دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

تاکید تخت روانچی بر مالکیت ایران بر جزایر سه گانه /نقش انکارناپذیر ایران در ثبات خلیج فارس

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد بر مشارکت ایران در ترویج صلح و امنیت منطقه و همچنین مالکیت ایران بر جزایر سه گانه تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۶ - ۲۹ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 20
کد خبر: ۶۳۷۸۲

به گزارش راهبرد معاصر مجید تخت‌روانچی روز سه‌شنبه در نشست مجازی شورای امنیت سازمان ملل متحد، پس از آنکه برخی کشورها عضو و همچنین منطقه اتهاماتی را متوجه ایران ساختند، درخواست وقت برای پاسخ کرد.

وی در این جوابیه به طور کلی این ادعاها را بی اساس دانست و آنها را رد کرد و افزود: ایران نقش انکارناپذیری در امنیت انرژی، حمل و نقل تجاری و ثبات در منطقه خلیج فارس ایفا می‌کند.

نماینده ایران در سازمان ملل متحد با تاکید بر "تداوم مشارکت ایران در ترویج و ارتقای صلح و امنیت در این منطقه حساس"، ادامه داد: الزامات دفاعی ایران همچون برنامه موشکی در محاسبات ژئواستراتژیک و تجربه تاریخی قابل ملاحظه، ریشه دارد.

تخت‌روانچی با اشاره به تهاجم هشت‌ ساله صدام حسین رئیس رژیم بعثی عراق به ایران که با حمایت ویژه آمریکا و تعدادی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس انجام شد، اضافه کرد: شهرهای ما تحت بمباران موشک‌های عراقی قرار داشت و مردم ما هم با بمب‌های شیمیایی و دیگر سلاح‌هایی که عمده آنها از غرب برای صدام تامین می‌شد، قربانی شدند.

وی اظهار کرد: همزمان تحریم‌ها و محدودیت‌های ناعادلانه، ما را از ابتکارات اولیه دفاع از خود محروم کرد. اکنون مسئولیت ماست که از تکرار چنین وضعیت وحشتناکی جلوگیری کنیم.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد یادآور شد: باید در نظر داشت که امنیت باید از درون، سرچشمه بگیرد و نمی‌توان آن را از خارج خریداری کرد. کسانی که در منطقه ما سالانه صدها میلیارد دلار صرف تسلیحات پیشرفته می‌کنند باید بدانند که هزینه های هنگفت نظامی نه مشروعیت و نه امنیت طولانی مدت ایجاد می‌کند.

تخت‌روانچی افزود: آنها فقط منطقه ما را به یک بشکه باروت تبدیل کرده‌اند و تنها ذینفع آن صادرکنندگان این سلاح‌های مرگبار هستند. برخی از نیروهای شورای همکاری خلیج فارس از این تسلیحات پیشرفته علیه مردم بی‌گناه یمن استفاده می‌کنند که بدترین فاجعه انسان دوستانه تاریخ معاصر را تجربه می‌کنند که یک مورد روشن از جنایات جنگی است.

وی ادامه داد: یک لیست طولانی از اقدامات نادرست بین‌المللی وجود دارد که مربوط به کسانی است که اتهامات واهی را علیه ایران مطرح می‌کنند. با این وجود، ما اینجا نیستیم تا به گذشته بپردازیم. اولویت و مهمترین اولویت ما باید ایجاد اعتماد متقابل، احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها، عدم دخالت در امور داخلی آنها و ارتقای همکاری در شرایط برابر برای ایجاد منطقه بهتر و امن تر باشد.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در ادامه به ادعایی که درباره جزایر سه‌گانه مطرح شد، پاسخ داد و افزود: از آنجا که موضوع مربوط به جزایر ایران در اینجا ذکر شده است، باید بگویم که جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک، همیشه بخشی از ایران بوده‌اند. این جزایر ایرانی هستند و به همین ترتیب باقی خواهند ماند.

تخت روانچی بار دیگر بر اراده ایران برای گفت‌وگوی سازنده با همسایگان با هدف برطرف کردن سوء تفاهم‌ها و همچنین برقراری روابط دوستانه بین کشورهای حاشیه خلیج فارس تاکید کرد.

 
مطالب مرتبط
ارسال نظر