پزشکیان: هیچکس بر دیگری برتر نیست و برتری به تقواست باند قاچاق سوخت در نیروگاه شهید رجایی منهدم شد وزیر آموزش و پرورش: تدابیری برای حل مشکلات آموزش و پرورش خوزستان در نظر گرفته شده است ظریف، عبدالعلی‌زاده و شریف زادگان عضو شورای‌عالی آمایش سرزمین شدند «حسین ذوالفقاری» دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر شد سخنگوی شورای نگهبان: انتخابات شورا‌ها درصورت عدم اصلاح قانون توسط مجلس سال آینده برگزار می‌شود موافقت نماینده ولی‌فقیه با مطالبات مولوی حسین‌زهی تست موفق آمیز جدیدترین تسلیحات و موشک‌ها در رزمایش ارتش رزمایش امنیتی تهاجمی و متحرک نزاجا پایان یافت دبیر ستاد امر به معروف: سند جامع «امر به معروف» در انتظار تصویب مجمع تشخیص مصلحت است سرلشکر باقری: ایران در رزمایش بین المللی دریایی پاکستان شرکت خواهد کرد پزشکیان: وزیر نیرو گفت اگر دو ساعت خاموشی بدهیم، مشکل حل می‌شود، اما محاسبه درست نبود انهدام شبکه تکفیری ـ سلفی در سرپل‌ذهاب سرلشکر باقری: ایران و‌ پاکستان برای تبدیل مرز‌ها به کانون دوستی تلاش می‌کنند سرپرست فرمانداری کرج منصوب شد

افروغ : منظور رهبر انقلاب از مفهوم بازدارندگی، تقویت بنیه های دفاعی و امنیتی است

یک کارشناس سیاسی گفت: منظور مقام معظم رهبری از مفهوم بازدارندگی، تقویت بنیه های دفاعی و امنیتی است که باید بدون اتکا بر اقتصاد نفتی به رونق تولید ملی دست یابیم.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۲ - ۱۰ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 March 30
کد خبر: ۷۵۴۴

به گزارش راهبرد معاصر ، عماد افروغ، کارشناس سیاسی و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در آغاز سال جدید اظهار کرد: شکست دادن دشمن یا شکست نخوردن از دشمن،‌ علاوه بر جنبه سلبی،‌ جنبه ایجابی دارد.زمانی که مقام معظم رهبری در فرمایشات شان عنوان می کنند که ما تنها به شکست دشمن نمی اندیشیم، منظور بازدارنگی بوده و در هر دو جنبه، شکست نخوردن آشکار است؛ زیرا ما قدرت بازدارندگی داریم و شکست نمی خوریم؛ بنابراین شکست نخوردن یا شکست دادن جنبه سلبی داشته اما بازدارندگی جنبه ایجابی دارد.

 

وی ادامه داد: در جنبه ایجابی یعنی دشمن حتی شکست را به ذهنش راه نمی دهد؛ چراکه این امر به دلیل آن قدرت سخت و نرمی است که در اختیارمان قرار دارد. قدرت سخت را می توان به وجوه تمدنی و ابزاری و قدرت نرم را به حضور آگاهانه مردم در صحنه ارجاع داد که اگر هر دو را با هم داشته باشیم، از قدرت بازدارنده برخوردار خواهیم بود.

 

این کارشناس سیاسی تصریح کرد: منظور مقام معظم رهبری از مفهوم بازدارندگی، تقویت بنیه های دفاعی و امنیتی است که البته ما تا کنون توفیقات خوبی بدست آورده ایم. بنظر می رسد کسی که در مسائل اقتصادی، پیشرفت های اقتصادی، اخلاق، معرفت و عدالت تردید داشته باشد که البته جای تردید هم دارد، اما در استقلال سیاسی،تمامیت ارزی، تقویت بنیه های دفاعی و امنیتی ما جای هیچ تردیدی نیست.

 

وی ادامه داد: زمانی که مقام معظم رهبری در بخشی از فرمایشات شان مطرح می کنند که ما باید به قدرت بازدارندگی بیندیشیم، منظورشان تقویت و تداوم بنیه های دفاعی و امنیتی از یک طرف و تقویت بنیان های اقتصادی از طرف دیگر است. به همین دلیل در سال رونق تولید ملی باید به این فکر باشیم.

 

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری دارای دو بخش مضمون(محتوا) و ملزومات(ظرف) است که متأسفانه توجهی به بخش ملزومات فرمایشات ایشان نمی شود. باید این ملزومات برجسته شود، یعنی ملزومات و ظرف لازم برای تقویت بنیه اقتصادی، تمرکز گرایی متکی بر اقتصاد نفتی نیست و ما باید به سمت ظرف نامتمرکز و برون رفت از اتکا به اقتصاد نفتی حرکت کنیم و اگر این ملزومات رعایت شود،‌هدف نهایی محقق خواهد شد.

 

وی بیان کرد:‌ روش متمرکز برای اداره کشور از دوران پهلوی تا کنون به ارث رسیده است و یکی ازبال های این روش متکی بر اقتصاد نفتی است. ما نمی توانیم با این روش به قدرت بازدارندگی اقتصادی سامان دهیم و باید به لحاظ اقتصادی از توان های لازم برخوردار باشیم.

 

افروغ اظهار کرد: در روستاهای کشور از توانایی و مهارت های بسیاری برخوردار هستیم که توجهی به آن نمی شود. دانش کشور باید به سمت دانش مهارتی و عملی سوق یابد. زمانی که به ملزومات توجه نمی شود، دانشگاه های کشور به سمت دانش نظری و استخدام نیرو به سمت مدرک سوق می یابند.

 

وی ادامه داد: از سویی قصد داریم توان اقتصادی و رونق تولید را افزایش دهیم و از طرفی به ظرف و ملزومات توجهی نداریم یعنی حرف و عمل مان یکی نیست. با این روند به رونق تولید دست نخواهیم یافت.

 

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به گلایه مقام معظم رهبری از مجلس برای عدم تصویب طرح و لایحه هایی برای مقابله با خباثت های آمریکا گفت: آمریکا در هر مرحله ای با قدرت سخت و نرم در منطقه و جهان خاکریز می زند. قدرت نرم آمریکا از طریق خاکریز، تأسیس سازمان تجارت جهانی، جهانی شدن و دیگر سازمان ها برای دفاع از قدرتش است. این دشمن خبیث مکان هایی را تعبیه می کند تا کارشناسان در جلسات رسمی مطرح کنند که نمی توانند با دلار مقابله کنند.

 

وی ادامه داد: در دوره ای که نماینده مجلس بودیم در جلسات و حتی در اجلاس بین المللی عنوان کردم که باید در برابر خاکریز ها، خاکریز بزنیم، یعنی اگر آمریکا زمام سازمان تجارت جهانی را برعهده می گیرد، ما باید مبدع سازمان تجارت آسیایی شویم و یا اگر اتحادیه اروپا تشکیل می شود تا یورو را رقم بزنند ما هم باید اتحادیه آسیایی را تشکیل دهیم. ما باید انواع خاکریز اقتصادی و سیاسی را در منطقه، کشورهای آسیایی و جهانی تعبیه کنیم و در برابر خاکریزهای دشمن مقابله کنیم. در مجمع بین المجالس آسیایی این پیشنهادات تصویب شد، اما متأسفانه پیگیری هایی را شاهد نبودیم.

 

افروغ ضمن گلایه از مجلس ادامه داد: مجلس تفکر نرم ندارد و باید به چنین مسائلی بیندیشد. مجلس ما تراز جمهوری اسلامی و تراز انقلاب اسلامی نیست و حتی توان رصد کردن بسیاری از چالش های جهانی را ندارد. محلس ما نمی تواند در برابر چالش های موجود خاکریز بزند.

 

وی یادآور شد: مجلس بالاترین کاری که انجام می دهد این بوده که در منازعات ظاهری چپ و راست دخالت کند درحالی که این باطن این منازعات یکی است و به ظاهر و بر سر دعوای قدرت برای رسیدن به ثروت، تحکیم ثروت و رسیدن به تحکیم جایگاه سیاسی است.

 

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، انقلاب اسلامی را ‌مظلوم ترین پدیده عنوان کرد و گفت: تفسیرها و برخوردهای سطحی با این مقوله بزرگ بشری یعنی انقلاب اسلامی انجام می شود. اگر انقلاب اسلامی را به خوبی درک می کردیم، دشمنان داخلی و خارجی را می شناختیم و براساس شناخت مان با آن ها مقابله می کردیم.

 

وی خاطرنشان کرد: مجلس باید پاسخگو باشد که در طول دوره های مختلف مبدع چند خاکریز در برابر دشمنان بوده است. چند بیانیه را پیگیری کرده اند. متأسفانه بیانیه های صادر شده پیگیری نمی شود. باید این موضوع را بررسی کنیم که مجلس در چه ترازی از جمهوری اسلامی قرار دارد و تا چه اندازه با ایده آل فاصله داریم.

ارسال نظر