عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید

پیش‌نویس قرارداد تجارت آزاد ایران و پاکستان اردیبهشت نهایی می‌شود

پاکستان و ایران احتمالا پیش‌نویس قرارداد تجارت آزاد را طی مذاکراتی دو روزه در ۲۲ و ۲۳ آوریل(دوم و سوم اردیبهشت) در اسلام‌آباد نهایی می کنند .
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۳ - ۱۵ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 April 04
کد خبر: ۷۷۶۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ به نقل از اینترنشنال نیوز، پاکستان و ایران احتمالا پیش‌نویس قرارداد تجارت آزاد را طی مذاکراتی دو روزه در 22 و 23 آوریل در اسلام‌آباد نهایی می کنند .

 

تیم های فنی از هر دو کشور مذاکراتی حساس برگزار می‌کنند و به احتمال زیاد پیش‌نویس این قرارداد تایید می شود .

 

به گفته یک مقام ارشد وزارت بازرگانی پاکستان، هر دو طرف سخت بر روی پیش‌نویس قرارداد تجارت آزاد کار کرده اند و حالا تمایل دارند چراغ سبزی به معاملات آزاد تجاری نشان دهند .

 

در حال حاضر تجارت بین این دو کشور همسایه تحت قرارداد تجارت ترجیحی بر قرار است. این قرارداد در 2006 امضا و در 2007 اجرائی شد. در سال مالی 9_2008 تجارت بین دو کشور به 1.32 میلیارد دلار افزایش یافت ولی پس از تحریم های آمریکا و سازمان ملل، معاملات بین ایران و پاکستان کاهش یافت و حالا به تقریبا 318 میلیون دلار رسیده است. از این مقدار 280 میلیون دلار مربوط به واردات از ایران می شود و فقط 35 میلیون دلار به صادرات اختصاص دارد .

 

صادرات پاکستان در 2018 از 350 میلیون دلار به 35 میلیون دلار کاهش یافت. وضع دوباره تحریم های سخت دولت ترامپ دلیل اصلی تجارت پایین بین این دو کشور است. قرارداد تجارت ترجیحی دیگر کاربردی نیست ولی واردات از این ایران روی حدود 280 میلیون دلار مانده است .

 

« در حالی که ایران همسایه هم مرز با پاکستان است، با وجود تحریم‌های آمریکا 18 میلیارد دلار تجارت با هند دارد. جای تأسف است که پاکستان نتوانسته تجارت با ایران را در سطحی منطقی حفظ کند. بیشتر تجارت بین هند و ایران بر اساس سیستم پایاپای صورت می‌گیرد که این مدل در مورد پاکستان صدق نمی کند ».

 

از آنجایی که تجارت دو جانبه بین پاکستان و ایران مدنظر است، تهران با بالا بردن عوارض یکجانبه بر محصولات پاکستان ، قرارداد تجارت ترجیحی را زیر پا گذاشت و باعث کاهش صادرات پاکستان به پایین ترین حد 318 میلیون دلار در 16_2015 نسبت به 1.32 میلیارد دلار 9_2008 شد .

 

بانکهای پاکستان هنوز نتوانسته اند با بانک‌های ایران معامله کنند . نبود کانال های بانکی بزرگ‌ترین مانع گسترش تجارت بین دو کشور است .

ارسال نظر
آخرین اخبار