ارزش دارا سوم امروز چهارشنبه 7 آبان 99-راهبرد معاصر

ارزش دارا سوم امروز چهارشنبه 7 آبان 99

در پایان معاملات امروز ارزش دارا سوم امروز چهارشنبه 7 آبان 99 مشخص شد و آنالیزها توسط کارشناسان نشان میدهد که ارزش دارا سوم در بورس بالاست و احتمال ضرر در آن کم است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۹ - ۰۷ آبان ۱۳۹۹ - 2020 October 28
کد خبر: ۶۴۷۰۹

راهبرد معاصر در بسته خبری امروز ارزش دارا سوم ، قیمت های هر سهم سهام دولتی و ارزش دارا سوم را آنالیز کرده و بررسی های صورت گرفته را به مخاطبان ارائه می کند. در این خبر ارزش دارا سوم امروز چهارشنبه 7 آبان 99 را می خوانید.

 

ارزش دارا سوم امروز چهارشنبه 7 آبان 99

 

ارزش دارا سوم چهارشنبه 7 آبان

دیروز اخباری مبنی بر روش جدید قیمت‌گذاری فولادی‌ها به تداوم قرمزپوشی سهام زیرمجموعه گروه فلزات اساسی انجامید. روشی که گفته می‌شود نه تنها سیاست‌های هفته گذشته مجلس شورای اسلامی را دور می‌زند، بلکه زیان صنایع بورسی و قشر سرمایه‌گذار هم از دیگر پیامدهای آن خواهد بود. واکنش سهامداران را می‌توان از تشکیل صف‌های سنگین فروش در دادوستدهای روز دوشنبه بازار سهام مشاهده کرد.
 
 

سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی همانند هفته گذشته در پی دخالت مستقیم وزارت صمت در پروسه قیمت‌گذاری فولادی‌ها، دیروز هم با حجم‌های سنگین عرضه به استقبال دستورالعمل جدید رفتند و افت ۷/ ۲ درصدی شاخص کل بورس تهران را رقم زدند. بیش از دو ماهی می‌شود که بازار سرمایه کشور با ریسک‌های شدید معاملاتی از داخل و خارج از بورس مواجه است و معامله‌گران سقوط قیمتی سهام خود را در دادوستد‌های روزانه مشاهده می‌کنند اما گویی ریسک معاملاتی بورس‌بازان این روزها تمامی ندارد و هر روز سیاستی جدید از سوی نهادهای مختلف، جامعه سهامداری را حیرت زده می‌کند.

 

بررسی‌ها نشان می‌دهد که واکنش سرمایه‌گذاران هم در پی چنین تصمیم‌گیری‌هایی منطقی و مطابق با استراتژی‌های درست معامله‌گری نخواهد بود، به‌طوری که خالص تغییر مالکیت صنایع بورسی (از حقیقی به حقوقی) در پنجم آبان ماه، ۱۵۴۹ میلیارد تومان بود و خالص فروش حقیقی‌ها بیش از سایرین در گروه فلزات اساسی به ثبت رسید.

 

ارزش دارا سوم امروز چهارشنبه 7 آبان 99

 

با این حال، ارزش معاملات خرد بورس تهران نیز به رقم ۴۷۹۷ میلیارد تومان رسید. روز گذشته میثم باقری کوپایی عضو هیات مدیره کانون کارگزاران هشدار داد: برخی تصمیم دارند از روش جدید در قیمت‌گذاری فولاد استفاده کنند که این روش از روش قبلی بسیار خطرناک تر است و باعث ضرر و زیان شرکت‌ها می‌شود. هرچند در ادامه به دستور جهانگیری معاون رئیس دولت قیمت‎گذاری دستوری فولاد متوقف شد اما رفتار سرمایه‌گذاران در فضای حاکم بر معاملات بازار سرمایه که هر روز با سیاست جدیدی ازسوی نهادهای قانون‌گذار و تصمیم‌گیر مواجه می‌شوند نیز در بازار دیروز باعث افت بیش از ۳۷ هزار واحدی نماگر اصلی بازار شد.

 

روح‌الله دهقان مدیرعامل مدیریت فناوری بورس تهران نیز از اعمال تغییری در صفحه اول سایت tsetmc خبر داد. به گفته او از روز دوشنبه به جای نمادهای پر بیننده، نمادهای پرتراکنش به نمایش گذاشته می‌شود. به نظر می‌رسد این اقدام به این منظور انجام شده که نمادهای پربازدید بورس و فرابورس که ناخواسته تبدیل به لیدرهای بازار برای تعیین مسیر سایر سهم‌ها می‌شدند، چندان در معرض دید قرار نگیرند.

 

داوود رزاقی مدیر صندوق پالایشی یکم هم از عدم اعمال افزایش سرمایه دو پالایشگاه بورسی در پرتفوی صندوق خبر داد. به گفته او اکنون نمی‌توان نسبت به گشایش نماد ETF پالایشی یا اعلام زمان دقیق آن اقدام کرد. هیات وزیران نیز با واگذاری باقی مانده سهام دولت در سه بانک‌ ملت، تجارت و صادرات در قالب‌ ETF با عنوان «دارا سوم» از سوی وزارت اقتصاد موافقت کرد. بر اساس این تصمیم، سقف سرمایه‌‌گذاری هر شخص حقیقی در صندوق یادشده، ۵۰ میلیون ریال تعیین می‌شود. بنابراین در صورت فزونی تقاضا بر عرضه از روش تسهیم به نسبت برای تخصیص استفاده خواهد شد.

 

همچنین روز گذشته علی حسینی، مدیرعامل شرکت بورس انرژی در ابلاغیه‌ای به همه شرکت‌های کارگزاری با اشاره به مصوبه اخیر هیات وزیران پیرامون تامین برق در بورس انرژی اعلام کرد: طبق مصوبه ۲۰ مهر سال جاری هیات وزیران، کلیه مشترکان صنعتی برق با قدرت بیش از پنج مگاوات باید برق موردنیاز را به وسیله قرارداد‌های دو جانبه یا سایر روش‌های متداول در بورس انرژی ایران تامین کنند. طبق این مصوبه وزارت نیرو و بورس انرژی باید زیر ساخت‌های لازم برای تامین برق سایر مشترکان از طریق قرارداد‌های دو جانبه یا روش‌های متداول بورس انرژی را فراهم کنند به‌طوری که بر اساس یک برنامه زمان‌بندی شده طی دو سال آینده همه مشترکان بالای یک مگاوات مشمول بند یک این تصویب‌نامه مبنی بر تامین برق از بورس انرژی شوند.

 

در میان خبرهای پیرامونی، روز دوشنبه یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق از دریافت بخشی از پول بلوکه شده ایران در عراق توسط شرکت بورسی مپنا خبر داد. همچنین دیروز علی محمدی مدیرعامل فولاد خوزستان به اثر یکپارچه‌‌سازی قیمت‌‌گذاری در تولید معادن، شمش و محصولات نوردی بر آرامش بازار اشاره کرد و گفت: هدف اصلی تامین نیاز تولیدکنندگان داخلی است و با توجه به سیاست‌های جدید وزارت صنعت به دنبال مدیریت بازار، حذف دلالان و واسطه‌ها هستیم تا محصول نهایی با قیمت مناسب در اختیار مصرف‌کننده نهایی قرار گیرد.

 

«فخوز» در مهر ماه بالغ بر ۸/ ۳ هزار میلیارد تومان درآمد داشته و در عملکرد ۷ ماهه سال جاری بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد تومان درآمد شناسایی کرده است که نشان از رشد ۷۰ درصدی نسبت به دوره مشابه گذشته دارد. در گروه محصولات کاغذی، امیر سامان اسفندیاری مدیرعامل کاغذسازی کاوه از درآمد عملیاتی تلفیقی کاغذسازی کاوه طی ۶ ماه نخست سال به مبلغ ۴/ ۷۶ میلیارد تومان خبر داد. این درآمد با افزایش ۴۴ درصدی نسبت به مدت مشابه همراه است. به گفته او بهای تمام شده تولید طی ۶ ماه نیز ۸/ ۶۸ میلیارد تومان بوده و سود ناخالص ۵/ ۷ میلیارد تومانی را به همراه داشته که ۱۰۸ درصد نسبت به دوره مشابه قبلی رشد نشان می‌دهد.

 

در گروه تولید محصولات کامپیوتری الکترونیکی و نوری شرکت صنایع ماشین‌های اداری ایران از افزایش سرمایه ۳۲۰ میلیارد تومانی خبر داد. «مادیرا» با انتشار گزارش عملکرد ۷ ماهه بالغ بر ۱/ ۱ هزار میلیارد تومان درآمد شناسایی کرد که نسبت به دوره مشابه گذشته با رشد ۶۷ درصدی همراه شده است. در گروه مخابرات، شرکت ارتباطات سیار ایران با ارائه صورت‌های مالی تلفیقی نیمه نخست سال جاری، ۱۳۶۵ ریال سود برای هر سهم محقق کرد که در مقایسه با دوره مشابه گذشته با افزایش ۳۶ درصدی روبه‌رو شده است.

 

ارزش دارا سوم امروز چهارشنبه 7 آبان 99

 

«همراه» با سرمایه ۹۲/ ۱ هزار میلیارد تومانی در نیمه نخست سال ۱۳۹۹ بالغ بر ۶/ ۱۱ هزار میلیارد تومان درآمد عملیاتی، ۶/ ۲ هزار میلیارد تومان سود خالص و ۱۳۶۵ ریال سود برای هر سهم محقق کرده است. در گروه عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم، شرکت توسعه مولد نیروگاهی جهرم از برگزاری مناقصه طراحی، تامین، نصب و راه‌اندازی سیستم پایش برخط دودکش‌های نیروگاه سیکل ترکیبی خبر داد و با توقف نماد، آماده بازگشایی برای امروز (سه شنبه) شد.

 

واگذاری سهام دولت در سه بانک قابل معامله (ETF) دارا سوم

هیئت وزیران در جلسه ۲۳ مهر ۱۳۹۹ به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و به استناد قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور، به وزارت امور اقتصادی و دارایی اجازه دادند باقیمانده سهام دولت در بانک ‌های ملت، تجارت و صادرات ایران را در قالب صندوق سرمایه ‌گذاری قابل معامله (ETF ) واسطه‌ گری مالی- دارا سوم واگذار کند.

 

بر اساس این تصمیم، سقف سرمایه‌ گذاری هر شخص حقیقی در صندوق یادشده، ۵۰ میلیون ریال تعیین می‌شود. در صورت فزونی تقاضا بر عرضه، از روش تسهیم به نسبت برای تخصیص استفاده خواهد شد.

 

هم چنین، میزان تخفیف واگذاری سهام دولت در صندوق سرمایه ‌گذاری قابل معامله (ETF) واسطه ‌گری مالی- دارا سوم شامل باقیمانده سهام دولت در بانک‌ های ملت، تجارت و صادرات ایران به میزان ۲۰ درصد تعیین می‌شود.

 

افزون بر این، مبنای محاسبه قیمت برای اعمال تخفیف، قیمت متوسط سهام در ۳۰ روز قبل از شروع پذیره ‌نویسی خواهد بود. به هر حال قیمت پس از اعمال تخفیف نباید از ۷۰ درصد قیمت پایانی روز معاملاتی قبل از شروع پذیره ‌نویسی کمتر باشد.

