جزئیات دیدار و گفت و گوی بن سلمان و مکرون روایت ویتکاف از دیدارش با پوتین پوتین: ظرفیت‌های دیپلماسی در قبال ایران به پایان نرسیده است عراقچی: آمریکا هیچ گزینه نظامی ندارد / ترامپ یا توافق شرافتمندانه را بپذیرد یا منتظر شکست راهبردی بزرگ‌تری باشد سرلشکر رضایی: آمریکا جلب اعتماد کند تا مذاکره کنیم زلنسکی: پوتین به ایران کمک می‌کند ترامپ: در فرانسه انقلاب در جریان است اعتراف نتانیاهو به نگرانی از نتایج انتخابات و ادامه لفاظی‌های علیه ایران ویتکاف و کوشنر فردا به مسکو می‌روند روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند

وزارت خارجه روسیه:اقدامات ایران تخطی از پیمان منع گسترش جنگ‌افزارهای هسته‌ای نیست

وزارت خارجه روسیه:اقدامات ایران تخطی از پیمان منع گسترش جنگ‌افزارهای هسته‌ای نیست سخنگوی وزارت خارجه روسیه نقض فاحش و سیستماتیک تعهدات بین‌المللی توسط ایالات متحده آمریکا را علت اصلی کاهش تعهدات برجامی ایران دانست‌.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۶ - ۱۶ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 05
کد خبر: ۷۳۰۶۹

به گزارش راهبرد معاصر ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای که در وبسایت این وزارتخانه منتشر شده، در رابطه با از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم تا غنای 20 درصد گفت که روسیه با دقت این موضوع را زیر نظر دارد.

وی تاکید کرد: در سال های اخیر، جامعه بین‌المللی به درک روشنی از این مسئله رسیده که علت اصلی اقدامات ایران نقض فاحش سیستماتیک تعهدات بین المللی توسط ایالات متحده است که بر خلاف ماده 25 منشور سازمان ملل، قطعنامه 2231 را اجرا نکرده و عمدا موانعی را برای اجرای آن توسط سایر کشورها ایجاد می‌کند.

زاخارووا یادآوری کرد که یکی از پروژه‌های موجود در برجام بازطراحی سایت فردو برای تولید ایزوتوپ‌های پایدار است که مدت‌هاست تحت تحریم‌های واشنگتن است که کاملاً غیرقابل قبول محسوب می‌شود.

در این بیانیه همچنین آمده است: اقدامات ایران تخطی از پیمان منع گسترش جنگ‌افزارهای هسته‌ای (ان‌پی‌تی) محسوب نمی‌شوند چراکه ایران در تمامی مسائل مرتبط با برنامه هسته‌ای خود شفافیت لازم را داشته است‌ و به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه نظارت بر استفاده صلح‌آمیز از سوخت با غنای ۲۰ درصد را می‌دهد.
در این بیانیه ذکر شده است: تمامی اورانیوم‌های غنی‌سازی شده تا سقف ۲۰ درصد تحت کنترل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باقی می‌مانند. آژانس درباره به کارگیری آن ذیل فعالیت‌های اعلام نشده - که باعث نقض NPT می‌شود - گزارشی نداده است‌.
زاخارووا اعلام کرد که برای جبران زیان وارد شده به برجام، آمریکا باید اقدامات خود برای تضعیف این پیمان بین‌المللی را متوقف کند.
وی افزود که درصورت بازگشت واشنگتن به برجام، ایران نیز در باید اقدامات متقابل مهمی را اتخاذ کند و به تعهدات خود بازگردد.

 

ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار