رویترز:سیاست تحریم ابزار اصلی سیاست خارجی دولت جدید آمریکا خواهد بود-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

رویترز:سیاست تحریم ابزار اصلی سیاست خارجی دولت جدید آمریکا خواهد بود

به گفته منابع آگاه از دیدگاه رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، او بعد از روی کار آمدن در بیستم ژانویه همچنان از سیاست تحریم به عنوان ابزار اصلی سیاست خارجی این کشور با کمی بازبینی و تعیین اهداف دقیق‌تر استفاده خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۹ - ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 16
کد خبر: ۷۰۷۰۱

به گزارش راهبرد معاصر به گفته منابع آگاه به دیدگاه «جو بایدن»، او از سلاح انتخابی «دونالد ترامپ» یعنی تحریم‌ها در عین تلاش برای بازسازی سیاست خارجی آمریکا در دولت جدید این کشور استفاده خواهد کرد.

این منابع افزودند انتظار می‌رود زمانی که بایدن بیستم ژانویه (اول بهمن) روی کار بیاید، به سرعت رویکرد تند ترامپ را مورد بازنگری قرار دهد و در عین حال قبل از آنکه تغییرات اساسی در ارتباط با هدف‌های اصلی تحریم مثل ایران و چین ایجاد کند، مدتی را به بررسی بپردازد.

به گفته آن‌ها، چالش‌های او این خواهد بود که کدام تحریم‌ها را حفظ کند، کدام موارد را لغو و کدام موارد را بسط دهد. به نوشته رویترز، این چالش‌ها بعد از چهار سال اقدامات اقتصادی تنبیهی ترامپ با سرعت کم‌نظیر و بی‌سابقه‌ ایجاد شده که با این وجود نتوانست رقبای ایالات متحده را به خم شدن در مقابل آن وادارد.

این منابع به شرط فاش نشدن نامشان گفتند این رویکرد بازبینی شده که با کمک بررسی گسترده برنامه‌های تحریم‌ها آماده می‌شود، بلافاصله بعد از مراسم تحلیف بایدن اعمال خواهد شد. اما حتی قبل از آن که این ارزیابی کامل شود، احتمال می‌رود که بایدن این موضوع را روشن کند که تحریم‌ها همچنان ابزار اصلی قدرت آمریکا باقی خواهد ماند گرچه دیگر با لاف «اول آمریکا» که اساس سیاست خارجی ترامپ شناخته می‌شد، اعمال نخواهد شد.

یک فرد نزدیک به تیم انتقالی بایدن در این خصوص گفت: این یک عقبگرد یا فشار به جلو نخواهد بود، بلکه تنظیم دوباره استفاده از ابزار تحریم خواهد بود.

به گفته دو منبع، از جمله احتمالات اولیه این است که لغو تحریم‌ها علیه مقامات دادگاه کیفری بین‌المللی که به دلیل انجام تحقیقات درباره جنایات جنگی مرتکب شده از سوی ارتش آمریکا در افغانستان اعمال شد، در دستورکار قرار بگیرد؛ تحریم‌هایی که متحدان اروپایی آمریکا آن را نکوهش کردند.

به گفته یک منبع آگاه، بایدن همچنین می‌تواند تحریم‌های انگلیس و اتحادیه اروپا علیه روسیه به اتهام مسموم کردن «الکسی ناوالنی» مخالف روسیه را هماهنگ کند، اتهامی که مسکو آن را رد کرده است.

به نوشته رویترز، تیم بایدن در این خصوص به طور رسمی اظهارنظر نکرده است.

این منابع تاکید کردند که بایدن به استفاده از اقدامات قهری با قوت ادامه خواهد داد و آنچه می‌توان انتظارش را داشت، ایجاد تغییراتی از جمله تصمیم‌گیری در خصوص آن‌ها به صورت مشورتی و هماهنگی نزدیکتر با متحدان خواهد بود. 

به نوشته رویترز، انتخاب «آنتونی بلینکن» به عنوان وزیر خارجه و «جیک سالیوان» به عنوان مشاور امنیت ملی هم نشان می‌دهد گرچه بایدن در استفاده از تحریم‌ها به چندجانبه‌گرایی روی خواهد آورد، توقف این سیاست در دستور کار نخواهد بود. 

ایران، بزرگترین دو راهی بایدن 

جو بایدن از بازگشت به برجام در صورت تعهد کامل ایران به این توافق سخن گفته است. بنابر گزارش رویترز،  ایران اولین اقدام را به عهده دولت جدید آمریکا گذاشته و ممکن است به دنبال امتیازگیری باشد.

به گفته یک فرد نزدیک به تیم بایدن، گرچه ممکن است برای او دادن تخفیف تحریمی قابل توجه به ایران در آینده نزدیک دشوار باشد، می‌تواند با کاهش محدودیت‌هایی که مانع دستیابی ایران به کالاهای بشردوستانه در میانه همه‌گیری کرونا شده، راهی را برای تعامل مجدد باز کند.

«رابرت مالی» که مشاور دولت اوباما در امور مرتبط با ایران بود و به طور غیر رسمی به تیم بایدن مشاوره می‌دهد، با اشاره به اقدامات دولت ترامپ علیه ایران گفت: با نزدیک شدن به زمان خروج این دولت، با عجله اقداماتی برای ایجاد رنج اقتصادی بیشتر علیه ایران، عقب انداختن برنامه هسته‌ای آن و دشوارتر کردن راه بایدن در حال انجام است.

در حالی که بنابر این گزارش، مقامات دولت ترامپ معتقدند با این اقدامات در حال لطف به بایدن هستند تا اهرم فشار بیشتری علیه ایران در اختیار آن قرار دهند. «الیوت آبرامز» نماینده دولت آمریکا در امور ایران و ونزوئلا در همین خصوص به رویترز گفت: این (تحریم‌ها) دستان آن‌ها را باز خواهد کرد.

 

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر