جزئیات و زمان واکسیناسیون کرونا در ایران-راهبرد معاصر

جزئیات و زمان واکسیناسیون کرونا در ایران

زمان واکسیناسیون عمومی در ایران اعلام شد و طبق اولویت بندی های وزارت بهداشت واکسیناسیون کرونا صورت میگیرد. جزئیات و زمان واکسیناسیون کرونا در ایران را در این خبر بخوانید.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۸ - ۰۶ دی ۱۳۹۹ - 2020 December 26
کد خبر: ۷۱۸۷۲

به گزارش راهبرد معاصر بیش از یک سال است که کرونا در جهان پدیدار شد و قربانیان زیادی در سراسر جهان گرفت. ایران نیز از این قاعده مستثنی نبود. پس از تلاش مستمر دانشمندان در نهایت به واکسن کرونا دست یافتند. جزئیات و زمان واکسیناسیون کرونا در ایران را بخوانید.

جزئیات و زمان واکسیناسیون کرونا در ایران

 زمان واکسیناسیون کرونا در ایران

حسن جلیلی، مدیر تیم تحقیقاتی ساخت واکسن ایرانی کرونا اظهار کرد: بسیاری از کسانی که در حال حاضر برای تست انسانی واکسن کرونا اعلام آمادگی کردند همان تیمی هستند که آن را ساخته‌اند و اعلام آمادگی کردند که در فاز انسانی آن را تزریق کنند.

 

او با بیان اینکه زمان آغاز واکسیناسیون عمومی بعد از پایان فاز سوم مطالعات انسانی است، گفت: بعد از فاز سوم، وزارت بهداشت باید مجوز استفاده از واکسن ایرانی را به صورت عمومی صادر کند.

 

جلیلی ادامه داد: دنیا در حال حاضر، با تولید انبوه واکسن کرونا مواجه است همچنین شرکت فایرز که اولین شرکتی بود که مجوز FTA آمریکا را دریافت کرد قول تولید چند صد میلیون دوز واکسن را تا پایان سال جاری میلادی داده بود که به تازگی اعلام کرده است ما می‌توانیم تا پایان سال نصف این میزان را تولید کنیم.

 

مدیر تیم تحقیقاتی ساخت واکسن ایرانی کرونا با بیان اینکه ما نمی‌توانیم منتظر باشیم تا نتایج تست انسانی مثبت شود، گفت: از مرداد ماه زیرساخت‌های تولید انبوه آن را فراهم کرده ایم و کارخانه تولید واکسن درحال حاضر با تولید محدودی به بهره‌برداری رسیده است و در حال مجهز کردن تجهیزات است و طی چند ماه آینده توانایی تولید چند میلیون دوز واکسن را خواهیم داشت.

 

جلیلی گفت: از نظر پزشکی مطالعات حیوانی بر روی میمون شباهت‌های زیادی با مطالعات انسانی دارد همچنین ما در تست حیوانی هیچ گونه عارضه‌ای پیدا نکردیم و بعد از ۲۱ روز مشاهده شد میزان آنتی بادی به اندازه کافی در بدن حیوان بالا رفته و حیوان در مقابل ویروس ایمن شده است.

 

او اظهار کرد: معلوم نیست واکسن ساخته شده، چند ماه یا چندسال در بدن انسان اثربخشی دارد و جواب این سوال را نه تنها من، بلکه سایر تولید کنندگان واکسن‌های خارجی نیز نمی‌دانند و باید برای پاسخ گیری زمان صرف شود.

جزئیات و زمان واکسیناسیون کرونا در ایران

وی افزود: ساخت واکسن همیشه در کل دنیا فرآیند چندساله‌ای داشته است، اما در حال حاضر به دلیل فوریت به چندین ماه تقلیل یافته است.

 

او ادامه داد: واکسنی که در حال حاضر کد اخلاق گرفته است از ویروس کشته شده ساخته شده است و آنتی ژن ویروس غیرفعال به طور کامل در بدن انسان قرار می‌گیرد و آنتی‌بادی بدن در مقابل آنتی ژن ترشح می‌شود و بدن به این صورت ایمن خواهد شد.

 

ایران واکسن چینی خرید یا آمریکایی؟

دو روز پیش رئیس کل بانک مرکزی از حل مشکل خرید واکسن کرونا خبر داد. به گفته همتی، موافقت اولیه برای انتقال ۲۰۰ میلیون یورو هزینه خرید واکسن کرونا از حساب یک بانک (غیر از منابع بانک مرکزی در کره) صادر شده است.

 

حال شریف نظام مافی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوییس در گفتگو با تجارت‌نیوز از جزئیات جدید ورود واکسن به ایران از راه کانال مالی سوییس می‌گوید. او اواسط ماه گذشته هم خبر داده بود که مشکل انتقال پول واکسن کرونا تا ۴۵ روز دیگر حل می‌شود.

 

واکسن ایران از کدام شرکت خریداری شده است؟

 

نظام مافی پاسخ می‌دهد: اصولا ایرانی‌ها کیفیت‌پسند هستند بنابراین قطعا واکسن، متعلق به یکی از برندهای شاخص خواهد بود نه واکسن چین و روسیه. همچنین مطمئنا با در نظر گرفتن لجستیک و وضعیت ما، مقامات کشورمان واکسنی را انتخاب می‌کنند که توزیع و پخش آسان‌تری داشته باشد چون دمای نگهداری فایزر به خصوص است. پس این واکسن یا مدرنا است یا آکسفورد.

 

این درحالی است که رییس جمعیت هلال احمر اعلام کرده که این سازمان واکسن کرونای چینی برای ایرانیان تهیه می‌کند. البته او اشاره نکرده که کل خرید واکسن برای ایران از چین انجام می‌شود، یا این که واکسن چینی بخشی از واکسن‌های خریداری‌شده توسط ایران است.

 

واکسن تا سال آینده نمی‌رسد

با توجه به افزایش هزینه نقل و انتقالات ما برای واردات این نگرانی وجود دارد که واکسن با قیمتی بالاتر از قیمت جهانی بدست ایرانیان برسد. باید دید هزینه نقل و انتقال به چه صورت بوده و آیا در قیمت نهایی واکسن لحاظ می‌شود یا نه؟

 

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوییس معتقد است فارغ از تمام هزینه‌ها دولت باید واکسیناسیون را رایگان در اختیار همه بگذارد. چرا که اولا از نظر لجستیک و مالی قدرت این کار را دارد دوما اگر این واکسن به فروش برسد تعادل در جامعه برقرار نمی‌شود و در نهایت موجب تبعیض خواهد شد.

 

او همچنین در آخر، زمان رسیدن 16 میلیون واکسن وارداتی خریداری شده ایران را در حالت خوشبینانه در فروردین و اردیبهشت می‌داند.

 

بنابراین با این که معاون اول رئیس جمهور همین امروز گفته که برای واردات واکسن لحظه ای درنگ نخواهیم کرد اما اولین محموله واکسن کرونا که سهم گروه‌های خاص خواهد بود در بهترین حالت بهار سال آینده به ایران خواهد رسید.

جزئیات و زمان واکسیناسیون کرونا در ایران

واردات واکسن چطور ممکن شد؟

به گفته مافی برای پرداخت هزینه واردات واکسن کرونا از کانال مالی سوئیس استفاده شده، نظام مافی در این باره توضیح می‌دهد: این که با چنین سرعتی اجازه نقل و انتقال پول داده شد، برای من هم عجیب بود چراکه فکر نمی‌کردم در دوران ترامپ این اجازه به ما داده شود.

 

البته آن‌طور که او می‌گوید چیزی که در نهایت اجازه انتقال پول واکسن را برای ما ممکن کرده فشارهای بین‌المللی بوده است. در واقع با در نظر گرفتن این که تمام ممالک همسایه ما خرید واکسن را آغاز کردند و واکسیناسیون جهانی نیازمند این است که تمام کشورها در یک مرحله از پیشرفت باشند. پس به ایران هم اجازه خرید داده شد.

 

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوییس درباره نقش FATF در انتقال این پول نیز می‌گوید: باید توجه داشت که کانال مالی ما حکم یک مجوز موقت را دارد، اما وقتی بخواهیم بانک‌هایمان به‌صورت باز کار کنند و تمام تجارتمان را دخیل کنیم نیاز به عضویت در FATF داریم. واکسن یک خرید جزئی و مقطعی بود. این که واکسن خریدیم به این معنا نیست که ما مجوز کلان برای گذر از محدودیت‎های ناشی از حضور در لیست سیاه FATF داریم.

 

دو شرط برای ادامه واردات واکسن

نظام مافی در پاسخ به این سوال که آیا از همین طریق امکان تداوم واردات واکسن برای گروه‌های بیشتری را داریم یا نه، می‌گوید: باید دید اولا چه مقدار پول برای خرید واکسن تخصیص داده می‌شود و دوما تا کجا به ما اجازه واردات می‌دهند. هرچند من بعید می‌دانم که اجازه را محدود کنند البته نه به خاطر خودمان.

 

به گزارش تجارت نیوز او می‌افزاید: این به ضرر تمام جامعه جهانی است که کشوری به وسعت ایران با جمعیتی که مسافرت‌های زیادی از منظر تجارت و توریسم دارد، کاملا واکسینه نشود. در این حالت واکسیناسیون سایر کشورها هم بی‌اثر می‌شود پس باید تمام کشورها همزمان واکسیناسیون را آغاز کنند.

 

 

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده