ارزش صندوق etf دارا یکم امروز یکشنبه 11 آبان-راهبرد معاصر

ارزش صندوق etf دارا یکم امروز یکشنبه 11 آبان

ارزش صندوق etf دارا یکم امروز یکشنبه 11 آبان مشخص شد و آنالیز قیمت هر سهم سهام دولتی در این خبر ارائه می شود.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۶ - ۱۱ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 01
کد خبر: ۶۵۱۴۶

راهبرد معاصر در بسته خبری امروز ارزش صندوق etf دارا یکم ، قیمت های هر سهم سهام دولتی و صندوق دارایکم را آنالیز کرده و بررسی های صورت گرفته را به مخاطبان ارائه می کند. در این خبر ارزش صندوق etf دارا یکم امروز یکشنبه 11 آبان را می خوانید.

 

ارزش دارا یکم

 

ارزش دارا یکم امروز یکشنبه 11 آبان

قیمت پایانی هر واحد از دارایکم با کاهش ۴.۵۴ درصدی نسبت به روز معاملاتی گذشته ۱۹ هزار و ۱۱۸ تومان معامله شد تا ارزش ۲۰۰ واحد از اولین ETF دولتی به ۳ میلیون و ۸۲۳ هزار و ۶۰۰ تومان کاهش پیدا کند. البته در معاملات روز جاری آخرین قیمت معامله شده برای هر واحد از دارایکم با ۶.۳۸ درصد کاهش نسبت به روز معاملاتی قبل به ۱۸ هزار و ۶۶۰ تومان کاهش یافت.

 

ارزش دارا یکم

 

صندوق سرمایه گذاری دارا یکم چیست؟

بطور خلاصه صندوق واسطه گری مالی یکم، سهام های باقی مانده دولت در بانک های تجارت ، ملت ، صادرات و بیمه‌های البرز و اتکایی می باشد که وزارت اقتصاد به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی مطابق با شرایط و قوانینی اقدام به واگذاری آن با ۲۰% تخفیف نموده است.

 

صندوق واسطه گری مالی یکم که با نماد “دارا یکم” در بورس درج نماد شده است یک نوع صندوق سرمایه گذاری در سهام با مدیریت غیر فعال می باشد که پس از حداقل یکسال فعالیت با توجه به درخواست اکثریت افرادی که حق رای در مجمع صندوق را دارند، با ارائه تأییدیه به هیئت واگذاری به سازمان، درخواست تغییر صندوق به سایر انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری امکان پذیر می باشد.

 

ارزش دارا یکم

 

نحوه فعالیت صندوق سرمایه گذاری یکم به چه صورت می باشد؟

با توجه به توضیحاتی که تا این بخش از مقاله خدمت شما عزیزان ارائه شد تا حدودی با صندوق سرمایه گذاری دارا یکم آشنا شدید اما درک بیشتر بهتر است که با نحوه فعالیت آن آشنا شوید.

 

در اصل می توان گفت که این صندوق واسطه گری مالی با هدف مدیریت و نگهداری دارایی های اوراق بهادار صندوق و همچنین دریافت سودهای تقسیمی سهام موجود در سبد دارایی ها بنا شده است.

 

سرمایه گذاری خارجی در صندوق سرمایه گذاری دارا یکم ممنوع بوده و این صندوق فقط مجاز به سرمایه گذاری ریالی داخل کشور می باشد.

این صندوق دارای مدت زمان فعالیت نامحدود می باشد.

 

ارزش دارا یکم

 

طبق تصمیم مدیر صندوق و همچنین تصویب مجمع، پول نقد و سودهای تقسیمی مصوب و دریافت شده سهام موجود در صندوق صرف شرکت در سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت ، گواهی سپرده‌های بانکی و یا پرداخت سود به سرمایه‌گذاران ، صرف شرکت در افزایش سرمایه شرکت‌های موجود در سبد صندوق به‌منظور حفظ درصد مالکیت در شرکت‌های سرمایه پذیر می شود.

 

سهام های موجود در صندوق سرمایه گذاری دارا یکم

با استناد بر منابع حاصل از پذیره‌نویسی می توان گفت حدود ۸۰% از سرمایه صندوق ETF دارا یکم را سهام های زیر تشکیل می دهند :

بیمه اتکایی امین : ۱۱.۴۴ % معادل ۳۷۷.۵۱۵.۱۹۰
بیمه البرز : ۱۷% معادل ۶۸۰.۰۰۰.۰۰۰
بانک صادرات: ۱۶/۹۸% معادل ۷.۷۴۲۹.۷۷۰.۵۱۳
بانک ملت : ۱۶.۹۷% معادل ۸.۴۷۹.۰۹۹.۹۹۶
بانک تجارت : ۱۶.۹۶% معادل ۳۷.۳۶۷.۳۹۲.۵۶۵

 

و از سوی دیگر جهت کاهش ریسک سرمایه گذاری در این صندوق ۲۰% آن را گواهی‌های سپرده منتشر شده توسط بانک‌ها یا مؤسسات مالی اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، هر نوع سپرده‌گذاری نزد بانک‌ها و مؤسسات مالی اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و همچنین واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق در جهت انجام عملیات بازار گردانی و اوراق مشارکت، اوراق بهادار رهنی ، اوراق صکوک و سایر اوراق بهاداری که دارای شراطی خاصی که در ادامه ذکر شده تشکیل می دهد.

 

ارزش دارا یکم

 

این شرایط عبارت اند از :

حداقل سود آنها باید تضمینی و مشخص شده باشد.
قابله معامله در یکی از بورس ها باشد.
دارای مجوز انتشار از دولت ، سازمان بورس و اوراق بهادار و بانک مرکزی جمهوری اسلامی باشند.

 

 

میزان زیان خریداران صندوق پالایشی/ عامل این زیان کیست؟

با نزدیک شدن به زمان مهلت یک ماهه از پایان پذیره نویسی صندوق پالایشی، سوال بسیار مهم سهامداران در خصوص سودآوری صندوق پس از این مهلت است.

 

قابل ذکر است از روز شروع پذیره نویسی که به 5 شهریورماه برمی گردد، سهام دو شرکت پالایشگاه اصفهان و پالایشگاه تهران هر کدام با افت قریب به 45 و 56 درصد مواجه بودند که البته با درنظر گرفتن تخفیف 30 درصدی از سوی دولت، این زیان به 24 و 46 درصد کاهش یافته است.

 

در جدول زیر اطلاعاتی در خصوص قیمت چهار سهم «شپنا»، «شبندر»، «شتران» و «شبریز» در روز پیش از پذیره نویسی یعنی چهارم شهریورماه، قیمت با اعمال 30 درصد تخفیف دولت و همچنین قیمت پایانی روز جاری آورده شده است.

 

همانطور که مشاهده می شود حتی با اعمال تخفیف 30 درصدی از سوی دولت نیز همچنان سهام دو شرکت پالایش نفت اصفهان و پالایش نفت تهران با افت قیمت قابل توجه روبرو هستند که این موضوع سودآوری صندوق پالایشی را زیرسوال برده است.

 

اما یکی از اساسی ترین موضوعات بحث برانگیز در خصوص عدم سودآوری این صندوق، علت و عوامل افت شدیدی قیمت سهام پالایشی و در کل افت شاخص بورس از ابتدای شهریورماه تا کنون است.

 

ارزش صندوق etf دارا یکم امروز یکشنبه 11 آبان

 

نگاهی کوتاه به وقایع اتفاقیه در روزهای پایانی مردادماه و پیش از زمان عرضه صندوق پالایشی سرنخ افت بورس را به وزارت نفت می رساند.

 

ماجرا از آن جا شروع شد که در تاریخ 20 مردادماه رئیس سازمان خصوصی سازی خبر از عدم عرضه صندوق پالایشی داد. پیش از انتشار این خبر در روز 20 مرداد شاخص بورس تهران که 25 هزار واحد رشد را ثبت کرده بود به ناگاه با افت 40 هزار واحدی مواجه شد. موضوع به اینجا ختم نشد و اخباری منتسب به دو وزیر اقتصادی دولت در بین فعالان بازار سهام به سرعت منتشر شد که وزیر نفت آمادگی برای تاسیس صندوق پالایشی‌ها را اعلام و بیان کرد کوتاهی از سمت وزارت اقتصاد رخ داده است.

 

وزیر اقتصاد هم کم کاری وزارت نفت را عامل اصلی روی گرداندن سازمان خصوصی سازی از عرضه سهام پالایشی در قالب صندوق به بلوکی عنوان کرد.

 

این دادوستدها میان دو وزارت خانه رفته رفته بالا گرفت تا جایی که سرانجام تصمیم به عرضه سهام پالایشی در قالب صندوق ETF دارا دوم گرفته شد. اما از همان روز بی اعتمادی عجیبی میان سهام‌داران حقیقی و بعضا تازه وارد بازار سرمایه شکل گرفت که حتی خبر بازگشت ETF ها هم نتوانست جلوی ریزش بهمن‌ وار شاخص بورس را بگیرد و شد آنچه شد.

 

در نتیجه تاخیر در اجرا و اقدام به موقع از سوی وزارت نفت در خصوص تاسیس صندوق پالایشی سبب از بین رفتن اعتماد سهامداران بورس تهران شد که این موضوع به سرعت به کل بازار سرایت کرده و جو نا اطمینانی را بر معاملات غالب نمود.

 

صندوق پالایش یکم در چه مرحله‌ای قرار دارد؟

پالایشی یکم به عنوان دومین صندوق قابل معامله دولتی (ETF)، از چهار شرکت پالایشی تشکیل شده است. پذیره‌نویسی این صندوق، ۵ شهریورماه سال جاری آغاز شد و عموم مردم با استفاده از کدملی خود می‌توانستند نسبت به خرید یا پذیره‌نویسی دارا دوم اقدام کنند.

 

در پذیره‌نویسی صندوق پالایشی یکم، هر شخص حقیقی می‌توانست با استفاده از کدملی خود تا سقف پنج میلیون تومان، واحدهای این صندوق را خریداری کند و محدودیت سنی برای خریداران وجود نداشت. اشخاصی که در اولین مرحله از پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق واسطه‌گری مالی یکم شرکت کرده‌ بودند، قادر به خرید تنها سه میلیون تومان از واحدهای این صندوق با تخفیف ۲۰ درصدی بودند.

 

اشخاص برای شرکت در پذیره‌‌نویسی صندوق پالایشی یکم، نیازی به دریافت کد بورسی نداشتند، اما باید توجه داشت که برای انجام معاملات این صندوق، ثبت‌نام در سامانه سجام و دریافت کد بورسی ضروری است.

 

به گفته داود رزاقی، مدیر صندوق پالایش یکم، در مجموع ۱۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از واحدهای صندوق پالایش یکم به فروش رسید و کل پولی که به دلیل مغایرت به مردم برگشت داده شد، حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان بود و در واقع از کل ارزش صندوق دارا دوم یا همان پالایش یکم به ارزش ۶۲ هزار میلیارد تومان در نهایت ۱۳.۸ هزار میلیارد تومان یعنی ۲۰ درصد به فروش رسیده است.

 

پذیره‌نویسی صندوق پالایشی یکم، ۳۰ شهریورماه پایان یافت و خریداران واحدهای این صندوق تا یک ماه، قادر به انجام معامله نیستند. باتوجه به نزدیک شدن به پایان ماه جاری، احتمال بازگشایی این نماد در روزهای پایانی ماه وجود دارد.

 

ارزش صندوق etf دارا یکم امروز یکشنبه 11 آبان

 

در حال حاضر، نماد صندوق پالایشی یکم به پرتفوی افرادی که در پذیره نویسی آن شرکت کرده‌اند، اضافه شده است. این در حالی است که برخی از سهامداران اذعان کرده‌اند که نماد پالایشی یکم در پرتفوی آنها قرار نگرفته است. داود رزاقی در پاسخ به این مشکل گفت: ما طبق آخرین آمار و مغایرت‌گیری از پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق پالایش یکم، آمار را به کارگزاری‌ها و بانک‌های عامل اعلام کردیم و کسانی که این واحدها را از طریق کارگزاری و یا بانک خریداری کردند، باید به کارگزاری خود و یا بانک مراجعه کنند. اما در عین حال باز هم پیگیری می‌کنیم، تا اگر نماد پالایش در پرتفوی عده‌ای قرار نگرفته، این کار صورت گیرد.

 

در معاملات هفته گذشته، سهامداران به نمادهای پالایشی توجه کردند و با پایان یافتن معاملات در روز چهارشنبه، تخفیف صندوق پالایشی یکم به ۱۷ درصد رسید.

 

۲۰ درصد از افراد در پذیره‌نویسی صندوق پالایش یکم شرکت کردند و حدود ۱۳ هزار میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان از واحدهای دومین صندوق قابل معامله دولتی به فروش رسید.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار