اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می‌کنیم سهمیه بنزین در کارت‌های بانکی؛ اجرای طرح نهایی از مرداد ۱۴۰۴ صدور مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در ایران هشدار آبفا درباره تداوم خشکسالی در تهران / کاهش ۴۵ درصدی بارندگی و افت منابع آبی سد ماملو واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد روز‌های پنجشنبه شعب کشیک بانک‌ها دایر است قیمت طلا، دلار، سکه و ارز ۱۴۰۴/۰۲/۲۳ پرداخت دیه ۵۹ جان باخته حادثه بندر رجایی جاده چالوس تا پایان اردیبهشت مسدود است تعرفه بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟ درآمد ماهانه ۱۵ میلیون تومانی خانواده‌های محروم در طرح توانمندسازی محرومان تمدید معافیت واردات طلا، نقره و پلاتین خام از مالیات تا آذر ۱۴۰۴ وزیر کار: مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی با ۳۰ درصد افزایش واریز می‌شود گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی خارج شد

استرداد ۸ میلیارد دلار پول ایران از کره پس از انتخابات آمریکا

رئیس اتاق بازرگانی ایران و کره جنوبی گفته است پول بلوکه‌شده ایران در کره جنوبی «۸ و نیم میلیارد دلار» است و برنامه‌ریزی برای آزادسازی این پول «به نتیجه انتخابات آمریکا بستگی دارد».
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۹ - ۰۶ آبان ۱۳۹۹ - 2020 October 27
کد خبر: ۶۴۵۵۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسین تنهایی در گفتگو با خبرگزاری ایلنا تأکید کرده که مذاکرات بین دو کشور برای آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده به جایی نرسیده و در حال حاضر پیشنهاد تهاتر از سوی ایران مطرح است.

 

او از تهاتر دارو و غذا به عنوان پیشنهاد اولیه ایران نام برده و در مرحله بعد، ایران پیشنهاد داده که «تهاتر پتروشیمی، لوازم خانگی و خودرو» بین دو کشور صورت گیرد.

 

آقای تنهایی خردادماه امسال گفته بود که برخی بانک‌های کره‌ای خواستار «حق‌العمل و اجرت نگهداری پول‌های بلوکه شده» هستند.

 

تاکنون جزئیاتی درباره میزان این حق‌العمل و اجرت و پرداخت شدن یا نشدن آن از سوی ایران منتشر نشده است.

 

در هفته‌های گذشته گزارش‌های متعددی درباره بلوکه‌شدن پول‌های ایران در کشور‌های مختلف منتشر شده که سهم کره جنوبی در این گزارش‌ها بین ۶ تا ۹ میلیارد دلار اعلام شده بود.

 

روزنامه جهان صنعت روز ۲۴ مهرماه در گزارشی نوشت که به خاطر تحریم‌های آمریکا، ۴۰ میلیارد دلار از منابع ارزی ایران در کشور‌های دیگر مسدود شده که ۲۰ میلیارد دلار آن مربوط به چین است.

 

بر اساس این گزارش، علاوه بر چین، «هند با هفت میلیارد دلار، کره‌جنوبی با شش میلیارد دلار، عراق با دو میلیارد دلار و ژاپن با یک و نیم میلیارد دلار، کشور‌های بدهکار به ایران به حساب می‌آیند».

 

در طول دو سال گذشته به علت تشدید تحریم‌های آمریکا علیه حکومت ایران، مناسبات اقتصادی بین دو کشور به شدت کاهش یافته است.

 

قبل از تحریم‌های آمریکا، کره جنوبی سالانه چهار میلیارد دلار صادرات و هشت میلیارد دلار واردات از ایران داشت.

 

با این حال، واردات کره جنوبی از ایران در نیمه اول سال جاری تنها پنج میلیون دلار بوده است.
منبع:  ایلنا

ارسال نظر