دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

عراقچی: سند جامع ایران و افغانستان به‌زودی نهایی می‌شود

معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان گفت: سند راهبردی ایران و افغانستان پنج بخش دارد که چهار بخش آن نهایی شده است و فقط بخش امنیتی این سند مانده است که به‌زودی نهایی می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۸ - ۲۳ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 13
کد خبر: ۷۰۳۰۲

به گزارش راهبرد معاصر، ، عباس عراقچی شنبه‌شب در حاشیه سفر به کابل و دیدار با مقامات عالی‌رتبه افغانستان در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری ایران‌پرس در کابل، درباره اهمیت رایزنی‌های فشرده دو کشور تصریح کرد: ایران و افغانستان دو کشور همسایه هستند و منافع و نگرانی‌های مشترک دارند.

 

معاون سیاسی وزیر خارجه افزود: افغانستان درگیر مشکلات متعدد بوده است و همواره مردم و دولت ایران در کنار مردم و دولت افغانستان هستند.

 

عراقچی خاطرنشان کرد: این همراهی نشان می‌دهد صلح و ثبات در افغانستان، صلح و ثبات در ایران بوده است و رفاه و پیشرفت مردم افغانستان ارتباط مستقیم با پیشرفت مردم ایران دارد و این یک واقعیت راهبردی است.

 

معاون سیاسی وزیر خارجه اظهار کرد: فکر می‌کنم همه مردم افغانستان اذعان دارند که منشأ مشکلات این کشور در 40 سال گذشته از جاهای مختلف و از جانب کشورهای دیگر بوده است.

معاون سیاسی وزیر خارجه گفت: آسیب‌هایی که افغانستان در 40 سال گذشته خورده، هیچ‌کدام از ناحیه ایران نبوده است.

 

عراقچی با بیان اینکه برای رایزنی درباره سند جامع راهبردی بین ایران و افغانستان به کابل سفر کرده است ابراز امیدواری کرد، این دور از مذاکرات در کابل، دور پایانی باشد، چراکه پیشرفت‌های خوبی درباره این سند حاصل شده است.

 

معاون سیاسی وزیر خارجه با بیان اینکه امیدواریم امروز جمع‌بندی نهایی درباره سند جامع راهبردی انجام شود، اظهار کرد: سند جامع راهبردی چشم‌انداز روابط بلندمدت ایران و افغانستان را ترسیم و اصول این روابط مشخص می‌کند و نقش مهمی در تحکیم روابط دو کشور دارد.

 

عراقچی همچنین درباره برخی اظهارنظرها در زمینه مکان مذاکرات صلح افغانستان در دوحه گفت: مذاکرات صلح افغانستان در دوحه، مذاکراتی بین خود افغا‌ن‌هاست و کشوری نباید در جزئیات آن دخالت کند و محل مذاکرات در حالت ایده‎آل باید در داخل افغانستان باشد و البته فقط افغان‌ها در این زمینه تصمیم می‌گیرند./ تسنیم

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر