درگیری ریه در کرونا/درد بین دو کتف و شانه ها در کرونا-راهبرد معاصر
گاردین: نوشیدن و سرو مشروبات الکلی در جام جهانی ۲۰۳۴ عربستان ممنوع خواهد بود آخرین رده‌بندی فیفا در سال ۲۰۲۴/ ایران هجدهم دنیا و دوم آسیا ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی تداوم سیر صعودی نرخ بهره بین بانکی + جدول تصویب توافق‌نامه تجارت آزاد با ایران در سنای قزاقستان هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور دستور شناسایی مشترکانی که از ماینر استفاه می‌کنند صادر شد نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند طلای جهانی به زمین خورد!  متهمان ناآرامی در بیمارستان شهید جلیل یاسوج دستگیر شدند واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات

درگیری ریه در کرونا/درد بین دو کتف و شانه ها در کرونا

یک فوق تخصص جراحی قفسه سینه گفت: علائم درگیری ریه در کرونا شامل درد بین دو کتف، درد شانه، قفسه سینه، تنگی‌نفس، سرفه و کاهش یا از دست دادن حس بویایی و چشایی است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۸ - ۲۴ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 14
کد خبر: ۷۰۴۰۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ سید مهدی فرساد درمورد درگیری ریه در کرونا اظهار کرد: درحال حاضر اکثر افرادی که به کرونا مبتلا می‌شوند از نوع خفیف است، هیچ درگیری ریوی ندارند و دوره درمان آن‌ها کوتاه است، اما در برخی درگیری ریوی به صورت خفیف و مزمن نیز وجود دارد.

 

وی با بیان اینکه «درگیری ریوی معمولا در هفته دوم این بیماری اتفاق می‌افتد»، ادامه داد: علائم این درگیری شامل درد بین دو کتف، درد شانه، قفسه سینه، تنگی‌نفس، سرفه و کاهش یا از دست دادن حس بویایی و چشایی است. بیماران با توجه به این علائم و بروز هر کدام باید به پزشک مراجعه کنند. وجود این علائم نشان از درگیری ریه یا درگیری پرده جنب دور ریه دارد.

 

این فوق تخصص جراحی قفسه سینه با بیان اینکه «۸۰ درصد افراد مبتلا به کرونا از نوع خفیف بدون مصرف هیچ دارویی درمان می‌شوند»،بیان کرد: البته افرادی وجود دارند که نوع ابتلای آن‌ها شدید است و باید دارو مصرف کنند. کرونا خود را با علائمی نظیر آبریزش‌بینی، عطسه، سرفه، سردرد، بدن درد، تب، دل درد و اسهال نشان می‌دهد که این‌ علائم شبیه به بیماری سرماخوردگی یا آنفلوآنزا نیز است، اما با وجود اپیدمی کرونا ما همه این علائم را به حساب بیماری کرونا می‌گذاریم.

 

وی ادامه داد: بیماران در درجه اول باید مراقب علائم خود باشند و در صورت مشاهده هر کدام از این علائم به پزشک مراجعه کنند و در تمام مدت بیماری با پزشک در ارتباط و در قرنطینه باشند. ما از بیماران خود تقاضا داریم که این علائم را به حساب سرماخوردگی و آنفلوآنزا نگذارند. بیماران می‌توانند به پزشک عمومی، داخلی، عفونی و متخصص ریه مراجعه کنند. همچنین بیمارانی که می‌ترسند به مطب پزشک‌ها مراجعه کنند، می‌توانند به ‌صورت آنلاین با پزشک در تماس باشند.

 

بیمارانی که ریه آن‌ها درگیر می‌شود باید داروهای ضد ویروسی مصرف کنند

این فوق تخصص جراحی قفسه سینه با اشاره به اینکه بیمارانی که ریه آن‌ها درگیر می‌شود باید داروهای ضد ویروسی مصرف کنند، بیان کرد: مصرف داروهای ضد ویروسی باید تحت نظر پزشک تجویز و مصرف شود. به افرادی که در خانه قرنطینه می‌شوند، توصیه می‌کنیم که در مدت بیماری باید با پزشک خود در تماس باشند و درمان خودسرانه‌ای انجام ندهند. این بیماران در صورتی که متوجه علائمی همچون تنگی تنفس و سرفه شدند و تب آن‌ها قطع نشد مجدد به پزشک مراجعه کنند زیرا لازم است تا سی‌تی اسکن ریه انجام دهند و داروهای قبلی عوض شود و حتی در صورت نیاز در بیمارستان بستری شوند.

 

وی در خصوص مصرف غذایی به بیماران کرونایی توصیه کرد: این بیماران باید استراحت زیادی داشته باشند و بدن خود را خسته و انرژی زیادی مصرف نکنند. برای تغذیه این افراد هنوز برنامه مشخص و ثابت شده‌ای اعلام نشده است. از آن‌جایی که افراد مبتلا در طول بیماری دچار بی‌اشتهایی می‌شوند، باید تعداد وعده‌های غذایی را افزایش و حجم غذا را کم کنند، میوه و سبزیجات تازه مصرف کنند، ویتامین‌های لازم مانند ویتامین C و D را به بدن خود برسانند، پروتئین خود را با مصرف گوشت‌ سفید و قرمز بالا ببرند، مصرف نمک و قند را کاهش دهند و در طول بیماری مایعات فراوانی مصرف کنند.

 

فرساد ادامه داد: بیمارانی که درگیری ریوی دارند باید تمرینات تنفسی انجام دهند. آنها باید به حالت سجده نماز قرار بگیرند، نفس عمیق بکشند و سپس به شکل فوت کردن هوا را از دهان خود خارج کنند تا سرفه ایجاد شود و سپس خلط‌ها از دهان خارج شود.

 

بیماران کرونایی لبنیات مصرف کنند

وی در خصوص شایعه‌ای مبنی بر اینکه افراد مبتلا به کرونا نمی‌توانند شیر و لبنیات مصرف کنند، تاکید کرد: این شایعه کذب است و مصرف شیر و لبنیات برای بیماران مبتلا به کرونا توصیه می‌شود، زیرا لبنیات سرشار از ویتامین D و پروتین است. بنابراین مصرف شیر و لبنیات توصیه می‌شود.

 

خوب بودن عدد سطح اکسیژن خون نشان از مبتلانشدن ریه نیست

این فوق تخصص جراحی قفسه سینه با بیان اینکه «رقمی که سطح اکسیژن خون را نشان می‌دهد به این شکل نیست که اگر از یک عدد خاصی پایین بود ریه درگیر است یا از یک عدد خاصی بالا بود، ریه درگیر نیست»، گفت: افرادی هستند که ریه آن‌ها درگیر بوده، اما سطح اکسیژن خون خوبی داشته‌اند. بنابراین این عدد ملاک عدم درگیری ریه نیست.اگر سطح اکسیژن خون فردی از ۹۳ پایین‌ باشد باید تحت نظر پزشک قرار بگیرد و ریه او بررسی شود. سطح اکسیژن خون از ۹۰ به پایین هشدار جدی محسوب می‌شود که سطح بیشتری از ریه درگیر شده است. خوب بودن عدد سطح اکسیژن خون نشان از مبتلانشدن ریه نیست.

 

عوارض کرونا تا مدت‌ها باقی می‌ماند

وی در زمینه اینکه بیماران مبتلا به کرونا بعد از بهبودی چه کارهایی انجام دهند، عنوان کرد: بیماران مبتلا باید بدانند عوارض ناشی از کرونا تا مدت‌ها در فرد باقی می‌ماند و اینکه چقدر زمان می‌برد که فرد بدون عوارض شود نمی‌توان روز و ماه تعیین کرد، زیرا بدن افراد با یکدیگر متفاوت است. همچنین بستگی به مقدار درگیری ریه دارد. اگر درگیری ریه کمتر باشد به همان نسبت درمان زودتر و عوارض کمتر خواهد بود. همچنین اگر درگیری ریوی زیاد باشد به همان نسبت درمان و عوارض بعد از آن طولانی خواهد بود و فرد چندین ماه مشکل تنگی نفس خواهد داشت.

 

فرساد خاطرنشان کرد: در کرونای طولانی و مزمن علائم درگیری همچون تنگی‌نفس،خستگی،بدن درد و سرفه تا مدت‌ها در بدن فرد باقی می‌ماند و حتی در برخی افراد تا یک سال طول می‌کشد. این بیماری ناشناخته است و ما هنوز نمی‌دانیم که این بیماری چه تاثیراتی بر افراد خواهد گذاشت و برای بررسی تاثیرات آن بر روی افراد نیاز به زمان است. پیشنهاد ما به بیماران این است که بعد از بهبودی همچنان استراحت داشته و به خود فشار نیاورند. کسانی که درگیری ریوی داشته‌اند تمرینات تنفسی را ادامه دهند، تحت نظر پزشک بمانند و داروهای خود را همچنان ادامه دهند.

 

سی‌تی‌اسکن‌های جدید میزان اشعه خیلی کمتری نسبت به دستگاه‌های قدیم دارند

وی در خصوص سی‌تی‌اسکن افراد مبتلا به کرونا، گفت: سی‌تی‌اسکن نباید خودسرانه انجام شود و باید حتما با تشخیص پزشک صورت گیرد. سی‌تی‌اسکن‌ خطراتی دارد، اما خطرات آن با وجود دستگاه‌های جدید به این شدتی که مردم فکر می‌کنند، نیست. سی‌تی‌اسکن‌های جدید میزان اشعه خیلی کمتری نسبت به دستگاه‌های قدیم دارند. تعداد دفعات سی‌تی‌اسکن باید با توجه به حال بیمار، مقدار درگیری ریه و با تجویز پزشک انجام شود. فردی که در ابتدای بیماری سی‌تی‌اسکن انجام داده است.

 

انجام پیوند ریه برای افراد مبتلا به کرونا در برخی از کشورهای خارجی

این فوق تخصص جراحی قفسه سینه درمورد این موضوع که برای تشخیص درگیری ریه پیشنهاد می‌شود که فرد نفس خود را برای چند ثانیه حبس کند و بعد از آن اگر فرد به نفس نفس افتاد یعنی ریه درگیر است، گفت: این نوع تشخیص به هیچ عنوان روش علمی و ثابت شده‌ای نیست و نمی‌توان براساس آن درگیری ریه را تشخیص داد. پیوند ریه برای افراد مبتلا به کرونا در برخی از کشورهای خارجی و به‌صورت محدودی انجام شده است ./ ایسنا

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار