تخت روانچی: شورای امنیت با بحران مشروعیت و اعتبار مواجه است-راهبرد معاصر
سازمان امنیت فدرال روسیه یک حمله تروریستی را خنثی کرد واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل

تخت روانچی: شورای امنیت با بحران مشروعیت و اعتبار مواجه است

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل بر اصلاح ساختار شورای امنیت تأکید کرد و گفت: این نهاد به خاطر عملکرد ضعیف، منفعلانه و در برخی موارد غیرقانونی و فراقانونی، با بحران مشروعیت و اعتبار مواجه است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۲۷ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 17
کد خبر: ۶۷۱۲۰

به گزارش راهبرد معاصر، مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، در نشست روز دوشنبه مجمع عمومی این سازمان که به منظور بحث درباره اصلاحات شورای امنیت برگزار شده بود، گفت: این نهاد به خاطر عملکرد ضعیف، منفعلانه و در برخی موارد غیرقانونی و فراقانونی، با بحران مشروعیت و اعتبار مواجه است.

 

وی افزود: شورای امنیت عمدتاً تحت سلطه کشور‌های غربی قرار داشته، مورد سوء استفاده برخی اعضای دائم قرار گرفته و در قبال عملکرد خود نیز پاسخگو نبوده است و همچنین به خاطر حضور ضعیف کشور‌های در حال توسعه در ترکیب اعضای آن، غیردموکراتیک می‌باشد.


تخت روانچی با اشاره به استفاده زیاد و سریع شورای امنیت از اختیارات خود تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل، از جمله اعمال تحریم، عنوان کرد: شورا باید فقط به عنوان آخرین وسیله و زمانی که تمام مسیر‌های حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات را طی و آثار و تبعات آن‌ها را ارزیابی کرده باشد، از این اختیارات استفاده کند.


وی در مورد اعمال تحریم بر کشور‌ها نیز اظهار داشت: تحریم روشی نسنجیده است که کارآمدی و مشروعیت اخلاقی آن به خاطر هدف قرار دادن اقشار آسیب پذیر در کشور‌های هدف به شدت زیر سئوال رفته است.


این دیپلمات ارشد ایرانی بر لزوم اصلاح روش‌های کار شورای امنیت تأکید کرد و گفت: شورای اصلاح شده باید قانونمند بوده و طبق منشور عمل کند و در برابر اقدامات و تصمیمات خود نیز پاسخگو باشد.

 

نماینده دائم ایران، اصلاح ساختار شورای امنیت برای افزایش کارایی این نهاد، در چارچوب قوانین بین الملل و برای تأمین منافع عادلانه تمامی کشور‌های جهان را یک ضرورت برشمرد./ فارس

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار