به یاد بیاوریم سالهای سال این موضوع در حد شکواییه و سخنرانی و وعدههای رنگارنگ باقی ماند و همه به نوعی از اجرای آن شانه خالی میکردند. حال که این آرزوی دیرینه برآورده شد نباید به دنبال حاشیه باشیم.
بیات تاکید کرد: اگر این یکدلی و تعاملات مبتنی بر اعتماد و احترام که با مدیران سازمان تأمین اجتماعی داریم، وجود نداشت، دلسردی و رنجش خاطر پدید میآمد اما خوشبختانه این طور نیست. هر آنچه که در این مدت زمان کوتاه توفیق اجرای آن حاصل شده از جمله پرداخت بدهیهای سهم دولت به سازمان تأمین اجتماعی، پرداخت بدهیهای سازمان به مراکز درمانی طرف قرارداد و احیای اعتبار دفترچههای درمانی، اجرای قانون متناسب سازی، تسهیل ارائه خدمات به بازنشستگان به صورت غیر حضوری، ۱۰ برابر شدن تسهیلات بانکی در قالب وامهای ضروری و … در سایه تفاهم و تعامل کانونها با سازمان تأمین اجتماعی به دست آمده است و معتقدم هیچ عاملی نمیتواند به آن خدشه وارد کند. ما به عنوان خدمت گزار کوچک تک تک بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی انتظارات و توقعات مهمی را از طرف این قشر که زندگی خود را وقف سازندگی و آبادانی کشور کردهاند، نمایندگی میکنیم.
رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته و مستمری بگیر تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه دولتمردان نگذارند کام بازنشستگان با افزایش بی رویه هزینههای زندگی و تورم افسارگسیخته تلخ شود گفت: تا فراهم کردن یک زندگی بدون دغدغه و امنیت خاطر بازنشستگان در زمینههای درمانی، رفاهی و معیشتی فاصله بسیاری داریم به همین دلیل از مسئولان حوزههای مهم تصمیم گیر و تصمیم ساز میخواهیم که بازنشستگان و مستمری بگیران را دریابند.
وی ادامه داد: همچنین انتظار داریم در تصویب و اجرای طرح اخیر مجلس در زمینه تأمین کالاهای اساسی و سایر طرحهای حمایتی اولویت بازنشستگان و مستمری بگیران را در نظر داشته باشند. صیانت از معاش، تهیه اقلام اولیه و ضروری زندگی و دریافت خدمات درمانی مناسب حق بدیهی بازنشستگان و مستمری بگیران است.
بر اساس آنچه اعلام شده، با اجرای این طرح، حقوق بازنشستگان هر گروه شغلی باید معادل 90 درصد میانگین حقوق شاغلان همان گروه باشد؛اتفاقی که تاثیر قابلتوجهی در بهبود سطح معیشتی حدود 2میلیون و 200 هزار بازنشسته کشوری و لشکری خواهد داشت.
طبق جداول منتشرشده، حقوق بازنشستگان کشوری حدود 30 تا 70 درصد افزایش پیدا میکند.همچنین باتوجه به خبرهای منتشرشده درباره میزان حقوق بازنشستگان لشکری، افزایش حقوق این گروه از بازنشستگان نیز از بازنشستگان کشوری کمتر نخواهد بود.
ابتدای امسال بود که دولت 10 هزار میلیارد تومان اعتبار برای همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری اختصاص داد و با این کار، علاوه بر افزایش 15 درصدی حقوق همه شاغلان و بازنشستگان، مبلغ دیگری نیز طبق جداول تعیینشده به حقوق بازنشستگان اضافه شد. حالا در آغاز ششماههدوم سال 99، دومین مرحله متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری با اختصاص 18 هزار میلیارد تومان اجرایی شده است. بر اساس اعلام دولت، بودجه اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری، از محل واگذاری سهامهای دولتی (به ارزش تقریبی و تا سقف
۱۸۰ هزار میلیارد ریال)، به صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح تامین میشود. البته چنانچه ارزش قطعی سهام، بیش از ارزش برآوردشده باشد، با پیشنهاد سازمان خصوصیسازی و تصویب هیئت واگذاری، رساندن حقوق بازنشستگان به ۹۰ درصد میانگین حقوق مشمول کسور بازنشستگی شاغلان همطبقهتعدیلات لازم اعمال خواهد شد. اما در آن سوی ماجرا، صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی مکلف شدهاند عدالت در نظام پرداخت و متناسبسازی حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران تحتپوشش خود را اجرایی کنند، با ملاک .
اما طبیعتا طرح متناسبسازی حقوق شامل برخی بازنشستگان نمی شود؛ هرچند که احتمالا تعداد این افراد اندک خواهد بود. «اکبر شیرمحمدی» مدیرکل فنی صندوق بازنشستگی در اینباره به ایرنا گفته است:
* کسانی که درگروههای شغلی خود افزایش حقوق بازنشستگی آنها عدد بالایی را نشان میدهد، مشمول این قانون نشدند.
* امسال حدود ۱۰ درصد بازنشستگان با حقوق بالا نسبت به میانگین گروه خود، مشمول قانون همسانسازی حقوق نشدند و تنها ۱۵ درصد افزایش حقوق سنواتی به آنها تعلق گرفت؛ زیرا دریافتی حقوق آنها از گروه همترازشان بالاتر بوده است؛ بنابراین، همسانسازی به آنها تعلق نگرفت.
* برای بازنشستگان فروردین 88 به بعد، آخرین طبقه درجشده در آخرین حکم شاغلی یا اولین حکم بازنشستگی ملاک عمل است. با این توضیح که «طبقه» از یک تا 16 بوده و معادل ردیفهای 5 تا 20 میباشد. به طور مثال طبقه یک معادل گروه 5 و طبقه 16 معادل گروه 20 خواهد بود.
* بازنشستگان با 30 سال سابقه که حداقل 2 سال سابقه مدیریت داشته باشند، حدود 250 تا 350 هزار تومان افزایش حقوق بیشتری خواهند داشت. ملاک مدیریت، داشتن حداقل 2 سال مدیریت یا معاونت است.
* کارمندانی که در مناطق جنگزده با حکم یا ابلاغ خدمت کرده باشند، به ازای هر سال از امتیاز مربوط برخوردار خواهند شد.
* عائلهمندی و حق اولاد، همانند گذشته علاوه بر مبالغ مندرج در جدول، به مشمولان پرداخت خواهد شد.
* به ازای هر سال خدمت مازاد بر 30 سال، 5/2 سال به حقوق اعلام شده افزوده خواهد شد. همچنین به ازای هر سال کمتر از 30 سال، 5/2 سال از حقوق تعیینشده کسر میشود.
من نمیدونم اون نقطه زیر فقر آخرش کجاست؟..
واقعا خجالت آور با این حقوق..ما زندگان مرده ایم...
واقعا خودشان با حقوق ۳ میلیون زندگی میکنن..
واقعا متاسفم ما دو میلیون و چهارصد دریافت کردیم که دو میلیونش رو همین امروز قسط داریم... چیکار کنیم.... کیسه برنج ۲۵۰... مرغ کیلیویی ۲۰تومن با این پول میشه چیکار کرد.... قسطی هم که داریم از ماه پیش برای خوراکی هست اونم چی رب و چای و روغننننن که از سوپری قسطی برداشتیم...ما ۶ نفریم ماها ادم نیستیم... بابام بازنشسته ان هر روز ۸ صبح باز میرن سرکار برای خرج و نون و سیب زمینی پیاززز...خدا بهتون رحم کنه... ما به خدا واگذارتون کردیم
حالا ناراحت نشو می گم مرگ بر شما قیمت همه ی وسایل ها داره میره بالا با این چندرغاز که دادن چه جور زندگی را بچرخانم.
(ماهانه۵۵۰هزار تومان قسط خانه،۳۵۶گوشی،۳۰۰قسط وام،۲۵۰قرعه کشی،۱۰۰قرعه،۸۵بیمه عمر،پول لباس بچه آب،برق،گازو...)حالا بااین وضعیت جسمانی شکستگی درمدرسه،تصادف،سقوط از ساختمان،شکستگی کتف،اپاندیس و...حالا بااین وضعیت جسمانی واین بیماری نحیف کوید۱۹ چه جور زندگی خود را اداره کنم خودتان بگید حقوق ما مستمربگیرازکارافتاده نباید زیاد بشه...
چره به فکر باز نشسته های با ۱۰ ۱۱ سال سابقه باز نشسته شدن نیستید یه نگاهی به این قشر داشته باشید به ۹۰۰ هزار خومان می توان زندگی گرد؟
خلاصه حداقله حقوق ما که بیستو سه سالونیم حقه بیمه پرداخت کردم چقدر شده
اگه خیلی هنر دارید بیایید حقوق ها را با اجناس متناسب کنید
بیایید حقوق را با ماشین متناسب کنید
از اول سال 99 تا الان قیمت اجناس را حساب کنید ببینید چند درصد گران شده
واقعا خجالت داره
از خدا بترسید.........
دروغ دروغ دروغ افزایش حقوق مستمری
الان کجای این متن نشان از افزایش حقوق مستمری لگیران و بازنشستگان تامین اجتماعی داشت؟!!!!!!!
غیر حرفه ای هاااااااااااا
اینا همش حرف و توضیح است
پدر من با سی سال پرداخت بیمه در 28 مهر 99 مبلغ دو میلیون ششصد هزار تومن گرفته
به گفته مسولین دولت به تامین اجتماعی بدهکاره
در هر حال امثال پدر من برای خرج زندگی مشکل دارن
سه ماهه تبلیغ کردید افزایش حقوق تامین اجتماعی
ولی کلا حقوق پدر من 300 هزار تومن اضافه شده
370اضاف شده اینم نخواستیم، پس چرا ب همه بازنشسته ها ک بالای 5تومان حقوق دریافت میکردن بالای 2تومان افزایش یافته اما ما ک با ی چندر غاز زندگی میکنیم نباید درستی بهمون اضاف بشه البته از جیب خودتون ضرر میکردین