آخرین وضعیت کمبود داروهای اساسی تداوم بارشها در نقاطی از کشور طی روزهای آتی/ تقویت بارشها در ۲ استان شمالی از شنبه موج بارش‌ها از امشب در ۱۲ استان بارش شدید و رعدوبرق در راه است / تهران جمعه بارانی می‌شود نحوه پرداخت کارانه معلمان در مناطق خاص اعلام شد + جزییات پاییز پربارشی در راه است | آغاز بارش‌ها در شمال و غرب کشور جزئیات اجرای آیین‌نامه جذب استعداد‌های برتر در دانشگاه فرهنگیان / این افراد در آموزش و پرورش استخدام می‌شوند جاده چالوس یک‌طرفه شد واکنش وزیر آموزش و پرورش به استعفای معلمان دستگیری معاند مجازی در تهرانپارس/ انتشار اخبار کذب و مطالب تفرقه‌افکنانه اولین برف پاییزی در راه البرز مرکزی است/ ۶ استان در محاصره بارش‌های شدید سامانه بارشی تشدید می‌شود/۶ استان در آماده‌باش سیلابی قرار گرفتند مجوز کشتار و عرضه گوشت اسب و قاطر و الاغ صادر شد؟ سرشبکه معاملات فردایی و کاغذی با ۱۰ همدستش به دام افتاد/ گردش مالی ۲۴۰ هزار میلیاردی متهم ردیف اول موج بارشی جدید از ۷ مهر؛ کاهش دما در تهران و بارش در این مناطق انسداد هر دو باند تونل توحید از ساعت ۲۴ امشب الی ۵ صبح روز بعد

تائید مازوت سوختی در نیروگاه پاکدشت دماوند

تائید مازوت سوختی در نیروگاه پاکدشت دماوند نیروگاه پاکدشت دماوند که اطراف شهر تهران است، مازوت می‌سوزاند و آلودگی آن به سمتِ شهر تهران نمی‌آید، چون باد غالب به سمت تهران نیست.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۱ - ۱۷ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 06
کد خبر: ۷۳۱۶۸

به گزارش راهبرد معاصر هرساله با ورود به فصولِ سرد سال یعنی پاییز و زمستان و آغاز روند کاهش دما در کلانشهرهایی مانند تهران، این شهر با معضل آلودگی هوا بیش از پیش دست به گریبان می‌شود، در این میان یکی از کانون‌های بزرگ انتشار آلاینده در شهر تهران نیز نیروگاه‌ها هستند که در برخی مواقع با مصرف سوخت "مازوت" به‌جای گاز باعث تشدید آلودگی هوای تهران می‌شوند.

از طرف دیگر با توجه به قرارگیری در فصول سرد سال شاهد پدیده‌ای به‌نام "وارنگی هوا" نیز هستیم که بر شدت آلودگی هوا در کلان‌شهرهای کشور، به‌خصوص شهر تهران می‌افزاید اما نکته قابل تأمل در این زمینه، سوخت نیروگاه‌هاست، زیرا با شدت گرفتن مصرف گازِ خانگی، نیروگاه‌‌ها نیز برای تأمین برق مورد نیاز، مجبور به استفاده از سوخت "مازوت" هستند که آثار مخرب و بلندمدتی برای هوای شهرها به‌دنبال دارد.

حالا، داریوش گل‌علیزاده معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست در برنامه‌ای تلویزیونی با اشاره به وضعیت سوخت نیروگاه‌های تهران، اظهار کرد: تا الآن در نیروگا‌ه‌های شهر تهران، طبق پایش‌‌هایی که داشته‌ایم، مازوت‌سوزی نداشته‌‌ایم.

وی همچنین با اشاره به وضعیت سوخت نیروگاه‌های کشور، گفت: در استان  اصفهان، دو نیروگاه داریم، که  یکی نیروگاه شهید منتظری و نیروگاه اسلام‌آباد اصفهان 1 است که داخل شهر هستند و نیروگاه بعثت تهران نیز به هیچ‌وجه مازوت مصرف نکرده‌ است، اما به دنبال این بودند که با توجه به  کمبود سوخت، مجوز مصرف مازوت را بگیرند و سازمان محیط زیست هم در مکاتبه‌ای که با دادستان  کل کشور داشت، درخواست کرد که از طریق دادستا‌ن‌های‌شان از مصرف مازوت در این نیروگاه‌‌ها جلوگیری کنند؛ در تهران نیروگاه‌ها مازوت نمی‌سوزانند و صرفا گاز می‌سوزانند.

معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات اخیر معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست مبنی بر تأیید مازوت‌سوزی در نیروگاه‌های تهران، اظهار کرد: آقای تجریشی وضعیت سوخت نیروگاه‌‌ها در استان تهران را مطرح کرده و گفته است که در نیروگاه‌های تهران مازوت‌سوزی داریم، به طوری که ما دو نیروگاه در تهران داریم، یکی نیروگاه طرشت و دیگری نیروگاه بعثت و این نیروگاه‌ها نیز، حرارتی هستند.

گل‌علیزاده همچنین ضمن تأیید مازوت‌سوزی در یکی از نیروگاه‌های اطراف شهر تهران، افزود: نیروگاه پاکدشت دماوند که اطراف شهر تهران است، مازوت می‌سوزاند و آلودگی آن به سمتِ شهر تهران نمی‌آید، چون باد غالب به سمت تهران نیست و آلودگی ناشی از سوخت مازوت در این نیروگاه به سمت اطراف قرچک و ورامین می‌رود و آن منطقه را آلوده می‌کند.

وی با طرح سؤالی مبنی بر اینکه "چرا میزان آلودگی در هوای شهر تهران بالاست"،؟، گفت: امسال وضعیت وارونگی هوا خیلی سریع‌تر اتفاق افتاد، ما آمار ایستگاه‌هایی که میزان so2 را نشان می‌دهند، بررسی کردیم که مشخص شد عموما در اطراف بزرگراه‌ها است، یعنی در مناطق 18، 9 و 21 تهران و حوالی بزرگراه‌های امام رضا (ع) و امام علی (ع) که کامیون‌ها و خودروهای دیزلی تردد می‌کنند، شاهد ذرات معلق هستیم اما مازوت‌سوزی نداریم.

 معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست در پایان خاطرنشان کرد: در این مناطق تردد کامیون‌ها و اتوبوس‌ها وجود دارد و عموما هم اتوبوس‌های پرمصرف و فرسوده هستند، در این نقاط میزان مصرف سوخت‌ها با آلایندگی بسیار زیاد نیز، بالاست.

**مازوت چیست و چه خطراتی برای سلامتی انسان‌ها دارد؟

مازت یا نفت کوره یکی از هیدروکربن‌های نفتی است که در مراحل پالایش نفت خام پس از نفتا و بنزین و نفت سفید بدست می‌آید و چون سیاه رنگ است به نام نفت سیاه نیز خوانده می‌شود. این ماده ارزان‌ترین ماده سوختنی برای کوره‌ها، حمام‌ها و تنور نانوایی‌ها و موتورهای دیزلی و برخی نیروگاه‌ها است؛ نفت کوره به عنوان نفت سنگین، نفت دریایی یا مازوت نامیده می‌شود، این سوخت به صورت برشی از برج تقطیر نفت خام به صورت محصول برج تقطیر یا باقیمانده برج تقطیر بدست می‌آید که سوختن آن از سوی نیروگاه‌‌ها و صنایع بزرگ موجب بروز بیماری‌های قلبی، عروقی و تنفسی به افراد می‌شود.

تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار