آخرین نظرسنجی‌ها درباره انتخابات آمریکا در 12 ایالت مهم-راهبرد معاصر
واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک

آخرین نظرسنجی‌ها درباره انتخابات آمریکا در 12 ایالت مهم

نتایج مهم‌ترین نظرسنجی‌های انجام‌شده در آمریکا نشان می‌دهند نامزد حزب دموکرات در اکثر ایالت‌های مهم پیشتازی خودش را حفظ کرده اما دونالد ترامپ توانسته اندکی فاصله‌اش را در برخی ایالت‌ها کاهش دهد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۸ - ۰۶ آبان ۱۳۹۹ - 2020 October 27
کد خبر: ۶۴۵۹۴

به گزارش راهبرد معاصر در حالی که یک هفته دیگر به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا مانده نتایج نظرسنجی‌های انجام‌شده در سطح ملی و در «ایالت‌های رقابتی» نشان می‌دهند هر چند «جو بایدن» توانسته کماکان پیشتازی خود را بر «دونالد ترامپ» حفظ کند، نامزد حزب جمهوری‌خواه توانسته فاصله‌اش را در برخی ایالت‌های مهم کاهش دهد. 

قبل از پرداختن به اینکه نتایج آخرین نظرسنجی‌ها در انتخابات آمریکا به نفع چه کسی است بهتر است مختصری درباره نظرسنجی‌ها و انتخابات آمریکا بدانیم.

مشکل نظرسنجی‌ها در پیش‌بینی رأی‌گیری غیرمستقیم

نکته مهمی که هنگام اظهارنظر درباره نقش پیش‌بینی نظرسنجی‌ها باید در نظر گرفت این است که این نظرسنجی‌ها در بهترین حالت، می‌توانند روند حمایت عمومی  از یک نامزد انتخاباتی یا میزان رأی‌آوری او در «یک انتخابات مستقیم» را پیش‌بینی کنند، در حالی که رأی‌گیری انتخاباتی در آمریکا غیرمستقیم است و کسب بیشترین آرا ضامن پیروزی فرد نیست؛ مثلاً در همان انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2016، هیلاری کلینتون 3 میلیون رأی بیشتر از ترامپ کسب کرد اما در نهایت این ترامپ بود که به‌عنوان چهل و پنجمین رئیس‌جمهور وارد کاخ سفید شد.

نظام رأی‌گیری غیرمستقیم به این صورت است مردم به طور مستقیم رییس جمهور را انتخاب نمی‌کنند. آن‌ها علاوه بر رای دادن به یکی از نامزد‌های ریاست جمهوری، نمایندگان خود در کالج انتخاباتی را هم مشخص می‌کنند. در نهایت نمایندگان هر ایالت در کالج انتخاباتی هستند که رئیس‌جمهور را انتخاب می‌کنند.

تعداد نمایندگان هر ایالت به جمعیت آن ایالت بستگی دارد و به عبارت دیگر بر است با مجموع تعداد نمایندگان آن ایالت در مجلس نمایندگان آمریکا به علاوه تعداد نمایندگان آن ایالت در مجلس سنا. به‌عنوان مثال، ایالت کالیفرنیا با تقریباً 38 میلیون نفر جمعیت دارای 53 نماینده در مجلس نمایندگان آمریکا است و ایالت فلوریدا با 19 میلیون نفر جمعیت، دارای 27 نماینده در مجلس نمایندگان است و البته هر دو ایالت، 2 نماینده در مجلس سنا دارند، به این ترتیب آرای الکترال کالیفرنیا برابر با 55 و آرای الکترال فلوریدا برابر با 29 رأی است.

نکته مهم‌تر درباره این نوع رأی‌گیری غیرمستقیم این است که در اکثر ایالت‌ها رأی تک تک رأی‌دهندگان برای انتخاب رئیس‌‌جمهور به حساب آورده نمی‌شود و اگر نامزدی در یک ایالت پیروز شود، کل آرای الکترال آن ایالت به او تخصیص خواهد یافت. مثلاً اگر یکی از نامزدها در ایالتی 51 در صد آرا و نامزد دیگر 49 درصد آرا را به دست آورده باشد و آن ایالت 10 رأی الکترال داشته باشد همه این 10 رأی به نامزد اول اختصاص می‌یابد. 

نتیجه چنین سیستمی ممکن است این باشد که یک نامزد ممکن است از لحاظ تعداد آرای مردمی بیشتر از نامزد دیگر رأی آورده باشد اما در نهایت بازنده انتخابات باشد.

ایالت‌های «بینابین»؛ تعیین‌کننده‌های اصلی انتخابات

ایالت‌های آمریکا از لحاظ چگونگی رأی دادن به نامزدهای حزب دموکرات و جمهوری‌خواه به سه دسته تقسیم می‌شوند: «ایالت‌های قرمز» (جمهوری‌خواه)، «ایالت‌های آبی» (دموکرات) و ایالت‌های بینابین (یا ایالت‌های چرخشی یا ایالت‌های رقابتی). به ایالتی قرمز اطلاق می‌شود که همواره به حزب جمهوری‌خواه رأی دهد و ایالتی آبی اطلاق می‌شود که همواره به حزب دموکرات رأی دهد، در مقابل به ایالتی بینابین یا ایالت بنفش اطلاق می‌شود که گاهی به‌نفع حزب دموکرات و گاهی به‌نفع حزب جمهوری‌خواه رأی می‌دهد.

بر این اساس مشخص است که ایالت‌های قرمز یا آبی که پیش‌بینی نتیجه آنها از قبل اندکی مشخص‌تر است از اهمیت کمتری در پیش‌بینی نتیجه انتخابات برخوردارند، البته این به‌معنای آن نیست که نتیجه انتخابات در این ایالت‌ها را بتوان از پیش‌مشخص‌شده فرض کرد، زیرا مثلاً در انتخابات سال 2016 ترامپ توانست «دیوار آبی» در چهار ایالت «پنسیلوانیا»، «میشیگان»، «ویسکانسین» و «مین» را بشکند (رأی سنتی این ایالت‌ها دست‌کم از سال 1992 نامزدهای دموکرات بود.)، با این حال، باز هم وضعیت هر یک از نامزدها در ایالت‌های بینابین که نتیجه 156 رأی الکترال در آنها تعیین می‌شود شاخص مهم‌تری برای پیش‌بینی محسوب می‌شود و نامزدها هم بیشتر انرژی و منابع خودشان را صرف جلب نظر رأی‌دهندگان در این ایالت‌ها می‌کنند.

چه ایالت‌هایی بینابین هستند؟

ایالت‌های بینابین ممکن است در گذر زمان تغییر کنند. وب‌سایت FiveThirtyEight که از یکی از مهم‌ترین مراکز رصدکننده انتخابات آمریکا است در انتخابات سال 2016، دوازده ایالت را به عنوان ایالت‌هایی معرفی کرد که  غالباً بینابین بوده است: کلرادو، فلوریدا، آیووا، میشیگان، مینه‌سوتا، نوادا، نیوهمپشایر، کارولینای شمالی، اوهایو، پنسیلوانیا، ویرجینیا و ویسکانسین.

این پایگاه، برای انتخابات سال جاری بر اساس تحلیل نتایج به دست آمده از انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در سال 2018 گفته که نقشه انتخاباتی ایالت‌ها دستخوش تغییراتی جزئی شده و در انتخابات سال 2020 انتظار می‌رود این ایالت‌ها، ایالت‌های بینابینی باشند: آریزونا، فلوریدا، جورجیا، آیووا، میشیگان، مینه‌سوتا، نوادا، کارولینای شمالی، اوهایو، پنسیلوانیا، تگزاس و ویسکانسین.

روش‌شناسی

برای مشخص شدن وضعیت ترامپ و بایدن در نظرسنجی‌ها و اینکه چه تغییراتی در نگرش احتمالی رأی‌دهندگان با گذشت زمان ایجاد شده وضعیت این دو نامزد در نظرسنجی‌های ملی و پس از آن در هر یک از این ایالت‌های بینابین را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

می‌دانیم که موسسات افکارسنجی بسیار زیادی در آمریکا در حال انجام نظرسنجی‌ درباره وضعیت ترامپ و بایدن هستند که نتایج برخی از آنها بنا به دلایل مختلف از جمله نمونه‌گیری‌های ناکامل یا روش‌های نظرسنجی ممکن است معتبر نباشند.

دو پایگاه معروف به نام‌های RealClearPolitics (RCP) و FiveThirtyEight نتایج معتبرترین مراکز نظرسنجی را گردآوری کرده و بر روی آنها کارهای آماری انجام می‌دهند. ما از شاخص‌های این دو پایگاه برای نشان دادن وضعیت ترامپ و بایدن در نظرسنجی‌ها، هم در سطح ملی و هم در ایالت‌های بینابین استفاده می‌کنیم.

 

در سطح کشوری

نام نامزد

میانگین  وضعیت فعلی

حاشیه برتری

میانگین هفته گذشته

حاشیه برتری

خالص تغییر

ترامپ

42.9٪

بایدن 8.5٪+

42.1٪

بایدن 9.8٪+

ترامپ 1.3٪+

جو بایدن

51.4٪

51.9٪

همان‌طور که در جدول بالا دیده می‌شود در حال حاضر میانگین عملکرد جو بایدن در نظرسنجی‌های کشوری 8.5 درصد از ترامپ بهتر است. با این حال این اختلاف هفته گذشته 9.8 درصد به نفع بایدن بوده که به معنی بهبود 1.3 درصدی عملکرد ترامپ در یک هفته اخیر است.

ایالت آریزونا

نام نامزد

میانگین  وضعیت فعلی

حاشیه برتری

میانگین هفته گذشته

حاشیه برتری

خالص تغییر

ترامپ

46.1٪

بایدن 2.7٪+

45.5٪

بایدن 3.8٪+

ترامپ 1.1٪+

جو بایدن

48.8٪

49.3٪

ایالت آریزونا قبلاً یکی از ایالت‌های جمهوری‌خواهان بود، اما جمهوری‌خواهان دیگر نمی‌توانند روی این ایالت که وضعیتش مرتباً تغییر می‌کند حساب باز کنند. این ایالت 11 رأی الکترال دارد. همان‌طور که در این جدول دیده می‌شود بایدن در جدیدترین نظرسنجی‌ها به طور متوسط 2.7 درصد از ترامپ جلو است، اما این اختلاف هفته گذشته 3.8 درصد بوده و عملکرد ترامپ به اندازه 1.1 درصد بهبود پیدا کرده است.

ایالت فلوریدا

نام نامزد

میانگین  وضعیت فعلی

حاشیه برتری

میانگین هفته گذشته

حاشیه برتری

خالص تغییر

ترامپ

47٪

بایدن 1.9٪+

46٪

بایدن 2.7٪+

ترامپ 0.8٪+

جو بایدن

48.9٪

48.7٪

ایالت فلوریدا با 29 رأی الکترال یکی از مهم‌ترین ایالت‌های بینابین برای ترامپ و بایدن است. این ایالت، علاوه بر تعداد بالای آرای الکترال، حائز اهمیت تاریخی هم هست. از سال 1964 به این سو، تنها یک بار نامزدی توانسته بدون برنده شدن در این ایالت، برنده انتخابات باشد. همان‌طور که در جدول بالا دیده می‌شود بایدن در این ایالت پیشتاز است، اما ترامپ ظرف یک هفته گذشته فاصله‌اش را با او کاهش داده است.

ایالت جورجیا

نام نامزد

میانگین  وضعیت فعلی

حاشیه برتری

میانگین هفته گذشته

حاشیه برتری

خالص تغییر

ترامپ

47.1٪

بایدن 0.5٪+

46.6٪

بایدن 1.3٪+

ترامپ 0.8٪+

جو بایدن

47.6٪

47.9٪

این ایالت 16 رأی الکترال دارد و دونالد ترامپ در انتخابات سال 2016 توانسته بود با 5.7 درصد اختلاف نسبت به هیلاری کلینتون تمامی آرا الکترال این ایالت را از آن خود کند. همان‌طور که در جدول دیده می‌شود ترامپ و بایدن رقابت تنگاتنگی در این ایالت دارند و بایدن با 0.5 درصد اختلاف از ترامپ جلو است.

ایالت آیووا

نام نامزد

میانگین  وضعیت فعلی

حاشیه برتری

میانگین هفته گذشته

حاشیه برتری

خالص تغییر

ترامپ

46.3٪

بایدن 1.1٪+

47٪

بایدن 0.8٪+

بایدن 0.3٪+

جو بایدن

47.4٪

47.8٪

ایالت آیووا 6 رأی الکترال دارد و ترامپ در سال 2016 با اختلاف 9.6 درصدی این ایالت را برد. قبل از ترامپ، باراک اوباما در انتخابات‌های سال‌های 2008 و 2012 در این ایالت به پیروزی رسیده بود. در حال حاضر در نظرسنجی‌ها بایدن با اختلاف 1.1 درصد از ترامپ پیش افتاده و وضعیت او نسبت به نظرسنجی‌های هفته قبل در این ایالت 0.3 درصد بهتر شده است. 

ایالت میشیگان

نام نامزد

میانگین  وضعیت فعلی

حاشیه برتری

میانگین هفته گذشته

حاشیه برتری

خالص تغییر

ترامپ

42.7٪

بایدن 7.8٪+

42.9٪

بایدن 7.5٪

بایدن 0.3٪+

جو بایدن

50.5٪

50.4٪

این ایالت 16 رأی الکترال دارد و سابقاً جز کانون‌های طرفداران دموکرات‌ها محسوب می‌شد. ترامپ در دور قبل انتخابات تنها با 0.3 درصد اختلاف در این ایالت به کلینتون پیروز شد و تمامی 16 رأی الکترال این ایالت را از آن خود کرد.

با این حال، همان‌طور که در بالا دیده می‌شود، جو بایدن در نظرسنجی این ایالت با اختلاف زیادی از ترامپ پیش افتاده است. وضعیت او در نظرسنجی هفته جاری نسبت به هفته قبل بهتر هم شده است.

ایالت مینه‌سوتا

نام نامزد

میانگین  وضعیت فعلی

حاشیه برتری

میانگین هفته گذشته

حاشیه برتری

خالص تغییر

ترامپ

42.3٪

بایدن 7.1٪+

41.2٪

بایدن 7.8٪+

بایدن 0.7٪+

جو بایدن

49.4٪

49٪

مینه‌سوتا 10 رأی الکترال دارد و ترامپ در انتخابات سال 2016 در این ایالت بازنده بود. بایدن در این ایالت هم حاشیه اختلاف نسبتاً زیادی با ترامپ دارد و در هفته اخیر هم عملکردش اندکی بهبود یافته است.

ایالت نوادا

نام نامزد

میانگین  وضعیت فعلی

حاشیه برتری

میانگین هفته گذشته

حاشیه برتری

خالص تغییر

ترامپ

43.8٪

بایدن 5.8٪+

43.4٪

بایدن 5.9٪+

ترامپ 0.1٪+

جو بایدن

49.6٪

49.3٪

ایالت نوادا 6 رأی الکترال دارد که در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2016 به هیلاری کلینتون نامزد دموکرات‌ها رسید. حاشیه برتری بایدن در این ایالت نسبت به ترامپ نزدیک به 6 درصد است و وضعیت ترامپ در نظرسنجی‌ها در این ایالت نسبت به هفته قبل تقریباً تغییر نکرده است. 

ایالت کارولینای شمالی

نام نامزد

میانگین  وضعیت فعلی

حاشیه برتری

میانگین هفته گذشته

حاشیه برتری

خالص تغییر

ترامپ

47.2٪

بایدن 1.9٪+

45.9٪

بایدن 2.9٪

ترامپ 1٪+

جو بایدن

49.1٪

48.8٪

کارولینای شمالی با 15 رأی الکترال جزو ایالت‌های مهم در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا به شمار می‌رود. ترامپ با 3 درصد اختلاف نسبت به هیلاری کلینتون در دور قبلی تمامی آرای الکترال این ایالت را برد. در حال حاضر بایدن از حاشیه برتری 1.9 درصدی در نظرسنجی‌ها برخوردار است اما ترامپ از هفته گذشته تا به حال به اندازه 1 درصد اختلافش را با او کاهش داده است.

ایالت اوهایو

نام نامزد

میانگین  وضعیت فعلی

حاشیه برتری

میانگین هفته گذشته

حاشیه برتری

خالص تغییر

ترامپ

47.4٪

ترامپ 1٪+

46.7٪

ترامپ 0.3٪+

ترامپ 0.7٪+

جو بایدن

46.4٪

46.4٪

این ایالت 18 رأی الکترال دارد و ترامپ در سال 2016 با نزدیک به 7 درصد اختلاف هیلاری کلینتون را شکست داد. رأی اوهایو در سال‌های 2008 و 2012 به باراک اوباما نامزد حزب دموکرات بوده و قبل‌تر از آن در سال‌های 2000 و 2004 به جورج دبلیو بوش نامزد حزب جمهوری‌خواه رأی داده است. ترامپ در این ایالت حاشیه برتری شکننده‌ای دارد که آن هم طی یک هفته گذشته حاصل شده است.

ایالت پنسیلوانیا

نام نامزد

میانگین  وضعیت فعلی

حاشیه برتری

میانگین هفته گذشته

حاشیه برتری

خالص تغییر

ترامپ

44.6٪

بایدن 5.4٪

44.5٪

بایدن 5.5٪

ترامپ 0.1٪+

جو بایدن

50٪

50٪

نامزد پیروز در این ایالت برنده 20 رأی الکترال خواهد شد. در سال 2014 ترامپ با تقریباً 45 هزار رأی بیشتر در این ایالت به پیروزی رسید. قبل از سال 2016، این ایالت از سال 1992 به این سو در 6 انتخابات ریاست‌جمهوری به نامزدهای حزب دموکرات رأی داده بود. ایالت پنسیلوانیا قبل از سال 1992 هم در سه دوره پیاپی به نامزدهای جمهوری‌خواهان رأی داده بود. در حال حاضر جو بایدن پیشتاز این ایالت است و وضعیتش را در یک هفته گذشته حفظ کرده است.

ایالت تگزاس

نام نامزد

میانگین  وضعیت فعلی

حاشیه برتری

میانگین هفته گذشته

حاشیه برتری

خالص تغییر

ترامپ

48.1٪

ترامپ 1.7٪+

48.9٪

ترامپ 2.9٪+

ترامپ 1.2٪+

جو بایدن

46.8٪

46٪

تگزاس 38 رأی الکترال دارد. در انتخابات سال 2016 ترامپ با حاشیه برتری 9 درصدی در این ایالت به پیروزی رسید که همسو با سوابق رأی‌دهی این ایالت از سال 1980 به این طرف بود. در حال حاضر هم ترامپ به بایدن در این ایالت برتری نسبی دارد.

ایالت ویسکانسین

نام نامزد

میانگین  وضعیت فعلی

حاشیه برتری

میانگین هفته گذشته

حاشیه برتری

خالص تغییر

ترامپ

44.4٪

بایدن 5.7٪+

43.8٪

بایدن 6.7٪+

ترامپ 0.1٪+

جو بایدن

50.1٪

50.5٪

ایالت ویسکانسین 10 رأی الکترال دارد. این ایالت از سال 1988 تا 2012 در 7 دور انتخاباتی همواره به نامزدهای دموکرات رأی داده اما ترامپ در سال 2016 توانست این روند را متوقف کرده و هیلاری کلینتون را در آنجا شکست دهد. همان‌طور که در بالا دیده می‌شود ترامپ در این ایالت از جو بایدن عقب است و در یک هفته گذشته بخشی از فاصله خودش را با نامزد دموکرات‌ها کم کرده است.

تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده