ترامپ: ایران به‌شدت خواهان توافق است! / سرمایه‌گذاری عربستان به یک تریلیون دلار می‌رسد آمریکا با سوریه تفاهم‌نامه گازی امضا کرد غریب‌آبادی: شایعات درباره مذاکرات محرمانه ایران و آژانس صحت ندارد بیانیه وزارت امور خارجه درباره قطعنامه شورای امنیت مرتبط با غزه بن سلمان: برای ایران مفید است که با ایالات متحده به توافق برسد غریب‌آبادی: ایران سیاست منطقه‌گرایی را از خزر شروع کرده است پالتیکو: اتحادیه اروپا به ویتکاف اعتماد ندارد رسانه عبری: تماس‌ها درمورد توافق امنیتی با سوریه به بن‌بست رسیده است خطیب‌زاده: هدف ما جلوگیری از جنگ بعدی است و نه آمادگی برای آن دبیرکل حزب الله: اشغال حتی یک وجب از خاک لبنان را نمی‌پذیریم سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز برای حمله زمینی به ونزوئلا تصمیمی نگرفته است زهران ممدانی: نتانیاهو به نیویورک بیاید بازداشت می‌شود نتایج نهایی انتخابات پارلمانی عراق؛ ائتلاف «الاعمار والتنمیه» در صدر + جزئیات  بن سلمان برای دیدار با ترامپ به آمریکا رفت روس اتم: ساخت واحد‌های ۲ و ۳ نیروگاه بوشهر طبق برنامه پیش می‌رود

اولین سیگنال کابینه بایدن به بازارهای ایران

جو بایدن، رییس‌جمهوری امریکا چهارشنبه شب به وقت تهران، مراسم تحلیف خود را انجام داد و وارد کاخ سفید شد. اولین اظهارنظرهای تیم بایدن درباره ایران در شرایطی انجام شده است که بازارهای ایران در تعطیلی پایان هفته به سر می‌برند اما سیگنال‌های کاخ سفید به بازارهای ایران چه خواهد بود؟
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۰ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 January 22
کد خبر: ۷۴۹۴۷

به گزارش راهبرد معاصر جو بایدن، رییس‌جمهوری امریکا از زمان کورس رقابتی با دونالد ترامپ فقط به این جمله بسنده کرده است که امریکا به برجام برمی‌گردد. او از آن زمان تاکنون، جزییات دیگری از تصمیمش برای رفتار با ایران افشا نکرده است.

در مراسم تحلیف هم بایدن بیشتر به امور داخلی امریکا صحبت کرد و به طور مشخص اسمی از ایران نبرد. در مقابل تعدادی از افراد منتخب او برای کابینه‌اش به صورت خلاصه به موضوع ایران هم گریزی زده‌اند.

جن ساکی، سخنگوی جدید کاخ سفید در نخستین کنفرانس مطبوعاتی گفته است که دولت بایدن قصد دارد درباره موضوع هسته‌ای ایران و برجام با متحدان خارجی خود گفتگو کند.
نظرات گزینه پیشنهادی بایدن برای وزارت خزانه‌داری صراحت بیشتری داشت.

به گزارش ایسنا جنت یلن، در پرسش و پاسخ سنای این کشور در روند تایید صلاحیتش گفته است که دولت بایدن-هریس(معاون رئیس جمهور آمریکا) متعهد به اطمینان یافتن از این است که ایران اقدامات مناسبی در راستای از سرگیری پایبندی اش انجام دهد. ایران تنها در صورتی از لغو تحریم‌ها تحت برجام بهره‌مند خواهد شد که به محدودیت‌های هسته‌ای پایبند باشد.

یلن با ذکر ادعاهایی علیه ایران گفت: من باور دارم که باید محدودیت های سختی را بر ایران با هدف پایان تنش در منطقه به کار ببریم.

در عین حال برخی منابع خبری مدعی شده‌اند که بایدن قصد دارد رابرت مالی را به عنوان نماینده ویژه دولت در امور ایران منصوب کند. مالی از مقام‌های دولت سابق آمریکاست که در مذاکرات هسته‌ای با ایران نقش داشته است و گفته می‌شود که او چهره‌ای منعطف با ایران به شمار می‌آید.

چه وضعیتی در انتظار بازارهای ایران است؟

با این وجود بازارهای مالی ایران که در هفته منتهی به تحلیف جو بایدن، ریزشی بوده‌اند در پایان هفته ریزش را متوقف کردند و بهای طلا و دلار اندکی صعودی شد. در عین اینکه شاخص بازار سرمایه هم روند صعودی در پیش گرفت.

اینکه بازارهای ایران در ادامه چه واکنشی به تحولات سیاسی در کاخ سفید نشان می‌دهند، موضوعی است که به عقیده کارشناسان چندان قابل پیش‌بینی نیست. آنها می‌گویند که بازارهای ایران تا روشن شدن وضعیت بازگشت امریکا به برجام فعلا در سردرگمی به سر می‌برند و شوک قیمت را تجربه نخواهند کرد.

هرچند که برخی از کارشناسان اعتقاد دارند که به نظر نمی‌رسد امریکا ساده به برجام برگردد اما در مقابل عده‌ای از کارشناسان معتقدند که بایدن در گام اول به سرعت برخی تحریم‌ها را لغو می‌کند تا فضای مذاکره با ایران را ایجاد کند. در هر صورت به نظر می‌رسد که فعلا برای قضاوت شرایط پیش روی اقتصاد ایران کمی زود است.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار