تزریق واکسن کرونا عارضه جانبی دارد؟-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

تزریق واکسن کرونا عارضه جانبی دارد؟

کته مشترک تمامی واکسن‌های کرونا که تاکنون به مرحله تولید انبوه رسیده و یا در مراحل آزمایش‌های بالینی قرار دارند، ضرورت تزریق آنها در دو مرحله به فاصله 3 هفته برای ایجاد بیشترین میزان ایمنی جمعی در برابر بیماری کووید19 است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۰ - ۲۳ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 13
کد خبر: ۷۰۳۵۷

به گزارش راهبرد معاصر واکسیناسیون همگانی کرونا در برخی کشورهای جهان آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود طی هفته‌ها و ماه‌های آینده در بسیاری از کشورها آغاز شود.

 هم اکنون چند واکسن تولیدی کشورهای غربی و شرقی مجوزهای لازم را دریافت کرده و در برخی کشورها تزریق همگانی واکسن به مردم بر اساس اولویت‌بندی آغاز شده است.

از جمله مهم‌ترین واکسن‌های تولیدی کرونا واکسن "فایزر- بایون‌تک" تولیدی آمریکا و آلمان و نیز واکسن چینی "سینوفارم" و "کروناواک" (ساخت شرکت سینواک چین) و نیز واکسن روسی "اسپوتنیک وی" است که به مرحله تولید انبوه و فروش به دیگر کشورهای جهان رسیده‌اند.

برخی دیگر از واکسن‌ها از جمله واکسن آکسفورد و بسیاری از واکسن‌های دیگر نیز در مرحله آزمایش‌های بالینی هستند و پیش‌بینی می‌شود تا ماه‌های آینده با کسب مجوز از نظام‌های بهداشتی کشورها و سازمان بهداشت جهانی وارد چرخه مصرف جهانی شوند.

در کشور ما ایران نیز واکسن کرونا در مرحله نخست آزمایش‌های بالینی – انسانی است و طبق اعلام مراجع بهداشتی ذی‌صلاح احتمالا از تابستان سال آینده به مرحله تولید انبوه و واکسیناسیون سراسری خواهد رسید.

نکته مشترک تمامی واکسن‌های کرونا که تاکنون به مرحله تولید انبوه رسیده و یا در مراحل آزمایش‌های بالینی قرار دارند تزریق آنها در دو مرحله به فاصله 3 هفته است؛ به عبارت دیگر به گفته سازندگان واکسن، واکسن‌های تولیدی کرونا به شرط تزریق در 2 مرحله به فاصله 3 هفته، قادرند بالای 90 و یا 95 درصد و یا حتی بیشتر برای بدن تزریق کنندگان در برابر بیماری کووید19 ایمنی ایجاد کنند.

اما تزریق این واکسن‌ها چه در مرحله آزمایش‌های بالینی و یا در مرحله واکسیناسیون سراسری بدون عوارض جانبی نیست و غالبا با تزریق واکسن بدن افراد دچار علایم خفیفی از بیماری مشابه سرماخوردگی و یا آنفلوآنزا خواهد شد که به فاصله 1 تا چند روز این علایم  خفیف برطرف خواهد شد و با تولید پادتن‌ها علیه ویروس در خون افراد ایمنی مناسبی برای آنها ایجاد خواهد کرد.

در برخی موارد نادر نیز ممکن است تزریق واکسن منجر به علایم و حساسیت‌های شدید شود و حتی در برخی موارد در مراحل آزمایش‌های بالینی تزریق واکسن منجر به مرگ تعداد معدودی از افراد شده است.

تزریق واکسن کرونا چه در مرحله آزمایش‌های بالینی و چه در مرحله واکسیناسیون سراسری ممکن است 7 عارضه جانبی برای فرد تزریق کننده به همراه داشته باشد:

1- تب خفیف یا حتی نسبتا شدید که البته انتظار است به زودی رفع شود

2- درد نسبتا طولانی اما قابل تحمل در بازو

3- سردرد که در بعضی موارد ممکن است شدید باشد اما انتظار می‌رود با دوام نباشد

4- لرز یا احساس لرز

5- حالت تهوع

6- احساس خستگی

7- واکنش آلرژیک شدید

مورد هفتم بدترین احتمالی است که ممکن است پس از تزریق واکسن کرونا برای فرد تزریق کننده واکسن روی دهد؛ اما خبر خوب اینکه غالب این علایم و عوارض جانبی خفیف بوده و طولانی نیستند و ظرف 1 یا چند روز از بین می‌روند اما به هر جهت همان طور که ممکن است سیستم ایمنی بدن برخی افراد در برابر ویروس کرونا عکس‌العمل‌های شدیدی نشان داده و به نوع شدید بیماری کووید19 مبتلا شوند در مرحله تزریق واکسن نیز ممکن است واکنش بدن افراد بسته به متغیرهایی از جمله بیماری‌های زمینه‌ای، عوامل ژنتیکی و میزان ایمنی بدن متفاوت باشد.

تندرست نیوز

مطالب مرتبط
ارسال نظر