به گزارش راهبرد معاصر ارزش دارایکم در پایان معاملات دیروز با افزایش 9 درصد همراه شد و قیمت هر واحد صندوق دارا یکم به 11 هزار و 836 تومان رسید و بر این اساس ارزش 200 واحد صندوق دارا یکم به 2 میلیون و 372 هزار تومان رسید. حجم معاملات این صندوق در آخرین روز معاملات این هفته نزدیک 5.5 میلیون واحد بود و قیمت NAV 17 هزارو 773 تومان اعلام شد.
در چهار هفته اخیر صندوقهای دولتی روند نزولی چشمگیری داشتند و ارزش ۲۰۰ واحد از دارا یکم در پایان معاملات این هفته از بازار سهام با وجود رشد ۹ درصدی در روز چهارشنبه به ۲ میلیون و ۳۷۲ هزار تومان رسید. این افت قیمت در حالیست که ارزش دارا یکم در دوره اصلاح بازار سهام حدود ۳/۵ میلیون تومان بود و حتی در دوره رشد شارپی شاخص کل به ۷ میلیون تومان رسید.
صندوقهای دولتی از جمله دارا یکم و پالایشی یکم که دولت و صدا و سیما تبلیغ زیادی در رابطه با بازدهی بالای این صندوقها کردند نزول چشمگیری داشتند و به گفته محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس صندوق دارا یکم ۳۰ درصد زیر ارزش واقعی و صندوق پالایشی یکم حدود ۴۰ درصد زیر قیمت پذیرهنویسی معامله میشوند.
بسیاری از کارشناسان عقیده دارند این صندوقها بعد از نزول زیاد و با قیمت فعلی ارزندگی دارند اما در زمان پذیرهنویسی با قیمتی بالاتر از ارزش واقعی پذیرهنویسی شدند.
عملکرد ضعیف صندوقهای دولتی باعث بیاعتمادی شدید سهامداران به بازار سهام و عرضههای دولتی شده و این در حالیست که برخی خبرها نشان از عرضه دارا سوم تا پایان سال دارند. حال سوال اینجاست که با توجه به عملکرد ضعیف صندوقهای پالایشی و دارا یکم باز هم سهامداران دارا سوم میخرند؟
البته در روزهای پایانی معاملات هفته چراغ سبزی برای شروع رشد بازار سهام روشن شد و تقاضا در نمادهای پالایشی و بانکی افزایش یافت، اما بازگشت ارزش پالایشی یکم به قیمت پذیرهنویسی نیازمند روند صعودی بازار سهام در طولانی مدت است.
در شرایطی که این کمپین ایجاد میشود، اختلاف قیمت صندوق دارا یکم با خالص ارزش داراییهای آن حدود 30 درصد است.
شركت تامين سرمايه بانك مسكن به عنوان مدیر این صندوق باید ملزم به بازارگردانی شود و یا بازار گردان مجزایی برای این صندوق از طریق سازمان بورس انتخاب گردد تا اختلاف قیمت با خالص ارزش داراییها به عددی منطقی برسد.
این خواستهای حداقلی است که ما سهامداران انتظار اجابت آن را داریم.