آماده‌باش بی‌سابقه ارتش اسرائیل در جنوب سوریه عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی

وزارت خارجه روسیه:اقدامات ایران تخطی از پیمان منع گسترش جنگ‌افزارهای هسته‌ای نیست

سخنگوی وزارت خارجه روسیه نقض فاحش و سیستماتیک تعهدات بین‌المللی توسط ایالات متحده آمریکا را علت اصلی کاهش تعهدات برجامی ایران دانست‌.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۶ - ۱۶ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 05
کد خبر: ۷۳۰۶۹

به گزارش راهبرد معاصر ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای که در وبسایت این وزارتخانه منتشر شده، در رابطه با از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم تا غنای 20 درصد گفت که روسیه با دقت این موضوع را زیر نظر دارد.

وی تاکید کرد: در سال های اخیر، جامعه بین‌المللی به درک روشنی از این مسئله رسیده که علت اصلی اقدامات ایران نقض فاحش سیستماتیک تعهدات بین المللی توسط ایالات متحده است که بر خلاف ماده 25 منشور سازمان ملل، قطعنامه 2231 را اجرا نکرده و عمدا موانعی را برای اجرای آن توسط سایر کشورها ایجاد می‌کند.

زاخارووا یادآوری کرد که یکی از پروژه‌های موجود در برجام بازطراحی سایت فردو برای تولید ایزوتوپ‌های پایدار است که مدت‌هاست تحت تحریم‌های واشنگتن است که کاملاً غیرقابل قبول محسوب می‌شود.

در این بیانیه همچنین آمده است: اقدامات ایران تخطی از پیمان منع گسترش جنگ‌افزارهای هسته‌ای (ان‌پی‌تی) محسوب نمی‌شوند چراکه ایران در تمامی مسائل مرتبط با برنامه هسته‌ای خود شفافیت لازم را داشته است‌ و به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه نظارت بر استفاده صلح‌آمیز از سوخت با غنای ۲۰ درصد را می‌دهد.
در این بیانیه ذکر شده است: تمامی اورانیوم‌های غنی‌سازی شده تا سقف ۲۰ درصد تحت کنترل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باقی می‌مانند. آژانس درباره به کارگیری آن ذیل فعالیت‌های اعلام نشده - که باعث نقض NPT می‌شود - گزارشی نداده است‌.
زاخارووا اعلام کرد که برای جبران زیان وارد شده به برجام، آمریکا باید اقدامات خود برای تضعیف این پیمان بین‌المللی را متوقف کند.
وی افزود که درصورت بازگشت واشنگتن به برجام، ایران نیز در باید اقدامات متقابل مهمی را اتخاذ کند و به تعهدات خود بازگردد.

 

ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار