تعداد امضاکنندگان طرح استیضاح همتی از ۱۰۰ گذشت + اسامی امضاکنندگان شهادت دو بسیجی در سراوان سیستان و بلوچستان استیضاح همتی در دستور کار مجلس ضوابط برقراری فوق العاده خاص مشمول کسور کارکنان دولت تدوین شد + جزئیات خطیب نماز جمعه تهران: تشییع شهید نصرالله اتحاد جبهه مقاومت را بیشتر کرد حمله سارقان مسلح به جمعه‌بازار سراوان خطیب: وزارت اطلاعات با تمام توان در حال رصد و مقابله با هر اقدام ناامنی‌آفرین است طائب، مشاور فرمانده سپاه: نمی‌توانیم بدون منافع، با آمریکا آشتی کنیم / ما با چین و روسیه در وضعیت رقابتی قرار داریم وزارت کشور برخی اخبار درباره کاهش تعطیلات نوروزی را تکذیب کرد وزیر اطلاعات: عناصر وارداتی در سیستان و بلوچستان ناامنی می‌کنند رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب آخرین فرصت طائب: مبارزه با فساد اولویت برنامه‌های ستاد امربه‌معروف در سال ۱۴۰۴ است الحاق ناو شهید رئیسعلی دلواری به نیروی دریایی سپاه معاون هماهنگ کننده ارتش: «مصاف» سلاح سازمانی نیروی زمینی ارتش شد رئیس جمهور به اسلامشهر رفت

جهانگیری: تامین امنیت غذایی از اولویت‌های اساسی کشور است

معاون اول رئیس جمهور بر ضرورت ایجاد طرح‌های بزرگ و تولید نهاده‌های کشاورزی در داخل تاکید کرد و گفت: تامین امنیت غذایی و بی‌نیازی کشور از واردات محصولات و نهاده‌های بخش کشاورزی از اولویت‌های اساسی کشور است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۶ - ۰۶ آبان ۱۳۹۹ - 2020 October 27
کد خبر: ۶۴۵۱۶

به گزارش راهبرد معاصر؛  اسحاق جهانگیری روز سه‌شنبه در پنجمین جلسه کارگروه «رفع موانع جهش تولید» با موضوع چالش‌های تولید در بخش کشاورزی که به ریاست وی برگزار شد، با اشاره به اهمیت تولیدات بخش کشاورزی و تامین امنیت غذایی، سیاست‌ها و جهت‌گیری کلی کشور را در جهت ایجاد طرح‌های بزرگ کشاورزی و تولید نهاده‌های کشاورزی در داخل کشور ارزیابی کرد و گفت: باید تلاش کنیم با فراهم کردن تسهیلات مورد نیاز بخش کشاورزی مانع از واردات محصولات و عوامل بخش تولید کشاورزی نظیر سموم آفت‌کش و کود‌های شیمیایی و سایر عوامل وارداتی تولید در بخش کشاورزی شویم.

 

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به میزان اشتغال‌زایی و نقش بخش کشاورزی در تولید ناخالص ملی، گفت: بخش کشاورزی باید بدون اتکا به یارانه‌ها به بخشی اقتصادی تبدیل شود و بتواند با ارتقای بهره‌وری و عبور از وضعیت سنتی کنونی و با استفاده از روش‌های مدرن علاوه بر افزایش تولید و تامین نیاز‌های داخلی، تولیدات این بخش به صادرات منجر شود.

 

جهانگیری با تاکید بر اینکه اعضای کارگروه رفع موانع جهش تولید که از هر سه قوه کشور حضور دارند، با جهت‌گیری کلی ایجاد طرح‌های بزرگ کشاورزی و نیز ایجاد شهرک‌های تخصصی نهاده‌ها و عوامل تولید وارداتی کشاورزی موافق هستند، افزود: وزارت جهاد کشاورزی باید با ایجاد پنجره واحد و انجام پیگیری‌های موثر و اخذ مجوز‌های لازم، زمینه تسریع در ایجاد زیرساخت‌ها و نیز استفاده از ظرفیت‌های موجود کشور به ویژه بهره‌گیری از توان شرکت‌های دانش بنیان اقدامات لازم در این خصوص را انجام دهد.

 

وی با اشاره به اجرای طرح‌های بزرگ آب و خاک در استان‌های غربی کشور و نیز تقاضای برخی کشور‌های بزرگ برای واردات محصولات کشاورزی از ایران، گفت: می‌توان با برنامه‌ریزی صحیح برای تامین مالی و نیز اجرای طرح‌های کشاورزی نمونه علاوه بر افزایش بهره‌وری، صادرات قابل توجهی از محصولات کشاورزی را نیز انجام داد و تکمیل زنجیره تولید نیز می‌تواند میزان اشتغال زایی در بخش کشاورزی را افزایش دهد.

 

در این جلسه که وزیران جهاد کشاورزی و امور اقتصادی و دارایی، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان بازرسی کل کشور و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عضو کارگروه حضور داشتند، علاوه بر ارائه گزارشی در خصوص مصوبات جلسه گذشته و حل چالش‌های ریالی و ارزی حوزه وزارت صنعت، معدن و تجارت در شورای پول و اعتبار، گزارشی از سوی معاون وزارت جهاد کشاورزی در خصوص موانع تولید در این بخش در دو حکم پیشنهادی ایجاد شهرک‌های تخصصی نهاده‌ها و عوامل تولید وارداتی کشاورزی و نیز ایجاد طرح‌های بزرگ کشاورزی ارائه شد که پس از بحث و تبادل نظر مقرر گردید این وزارتخانه با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و سایر دستگاه‌های ذی ربط در خصوص نحوه ایجاد طرح‌های بزرگ کشاورزی و الزامات ایجاد واحد‌های بزرگ کشاورزی از جمله نحوه تامین مالی طرح‌ها و نیز موضوع مالکیت این واحد‌ها مورد بررسی بیشتر قرار دهد و نتیجه را در جلسات آتی کارگروه موانع جهش تولید برای تصمیم گیری نهایی ارایه نماید.

 

همچنین اعضا با تاکید بر لزوم کاهش وابستگی کشور به عوامل تولید وارداتی کشاورزی نظیر سموم، کود‌های شیمیایی، واکسن‌ها و سایر نهاده‌های کشاورزی با ایجاد شهرک‌های تخصصی به منظور تولید نهاده‌های مورد نیاز بخش کشاورزی کشور موافقت کردند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده