ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

۱۰ توصیه تغذیه‌ای کاربردی برای طول سفر

در ایام نوروز افراد زیادی به مسافرت می­‌روند؛ با رعایت نکات بهداشتی در طول این سفرها می­‌توان سفری لذت­بخش و به‌دور از انواع بیماری­ها تجربه کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۸ - ۰۴ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 March 24
کد خبر: ۷۱۸۳

به گزارش "راهبرد معاصر"؛ دکتر خدیجه میرزایی، متخصص تغذیه و رژیم ــ ‌درمانی برای داشتن سفری سالم و به‌دور از بیماری­ها، نکاتی را توصیه کرده که در ادامه آمده است:

 

1. غذای پرچرب نخورید؛ قبل از سفر از خوردن غذاهای چرب و سنگین خودداری کنید زیرا این غذاها می­‌توانند باعث دل­پیچه و حالت تهوع در طول سفر شوند.

 

2. شست‌وشو در آب رودخانه­‌ها ممنوع! از شستن میوه­‌ها و ظروف غذا در آب رودخانه­‌ها بپرهیزید زیرا این آب­ها می­‌توانند حاوی بسیاری از انواع میکروب­ها و انگل­ها باشند.

 

3. غذاها را قبل از مصرف تا حد داغ­‌شدن حرارت دهید؛ هر زمان که نیاز به مصرف غذا داشتید، آن را گرم کنید؛ غذاهای داغ را نمی­‌توان بیشتر از یک­ ساعت نگهداری کرد؛ گرم­ کردن غذاها، به­‌طوری که گرما به تمام نقاط آن برسد و داغ شود، می­‌تواند به از بین رفتن میکروب­های بیماری­‌زا کمک کند.

 

4. میوه و سبزی؛ جایگزین مناسب تنقلات؛ به­‌جای تنقلاتی مانند چیپس و پفک، کیک­های شکلاتی و پرکالری و بیسکوئیت­‌ها، می­‌توانید از میوه­‌ها و سبزی­های تازه استفاده کنید.

 

5. غذاهای مناسب برای سفر؛نوع غذاها در طول سفر بسیار اهمیت دارد؛ غذاهای حاوی رطوبت زیاد، محل مناسبی برای رشد میکروب­ها هستند بنابراین در طول سفر از غذاهای نیمه­‌مرطوب مانند عدس­‌پلو، لوبیاپلو استفاده­ کنید؛ لبنیات و فرآورده­‌های گوشتی دارای رطوبت بیشتری هستند و فسادپذیری بالایی دارند.

 

6. آب بنوشید؛ در طول سفر نوشیدن آب را  فراموش نکنید چرا که بی­‌تحرکی و نشستن طولانی در اتومبیل می­‌تواند باعث بروز یبوست شود، اگرچه مصرف چای می­‌تواند مقداری باعث رفع حس تشنگی شود اما چای به‌دلیل خاصیت ادرارآوری می­‌تواند باعث دهیدراته شدن (کم‌آبی) بدن شود.

 

7. خوراکی­های سالم بخورید؛ اگرچه خوردن سوسیس و کالباس خیلی راحت و در دسترس است اما به‌دلیل شرایط نگهداری این مواد و قابلیت فسادپذیری بالایی که دارند، خوردن آن­ها را در طول سفر به حداقل برسانید؛ از خوردن میان­‌وعده‌های بین­‌راهی ناسالم همچون لواشک­های محلی، سمبوسه، پیراشکی و فلافل­ها به‌دلیل نبودن نظارت بهداشتی بر آن­ها خودداری کنید.

 

8. غذاهای محلی؛ در سفر به مناطق محلی و روستاها، از خوردن شیر تازه­‌دوشیده­‌شده از دام یا بستنی و پنیرهای محلی خودداری کنید؛ محلی بودن یک غذا دلیل خوبی برای سالم بودن آن نیست زیرا لبنیات محلی ممکن است شما را در معرض خطر ابتلا به بیماری­هایی نظیر تب مالت قرار دهد؛ در مناطقی که دسترسی به آب سالم وجود ندارد حتماً از آب جوشیده­ شده استفاده کنید؛ از خریداری مواد غذایی کنار جاده بپرهیزید زیرا این مواد غذایی معمولاً مدت زیادی دور از شرایط مناسب و یخچال نگهداری می­‌شوند.

 

9. قارچ­‌های سمی، تهدید جدی برای سلامت؛ چنانچه به مناطق کوهستانی سفر می­‌کنید از خوردن قارچ­های کوهی به‌طور جدی بپرهیزید چرا که این قارچ­‌ها می­‌توانند حاوی سموم خطرناکی باشند.

 

10. لیموترش فراموش نشود؛ خوردن لیموی تازه همراه با غذا فراموش نشود؛ لیموترش نقش مؤثری در از بین بردن میکروب­های مواد غذایی دارد.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر