به گزارش راهبرد معاصر؛ وحید حاجی زاده کارشناس حوزه اختلافات کارگری و کافرمایی اظهار کرد: قانونی درباره پرداخت عیدی و پاداش کارگران از طرف کارفرمایان وجود دارد که قانونی آمره است.
او با بیان اینکه این قانون محاسبه عیدی برای تمامی کارگران و کارمندان مشمول قانون کار در شرکتها، موسسات، مغازهها، کارخانجات و ... یکسان است، افزود: این قانون قابل توافق یا عدم پرداخت نیست، بلکه یک تکلیف قطعی برای کارگران است.
حاجی زاده گفت: این قانون در ماده واحده خودش اعلام میکند که کارفرمایان مکلفند برای یک سال کارکرد کارگران معادل ۶۰ روز مزد پایه به عنوان عیدی به آنها پرداخت کند.
یک کارشناس حوزه اختلافات کارگری و کافرمایی بیان کرد: مزایای رفاهی، اضافه کاری، فوق العاده شبانه و... تأثیری در عیدی ندارد.
او تصریح کرد: این میزان ۶۰ روز حداقل عیدی است؛ یعنی یک کارگر حداقل عیدی که باید در سال ۹۹ دریافت کند، معادل ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.
حاجی زاده با بیان اینکه این میزان عیدی براساس حداقل حقوقی است که شورای عالی کار تصویب کرده است، گفت: در همین قانون میزان حداکثر عیدی دریافتی نیز ذکر شده و شرط پرداخت آن این است که پرداخت عیدی و پاداش کارگران از ۳ برابر حداقل مزد آن سال تجاوز نکند.
این کارشناس حوزه اختلافات کارگری و کافرمایی تصریح کرد: در حال حاضر یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان پایه حقوق است و میزان حداکثر عیدی برای امسال ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برآورد شده است، به طور مثال کارگری که حداقل پایه حقوقش ۴ میلیون تومان است، کارفرما باید میزان حداکثر عیدی را به آن دریافت کند که معادل ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است.
حاجی زاده افزود: در بند بعدی این قانون مشخص شده است که کارگرانی که زیر یک سال کار کردهاند مستحق دریافت عیدی و پاداش هستند که این میزان معادل یک دوازدهم است که این میزان یا حداقلی است یا حداکثری.
این کارشناس حوزه اختلافات کارگری و کافرمایی بیان کرد: اگر در کارگاهی عرف این باشد که عیدی به کارگران بالاتر از حداقل حقوق پرداخت شود و هر سال این رقم ۳ تا ۴ برابر حداقل حقوق است؛ امسال نیز باید بر اساس عرف این میزان عیدی پرداخت شود./ باشگاه خبرنگاران