گزارش غریب‌آبادی به آژانس اتمی درباره دلایل تصویب قانون اقدام راهبردی-راهبرد معاصر
الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان ۱۹۰۵ نظامی سوری از عراق به کشورشان تحویل داده شدند

گزارش غریب‌آبادی به آژانس اتمی درباره دلایل تصویب قانون اقدام راهبردی

نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی زمینه‌ها و دلایل تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها را به اطلاع آژانس و کشورهای عضو رساند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۰ - ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ - 2021 January 31
کد خبر: ۷۵۹۳۵

به گزارش راهبرد معاصر «کاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین و همچنین نماینده دائم ایران در آژانس در گزارشی توجیهی زمینه‌ها و دلایل تصویب «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» را به اطلاع آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و کشورهای عضو رساند.

این گزارش به عنوان سند آژانس نیز ثبت شد.

در بخشی از این گزارش به خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از برجام در ۸ می ۲۰۱۸ و اعمال مجدد تحریم‌های لغو شده تحت برجام، اعمال تحریم‌های جدید به بهانه‌های مختلف و تغییر عناوین آنها، اعمال فشار بر سایر کشورها و شرکت‌های خصوصی برای پیروی از سیاست شکست خورده به اصطلاح فشار حداکثری اشاره شده است.
عدم اتخاذ اقدامات مناسب از سوی اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی برای تضمین عملی منافع ایران تحت برجام و مقابله موثر با تحریم‌های آمریکا و جبران آنها از نظر اثرات رفع تحریم، علیرغم بیش از یک سال صبر راهبردی ایران در عمل به تعهدات خود و تایید پایبندی ایران در ۱۵ گزارش پیاپی مدیرکل آژانس از دیگر مواردی است که در این گزارش به آن اشاره شده است.

*وخیم‌تر شدن شرایط برجام در اثر عدم اجرای تعهدات طرف‌های اروپایی
این گزارش همچنین به وخیم‌تر شدن شرایط برجام در اثر عدم اجرای تعهدات طرف های اروپایی از جمله در زمینه‌های مالی، بانکی، بیمه، تجارت، انرژی، سرمایه گذاری و ... و عدم بهره مندی عملی ایران از توافق هسته‌ای اشاره کرده است. 
در این گزارش به بر هم خوردن توازن بین تعهدات مندرج در برجام و تعادل بین داده‌ها و ستانده‌ها و فراهم شدن زمینه حقوقی توقف جزیی یا کلی تعهدات ایران تحت بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام نیز پرداخته شده است.
اتخاذ سیاستی مرکب از زیاده خواهی، بی اقدامی در برابر تعهدات خود، خرابکاری (هسته‌ای) و ترور (شهید فخری زاده، دانشمند برجسته دفاعی و هسته‌ای) و یا حمایت از چنین سیاستی از طریق سکوت در برابر اقدامات مخرب، علیرغم اقدام ایران در چارچوب برجام و تداوم همکاری کامل و شفاف با آژانس نیز از دیگر مواردی است که در این گزارش به آن اشاره شده است.

غریب آبادی همچنین عنوان کرد: در این گزارش همچنین آمده است که تصویب قانون اقدام راهبردی، در واقع یک واکنش راهبردی و کالیبره شده نسبت به اقداماتی است که دولت ترامپ طی چند سال گذشته و در سایه بی اقدامی برخی طرف‌های برجامی علیه ملت ایران اتخاذ کرد، با این هدف که فرصت دیگری را برای نجات برجام از طریق لغو تحریم‌ها فراهم کند تا تعادل از دست رفته در برجام نیز بازگردد.

* تمامی اقدامات جبرانی ایران، تحت نظارت و راستی آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام می‌شود

این گزارش همچنین تصریح می‌کند که تمامی اقدامات جبرانی ایران، تحت نظارت و راستی آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام می‌شود و در صورت اجرای تعهدات طرف‌های دیگر و رفع کامل تحریم‌های ضد ایرانی، قابل بازگشت است.

به گزارش فارس، غریب آبادی نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اخیرا در توئیتی همکاری و حسن نیت را یک خیابان دو طرف خواند نه بولواری یک طرفه و با اشاره به مصوبه اخیر مجلس گفت: امیدواریم فرصت‌ها از دست نروند، چرا که همکاری فوق‌العاده کنونی با آژانس به همکاری عادی باز می‌گردد. 

به گزارش فارس، براساس ماده یک «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران» در راستای تأمین شروط ۹گانه مقام معظم رهبری در خصوص توافق هسته‌ای، سازمان انرژی اتمی ایران مؤظف شد بلافاصله پس از تصویب این قانون، جهت مصارف صلح‌آمیز نسبت به تولید اورانیوم با غنای ۲۰ درصد اقدام و سالانه به میزان حداقل ۱۲۰ کیلوگرم آن را در داخل کشور ذخیره کند. همچنین سازمان مذکور مؤظف شد نیاز کشور برای مصارف صلح‌آمیز اورانیوم با غنای بالای ۲۰ درصد را به طور کامل و بدون تأخیر تأمین کند. در ماده ۲ این قانون آمده است در اجرای بند (۳) قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام مصوب ۱۳۹۴.۷.۲۱ و در جهت تحقق ظرفیت ۱۹۰ هزار سو غنی‌سازی، سازمان انرژی اتمی ایران، مکلف است بلافاصله پس از تصویب این قانون، ظرفیت غنی‌سازی و تولید اورانیوم غنی‌سازی شده با سطح غنای متناسب هر یک از مصارف صلح‌آمیز کشور را، به میزان ماهانه حداقل ۵۰۰ کیلوگرم افزایش دهد و نسبت به نگهداری و انباشت مواد غنی شده در کشور اقدام کند.

در همین راستا سازمان انرژی اتمی ۱۵ دی ماه غنی سازی ۲۰ درصد را مجددا در تأسیسات غنی سازی فردو از سر گرفت. سخنگوی سازمان انرژی اتمی بعد از آغاز غنی سازی در اظهاراتی با بیان اینکه مصوبه مجلس برای تولید ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصد برای ما به راحتی قابل تحقق است، گفت: شاید زودتر از هشت ماه بتوانیم به این میزان برسیم.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر