به گزارش راهبرد معاصر؛ با توجه به محدودیت تردد بین استانی در این روزهای کرونایی اگر میخواهید جریمه نشوید باید برای سفر خود مجوز سفر دریافت کنسد. مرحع صدور مجوز سفر فرمانداری های هر شهر است. اگر خانه شما در یک شهر هست و محل کارتان در شهری دیگر در استانی دیگر شما برای تردد بین این دو نیازمند دریافت مجوز هستید. در ادامه با راهبرد معاصر همراه باشید تا شریط دریافت مجوز سفر، نحوه اخذ مجوز سفر، جزئیات بیشتر از ممنوعیت تردد بین استانی و سایر اطلاعات ضروری این روزها را بهتر بدانید.
پس از اوج گیری کرونا و به دنبال آن افزایش تصادعدی آمار فوتی های کرونا در کشور ستاد مقابله با کرونا تصمیم بر اجرای طرح ممنوعیت تردد بین استانی گرفت. طرح ممنوعیت تردد بین استانی از ابتدای آذر ماه در کلیه شهرهای نارنجی و قرمز اجرا شد و با توجه به بازخورد خوبی که از طرح ممنوعیت تردد بین استانی گرفته شد زمان اجرای این طرح نیز تمدید شد. بنابراین همچنان برای تردد بین استان ها نیازمند اخذ مجوز سفر هستید.
بیش از یک ماه است که ستاد ملی مقابله با کرونا به کمک استانداری ها محدودیت های کرونایی اعمال کرده است. شهرهای با وضعیت قرمز محدودیت های بیشتر و در شهر های نارنجی محدودیت های کمتری اعمال شده است. یکی از محدودیت های کرونایی در سراسر کشور ممنوعیت تردد بین استانی است. کسانی که به ناچار باید بین شهرها تردد کنند با مراجعه به فرمانداری ها نسبت به اخذ مجوز سفر اقدام نمایند.
آنگونه که گزارشها نشان میدهد در برخی از موارد صدور مجوز بسیار ساده است و در مواردی با سختی و دشواری زیادی همراه است. در برخی از موارد مدارک را اینترنتی میتوان ارسال کرد و در مواردی برای کل روند باید ساعتها در صف ایستاد و گاهی هم مجوزی به افراد داده نمیشود.
اما صدور مجوز به چه مدارکی نیاز دارد؟ مقامات وزارت کشور و فرمانداری عنوان کردهاند تردد میان شهرها ممنوع است و فقط افرادی میتوانند در بین شهرها تردد کنند که مدارک پزشکی یا برگه ماموریت کاری و اداری داشته باشند.
اما گویا این رویه آنگونه که فرمانداری عنوان میکند همیشه هم دشوار هم نیست. بهتر است افراد هنگام مراجعه به فرمانداری سند و مدرکی برای اثبات ضرورت سفر خود داشته باشند، اما اگر سندی هم وجود نداشته باشد، مجوز سفر صادر میشود.
پیگیریهای ما نشان میدهد جز در آستانه شب یلدا، در دیگر موارد قرار بوده سختگیری زیادی برای صدور مجوز سفر بین شهری وجود نداشته باشد و به هر فردی که برای سفر مراجعه کند، مجوز بدهند و همین گونه هم بوده است.
روند صدور مجوز در دیگر استانها گویا راحت است. در برخی از استانها ابتدا باید به سایت فرمانداری مراجعه و مدارک پزشکی یا ماموریت کاری و اداری و مدارک ماشین را در سایت بارگذاری کرد. در این حالت کد پیگیری صادر میشود و فرد میتواند با این کد به فرمانداری مراجعه کند و مجوز سفر را بگیرد.
اما در برخی دیگر از استانها این روند کاملا حضوری انجام میشود. افراد مدارک ماشین را به فرمانداری میبرند و مجوز سفر میگیرند. نهایتا یک تا دو ساعت زمان لازم است.
اخذ مجوز تردد از فرمانداری ها
سرهنگ رضا همتی زاده با اعلام این خبر افزود: برابر مصوبات ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا و همچنین اطلاعیه های قبلی تردد وسایل نقلیه خدماتی، امدادی، انتظامی و نظامی، سوخت رسان، فاسدشدنی و ناوگان عمومی باری و مسافری در جاده های برون شهری مجاز است.
وی گفت: سایر افراد شاغل در ادارات، موسسات و شرکت ها می بایست نماینده آنها جهت دریافت کارت تردد به فرمانداری ها مراجعه کنند.
رییس پلیس راه استان ایلام تاکید کرد: افراد بیمار دارای نوبت پزشکی و احضاریه های قضایی نیز به فرمانداری شهرستان های محل سکونت استان مراجعه و کارت تردد دریافت کنند.
همتی زاده یادآور شد: افرادی که نیاز به تردد ضروری بین استانی به منظور انجام مراحل پزشکی، امورات قضایی و .. دارند حتی الامکان از ناوگان عمومی مسافری استفاده کنند.
وی اضافه کرد: هدف از اجرای این ممنوعیت ها قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا بوده و تمامی همشهریان نیز می بایست نهایت همکاری را با عوامل پلیس راه و انتظامی استان داشته باشند و از ترددهای غیر ضروری در محورهای برون شهری استان اجتناب کنند.
اما در تهران روند کار دشوارتر است و همین مساله انتقاداتی هم داشته است. هم صف دریافت مجوز طولانی است و هم در مواردی برخورد با مردم کاملا سلیقهای است. مجوزها در دو جا صادر میشود. به عبارتی محل صدور مجوز به سه استان گیلان، مازندران و گلستان در جنتآباد جنوبی است و دیگر شهرها در خیابان مطهری.
تجربه مراجعان برای دریافت مجوز تردد در تهران کاملا متفاوت است. یکی از مراجعان به تجارتنیوز میگوید گویا در تهران مجوز تردد برای کار شخصی بسیار سخت صادر میشود. او میگوید بعد از چند بار مراجعه توانسته مدارک را به فرمانداری تحویل بدهد. آنها مدارک را به دقت بررسی کردهاند و بعد از آن هم به او اعلام شده که باید از پلیس پیگیری کند که آیا امکان سفر دارد یا نه؟
مراجعهکننده دیگری میگوید سه ساعت در نوبت تحویل مدارک بوده و مامور بدون توجه و بررسی به مدارک مجوز سفر را در لحظه صادر کرده است.
فرد دیگری میگوید برای تردد دائم از شمال به تهران از طرف محل کارش برگه ماموریت کاری به فرمانداری تهران داده و کل دوره محدودیت تردد، توانسته بدون مشکل سفر کند. او میگوید بهترین مدرک برای گرفتن مجوز تردد، داشتن ماموریت کاری است.
این انتقادات در فضای مجازی هم وجود دارد. یکی از کاربران نوشته که مدارک پزشکی خود را آماده کرده اما هنگام مراجعه هیچ مدرکی از او نخواستهاند و فقط دو تا سه ساعت در یک صف شلوغ معطل شده است.
فرد دیگری نوشته که از ساعت 8 صبح در صف دریافت مجوز بوده و 800 نفر قبل از او شماره گرفتهاند و باید ساعتها در صف بماند.
یکی از مخاطبان به تجارتنیوز میگوید با مجوز درمانی از اصفهان به تهران آمده اما هم، زمان رفت و هم زمان برگشت در میان راه توسط پلیس متوقف و دو میلیون تومان جریمه شده و نشان دادن مجوز سفر هم مانع جریمه او نشده است و حالا باید با مراجعه به پلیس جریمه خود را صفر کند.
مخاطب دیگری میگوید به سادگی مجوز سفر از اراک به تهران برای حل یک مشکل خانوادگی را گرفته است. او میگوید در هنگام رفت و برگشت مشکلی در راه نداشته اما در فرمانداری به او تاکید کردهاند که اگر دوربین پلاک او را جریمه کرد، بعد از سفر میتواند این جریمه را پاک کند.
قاسمپور تاکید کرد که مردم به هیچ وجه برای دریافت مجوز سفرهای گردشگری و غیر ضروری به فرمانداری و دیگر دستگاه های مسوول مراجعه نکنند، چرا که هیچ مجوزی در این زمینه صادر نخواهد شد.
معاون استاندار البرز گفت : فقط افرادی که دارای مدارک پزشکی قابل استناد ، ماموریت های اداری و مواردی از این دست می توانند برای دریافت مجوز سفر برون استانی به فرمانداری کرج مراجعه کنند.
طرح محدودیت های کرونایی از یکم آذرماه سال جاری در کشور آغاز شده و تاکنون نیز ادامه دارد.
حسین قاسمی دبیر کمیته امنیتی ستاد ملی کرونا گفت: در طرحی که از ابتدای آذر اعلام شده، هیچ پیش بینی برای پایان طرح وجود ندارد. فقط در صورتی که شهرها سفید شوند محدودیتها لغو میشود.
دکتر رئیسی آخرین مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا را تشریح کرد. طرح ممنوعیت تردد شبانه از ساعت 9 شب الی 4 صبح در شهرهای با وضعیت زرد نیز اجرایی می شود. اجرای طرح ممنوعیت تردد شبانه در راستای کنترل هرچه بیشتر ویروس منحوس کروناست و با اعمال همین محدودیت های سختگیرانه ایران موفق به کنترل پیک سوم کرونا شد. با توجه به ورود به فصل زمستان و احتمال اوج گیری مجدد بیماری کرونا در کشور ستاد مقابله با کرونای کشور تصمیم بر تداوم طرح های محدودیت تردد از جمله طرح ممنوعیت تردد شبانه گرفت. هم اکنون ۳۳۰ شهر زرد و ۱۰۸ شهر نارنجی در کشور وجود دارد و تلاش مردم و مسئولان برای پایین نگه داشتن آمار ابتلا و تلفات ویروس کرونا جدی است.علیرضا رئیسی با بیان آخرین مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: بنابر ارزیابیها و گزارشهای تیمهای کارشناسی مستقر در دانشگاهها، یکی از اقدامات مؤثر در مهار کرونا که هزینه کمی دارد و باعث نمیشود محدودیت شدید به کسبه تحمیل شود منع ترددهای درون شهری ۹ تا ۴ صبح است که قرار شد این کار در شهرهای زرد هم ادامه پیدا کند.
رئیسی افزود: در سطح دنیا اتفاقات جدیدی در حال رخ دادن است و این بیماری در آمریکا و اروپا رو به رشد بوده و با توجه به تغییراتی که در ویروس و رفتار ویروس اتفاق افتاده، ویروس انگلیسی چندین کشور اروپایی را درگیر کرده و تعداد مبتلایان جهانی کرونا از مرز ۸۰ میلیون نفر گذشته است.
سردار هاریانفر از تذکر لسانی به بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو برای عدم خروج و یا ورود به شهرها خبر داد و گفت: اگر کسی به تذکرات توجهی نکند، اعمال قانون خواهد شد، که در شهرهای قرمز یک میلیون تومان جریمه و در شهرهای نارنجی ۵۰۰ هزار تومان جریمه اعمال خواهد شد.
هادیانفر گفت: این جریمهها هم به صورت دستی توسط همکاران من و هم به صورت ثبت دوربینها اعمال میشود و در شهرها و کلانشهرها نیز قانون منع تردد از ساعت ۲۱ الی ۴ صبح در حال اجرا است، که از هم وطنان عزیز برای همکاری با پلیس تشکر میکنم.
سرهنگ رضا همتی زاده با اعلام این خبر افزود: برابر مصوبات ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا و همچنین اطلاعیه های قبلی تردد وسایل نقلیه خدماتی، امدادی، انتظامی و نظامی، سوخت رسان، فاسدشدنی و ناوگان عمومی باری و مسافری در جاده های برون شهری مجاز است.
وی گفت: سایر افراد شاغل در ادارات، موسسات و شرکت ها می بایست نماینده آنها جهت دریافت کارت تردد به فرمانداری ها مراجعه کنند.
رییس پلیس راه استان ایلام تاکید کرد: افراد بیمار دارای نوبت پزشکی و احضاریه های قضایی نیز به فرمانداری شهرستان های محل سکونت استان مراجعه و کارت تردد دریافت کنند.
همتی زاده یادآور شد: افرادی که نیاز به تردد ضروری بین استانی به منظور انجام مراحل پزشکی، امورات قضایی و .. دارند حتی الامکان از ناوگان عمومی مسافری استفاده کنند.
وی اضافه کرد: هدف از اجرای این ممنوعیت ها قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا بوده و تمامی همشهریان نیز می بایست نهایت همکاری را با عوامل پلیس راه و انتظامی استان داشته باشند و از ترددهای غیر ضروری در محورهای برون شهری استان اجتناب کنند.
براساس رسالت مخاطب محوری، به ۴۰ سؤال مهم و کلیدی مردم درباره تردد خودروها در ایام اجرای طرح جامع محدودیت های کرونایی و این که چه خودروها و رانندگانی اجازه تردد دارند و جریمه نمی شوند؟، پاسخ داده می شود.
۱- شخصی ساکن تهران میباشد و پلاک خودرو برای شهرستان، آیا مشمول جریمه میشود؟
خیر
۲ - محدودیتها برای تردد در شهرهای یک استان هم اعمال میشود؟ یا بین استانی میباشد؟
برای شهرهای داخل یک استان هم اعمال میشود
۳-کسانی که ضرورت سفر دارند برای درمان بیماران خاص (بیماران خاص از جمله شیمی درمانی برای سرطان، سربازان، کادر درمان، کارمندان و غیره) امکان تردد دارند؟ به چه صورت مجوز برای تردد تهیه کنند؟
با ارائه مستندات مربوط میتوانند عبور کنند
۴- مهندس معدن هستم، معدنم ۱۵ کیلومتری قم، هر روز از تهران باید برم و برگردم، شروط لازم روهم ندارم؟
با ارائه مستندات اعلام شده و مدارک اشتغال میتوانند تردد کنند
۵- تردد بین شهرهای استان به ویژه شهرستانهای استان تهران مجاز است؟(بهعنوان مثال پردیس، دماوند، گیلاوند، آبسرد، فیروزکوه، سربندان و...)
ورود افراد غیربومی به شهرها ممنوع است
۶ - تردد بین تهران و کرج امکان پذیر است؟ اگر مجاز میباشد برای ورود به شهرهایی مثل نظرآباد، هشتگرد، کردان و...چطور؟
تردد میان تهران و کرج بلامانع است ولی ورود به شهرها برای افراد غیرساکن ممنوع است
۷-آژانس ها و تاکسی ها شامل محدودیت می شوند یا خیر؟
صرفاً در شهر خود میتوانند فعالیت کنند
۸- محدودیتها فقط برای مبادی ورودی است یا در مبادی خروجی هم اعمال میشود؟
صرفاً در مبادی ورودی است و خروج افراد غیرساکن برای رفتن به محل سکونت خود بلامانع است
۹- خروج از شهر برای ساکنین همان شهر بلامانع میباشد یا فقط برای رفتن به شهر محل سکونت است؟
خروج افراد غیرساکن بلامانع است
۱۰ - تردد از شهرهایی که کمربندی ندارند و باید از داخل شهر عبور کرد، محدودیت چگونه اعمال میشود؟
صرفاً میتوانند عبور کنند، اجازه توقف ندارند
۱۱- کارت ملی چه کسی ملاک است؟(راننده یا سایر سرنشینان خودرو)
کارت ملی راننده و مالک خودرو
۱۲ -کارت ملی راننده خودرو مربوط به شهر مقصد نیست اما کارت ملی سرنشینان خودرو مربوط به آن شهر است. آیا امکان تردد وجود دارد؟
خیر
۱۳ - متولد شهرستان بوده و ساکن تهران میباشند، مدارک منزل متعلق به پدر و با سواری کرایه ای قصد بازگشت به محل سکونت را دارند؟
چنانچه محل سکونت تهران باشد، مشکلی نیست
۱۴ - مدارکی که اعلام شده همه لازم میباشد یا یک مورد هم کافی میباشد؟
یک مورد کافی است
۱۵ - مدارک دیگر از جمله سند ملک یا قولنامه یا قبوض دلیل بر بومی بودن است یا خیر؟
خیر
۱۶ - با کارت ملی یکی از سرنشینان خودرو اجازه تردد میدهند؟
خیر، کارت ملی مالک خودرو ملاک است
۱۷ – با یکی از مدارک شناسایی اعلامی تا چند نفر امکان تردد وجود دارد؟ دوتا خودرو با یک مدرک امکان تردد دارند؟
خیر، هر خودرو براساس مدارک راننده و خودرو
۱۸ - پلاک خودرو برای تهران میباشد ولی ساکن شهرستان هستم، امکان تردد وجود دارد؟
تردد به شهرستانها مستلزم آن است که افراد ساکن و بومی آن شهرستان باشند
۱۹- از تهران به شیراز هیچکدام از اون سه شرط رو ندارند ولی سرنشینان خودرو اهل شیراز میباشند؟
چنانچه مدارکی داشته باشند که ساکن بودن آنها را تایید نماید، میتوانند وارد شهر شوند
۲۰ - با توجه به یکی نبودن محل کار و سکونت برخی افراد بدون داشتن سه مشخصه اعلامی. چگونه اجازه تردد دارند؟
صرفاً با کارت شناسایی محل کار
۲۱ - تمامی مدارک را دارند ولی اجازه تردد نداده و برگشت داده شدهاند؟
چنانچه تمام مدارک مبنی بر بومی بودن را داشته اند، طبق دستورالعمل اقدام نشده است
۲۲-مسافر کشور اوکراین میباشند، بلیط اوکراین گرفتهاند از فرودگاه امام، ولی در حال حاضر مشهد بوده و هیچ کدوم از شروط روهم ندارند به چه شکل امکان تردد دارند؟
با ارائه بلیط پرواز از مشهد بهطور مستقیم به فرودگاه امام. (بدون توقف و اقامت در شهرها)
۲۳- از همدان بایدبه تهران سفرکنند، ولی وسیله نبوده و شروط روهم نداشته بلیط هواپیما از کرمانشاه به تهران دارند ولی امکان تردد به کرمانشاه را ندارند؟
امکان تردد ندارند
۲۴- ارسال بسته یا کالا باتوجه به محدودیت موجود چه بایدکرد؟
تردد خودروهای حامل کالا و بار با داشتن بارنامه قانونی بلامانع است.
۲۵- در مورد حمل کالا برای تمام وسایل نقلیه عمومی و هر باری امکان تردد میباشد؟
وسایل نقلیه باری با ارایه بارنامه قانونی میتوانند نسبت به جابجایی بار و کالا اقدام نمایند
۲۶- موادغذایی فاسدشدنی و تره بار با پلاک شخصی بدون داشتن شروط لازم امکان تردد بین دو استان میباشد؟
خیر
۲۷- مدت زمان مجاز برای برگشت به شهر سکونت؟
برگشت به محل سکونت محدودیت زمانی ندارد، اما به مردم عزیز توصیه می شود این موضوع را به روزهای پایانی موکول ننمایند
۲۸- جریمه عدم بازگشت؟
به استناد مواد ۴۹۳ و ۶۸۸ قانون مجازات کیفری حبس تا یکسال
۲۹- آیا دوربینهای پلیس در صورت تردد غیر بومی داخل شهر هم ۵۰۰ هزار تومان جریمه میکنند؟
بله
۳۰- آیا وانت بارها میتوانند تردد داشته باشند؟
در محدوده استان و شهر خود
۳۱- کارت تردد بابت اشتغال را باید از کجا تهیه کرد؟
محل کار
۳۲- بابت طرح فاصلهگذاری اجتماعی از چه زمانی طرح زوج و فرد اجرایی میشود؟(کرج- اصفهان-مشهد)
براساس اعلام راهنمایی و رانندگی.
۳۳- تا چه زمانی یک خودروی غیربومی میتواند داخل یک شهر بماند؟
توصیه جدی به تسریع در بازگشت است
۳۴- برخی ورودیهای شهر کرج با نیوجرسی بسته شده است؟
از ورودیهای تعیین شده باید تردد شود
۳۵-افرادی که از طریق زمینی از خارج کشور واردمیشوند قرنطینه میشوند؟
در صورت داشتن علائم بیماری قرنطینه میشوند
۳۶-پلاکهای معلولین وجانبازان شامل این طرح میشود؟
بله
۳۷- تردد وانت بارهایی که دارای پلاک «ع» نمیباشند در شهرهای یک استان مجاز می باشد؟
فقط در محدوده جغرافیایی پلاک خودرو
۳۸-امکان تردد پلاک غیربومی در شهرهای یک استان به ویژه در آزاد راه تهران کرج و شهرهای استان تهران مجاز می باشد؟
خیر
۳۹-پلاک خودرو برای مازندران می باشد و درحال حاضر اصفهان هستند آیا داخل آزاد راه قم تهران محدوده نعلبندان که طرح اجرا می شود اجازه تردد ایشان به تهران و سپس به مازندران را میدهند؟
بله
۴۰- درصورت لزوم شمارهای برای اطلاعات بیشتر و یا ارگانی هست که ارجاع داده شود؟
روابط عمومی استانداری ها و فرمانداری ها و همچنین شماره ۱۹۷ نیروی انتظامی آماده پاسخگویی هستند.