مخالفت نانسی پلوسی با صرفنظر از پیشبرد طرح استیضاح ترامپ-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

مخالفت نانسی پلوسی با صرفنظر از پیشبرد طرح استیضاح ترامپ

رئیس‌ مجلس نمایندگان آمریکا با درخواست برخی از قانونگذاران جمهوری‌خواه برای صرفنظر از پیشبرد طرح استیضاح رئیس‌جمهور پیشین این کشور در مجلس سنا مخالفت کرد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۱ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 January 21
کد خبر: ۷۴۸۴۸

به گزارش راهبرد معاصر «نانسی پلوسی»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا امروز (پنجشنبه دوم بهمن) درخواست برخی قانونگذاران جمهوری‌خواه برای صرفنظر از پیشبرد طرح استیضاح «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در مجلس سنا را رد کرد. 

برخی از نمایندگان جمهوری‌خواه در روزهای گذشته گفته‌اند پیشبرد طرح استیضاح ترامپ در مجلس سنا تفرقه‌ها در آمریکا را بیشتر خواهد کرد. 

پلوسی گفت: «واقعیت این است که رئیس‌جمهور ایالات متحده مرتکب جرم تحریک به شورش شد.»

وی در ادامه گفت: «فکر نمی‌کنم اینکه بگوییم بیایید این را فراموش کرده و پیش برویم، چندان وحدت‌آفرین باشد. وحدت اینطوری ایجاد نمی‌شود.»

نانسی پلوسی در ادامه تصریح کرد نباید از اقدامات ترامپ به خاطر اینکه اکنون از قدرت کنار رفته چشم‌پوشی کرد. 

او تأکید کرد: «نمی‌شود به رئیس‌جمهور گفت "در ماه‌های آخر دولت هر کاری دلت می‌خواهد انجام بده و تو به خاطر اینکه مردم فکر می‌کنند همه‌‌چیز باید با خوشی به پایان برسد مجوز خروج از زندان خواهی داشت".»

پلوسی گفت کسانی که به نام وحدت از دموکرات‌ها می‌خواهند تلاش‌ها برای محکوم کردن ترامپ را متوقف کنند فراموش کرده‌اند «که روز ۶ ژانویه اینجا آدم کشته شد.»

اواخر ماه گذشته گزارش شد «نانسی پلوسی» طی روزهای آینده طرح استیضاح ترامپ را به مجلس سنای آمریکا ارسال کند.

پلوسی روز ۲۷ دی‌ماه در یک کنفرانس خبری گفته بود اعضای مجلس نمایندگان در حال آماده کردن طرح محاکمه ترامپ هستند و به زودی آن را به مجلس سنا تحویل می‌دهند.

کنگره آمریکا حدود دو هفته پیش در حال شمارش آراء مجمع گزینندگان (الکترال کالج) برای تأیید نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری سوم نوامبر بود که بعد از اعتراض چند قانونگذار آمریکایی به نتیجه رأی‌گیری در ایالت آریزونا، ترامپ از هوادارانش خواست تظاهرات به اصطلاح مسالمت‌آمیز برگزار کنند.

اما حامیان ترامپ به سمت کنگره هجوم بردند و بعد از درگیر شدن با نیروهای امنیتی وارد ساختمان کنگره شدند. در جریان این حملات پنج نفر کشته و ده‌ها نفر هم زخمی شدند.

در همین راستا، مجلس نمایندگان آمریکا بامداد ۲۵ دی‌ماه با ۲۳۲ رأی موافق و ۱۹۷ رأی مخالف، طرح استیضاح مجدد ترامپ را تصویب کرد.  این اولین بار در تاریخ ۲۴۴ ساله ایالات متحده است که مجلس نمایندگان این کشور، دو بار طرح استیضاح یک رئیس‌جمهور را تصویب می‌کند.

سرعت پیشبرد این رأی‌گیری و حمایت جمهوری‌خواهان از آن، خشم قانونگذاران آمریکایی از نقش ترامپ در تحریک معترضان برای حمله به ساختمان کنگره را نشان می‌دهد. 

دونالد ترامپ بعد از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در آبان‌ماه سال جاری از پذیرش شکست امتناع کرد و تا آخرین روز حضور در قدرت بر ادعای خود اصرار کرد.

دونالد ترام‍پ به همین دلیل در مراسم تحلیف «جو بایدن» که روز گذشته (چهارشنبه ۱ بهمن‌ماه) برگزار شد شرکت نکرد.

ترامپ در آخرین سخنرانی‌اش چند ساعت قبل از ترک کاخ سفید گفت که «به شکلی» به قدرت بازخواهد گشت. او گفت: «ما به شکلی بازخواهیم گشت.»

برخی از تحلیلگران می‌گویند استیضاح و محاکمه ترامپ در مجلس سنای آمریکا از آن جهت حائز اهمیت است که می‌تواند از بازگشت او به قدرت جلوگیری کند.

تصویب استیضاح ترامپ در مجلس سنا نیازمند کسب رأی موافق دست‌کم دو سوم سناتورها (۶۷ سناتور) است. از آنجا که این طرح مخالفان زیادی در میان سناتورهای جمهوری‌خواه دارد بعید است که محاکمه ترامپ در مجلس سنا به تصویب برسد. 

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر