آخرین وضعیت بازار بورس امروز شنبه 10 آبان 99-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

آخرین وضعیت بازار بورس امروز شنبه 10 آبان 99

با افزایش نگرانی ها در بازار بورس راهبرد معاصر نقشه بازار بورس و وضعیت بازار بورس امروز شنبه 10 آبان را بررسی و در اختیار مخاطبان قرار خواهد داد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۲ - ۱۰ آبان ۱۳۹۹ - 2020 October 31
کد خبر: ۶۵۰۶۵

راهبرد معاصر در بسته خبری جدید خود، به بررسی و ارائه وضعیت بازار بورس به صورت روزانه می پردازد. کلیت بازار سهام طی روزهای اخیر مورد بررسی قرار میگیرد و نتایج آن به مخاطبان گزارش می شود. در ادامه وضعیت بازار بورس امروز شنبه 10 آبان را میخوانید.

 

بازار بورس شنبه 10 آبان

شاخص کل بورس روز چهارشنبه مورخه 7 آبان ماه 1399 در نهایت با کاهش 13835 واحدی بر روی کانال یک میلیون و 288 هزار و 192 واحدی آرام گرفت. امروز شنبه مورخه 10 آبان ماه 1399 با گزارش لحظه به لحظه از تالار شیشه‌ای سعادت آباد با ما همراه باشید.امروز مورخه 10 آبان ماه سال جاری در پیش گشایش بازار از 615 نماد حدود 89 نماد با صف خرید و حدود 287 نماد نیز با صف فروش رو به رو بودند. 

 

چند خبر در 24 ساعت گذشته که می تواند برای بورس بازان مهم

-عضو هیات مدیره سازمان خصوصی‌سازی با اعلام آخرین وضعیت پذیرش دو باشگاه استقلال و پرسپولیس برای حضور در فرابورس از احتمال واگذاری بخشی از سهام باشگاه استقلال به طلبکاران دولت خبر داد.

-سه عضو مهم اوپک پلاس شامل عراق، امارات و کویت با تمدید کاهش تولید نفت در سال آینده میلادی مخالفت کردند.

-طبق اعلام بانک مرکزی، بخشنامه تغییرات اعمال شده در کارمزد خدمات بانکی به بانک‌ها ابلاغ شده و از اول آذر اجرا می‌شود.

-مدیر پیگیری تخلفات سازمان بورس از سلب صلاحیت و پرداخت جریمه نقدی ۳۹ نفر از مدیران متخلف و در بررسی ۱۰ پرونده تخلف برای ۸ پرونده رأی انضباطی صادر شد.

 

گزارش نیمه اول بازار: (ساعت 9:00 تا 10:45)

گزارش شاخص ها

بر اساس آمارهای معاملاتی، در نیمه اول بازار در روز جاری بیشتر شاخص‌های بورس با افزایش مواجه بودند. شاخص کل با 22668 واحد افزایش معادل 1.76 درصد به یک میلیون و 310 هزار و 998 واحد، شاخص‌ قیمت وزنی - ارزشی با 5928 واحد افزایش معادل 1.76 درصد به 342 هزار و 860 واحد، شاخص کل هم وزن با 1948 واحد افزایش معادل 0.52 درصد به 378 هزار و 917 واحد، شاخص قیمت هم وزن با واحد 1276 افزایش معادل 0.52 درصد به 248 هزار و 182 واحد، شاخص آزاد شناور با 31529 واحد افزایش معادل 1.80 درصد به یک میلیون و 778 هزار و 626 واحد، شاخص بازار اول با 22618 واحد افزایش معادل 2.56 درصد به 905 هزار و 258 واحد و شاخص بازار دوم با 22240 واحد افزایش معادل 0.78 درصد به 2 میلیون و 860 هزار و 476 واحد رسید.

ارزش و حجم معاملات

به این ترتیب، در پایان داد و ستدهای نیمه اول امروز بورس، در 590 هزار و 876 نوبت معاملاتی، 3 میلیارد و 804 میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش 38 هزار و 987 میلیارد ریال در بورس معامله شد.

نمادهای تاثیرگذار

7 نماد تاثیرگذار بر شاخص کل بورس در نیمه اول بازار در روز جاری عبارت بودند از: فولاد، فملی، کگل، وبملت، خودرو، تاپیکو و وغدیر.

تعداد صف های خرید و فروش

در نیمه اول بازار امروز از 639 نماد حاضر، 121 نماد در صف خرید و 223 نماد در صف فروش بودند. 35 درصد نمادها در صف فروش و 19 درصد در صف خرید هستند.

برترین عرضه و تقاضا

7 نماد با برترین تقاضا در بورس در نیمه اول بازار امروز: خودرو، فولاد، وبملت، ونوین، ولپارس، فملی و قزوین.

7 نماد با برترین عرضه در بورس در نیمه اول بازار امروز:  وملی، حکشتی، کسعدی، لپارس، کفپارس، خکمک و وساپا.

بیشترین و کمترین قیمت

7 نماد با بیشترین افزایش قیمت در بورس در نیمه اول بازار امروز: قزوین، شپدیس، وآذر، ونوین، وپست، کگل و شپنا.

7 نماد با بیشترین کاهش قیمت در بورس در نیمه اول بازار امروز: ثشاهد، حکشتی، وساپا، رکیش، فسرب، سپاها و ورنا.

 

گزارش نیمه دوم بازار: (ساعت 10:45 تا 12:30)

گزارش شاخص ها

بر اساس آمارهای معاملاتی، در نیمه دوم بازار در روز جاری بیشتر شاخص‌های بورس با افزایش مواجه بودند. شاخص کل با 17469 واحد افزایش معادل 1.36 درصد به یک میلیون و 305 هزار و 800 واحد، شاخص‌ قیمت وزنی - ارزشی با 4568 واحد افزایش معادل 1.36 درصد به 341 هزار و 501 واحد، شاخص کل هم وزن با 830 واحد افزایش معادل 0.22 درصد به 377 هزار و 800 واحد، شاخص قیمت هم وزن با 534 واحد افزایش معادل 0.22 درصد به 247 هزار و 450 واحد، شاخص آزاد شناور با 26903 واحد افزایش معادل 1.54 درصد به یک میلیون و 774 هزار واحد، شاخص بازار اول با 24583 واحد افزایش معادل 2.79 درصد به 907 هزار و 222 واحد و شاخص بازار دوم با 10793 واحد کاهش معادل 0.38 درصد به 2 میلیون و 827 هزار و 440 واحد رسید.

ارزش و حجم معاملات

به این ترتیب، در نیمه دوم داد و ستدهای امروز بورس، در یک میلیون و 56 هزار نوبت معاملاتی، 7 میلیارد و 257 میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش 68 هزار و 562 میلیارد ریال در بورس معامله شد.

نمادهای تاثیرگذار

7 نماد تاثیرگذار بر شاخص کل بورس در نیمه دوم بازار در روز جاری عبارت بودند از: فارس، فولاد، فملی، کگل، لپارس، وبملت و خودرو. 

تعداد صف های خرید و فروش

در نیمه دوم بازار امروز از 639 نماد حاضر، 140 نماد در صف خرید و 267 نماد در صف فروش بودند. 42 درصد نمادهای بازار در صف فروش و 22 درصد در صف خرید قرار داشتند.

برترین عرضه و تقاضا

7 نماد با برترین تقاضا در بورس در نیمه دوم بازار امروز: خودرو، فخوز، ولپارس، ولغدر، کدما، قثابت و ونوین.

7 نماد با برترین عرضه در بورس در پایان بازار امروز: وملی، حکشتی، شپنا، خگستر، ثامید، کحافظ و کفپارس.

بیشترین و کمترین قیمت

7 نماد با بیشترین افزایش قیمت در بورس در پایان بازار امروز: غزر، نوری، فملی، ولپارس، فولاد، ولغدر و کسعدی.

7 نماد با بیشترین کاهش قیمت در بورس در پایان بازار امروز: وملی، حکشتی، کفپارس، ثشاهد، خکمک، وساپا و پدرخش.

 

قاب پایانی بازار امروز

بر اساس آمارهای معاملاتی، در پایان بازار امروز، در نهایت تغییرات شاخص ها به شرح تصویر زیر بود:

شاخص کل در نهایت با افزایش 17469 واحدی بر روی کانال یک میلیون و 305 هزار و 800 واحدی آرام گرفت.

 

بازدهی و ارزش معاملات صنایع بورسی

بیشترین بازدهی متعلق به گروه: تولید محصولات کامپیوتری، الکترونیکی و نوری.

کمترین بازدهی متعلق به گروه: کاشی و سرامیک.

بیشترین ارزش معاملات: خودرو و ساخت قطعات.

کمترین ارزش معاملات: منسوجات.

 

احتمال حذف ممنوعیت نوسانگیری روزانه

با طولانی شدن روند اصلاح و ضررهای سنگین سهامداران، مسئولین سازمان بورس تصمیماتی را برای بازگشت تعادل به بازار سرمایه اتخاذ کردند. به عنوان نمونه از جمله این تصمیمات می توان به ممنوعیت معادلات الگوریتمی تا اطلاع ثانوی و همچنین تصمیم در رابطه با ممنوعیت نوسانگیری روزانه اشاره کرد.

 

در مورخه 5 مهرماه 1399 طی اطلاعیه ای اعلام شد که تا اطلاع ثانوی، زمان سپرده شدن سهام از t +0 به t+1 تغییر می یابد. بر اساس این تصمیم انجام معامله روز مجاز نیست و بدیهی است فروش سهام خریداری شده در همان روز امکان پذیر نخواهد بود.

 

بسیاری از فعالان بازار سرمایه این تصمیم را باعث کاهش نقد شوندگی عنوان کردند اما مسئولین سازمان از این تصمیم اتخاذ شده، دفاع نمودند. به عنوان نمونه علی صحرایی مدیرعامل بورس تهران درباره تصمیم جدید مبنی بر عدم امکان فروش سهام خریداری شده در یک روز، گفت: این تصمیم که تا زمان اطلاع بعدی ادامه خواهد داشت، خواسته فعالان بازار مبنی بر کنترل شرایط غیرعادی و مصوبه نهاد ناظر بازار سرمایه برای سرمایه‌گذاری واقعی بوده و چندان هم پیچیده نیست.

 

وی همچنین در گفتگو با بخش خبری ۲۱ شنبه شب (مورخه 5 مهر 99) شبکه یک سیما گفت: کسانی که در یک روز سهام را می‌خریدند و همان روز می‌فروختند بقیه سهامداران را که نگاه طولانی مدت به بازار سرمایه داشتند، متأثر می‌کردند. مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران گفت: بر این اساس و نظرسنجی فعالان بازار سرمایه، به اجرای ممنوعیت نوسان‌گیری روزانه تصمیم گرفتیم. صحرایی با اشاره به اینکه تصمیمات درباره بازار سرمایه، همیشه موافقان و مخالفانی دارد افزود: با نظرسنجی از فعالان منصف بازار سرمایه، این تصمیم درست را گرفتیم و بر اساس نظرسنجی، حدود ۸۰ درصد فعالان مجازی بازار سرمایه، موافق این تصمیم هستند.

 

به هر صورت، از اجرای این تصمیم حدود یک ماهی می گذرد و حالا شایعاتی مبنی بر حذف ممنوعیت نوسانگیری روزانه از روز شنبه هفته آینده به گوش می رسد. این تصمیم چه تاثیری بر روی بورس خواهد داشت؟

 

مهران کاویانی جوپاری تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار نبض بورس گفت: محدودیت بر روی نوسانگیری روزانه در زمانی وضع شد که بازار سرمایه در روزهای ابتدایی ریزش خود قرار داشت و در ادامه همراه با بازاری شد که عطش فروش به شدت در آن احساس می شد. وی ادامه داد: در وهله اول بنظر می رسید که اعمال این قانون برای بازه بسیار کوتاه اثرات مناسب بر روی بازار داشته باشد چرا که هر موج خریدی ایجاد شده با فشار فروش روزانه نوسانگیران به حالت خنثی می رسید و صف های فروش مجدد شکل می گرفت و این خود منجر به عدم اطمینان به روند بازار و ادامه موج نزولی می شد. از آنجا که این اتفاق با ادامه بازار منفی همراه شد و از سوی دیگر بخش قابل توجهی از فعالین بازار را نوسانگیران تشکیل می دادند، منجر شد بخش زیادی از منابع این افراد تماشاگر شده و منتظر فرصت های مناسب برای ورود گردند و مانند دیگر محدودیت های میان مدت این تصمیم هم باعث نتایج منفی بر روی بازار شد.

 

کاویانی افزود: در حال حاضر بحث در خصوص برداشته شدن این محدودیت از روز شنبه است. با توجه به روزنه امید ایجاد شده در تحرکات روز چهارشنبه و ریزش قابل توجه بازار در هفته های گذشته، بنظر می رسد ورود پول قابل توجه پارک شده جهت نوسانگیری، کمک به بهبود نقدشوندگی در سهام و بهبود روند معاملات در روزهای آتی کند. بنظر می رسد به مانند برداشته شدن هر محدودیت از روی بازار، این امر اثرات مثبتی بر بازار داشته باشد.

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر