رامین مهمانپرست؛ سخنگوی اسبق وزارت خارجه در گفت‌و‌گو با راهبرد معاصر مطرح کرد:

استیضاح ترامپ، انتقام دموکرات‌ها از جمهوری‌خواهان است

رامین مهمانپرست: برای مردم دنیا این سوال پیش می آید که ادعای تقلب در این سطح وسیع درست است یا نه و  این نشان می دهد که در آمریکا چه فاجعه ای به اسم دموکراسی در جریان است.
رامین مهمانپرست؛ سخنگوی اسبق وزارت خارجه
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۴ - ۲۸ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 17
کد خبر: ۷۴۰۱۹

استیضاح ترامپ، انتقام دموکرات‌ها از جمهوری‌خواهان است

 

رامین مهمانپرست سخنگوی اسبق وزارت خارجه در گفت و گو با راهبرد معاصر درباه استیضاح دونالد ترامپ گفت: اتفاقاتی که اخیرا رخ داد و تحریک هواداران ترامپ توسط او و حمله به کنگره برای ترامپ خیلی گران تمام شد و برای آمریکا بسیار پرهزینه بود. کشوری که ادعای دموکراسی داشت و همواره کشورهای دیگر را بابت اعتراضات و یا به اتهام تقلب زیر سوال می‌برد و مشروعیت نظام را در کشورهایی چون ایران زیر سوال می‌برد به بدترین شکل ممکن زیر سوال رفت.

 

وی تصریح کرد: برای این مساله جز اینکه دموکرات‌ها می‌خواستند انتقامی از جمهوری‌خواهان بگیرند و آنها را برای مدتی طولانی از منظر جامعه طرد کنند، فرصت خوبی فراهم آمد تا بحث استیضاح مطرح شود و بخواهند فاصله خود را با رقیب جمهوری خواه و در بین مردم افزایش بدهند. این مساله به قدری خارج از منطق و خارج از روال عقلانی و دموکراسی ادعایی آمریکایی ها بود که حتی خیلی از جمهوری خواهان سعی کردند خود را از ترامپ جدا کنند و سیاست های ایشان را دیگر تایید نکرده اند و ترس از این دارند که این مساله برای جمهوری خواهان حتی در دوره بعدی هم گران تمام شود و آنها نتوانند در انتخابات بعدی هم رقابت خوبی داشته باشند به همین جهت شاهد استعفای برخی از کارکنان کاخ سفید و اعضای کابینه بودیم و برخی از جمهوری خواهان که قبلا به شدت از آقای ترامپ حمایت می کردند از او برائت جستند و حرکت نمادین و سمبلیکی توسط دموکرات ها شروع شد.

 

او با اشاره به پیامدهای این حرکت هواداران ترامپ و برای امریکا افزود: بحث برکناری ترامپ در فاصله چند روز مانده تا انتقال قدرت به بایدن بیشتر سمبلیک است و اگر قرار باشد مراحل اداری اش را طی کند شاید فرصت کافی وجود نداشته باشد ولی از این جهت که اعتبار و آبروی آمریکا در افکار عمومی مردم آمریکا به شدت افت کرد و خدشه دار شد و بینندگان زیادی در سطح دنیا شاهد این اتفاقات بودند لطمه بزرگی به حیثیت آمریکا خورد. بایدن معترضان را مشتی اوباش خواند و بسیاری از دولتمردان آمریکایی اظهار شرمندگی کردند این مساله در تاریخ آمریکا سابقه نداشت و شخصیتی مثل ترامپ که کلا وضعیتی آنرمال و غیرطبیعی دارد و به شکلی بی سابقه رسما ترور فرمانده عالی رتبه نظامی ما را که مقامی رسمی بود به عهده گرفت این ها نشان می دهد لایه های پنهان جامعه امریکا در چه وضعیتی قرار دارد که شخصیتی چون ترامپ را به ریاست جمهوری می پذیرد و این فرد با تحریک هواداران خود و ادعای بزرگ تقلب دست به چنین کاری می زند.

 

مهمانپرست تصریح کرد: برای مردم دنیا این سوال پیش می آید که ادعای تقلب در این سطح وسیع درست است یا نه؟ و  این نشان می دهد که در آمریکا چه فاجعه ای به اسم دموکراسی در جریان است. یا این ادعاها غلط است و نشان می دهد چقدر بی اخلاقی حاکم است و کسی که انتخابات را باخته است نمی تواند شکست را بپذیرد و دست به چه اقداماتی می زند. این ها مسایلی است که همیشه این گونه کشورها ان را به جهان سوم نسبت می دادند. من فکر می کنم آمریکایی ها اعتبار و حیثیت خود را در این حادثه از دست دادند و با این رفتار سمبلیک که در مورد استیضاح مطرح می کنند قصد جبران بخشی از اعتبار از دست رفته را دارند.

 

سخنگوی اسبق وزارت خارجه درباره آینده سیاسی ترامپ گفت: به نظر من ترامپ به پایان کار سیاسی خود رسیده است اگر اتفاق آخر رخ نمی داد شاید او با همان ادعای هفتادو چند میلیون رای شاید می توانست برای دور بعدی جمهوری خواهان ظرفیتی باشد. ولی رفتار آخر و حادثه ای که رخ داد و کشته شدن چند نفر موجب شد ترامپ به نقطه آخر برسد و بعید است جمهوری خواهان باز هم ایشان را به عنوان نماینده خود در جریانات سیاسی حفظ کنند.

ارسال نظر