به گزارش راهبرد معاصر ایکس باکس سری ایکس در بازار عرضه شد. رقابت سخت ایکس باکس سری ایکس و پیاس۵ موجب شد تا ما در این خبر به مشخصات و قیمت ایکس باکس سری ایکس در ایران و تفاوت این دو کنسول محبوب بپردازیم. شرکت مایکروسافت اطلاعات دقیقی از فروش محصولات خود ارائه نداده است به همین دلیل طبق تخمین کارشناسان حدود نیم میلیون دستگاه تاکنون فروش رفته است. این مقدار از اولین سری ایکس باکس یعنی مدل ایکس باکس وان تاکنون است.
وقتی کاربران پلی استیشن شکل و شمایل ایکس باکس سری ایکس را به یک یخچال بزرگ تشبیه میکردند، مایکروسافت از آن ایده گرفت و به تازگی ویدیویی منتشر کرده که یخچال ایکس باکس سری ایکس در آن نشان داده شده است. مایکروسافت چند هفته قبل برای تولد «اسنوپ داگ» رپر معروف هم چنین یخچالی را به عنوان هدیه برایش ارسال کرد. در ویدیوی زیر میتوانید این یخچال ایکس باکس را تماشا کنید.وقتی فیل اسپنسر، رییس پلتفرم ایکس باکس اعلام کرد که کنسول نسل بعدی مایکروسافت چهار برابر قویتر از Xbox One X خواهد بود و از رزولوشن 8K با کیفیت 120Hz پشتیبانی میکند، همه به این فکر میکردند که چنین کنسولی چه ابعادی دارد یا با چه قیمتی فروخته خواهد شد. سرانجام در مراسم گیم اواردز 2019 که سال گذشته برگزار شد، مایکروسافت از کنسول نسل نهمی خود رونمایی کرد. پیش از این حدس زده میشد که تاریخ عرضه Xbox Series X در کریسمس جاری باشد اما اکنون این تاریخ به نوامبر تغییر کرد. در ادامه به ویژگیهای ظاهری و سختافزاری این کنسول پرداخته و به سوالاتی چون « ایکس باکس سری ایکس کی میاد » پاسخ خواهیم داد.
مایکروسافت در زمینه آماده سازی برای نسل بعدی گامهای بلندی برداشته است که به نظر میرسد تا چند سال آینده آنها را در موقعیت بسیار خوبی قرار داده است؛ از Xbox Game Pass گرفته تا راه اندازی نسخه ارزان قیمت کنسول نسل بعدی Xbox تا تقویت ترکیب استودیوهای اصلی خود که به طرز باورنکردنی چندین استودیوی بزرگ و مشهور فعال در عرصه گیم را خرید از جمله بتسدا.
اما سوال این است که آیا مایکروسافت با همه کارهایی که تاکنون انجام دادهاند، وضعیت خوبی برای گرفتن سهم حداکثری از رقیب خود یعنی پلی استیشن را دارد؟ مایکل پاچر، تحلیلگر صنعت، از شرکت Wedbush Securities معتقد نیست که این اتفاق خواهد افتاد. Pachter در مصاحبه اخیر خود با GamingBolt گفت كه اگرچه مایکروسافت مطمئناً شاهد افزایش سهام در بازار خواهد بود، اما حداكثر 45٪ از ظرفیت بازار را به خود اختصاص خواهد داد.
Pachter ابتدا در مورد Xbox Series S صحبت کرد و اظهار داشت که این کنسول رده پایین احتمالاً انتخاب اصلی گیمرها برای خرید خواهد بود. وی گفت:
واقعاً جالب خواهد بود که ببینیم با Xbox ارزانتر چه اتفاقی میافتد، زیرا قیمت خرید آن بسیار پایین است. بیشتر به این دلیل که حدس می زنم که مردم اکنون میدانند این کنسول فقط یک سوم ترافلاپس کنسول سری ایکس را دارد و من حتی نمیدانم ترافلاپ چیست، بنابراین نمی دانم چه چیزی مهم است. فقط میدانم که کنسول سری S بازیهای نسل نهم را اجرا میکند؛ اما نه با کیفیت 4K یا فریم 240 یا هرچی!
و من میگویم بیش از دوم سوم گیمرها، در خانه خود تلویزیون 4K ندارند. از طرفی، تا زمانی که شما تلویزیون 4K نداشته باشید، عملا داشتن کنسول سری ایکس تغییر خاصی در کیفیت بازی ایجاد نمیکند، ضمناٌ این را هم مد نظر داشته باشید که بازیها با کیفیت 1080 نیز بسیار عالی به نظر میرسند. به همین دلیل فکر میکنم تفاوت قیمت بین این دو کنسول، مردم را به سمت انتخاب کنسول ارزانتر ببرد. در حال حاضر نیز گیمرها علاقه خاصی نسبت به نمایش با کیفیت 4K نشان ندادهاند.
Pachter همچنین درمورد Xbox Game Pass و بازیهایی که مایکروسافت قرار است در آینده منتشر کند صحبت کرد. او گفت که Xbox به دلیل حضور پررنگی که پلی استیشن در بازارهای ژاپن و اروپا دارد، احتمال کمی دارد که به 50 درصد سهم بازار برسد.
من فکر می کنم Game Pass مخاطبان ایکس باکس را بیشتر می کند. من فکر می کنم با پرداخت 40 دلار در ماه ، دریافت Game Pass ، Xbox Live Gold و یک کنسول Xbox سهم این کنسول در بازار افزایش مییابد. ، بنابراین من می گویم در بهترین حالت ایکس باکس 45٪ از بازار را اشغال می کند و سونی 55٪ را حفظ می کند. و بدترین حالت 60-40 خواهد بود. بطور کلی برای مایکروسافت خیلی سخت است که به بالای 50 درصد برسد، ، زیرا سونی یک مارک عالی و طرفداران وفادار فقط در ژاپن و اروپا دارد. مایکروسافت با عرضه کنسول ارزانتر، ایده جذاب Game Pass، جذب کردن طرفداران Bethesda با خرید این شرکت و سایر کارهای کوچکی که این وسط انجام داده، میتواند رشد خوبی در بازار داشته باشد؛ اما باز هم میگویم برای مایکروسافت خیلی سخت است که به بالای 50 درصد برسد.
سرانجام آقای پچر درمورد Xbox All-Access صحبت کرد که به وسیله آن با خرید کنسول ایکس باکس سری ایکس یا سری اس، به مدت 24 ماه بصورت نامحدود به Xbox Game Pass دسترسی دارید. وی خاطرنشان کرد که Xbox All-Access و Game Pass در مجموع باعث میشود سیستم Xbox راحت تر و در دسترس باشد.
در انتهای سال جاری، مایکروسافت سرویس ابری استریمینگ بازی خود به نام xCloud را به عنوان بخشی از سرویس Xbox Game Pass به جریان خواهد انداخت. این سرویس در ابتدا توسط سختافزار کنسول ایکس باکس وان اس در مراکز دادهای مایکروسافت اجرا خواهد شد. با این حال، مایکروسافت برنامه ارتقای آن با استفاده از سختافزار کنسول نسل بعدی خود یعنی Xbox Series X را دارد. این سختافزار منجر به بهبود قابل توجه عملکرد سرورها شده و خصوصا تاثیر قابل توجهی بر پردازندهها خواهد داشت؛ پردازندهای قدرتمند که توانایی اجرای چهار بازی کنسول ایکس باکس وان اس به طور همزمان را دارد. این سرویس یکی از اصلیترین مدعیان در بازار نوظهور استریمینگ بازیها خواهد بود.
با لغو رویدادهای سنتی دنیای بازی چون E3 و Gamescom، مایکروسافت تصمیم به ارائه تجربهای عالی از نمایشگاههای بازی برای کاربران خود در خانه گرفته است. این شرکت به عنوان بخشی از مجموعه جشنواره بازیهای تابستانی جف کیلی، بیش از 60 دمو از بازیهای کنسول ایکس باکس وان را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار خواهد داد. لازم به ذکر است که این رقم نهایی نبوده و کیلی حضور 75 الی 100 بازی ایکس باکس جدید در این رویداد را تخمین میزند. از جمله عناوینی که حضور آنها در این جشنواره مجازی تایید شده میتوان به Cris Tales، Destroy All Humans!، Haven، Hellpoint، Skatebird، The Vale: Shadow of the Crown، Raji: An Ancient Epic و Welcome to Elk اشاره کرد. کاربران کنسول ایکس باکس وان از تاریخ 21 الی 27 جولای (31 تیر الی ششم مرداد) میتوانند به دانلود و تجربه این دموها بپردازند.
پس از معرفی کنسول جدید مایکروسافت، انتقادات زیادی به نام آن وارد شد. همه میگویند که اسم Xbox Series X شباهت زیادی به Xbox One X دارد و این میتواند مشکلاتی را به وجود بیاورد. طبیعتا با گذشت زمان، این انتقادات هم فروکش میکنند؛ اما نمیتوان این حقیقت را نادیده گرفت که مایکروسافت، کوچکترین خلاقیتی را در نامگذاری کنسول جدیدش به کار نگرفته است.
البته این شکل نامگذاری به یک شایعه که از مدتها پیش عنوان شده بود نیز دامن میزند؛ اینکه مایکروسافت قصد دارد در نسل بعد، مدلهای مختلفی از کنسولش را با قیمتهای مختلف راهی بازار کند. گفته میشود که ممکن است مایکروسافت حداقل یک مدل ارزانتر هم در دست ساخت داشته باشد که از لحاظ ویژگیهای سختافزاری، ضعیفتر از سری ایکس است و احتمالا در نامش به جای X از حرف دیگری استفاده میشود.
هنوز خود مایکروسافت این شایعات را تایید نکرده است؛ اما اسپنسر گفته است که نامگذاری کنسول جدید به این شکل، دست آنها را باز میگذارد تا در آینده بتوانند کارهای دیگری با آن انجام دهند. به نظر میرسد اسپنسر هم در لفافه به برنامههای مایکروسافت برای ساخت مدل(های) دیگر Xbox Series X اشاره میکند. به هر حال چارهای نداریم جز اینکه منتظر بمانیم و ببینیم که در آینده چه اتفاقی میافتد.
کنترلر یا همان دسته ایکس باکس سری ایکس، تغییرات بسیار کمی نسبت به مدل قبلی خود دارد. در نگاه اول فقط متوجه اضافه شدن یک دکمه در قسمت مرکزی دسته میشوید که برای اشتراکگذاری عکسها و ویدیوهایی که از بازی کردن خود تهیه میکنید استفاده خواهد شد. کمی که بیشتر به ظاهر این کنترلر دقت کنید، متوجه تغییرات بسیار جزیی در آن خواهید شد که به نظر میرسد ارتباط زیادی با ارگونومی ندارند و بیشتر مربوط به زیبایی دسته میشوند.
طبق اعلام اسپنسر، تغییراتی نیز روی دکمه D-Pad اعمال شده است تا کارایی آن بهتر از گذشته باشد. همچنین گفته میشود که اندازه دسته سری ایکس، کمی کوچکتر از دسته کنسول ایکسباکس وان است؛ به همین دلیل برای افرادی که دستهای کوچکتری دارند نیز مناسب خواهد بود. دسته کنسول ایکس باکس سری X قرار است با کنسول قبلی مایکروسافت یعنی ایکس باکس وان و همچنین کامپیوترهای شخصی سازگاری داشته باشد. ضمنا دسته ایکس باکس وان نیز روی سری ایکس قابل استفاده است.
یکی دیگر از قابلیتهای جدید دسته سری ایکس که مایکروسافت خیلی روی آن تاکید میکند، سرعت بالاتر این کنترلر در اعمال دستورات است؛ به این معنی که فاصله بین زدن دکمه توسط بازیکن تا اجرای یک عمل در داخل بازی، نسبت به قبل کاهش یافته است و این موضوع باعث میشود که بازیکنها بیشتر در اتمسفر بازی غرق شوند. ظاهرا مایکروسافت از یک روش ارتباط بیسیم جدید (شبیه بلوتوث، اما متفاوت با آن) برای اتصال دسته به کنسولش بهره گرفته است.
از ظاهر کنسول و کنترلرش که بگذریم، باید به سختافزار قوی ایکس باکس سری ایکس هم اشاره کنیم که تجربهای تازه را برای گیمرها به ارمغان خواهد آورد. مایکروسافت میخواهد قدرتمندترین کنسول موجود در بازار را داشته باشد و مطمئن شود که دستگاهش تمام نیازهای بازیسازها و گیمرها را برآورده میکند. کنسول ایکس باکس X با بهرهگیری از پردازندههای Zen 2 کمپانی AMD، عملکردی بینظیر در اجرای بازیها خواهد داشت؛ اما این همه ماجرا نیست.
میدانیم که هم مایکروسافت و هم سونی روی یک ویژگی کنسولهای بعدیشان خیلی تاکید میکنند: «امکان تجربه بیوقفه بازیها». این ویژگی شاید در ظاهر چیز سادهای باشد؛ اما نیازمند سختافزاری قدرتمند است. کنسولها باید حافظه ذخیرهسازی و رم بسیار قدرتمندی داشته باشند تا بتوانند بدون توقف به اجرای بازیها بپردازند. برای همین منظور، کنسول سری X از یک حافظه NVMe SSD و همچنین رم فوق سریع GDDR6 استفاده میکند. چنین سختافزاری نهتنها باعث میشود که زمانهای لودینگ در بازیها از بین بروند، بلکه کمک میکند تا بازیهای خود را بلافاصله از همان جایی که خارج شده بودید، مجددا دنبال کنید.
همه میدانند که یک کنسول قدرتمند بدون بازیهای بزرگ و باکیفیت، هیچ ارزشی ندارد. تمام مواردی که تاکنون درباره آنها صحبت کردیم مربوط به ویژگیهای ظاهری و سختافزاری کنسول Xbox Series X هستند. قطعا این ویژگیها ارزشمند هستند و باعث میشوند تا ایکس باکس سری ایکس در زمان عرضهاش یکی از قویترین کنسولهای بازی باشد؛ اما در رابطه با بازیهای این کنسول، مایکروسافت چه خبر هیجانانگیزی برایمان دارد؟
از قبل، اطلاعات کمی درباره بازی Halo Infinite که قرار است روی جدیدترین کنسول مایکروسافت منتشر شود، داشتیم؛ اثری که بدون شک مهمترین بازی ایکس باکس سری ایکس است. اما چیزی که بیشتر باعث شگفتی شده، تریلری است که از بازی Hellblade 2 در مراسم گیم اواردز 2019 به نمایش درآمد. در این تریلر که میتوانید آن را در بالا مشاهده کنید، شاهد شخصیتها و محیطهای مختلف بازی هستیم. شاید شما هم مثل ما تصور کنید که این تریلر CG و اصطلاحا از پیش رندر شده است، اما باید بگوییم که اینطور نیست؛ تریلری که میبینید با موتور بازی رندر شده و این یعنی که در داخل بازی هم با چنین صحنههایی (با همین کیفیت بصری) مواجه خواهیم شد.
تماشای تریلر بازی Hellblade 2 واقعا انتظارات از نسل بعدی کنسولهای خانگی را بالا میبرد. تریلر بازی Halo Infinite که در نمایشگاه E3 نشان داده شده بود هم کیفیت خوبی داشت؛ اما تریلر Hellblade 2 کاملا ثابت کرد که اگر بازیها از تمام قدرت کنسول Xbox Series X استفاده کنند، میتوانند جلوههای بصری خیرهکنندهای را به نمایش بگذارند. البته در این تریلر شاهد گیمپلی معمولی بازی نیستیم، اما جزییات نمایش داده شده و نورپردازیها در سطحی هستند که قبلا روی هیچ کنسول دیگری ندیده بودیم. در حال حاضر تاریخی برای عرضه بازی Hellblade 2 اعلام نشده است. عناوین نسل بعدی کنسول مایکروسافت بسیار جذاب به نظر میرسند.
در رویداد X019 در شهر لندن، اعلام شده بود که سرویس ابری xCloud به عنوان بخشی از سرویس Game Pass Ultimate و در سال 2020 میلادی عرضه خواهد شد. سرویس Game Pass در حال حاضر طرفداران زیادی دارد؛ چون بازیکنها میتوانند با پرداخت مبلغ کمی به عنوان حق اشتراک ماهیانه، به صدها بازی به طور رایگان دسترسی داشته باشند. البته این احتمال وجود دارد که با اضافه شدن بخشهای جدید مانند xCloud، حق اشتراک Game Pass نیز افزایش پیدا کند.
با عرضه گوگل استادیا در همین اواخر معلوم شد که سرویسهای ابری مخصوص بازی، هنوز راه درازی در پیش دارند تا به عنوان یک پلتفرم اصلی گیمینگ شناخته شوند. افرادی که موفق به تجربه xCloud شدهاند میگویند که این سرویس به خوبی از پس اجرای بازیها، بدون افت فریم و سایر مشکلات فنی برمیآید؛ اما قطعا این سرویس نمیتواند جایگزینی برای کنسولها یا کامپیوترهای مخصوص بازی باشد. به هر حال به نظر میرسد که در آینده شاهد پیشرفت سرویسهای استریم ابری بازیها خواهیم بود. پلتفرمی که باعث میشود تا گیمرها همهجا و روی تمام دستگاهها (مانند PC، کنسولها، موبایل و …) به همه بازیها و اطلاعات خودشان دسترسی داشته باشند.
مایکروسافت تاکید میکند که در آینده هم سرویس xCloud بخشی از پلتفرم ایکس باکس خواهد بود. همچنین طبق ادعای این شرکت، ساخت و عرضه بازی روی سرویس ابری هیچ دردسری برای بازیسازها نخواهد داشت و لازم نیست آنها کار اضافهای در این مورد انجام دهند.
پس بعد بررسی و تست کنسول ایکس باکس سری ایکس توسط برخی اشخاص و وبسایتهای معتبر جهان، مشخص شد که ویژگی Quick Resume و بارگذاری سریع بازیها حیرت انگیز است.
با اینکه هنوز خبرنگاران اجازه ندارند که بطور کامل نقد و بررسی کامل کنسول ایکس باکس سری ایکس را انجام دهند، و با اینکه هنوز بازیهای نسل 9 را روی کنسول تست نکردهاند، اما با تست بازیهای نسل هشتم روی این کنسول (استفاده از قابلیت Backward) توانستند به نتایج جالبی دست یابند. آقای تام وارن از مجله The Verge اعلام کرد که تجربه کلی بازی مانند نسل 8 بود اما رفتن از کنسول ایکس باکس وان به ایکس باکس سری ایکس مانند تغییر مودم دایل آپ به اینترنت کابلی بود!
وارن، مدت زمان لود شدن بازیها را ضبط کرد و نشان داد با اینکه بازیهای نسل هشت هنوز برای نسل نهم بهینهسازی نشدهاند، سرعت بارگذاری بازیها بین 25% تا 80% درصد بسته به بازی متغیر بود! حیرت انگیزترین زمان بارگذاری مربوط به بازی The Outer Worlds بود که زمان آن را از 27 ثانیه به 6 ثانیه تغییر داد!
عنوان دیگری که در رویداد بازی های ایکس باکس سری ایکس معرفی شد، شباهت زیادی به بازی Life is Strange دارد؛ البته پی بردن به این قضیه جای تعجب ندارد زیرا تیم سازنده هردو بازی Dontnod است. Tell Me Why نام بازی جدیدی است که قرار است طی چند قسمت برای کنسول ایکس باکس سری ایکس و رایانههای شخصی عرضه شود. این بازی درمورد زندگی یک خواهر و برادر است که در کودکی اتفاق دردناکی برای آنها رخ داده سعی کردهاند با دور شدن از خانه، خاطرات مربوط به آن اتفاق را فراموش کنند. اکنون این دو پس از سالها به خانه قدیمی خود برگشتهاند و الهامات (Vision) عجیبی را پیش چشم خود میبینند که این الهامات حقایق جدیدی را در رابطه با گذاشته برایشان برملا میکند.
مایکروسافت اعلام کرده که کنسول Xbox Series X را در تعطیلات کریسمس جاری عرضه خواهد کرد. تعطیلات کریسمس شامل بازه زمانی اکتبر تا دسامبر (مهر تا دی) میشوند. برخی منابع تاریخ دقیق عرضه ایکس باکس سری ایکس را 26 نوامبر سال جاری (ششم آذر) عنوان کردهاند. طبق شایعات، تاریخ اولیه عرضه این کنسول اواخر ماه اوت (شهریور) بود که به دلیل پاندمی کرونا تغییر کرد.
قیمت ایکس باکس سری ایکس به عوامل زیادی بستگی دارد؛ وجود چنین سخت افزار قدرتمندی در کنار حافظه SSD میتواند به شدت روی افزایش قیمت آن تاثیر بگذارد، اما از طرفی گران بودن قیمت کنسول جدید مایکروسافت مساوی است با فروش کمتر آن؛ نکتهای که در همان ابتدا باعث سبقت گرفتن فروش پلی استیشن 4 نسبت به کنسول ایکس باکس وان شد زیرا سونی کنسول خود را با قیمت کمتری نسبت به ایکس باکس وان عرضه کرد. البته میتوان به این قضیه نیز امیدوار بود که هردو کنسول از بازیهای نسل قبل خود بطور کامل پشتیبانی میکند. این قضیه میتواند باعث ذخیره شدن پول برای بازیها شود.
با این حال میتوان گفت قیمتی بین 499 تا 599 دلار میتواند برای کنسول ایکس باکس سری ایکس منصفانه باشد. باید به این نکته توجه داشت که سود شرکتها از فروش کنسول نیست؛ بلکه مانند هر صنعت دیگری از فروش لوازم جانبی آن است. انتشار بازیهای جدید و انحصاری، کنترلرها و یا حتی هدستهای مخصوصی که هرکدام از شرکتها برای کاربران خود عرضه میکنند، میتواند راهی برای کسب سود بیشتر باشد.
البته محاسبات این اعداد و ارقام برای کشور ما چندان توفیری نخواهد داشت. هم اکنون کنسول پلی استیشن 4 پرو با قیمت 9 الی 11 میلیون در دسترس گیمرها قرار دارد در صورتی که قیمت این کنسول 399 دلار است. یعنی اگر ما با دلار 17 هزار تومانی قیمت این کنسول را حساب کنیم، چیزی حدود 6.5 میلیون تومان خواهد بود! اما اینطور نیست. میتوان اینطور برآورد کرد که قیمت ایکس باکس سری ایکس در ایران نیز چیزی بین 12 الی 15 میلیون تومان خواهد شد.
مشخصات فیزیکی |
||||
---|---|---|---|---|
ابعاد | 151 × 151 × 301 میلیمتر | |||
وزن | حدود 5 کیلوگرم | |||
رنگ | مشکی | |||
مشخصات سختافزاری |
||||
پردازنده اصلی | پردازنده شخصیسازی شده Zen 2 با هشت هسته و فرکانس 3.8 GHz | |||
پردازنده گرافیکی | پردازنده گرافیکی شخصیسازیشده RDNA 2 با قدرت ۱۲ ترافلاپس و ۵۲ واحد محاسباتی (CU) با فرکانس 1.825 GHz | |||
توان پردازشی | 12 ترافلاپس | |||
حافظهی رم | 16 گیگابایت GDDR6 | |||
حافظهی ذخیرهسازی | 1 ترابایت SSD | |||
درایو نوری | درایور بلوری 4K UHD | |||
صفحه نمایش |
||||
صفحهنمایش لمسی | ||||
اتصالات |
||||
شبکهی بیسیم | ||||
بلوتوث | ||||
درگاه شبکه | ||||
HDMI | ||||
درگاه کارت حافظه | 1 درگاه حافظه برای اتصال SSD اختصاصی (Expansion Card) | |||
تعداد درگاه USB | 3 | |||
سایر |
||||
خروجی تصویر | 4K - 8K | |||
اقلام موجود در جعبه | - یک دسته - کابل HDMI - کابل برق |
|||
تاریخ معرفی | 10 نوامبر 2020 | |||
قیمت جهانی در زمان عرضه | 499 دلار |
دو شرکت سونی و مایکروسافت در حالی آماده ارائه نسل جدید ایکس باکس و پلی استیشن میشوند که شرکت ژاپنی نبرد میان محصولات نسل قبلتر را به سود خود به پایان رساند.
شما ممکن است از طرفداران پلیاستیشن باشید و از قدیم و از همان نسخه شماره یک جادویی با صفحهای مستطیلی نقرهای رنگ، از محصول شرکت ژاپنی استفاده کرده باشید. اگر این چنین است احتمالا شما همچنان طرفدار پلیاستیشن هستید و تمایل چندانی به ایکس باکس ندارید. این در حالیست که از سوی دیگر طرفداران ایکس باکس هم برای خرید پلیاستیشن وسوسه نشدهاند و همچنان پیگیر محصول جدید شرکت مایکروسافت یا همان ایکس باکس سری ایکس و سری اس هستند.
حالا هر دو شرکت آماده میشوند آخرین نسخه از محصولات جدید خود را در دنیای بازی به بازار ارائه کنند. جایی که شرکت سونی نسل پنجم از پلیاستیشن را رونمایی میکند و در مقابل شرکت مایکروسافت نسخه ایکس و اس از کنسول بازی ایکس باکس را برای طرفداران دنیای بازی ارائه مینماید.
کارشناسان صنعت بازیهای ویدیویی تخمین میزنند که شرکت سونی توانسته حدود ۱۰۰ میلیون دلار از پلیاستیشن نسل ۴ بفروشد. مدیران این شرکت امیدوارند تا با ارائه نسل ۵ بار دیگر بتوانند بر مایکروسافت و کنسول ایکس باکس غلبه کنند.
همین حالا هم پیشفروش پلیاستیشن نسل ۵ در بسیاری از وبسایتهایی که این محصول را ارائه میداد به پایان رسیده و طرفداران دنیای بازیهای ویدیویی را ناامید کرده است، چراکه آنها باید باز هم بیشتر منتظر بمانند تا آخرین نسخه شرکت ژاپنی به صورت گسترده در بازار ارائه شود.
مایکل باچر، کارشناس صنعت بازیهای کامپیوتری به رویترز میگوید: «تحقیقات نشان میدهد افرادی که ایکس باکس داشتهاند سراغ پلی استیشن نمیروند و برعکس آنهایی که برای بازی سراغ نسخه ژاپنی یعنی سونی رفتهاند، باز هم به پلیاستیشن اعتماد میکنند و علاقهای ندارند کنسول خود را به محصول شرکت مایکروسافت تغییر دهند.»
این کارشناس اما در ادامه میافزاید: «باید در نظر داشته باشیم که این صنعت در حال تغییر است. به نظر میرسد در سالهای آینده با افزایش ارائه نسخههای دیجیتالی بازی، باید منتظر کاهش ارائه نسخههای فیزیکی کنسول باشیم و این میتواند به سود شرکت مایکروسافت تمام شود.»
هرچند شرکت مایکروسافت اطلاعات دقیقی از فروش محصولات خود ارائه نداده، اما تخمین زده میشود این شرکت توانسته حدود نیم میلیون دستگاه از نسخه کنونی ایکس باکس یعنی مدل ایکس باکس وان بفروشد.
پی اس پنج قرار است با قیمت ۵۰۰ دلار برای نسخه فیزیکی و یا ۴۰۰ دلار برای نسخه دیجیتال به فروش برسد این در حالیست که ایکس باکس سری ایکس با قیمت ۵۰۰ دلار و سری اس این محصول شرکت مایکروسافت با قیمت ۳۰۰ دلار روانه بازار میشود.
پیشبینی میشود امسال حدود ۵ میلیون پلیاستیشن سری ۵ به فروش برسد و در مقابل مایکروسافت بتواند ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه از محصول جدید خود بفروشد.