علت ابتلا به بیماری دیابت چیست؟-راهبرد معاصر
قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد / قاتل دستگیر شد پرسپولیسی‌ها خواهان اخراج درویش شدند سپاهان قهرمان سوپرجام ایران شد ببینید/ پوتین: آرزوی بهترین‌ها را برای رهبر ایران داریم ببینید/ استقبال رسمی ولادیمیر پوتین از مسعود پزشکیان در کاخ کرملین ببینید/ ادای احترام پزشکیان در میدان سرخ مسکو ببینید/ آرزوی بغض‌آلود ابراهیم نبوی در شب پیروزی پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی؛ پَر و خون در هر ۲ موتور هواپیما پیدا شد رابطه اوباما و همسرش شکرآب شده؟ / اوباما به سراغ همسر سابق برد پیت رفت؟ درگیری حسینی و رضاییان در اردوی استقلال / صدای کاپیتان استقلال را همه شنیدند برنامه بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول ۱۵ زمین‌لرزه در ۳ نقطه فارس طی امروز رخ داد وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری «وحدتیه» در استان بوشهر انفجار بقایای جنگی در ایلام ۲ مصدوم بر جا گذاشت صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان شد

علت ابتلا به بیماری دیابت چیست؟

عضو هیات علمی گروه غدد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: افزایش شیوع بیماری دیابت از آنچه پیش بینی می شده بیشتر است که علت آن تغییر قابل توجه سبک زندگی در این دوران است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۲ - ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 10
کد خبر: ۶۶۳۴۶

به گزارش راهبرد معاصر دکتر مژگان افخمی زاده با اشاره به اینکه دیابت از شایعترین بیماریهای غیر واگیر است که شیوع روزافزونی دارد خاطر نشان کرد: بیشتر موارد دیابت یکی از انواع یک یا دو می باشد که حدود 90 درصد آن نوع دیابت نوع دو است.

وی با بیان اینکه در دیابت نوع یک سلولهای سازنده انسولین در لوزالمعده (پانکراس) تخریب می شود و انسولین بدن کاهش می یابد، در نتیجه این افراد برای ادامه زندگی نیاز به دریافت انسولین برای همه عمر دارند، عنوان کرد: در دیابت نوع دو بدن فرد به انسولین پاسخ نمی دهد، البته ممکن است میزان یا زمان ترشح انسولین نیز مناسب نباشد بنابراین برخی افراد دیابت نوع دو نیز گاهی نیاز به انسولین دارند.

دکتر افخمی زاده با اشاره به اینکه اهمیت دیابت به دلیل بروز عوارض آن است که مهمترین آن نارسایی کلیه ، زخم پای دیابتی و قطع عضو ناشی از آن و درگیری شبکیه چشم و بیماریهای قلبی عروقی است، تصریح کرد:  البته دیابت عوارض دیگری نیز مانند کاهش شنوایی، درگیری مثانه ومعده و روده ها و مفاصل و افزایش ریسک و شدت برخی عفونتها را نیز به همراه دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه خوشبختانه در صورت کنترل مناسب قندخون ، فشارخون و چربی خون و عدم استفاده از دخانیات می توان احتمال بروز این عوارض را کاهش داد، اظهار کرد: فرد مبتلا به دیابت،  علاوه بر مصرف دارو طبق دستور پزشک ، باید سبک زندگی صحیح داشته باشد؛ سبک زندگی درست برای تمام افراد جامعه مفید می باشد که شامل تغذیه صحیح ، داشتن فعالیت کافی ، بهره مندی از خواب به موقع و کافی و داشتن رویکرد مناسب برای کاهش اثر استرس است.

دکتر افخمی زاده با اشاره به اینکه کاهش کالری مصرفی در صورتی که فرد افزایش وزن دارد، محدود کردن مصرف شکر و سایرشیرینی ها و مصرف سبزیجات کافی برای بیماران دیابتی در کنترل قند خون آنها موثر است، بیان کرد: بیماران دیابتی هنگام ابتلا به کرونا احتمال وخامت حال بیشتری نسبت به سایر بیماران دارند .

وی بیان کرد: بنابراین کنترل دیابت در این دوران بسیار حائز اهمیت می باشد اگرچه برخی فعالیتهای ورزشی به دلیل محدودیت خروج از منزل کاهش یافته و کنترل دیابت را مشکلتر ساخته اما افراد می توانند ورزشهای مناسب در منزل را جایگزین کنند و همچنان تغذیه صحیح و مصرف صحیح داروها را ادامه دهند.

دکتر افخمی زاده بیان کرد: از طرف دیگر ابتلا به کرونا باعث افزایش قند خون می شود و ممکن است نیاز به تغییر دوز داروها یا حتی دریافت انسولین بطور موقت در طی بیماری  وجود داشته باشد.

بهداشت نیوز

ارسال نظر
آخرین اخبار