 

جزئیات عرضه و ارزش روز صندوق دارا سوم در بازار سرمایه

معاون بیمه و بانک وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: باقی‌ سهام دولت که در سه بانک ملت ، تجارت و صادرات وجود دارد در قالب صندوق دارا سوم به بازار سرمایه عرضه می شود.

 

عباس معمارنژاد، درپاسخ به اینکه آیا قرار است باقیمانده سهام دولت در سه بانک ملت ، تجارت و صادرات در قالب صندوق دارا سوم به مردم عرضه و وارد بازار سرمایه شود، گفت: بله همین طور است. باقیمانده سهام دولت در این بانک‌ها در قالب صندوق دارا سوم ارائه می‌شود و اکنون این طرح در مرحله اخذ مصوبه دولت است که بعد از مصوبه دولت چگونگی ارائه این سهام مشخص می‌شود.

 

معاون بیمه و بانک وزیر امور اقتصادی و دارایی در مورد اینکه ارزش باقیمانده سهام دولت در سه بانک چقدر است، گفت: به قیمت امروز بورس ارزش این سهام 24 هزار میلیارد تومان است که قرار است در قالب دارا سوم و از طریق بورس اوراق بهادار تهران به مردم ارائه شود.

 

ارزش دارا سوم امروز چهارشنبه 7 آبان 99

 

در راستای واگذاری تصدی‌های دولت به مردم و قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 سهام سه بانک ملت، تجارت و صادرات از طریق سهام عدالت به مردم واگذار شده بود و هنوز سهم دولت در هر یک از این بانک‌ها حدود 20 درصد باقی‌مانده بود که مقرر شده بود دولت باقیمانده این سهام را به مردم ارائه کند، اما با وجود اینکه باقیمانده این سهام در قالب صندوق قابل معامله بورسی (ETF) یا همان دارا یکم در سال جاری ارائه شد، اما همه این سهام دولت به فروش نرسید و از حدود 20 هزار میلیارد تومان ارزش سهام دولت حدود 6700 میلیارد تومان به مردم ارائه شد و باقیمانده سهام دولت ماند.

 

اکنون دولت می‌خواهد باقیمانده سهام خود را در این بانک به حدود 24 هزار میلیارد رسیده را در قالب صندوق دارا سوم و از طریق بورس به مردم ارائه کند.

 

جزئیات صندوق دارا سوم چیست ؟

پس از استقبال خوبی که از صندوق های دولتی دارا یکم و دارا دوم توسط سرمایه گذاران در بازار بورس صورت گرفت بار دیگر دولت اقدام به ارائه سومین ETF خود به نام ( ارزش دارا سوم )  نموده است ، هدف از عرضه این صندوق رونق بورس و تشویق مردم به مشارکت حداکثری در این بازار می باشد .

 

سومین صندوق etf سرمایه گذاری دولت با عنوان صندوق سرمایه گذاری دارا سوم است که متشکل از باقیمانده سهام دولت در سه بانک ملت، تجارت و صادرات می باشد .

 

ارزش دارا سوم امروز چهارشنبه 7 آبان 99

 

عباس معمارنژاد، درپاسخ به  اینکه آیا قرار است باقیمانده سهام دولت در سه بانک ملت ، تجارت و صادرات در قالب ارزش “دارا سوم”به مردم عرضه و وارد بازار سرمایه  شود، گفت: بله همین طور است. باقیمانده سهام دولت در این بانک‌ها در قالب صندوق دارا سوم ارائه می‌شود و  اکنون این طرح در مرحله اخذ مصوبه دولت است که بعد از مصوبه دولت چگونگی ارائه این سهام مشخص می‌شود.

 

دارا سوم چه زمانی عرضه خواهد شد؟

“دارا سوم” آخرین صندوق ETF دولتی است که پس از دارا دوم تأمین می شود. حال باید ببینیم که پذیره نویسی آن مورد استقبال قرار می گیرد یا خیر؟

علی رغم مخالفت بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان بازار بورس که اکنون زمان مناسبی برای چنین پیشنهادهایی در بازارسرمایه تازه احیا شده نیست ، دولت مصمم بود که صندوق ETF دولتی را ارائه دهد. البته ناگفته نماند که سخنان ضد و نقیض وزیر نفت و اقتصاد زبانه‌های آتش بر این تصمیم اشتباه افزود.

 

سومین صندوق ETF دولتی ( دارا سوم)

دارا سوم شامل صنایع فلزی و خودرویی است و متشکل از سهام فولاد مبارکه ، صنایع مس ، سایپا و ایران خودرو است.

معاون خصوصی سازی زمان عرضه دارا سوم را در سه ماه سوم سال یعنی آذر ماه اعلام کرد.

 

در پایان پاییز سال جاری در دستور کار دولت خواهد بود. مطمئناً ، داشتن اولین بازده و اصلاح اول می تواند تأثیر قابل توجهی در میزان استقبال عمومی از آخرین صندوق ETF دولتی در ماههای آخر دولت داشته باشد.

 

با توجه به سقوط های اخیر بازار بورس و ترس و بی اعتمادی در بین سهامداران ، به ویژه تازه واردان. برای بازار سرمایه و همچنین رقم بالای صندوق بعدی ، با توجه به شرکت های موجود در آن ، به نظر می رسد که دولت برای جلب افراد بیشتر برای مشارکت در صندوق دارا سوم فولادی خودرویی ، باید تخفیف های بیشتری در نظر بگیرد ، گرچه این صندوق فعلی به وضعیت بازار و قیمت سهامی که صندوق “دارا سوم” را تشکیل می دهند نیز بستگی خواهد داشت.

 

هدف دولت از صندوق ETF خودرو چه بود ؟

با آزادسازی سهام دو خودروساز بزرگ کشور از وثیقه بانکی ، دولت می تواند سهام باقی مانده در ایران خودرو و سایپا را از طریق صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله واگذار کند.

 

ارزش دارا سوم امروز چهارشنبه 7 آبان 99

 

از این گذشته ، قصد دولت برای انتقال سهام خود در ایران خودرو و سایپا از طریق صندوق ETF دولتی ، اگرچه روی سطح و روی کاغذ است ، اما نوعی خصوصی سازی است ، با این حال ، برخی از کارشناسان معتقدند اتفاق خاصی در راه ایران خودرو و سایپا رخ نخواهد داد, بعد از این انتقال مدیریت می شوند و تحت تأثیر سیاست های دولت ادامه خواهند یافت.

 

آیا دارا سوم سود آور خواهد بود ؟

هیجان در بازار ارز و خودرو نیز منابع مالی را از بازار سرمایه فراری داد، افزود: همه این عوامل دست به دست هم داد تا سرمایه گذاران واقعی و قانونی بی اعتماد به بازار سرمایه شوند و اقدامات احتیاطی بیشتر از قبل رعایت کنید و حتی در بعضی موارد معاملات خود را به تعویق بیندازید.

 

چند ماه پیش کارشناسان بازار سرمایه شاهد ورود صندوقی با نام دارایکم به بورس بودند که به گفته کارشناسان استقبال زیاد سهامداران از این صندوق اثرات مثبتی را برای شاخص به همراه داشت و همین مبلغ باید در نظر گرفته شود ، اما متأسفانه دومین صندوق ETF دولتی که شامل شرکت های پتروشیمی نیز بود ، استقبال چندانی نداشت.

 

ارزش دارا سوم امروز چهارشنبه 7 آبان 99

 

کارشناسان پیش بینی کرده اند که دارا دوم با گذشت زمان سودآور خواهد بود و در این صورت اعتماد آنها جلب می شود و به سراغ پذیره نویسی دارا سوم می روند که طبیعتاً سود آن از دارا یکم نیز بیشتر خواهد بود.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار