آیا پیروزی بایدن به احیای برجام منجر می‌شود؟-راهبرد معاصر
نتایج انتخابات ایالت فلوریدا امشب اعلام می‌شود نتانیاهو، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را برکنار کرد نخستین نتایج انتخابات مجلس سنای آمریکا اعلام شد | جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها صاحب چند کرسی شدند؟ + عکس این ۷ شهرستان در آمریکا نقش مهمی در نتایج انتخابات دارند ترامپ رأی خود را در فلوریدا به صندوق انداخت | ترامپ: به دنبال آسیب رساندن به ایران نیستیم، اما این کشور نباید بمب اتمی داشته باشد ترامپ برنامه‌هایش را در صورت شکست اعلام کرد | آشوب بزرگ در آمریکا در راه است؟ کمپین ترامپ: مشارکت در پنسیلوانیا تاریخی است ساعت پایان رای گیری در ایالت‌های مختلف آمریکا + عکس ستاد هریس: اوضاع رأی‌گیری امیدوارکننده است تاکنون ۸۲ میلیون نفر در رأی‌گیری زودهنگام در آمریکا شرکت کردند وزیر امور خارجه: به صهیونیست‌ها گفته بودیم که اراده ایران را آزمایش نکنند انفجار در فاصله چند کیلومتری خانه نتانیاهو عراقچی وارد اسلام‌آباد شد نظرسنجی بی‌بی‌سی: هریس ۴درصد از ترامپ پیش است مالزی: قطعنامه‌ای برای اخراج اسرائیل از سازمان ملل تدوین می‌کنیم
امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر مسائل آمریکا در گفتگو با راهبرد معاصر پاسخ داد:

آیا پیروزی بایدن به احیای برجام منجر می‌شود؟

در صورت پیروزی بایدن، نرمش های محدودی در حوزه هسته ای قابل انتظار است چون دولت بایدن می خواهد امتیازاتی از ایران بگیرد و این امتیازات یا درون برجام خواهد بود و یا در سیاست های دفاعی و منطقه ای ایران تغییراتی رخ می دهد. از این رو بازگشت بی قید و شرط آمریکا به برجام قابل تصور نیست و از امروز هم نمی توان قضاوت کرد که دولت بایدن چه کار خواهد کرد.
امیرعلی ابوالفتح؛ تحلیلگر مسائل آمریکا
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۷ - ۰۵ آبان ۱۳۹۹ - 2020 October 26
کد خبر: ۶۴۳۷۸
تعداد نظرات: ۱ نظر

آیا پیروزی بایدن به احیای برجام منجر می‌شود؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ امیرعلی ابوالفتح تحلیلگر مسائل امریکا در گفت و گو با راهبرد معاصر درباره انتخابات امریکا گفت: نظرسنجی ها می گوید که بایدن جلوتر است ولی انتخابات آمریکا به قدری پیچیده است و این دور از انتخابات به قدری پیچیده تر خواهد شد که امکان پیش بینی در این دوره وجود ندارد. من شخصا نمی توانم هیچ نوع پیش بینی داشته باشم. شاید وضعیت طی روزهای آینده به گونه‌ای تغییر کند که نتیجه متفاوت از نظر سنجی ها باشد.

 

وی ادامه داد: سال 2016 نیز این اتفاق افتاد اما اگر اختلافات بین ترامپ و بایدن بسیار نزدیک باشد و کار به دادگاه بکشد و موضوع در دادگاه مطرح شود با توجه به پیچیدگی های موجود شاید دیوان فدرال حکمی بدهد و کار به مجلس نمایندگان بکشد و از این جهت پیش بینی بسیار دشوار است. از این رو نمی توان نظر سنجی ها را قابل اتکا دانست و هر انچه که در نظر سنجی ها اعلام می شود با قاطعیت در واقعیت آمریکا رخ نمی دهد. من شانس هر دو را بالا و مساوی می دانم.

 

او در پاسخ به این سوال که پیروزی هر کدام از این دو نفر چه تغییری در سیاست آمریکا در قبال ایران خواهد داشت؟ تصریح کرد: اگر ترامپ پیروز شود قطعا سیاست های خود را در قبال ایران با شدت بیشتری دنبال خواهد کرد. بنابراین، هیچ چشم انداز روشنی نسبت به روابط بین ایران و آمریکا وجود ندارد، مگر اینکه ایران به تمام خواسته هایی که ترامپ مطرح می کند تن در دهد. در مورد بایدن نیز نرمش های محدودی در حوزه هسته ای قابل انتظار است چون دولت بایدن می خواهد امتیازاتی از ایران بگیرد و این امتیازات یا درون برجام خواهد بود و یا در سیاست های دفاعی و منطقه ای ایران تغییراتی رخ می دهد از این رو بازگشت بی قید و شرط آمریکا به برجام قابل تصور نیست و از امروز هم نمی توان قضاوت کرد که دولت بایدن چه کار خواهد کرد باید انتخابات تمام شود و دولت تشکیل شود و دولت بایدن رویکرد عملی خود را ارائه بدهد. هم ترامپ و هم بایدن در دوران رقابت های انتخاباتی هستند و نمی توان قضاوتی مبتنی بر تبلیغات انتخاباتی کاندیدا ها داشت چون هر دو وعده هایی می دهند که شاید فردای انتخابات کنار گذاشته شود. از این جهت من حتی به دولت بایدن نیز چندان خوشبین نیستم که مشکلات کنونی به شکل محسوسی کاهش پیدا کند.

 

وی با اشاره به  رفع تحریم های تسلیحاتی ایران در شرایط فعلی چقدر به نفع ایران بود؟ پاسخ داد: ترامپ از دارو و غذا گرفته تا قطعات خودرو و فولاد و آلومینیوم و همه کالاها را مشمول تحریم کرده است و تسلیحات نظامی نیز شامل همین تحریم ها است ولی برداشته شدن تحریم ها به لحاظ حیثیتی و حقوقی و سیاسی و امنیتی حائز اهمیت بود. قرار نیست ایران با تمام دنیا مروادات تسلیحاتی داشته باشد ولی ارتباط با یکی دو کشور در این خصوص می تواند عمده نیاز های تسلیحاتی ایران را تامین کند. در بحث صادرات نیز ایران می تواند با دست باز تری وارد بازار صادرات تسلیحات شود. در این مورد هم تمام کشورها خواستار خرید تسلیحات ایران نیستند ولی اگر کشوری بخواهد، تحریم ها مانع از این خرید و فروش نمی شود. اما مشکلاتی وجود دارد که سایر بخش های اقتصاد ایران با آن پیچیدگی ها دست به گریبان هستند قطعا بخش تسلیحاتی هم با همین موارد درگیر خواهد بود.

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
احمد شعبانی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
0
0
دشمن ، دشمن است ، و کارش دشمنی است. چه منتخب آن ترامپ باشد یا بایدن ، کسانی که با رذالت میخواهند به افکار عمومی بقبولانند که اگر بایدن بیاید می شود برجام را احیا کرد.به بیراهه می روند. برجام اگر کارایی داشت بعد از انجام تعهدات ایران ، تحریم های آمریکا برداشته می شد. تنها نفع برجام ،شناساندن چهره غیر منطقی و زور گو و استعمارگر آمریکا برای ملت ایران بود.راه علاج اداره کشور این است که نیروهای انقلابی مدیریت کشور را به دست بگیرند، و مثل زمان جنگ بی ادعا ، با تمام توان و بدون بهانه گیری انجام وظیفه کنند.
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار