بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد سنتکام: حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد ۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه

طرح کنگره برای توقف فروش سلاح به امارات توسط ترامپ وتو خواهد شد

طرح کنگره برای توقف فروش سلاح به امارات توسط ترامپ وتو خواهد شد رئیس‌جمهور آمریکا طرح کنگره برای جلوگیری از فروش سلاح به امارات متحده عربی را وتو خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۸ - ۱۹ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 09
کد خبر: ۶۹۸۸۴

به گزارش راهبرد معاصر «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا روز چهارشنبه تهدید کرد تلاش‌ها در کنگره رای فروش ۲۳ میلیارد دلار تجهیزات نظامی به امارات متحده عربی را وتو خواهد کرد.

مجلس سنای آمریکا قرار است تا ساعاتی دیگر به قطعنامه‌ای رأی دهد که خواستار توقف فروش سلاح به امارات است.

کاخ سفید امروز چهارشنبه در بیانیه‌ای که برای تشریح سیاست دولت آمریکا صادر شده گفت فروش این سلاح‌ها «با قادر کردن امارات به مهار رفتارها و تهدیدهای ستیزه‌جویانه ایران مستقیماً در راستای اهداف سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکا است.

تهدید به وتوی این قطعنامه مورد انتظار بود. دولت ترامپ روز ۱۰ نوامبر به کنگره گفت که مجوز فروش گسترده سلاح‌های آمریکایی به امارات را صادر کرده است.

دولت آمریکا قرار است تا ۵۰ جنگنده اف-۳۵، بیش از ۱۴۰۰۰ بمب و مهمات و تعداد زیادی پهپاد را به امارات بفروشد.

قوانین آمریکا صراحت دارند که قراردادهای بزرگ تسلیحاتی باید در کنگره مورد بررسی قرار بگیرند. بر همین اساس، قانونگذاران آمریکایی می‌توانند با تصویب قطعنامه‌هایی جلوی فروش هر تسلیحاتی به کشورهای خارجی را بگیرند.

اما برای اینکه این قطعنامه‌ها ضمانت قانونی داشته باشند باید هم در مجلس سنا و هم در مجلس نمایندگان به تصویب برسند. اگر ترامپ مصوبه‌ای که به تأیید این دو مجلس رسیده را وتو کند، نماینده‌های کنگره با رأی موافق دو سوم اعضا می‌توانند این وتو را باطل کنند.

منتقدان دولت ترامپ می‌گویند دولت ترامپ بعد از عادی‌سازی روابط میان امارات و رژیم صهونیستی برای پیشبرد این توافق تسلیحاتی عجله به خرج داده و از ارائه اطلاعات لازم برای ضمانت اینکه این معاملات تبعات منفی نخواهد داشت خودداری کرده‌ است.

برخی از قانونگذاران آمریکایی هم ابراز نگرانی کرده‌اند که عرضه این سلاح‌ها نقض ضمانت امنیتی واشنگتن به تل‌آویو برای حفظ حاشیه برتری نظامی این رژیم در منطقه غرب آسیا محسوب می‌شود.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار