پیشتازی بایدن در انتخابات 2020 آمریکا-راهبرد معاصر
سعید خزایی، تحلیلگر مسائل بین الملل در گفتگو با راهبرد معاصر مطرح کرد:

پیشتازی بایدن در انتخابات 2020 آمریکا

خزایی: در مورد سیر کلی انتخابات الان فاصله ای ده درصدی بین بایدن و ترامپ وجود دارد. اگر ما مناظره ها را لحاظ کنیم این اختلاف نسبت به چند روز قبل عمیق تر شده و اختلاف دو درصد بیشتر از قبل شده است و با توجه به روزهای کمی که به سیزده آبان و انتخابات مانده است به نظر می رسد اگر اتفاق خاصی نیفتد، بایدن نفری خواهد بود که وارد کاخ سفید می شود.
سعید خزایی؛ تحلیلگر مسائل بین الملل
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۰ - ۰۹ آبان ۱۳۹۹ - 2020 October 30
کد خبر: ۶۴۵۵۹

پیشتازی بایدن در انتخابات

 

سعید خزایی تحلیلگر مسائل بین الملل در گفت و گو با راهبرد معاصر درباره مناظره دوم بین بایدن و ترامپ  و تاثیر آن بر انتخابات پیش رو گفت: مناظره دوم به خوبی مدیریت شد. ترامپ همواره خوراک و جنجالی برای رسانه ها دارد. با اتهاماتی که دو طرف به هم می زدند بحث دنبال شد، این مناظره فاقد هر گونه برنامه ای بود جزء اینکه بایدن به مساله بهداشت و درمان اشاره کرد. نکته حائز اهمیت دیگر اشاره به دخالت ایران، چین و روسیه در انتخابات بود که در واقع چیز دیگری نداشت. همانطور که نظرسنجی رسانه های غربی گویای این واقعیت بود که مجری برنده است چون توانسته بود این مناظره را به خوبی اداره کند. می شود گفت تقریبا چیز مهم دیگری وجود نداشت و برخلاف مناظره اول بود.

 

وی در ادامه افزود: در مجامع غربی عموما اهمیت زیادی به مناظره های دو گانه و سه گانه داده می شود و احساس می شود تاثیر زیادی بر نتایج انتخابات دارد اما در مورد سیر کلی انتخابات الان فاصله ای ده درصدی بین آقای بایدن و ترامپ وجود دارد. اگر ما مناظره ها را لحاظ کنیم این اختلاف نسبت به چند روز قبل عمیق تر شده و اختلاف دو درصد بیشتر شده است و با توجه به روزهای کمی که به سیزده آبان و انتخابات مانده است به نظر می رسد اگر اتفاق خاصی نیفتد. به نظر می اید، بایدن نفری خواهد بود که وارد کاخ سفید می شود.

 

او نکته دیگری درباره مناظره بایدن و ترامپ مطرح کرد: نکته دیگری که در خود مناظره مطرح بود رفتار آقای ترامپ با همسر خود بود که حتی بیش از موارد مطرح شده در مناظره مورد توجه قرار گرفت. رفتار غیر مودبانه ای که آقای ترامپ با همسرش داشت یکی از مواردی بود که در رسانه های غربی بازتاب زیادی داشت.

 

وی در پاسخ به این سوال، که در انتخابات دور قبل نیز خانم کلینتون رای بیشتری داشت ولی خروجی آقای ترامپ بود شانس چنین اتفاقی چقدر ارزیابی می شود؟ تصریح کرد: همین موضوع باعث شده اینبار برخلاف دوره های قبل مردم به نظر سنجی رسانه ها اهمیت زیادی ندهند. از مجموع 48 میلیون نفری که به صورت زودهنگام رای های الکترال کالج خود را داده اند و حضور ایالت هایی که به طور سنتی طرفدار دموکرات ها هستند این موضوع بعید ارزیابی می شود. البته در ارتباط با خانم کلینتون سابقه نه چندان مطلوب ایشان در گذشته در جریان انتخابات مطرح شد، از جمله ایجاد گروه های افراطی چون طالبان و داعش و القاعده و جنگ افروزی در لیبی و سوریه و استفاده از ایمیل دولتی و حتی مساله خانم مونیکا لوینسکی و... مطرح شد و رقیبی در خور توجه برای آقای ترامپ نبود. حتی چند روز قبل از انتخابات ایشان به حالتی از غش دچار شد و همین موجب تبلیغ منفی ترامپ در مورد ایشان شد. اما اینبار اینچنین نیست و دموکرات ها نسبت به دوره قبل بسیار جدی تر وارد کارزار انتخاباتی شدند.

 

خزایی درباره آینده برجام گفت: یکی از کارهای آقای ترامپ این است که در فرصتی که بر سر کار است با استفاده از کنگره بازگشت به برجام را دشوار کند. شاید برگشت به برجام منافع آنچنانی نداشته باشد و گذرگاه های قانونی سختی پیش رو باشد. آقای بایدن در فعالیت های انتخاباتی خود به مواردی از جمله دخالت ایران در منطقه و مسائل موشکی و تحریم تسلیحاتی و موضوعات حقوق بشری و مسائل مربوط به اقلیت ها اشاره داشت از این منظر می توان تصور کرد که همین تحریم ها با بهانه های دیگری اعمال خواهند شد. از این رو بر سر کار آمدن بایدن جز اینکه شوک روانی کوچکی بر نرخ برابری ارز ها دارد تاثیر بلند مدت آنچنانی نخواهد داشت.

 

این استاد دانشگاه درباره اینکه انتخابات آمریکا  چقدر بر سیاست داخلی ایران تاثیر گذار است گفت: اگر جو بایدن انتخاب شود شاید فضایی ایجاد شود و فرصتی فراهم شود تا افرادی از گروه های اصلاح طلب در انتخابات 1400 حرفی برای گفتن داشته باشند. این احتمال وجود دارد.

 

او با اشاره به این نکته که ایا این احتمال وجود دارد که بعد از انتخاب مجدد ترامپ کمپین فشار حداکثری بر علیه ایران با فشار بیشتری به کار خود ادامه بدهد؟ پاسخ داد: بله این احتمال می رود و ترامپ قطعا با فشار بیشتری این کار را می کند چون ترامپ بر اساس تحلیل های خود و کارگروه خود به این نتیجه رسیده است که فشار های حداکثری نتیجه بخش بوده و ادامه پیدا کردن آن را صحیح می داند. پمپئو قبلا اعلام کرده بود که اگر ایران به آنچه آمریکا می خواهد تن در ندهد بهای آن از دست رفتن اقتصاد ایران خواهد بود. ترامپ بارها ادعا کرده است که اگر مجددا رییس جمهور شود یک ماه بعد از ریاست جمهوری اش ایران اولین کشوری خواهد بود که با من تماس می گیرد و درخواست مذاکره می کند. این مساله نشانگر عزم و اراده جدی ترامپ در ادامه دادن فشار های حداکثری است. نباید تصور کرد که این سیاست عوض خواهد شد.

 

ارسال نظر