نبیه بری: آمریکا باید رژیم صهیونیستی را وادار به توقف حملات خود به لبنان کند واکنش روسیه به توافق ایران و آژانس: دلگرم کننده است! ایروانی: ایران به حمایت از مردم سوریه ادامه خواهد داد درخواست رهبر حزب فرانسه برای استعفای مکرون رهبر انصارالله یمن: تهدیدات اسرائیل تمام امت اسلامی را هدف قرار داده است گفتگوی تلفنی عراقچی و وزیر خارجه عربستان تهدید آمریکا به قطع بودجه آژانس در صورت تصویب قطعنامه پیشنهادی ایران مهر تایید کمیسیون تحقیق سازمان ملل بر نسل‌کشی اسرائیل در غزه افشاگری رسانه آمریکایی: ترامپ در خفا از نتانیاهو عصبانی است پاشینیان: همکاری ارمنستان و ایران به سطح جدیدی رسیده است اسلامی: اعتماد میان ایران و آژانس باید بازسازی شود تلاش ترامپ برای برکناری اولین زن سیاه‌پوست فدرال رزرو جولانی: موضوع عادی‌سازی روابط با اسرائیل مطرح نیست رایزنی فیدان با بن فرحان و عبدالعاطی درباره تحولات غزه الجزیره: اعضا غیر دائم شورای امنیت خواستار آتش بس دائم در غزه هستند

اروپا نباید برای تأمین امنیت خود بیش از اندازه به آمریکا وابسته باشد

رئیس‌جمهور فرانسه از کشورهای اروپایی خواست از وابستگی بیش از حد به آمریکا برای تأمین امنیت خود اجتناب کنند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۴ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 February 19
کد خبر: ۷۸۱۴۵

به گزارش راهبرد معاصر «امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه از کشورهای اروپایی خواست مسئولیت بیشتری برای تأمین امنیت خود به عهده گرفته و از وابستگی به آمریکا در داخل ائتلاف ناتو خودداری کنند.

ماکرون که عصر چهارشنبه در کنفرانس امنیتی مونیخ سخنرانی می‌کرد گفت: «طی چند دهه گذشته، آمریکا در داخل ناتو، تماماْ روی اروپا، دفاع از اروپا و مناطق همجوار ما متمرکز بود. فکر می‌کنم وقت آن است که ما مسئولیت بیشتری برای محافظت از خودمان به عهده بگیریم.»

او در ادامه تصریح کرد: «اروپا، اتحادیه اروپا و اعضای کلیدی آن باید در خصوص امنیت خودشان بخشی از راه‌حل‌ها باشند.اگر ما در داخل ناتو، وابستگی زیادی به آمریکا داشته باشیم ممکن است خودمان را در وضعیتی قرار دهیم که در مرزهایمان امنیت بیشتری نداشته باشیم.»

رئیس‌جمهور فرانسه گفت: «بنابراین، من معتقدم که ما باید شرکای مطمئنی باشیم. من به ناتو اعتقاد دارم و می‌دانم که ناتو به تحرکات سیاسی جدید و روشن‌سازی راهبردهایش نیاز دارد.اما معتقدم بهترین نحوه مشارکت اروپا  در داخل ناتو این است که مسئولیت بیشتری برای امنیت خودش به عهده بگیرد و بیشتر عهده‌دار خودمختاری راهبردی خود باشد.»

امانوئل ماکرون یکی از سران کشورهای غربی است که طی سال‌ها گذشته ضمن هشدار درباره به پایان رسیدن هژمونی غرب درباره اتکای بیش از اندازه به آمریکا هشدار داده است.

به عنوان مثال، او شهریورماه سال گذشته در جمع رهبران گروه ۷ در شهر«بیاریتز» در جنوب فرانسه گفت: «ما شاهد پایان هژمونی غرب بر جهان هستیم. ما از قرن هجدهم به نظامی مبتنی بر هژمونی غربی عادت کرده‌ایم، که رهبری آن نیز بر عهده فرانسه و جنبش روشنگری بود. در قرن نوزدهم این رهبری به واسطه انقلاب صنعتی در اختیار بریتانیا قرار گرفت و در قرن بیستم هم به واسطه دو جنگ جهانی و استیلای اقتصادی ایالات متحده، رهبری به آمریکا رسید. اوضاع تغییر کرده است.»

ماکرون گفت: «غربی‌ها مرتکب اشتباهاتی شده‌اند. در جریان بحران‌ها، برخی تصمیمات غلط اتخاذ شده است. برخی از تصمیمات و اقدامات غلطی از سوی ایالات متحده اتخاذ شد... که تبعاتی داشت که تصور می‌کردیم غیرملموس است، اما باعث شد تا اوضاع شروع به تغییر کند. در نتیجه، امروز واقعیات ژئوپلتیکی تغییر کرده است. و حالا با ظهور قدرت‌های جدیدی روبرو هستیم که آن‌ها را دستکم گرفته بودیم. در وهله اول چین. علاوه بر این، روسیه که در سال‌های اخیر راهبردهای موفقتری از ما داشته است.»

رئیس جمهور فرانسه به علاوه تصریح کرد: «علاوه بر قدرت‌های اقتصادی، قدرت‌های سیاسی‌ای نیز ظهور کرده‌اند که خود را تمدن‌هایی می‌دانند که در حال تغییر و تحول نظم بین‌المللی هستند و بر اقتصاد جهانی نیز اثرگذارند... به چین، هند و روسیه بنگرید که انگیزه‌های سیاسی به مراتب قدرتمندتری از اروپایی‌ها دارند. آن‌ها با فلسلفه، منطق و تصوراتی عمل می‌کنند که ما آن‌ها را از دست داده‌ایم و این دارد ما را نیز دستخوش تحول می‌کند.»

وی در نهایت تاکید کرد که اقتصاد بازار(نظام سرمایه داری) با بحرانی بی‌سابقه روبرو شده است.

 

فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار