گروسی: دوران اجماع قدرت‌های بزرگ علیه ایران به پایان رسیده و احتمالاً تا مدت‌های مدید باز نمی‌گردد اعتراض بقایی به اعتراف دبیرکل ناتو به همکاری با آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران / ناتو باید بابت همه پیامد‌های این جنگ تجاوزکارانه پاسخگو باشد ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند

وزارت خارجه روسیه:اقدامات ایران تخطی از پیمان منع گسترش جنگ‌افزارهای هسته‌ای نیست

وزارت خارجه روسیه:اقدامات ایران تخطی از پیمان منع گسترش جنگ‌افزارهای هسته‌ای نیست سخنگوی وزارت خارجه روسیه نقض فاحش و سیستماتیک تعهدات بین‌المللی توسط ایالات متحده آمریکا را علت اصلی کاهش تعهدات برجامی ایران دانست‌.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۶ - ۱۶ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 05
کد خبر: ۷۳۰۶۹

به گزارش راهبرد معاصر ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای که در وبسایت این وزارتخانه منتشر شده، در رابطه با از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم تا غنای 20 درصد گفت که روسیه با دقت این موضوع را زیر نظر دارد.

وی تاکید کرد: در سال های اخیر، جامعه بین‌المللی به درک روشنی از این مسئله رسیده که علت اصلی اقدامات ایران نقض فاحش سیستماتیک تعهدات بین المللی توسط ایالات متحده است که بر خلاف ماده 25 منشور سازمان ملل، قطعنامه 2231 را اجرا نکرده و عمدا موانعی را برای اجرای آن توسط سایر کشورها ایجاد می‌کند.

زاخارووا یادآوری کرد که یکی از پروژه‌های موجود در برجام بازطراحی سایت فردو برای تولید ایزوتوپ‌های پایدار است که مدت‌هاست تحت تحریم‌های واشنگتن است که کاملاً غیرقابل قبول محسوب می‌شود.

در این بیانیه همچنین آمده است: اقدامات ایران تخطی از پیمان منع گسترش جنگ‌افزارهای هسته‌ای (ان‌پی‌تی) محسوب نمی‌شوند چراکه ایران در تمامی مسائل مرتبط با برنامه هسته‌ای خود شفافیت لازم را داشته است‌ و به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه نظارت بر استفاده صلح‌آمیز از سوخت با غنای ۲۰ درصد را می‌دهد.
در این بیانیه ذکر شده است: تمامی اورانیوم‌های غنی‌سازی شده تا سقف ۲۰ درصد تحت کنترل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باقی می‌مانند. آژانس درباره به کارگیری آن ذیل فعالیت‌های اعلام نشده - که باعث نقض NPT می‌شود - گزارشی نداده است‌.
زاخارووا اعلام کرد که برای جبران زیان وارد شده به برجام، آمریکا باید اقدامات خود برای تضعیف این پیمان بین‌المللی را متوقف کند.
وی افزود که درصورت بازگشت واشنگتن به برجام، ایران نیز در باید اقدامات متقابل مهمی را اتخاذ کند و به تعهدات خود بازگردد.

 

ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار