چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل

بلینکن: سیاست «فشار حداکثری» بر ایران بی‌نتیجه بوده است

بلینکن: سیاست «فشار حداکثری» بر ایران بی‌نتیجه بوده است وزیر خارجه آمریکا ضمن اعتراف به شکست فشار حداکثری دولت ترامپ بر ایران گفت: «ما طی سال‌های اخیر سیاست فشار حداکثری علیه ایران را اجرا کرده‌ایم، اما نه تنها بی‌نتیجه بود، بلکه بر مشکلات افزوده است».
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۴ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 February 20
کد خبر: ۷۸۱۶۸

به گزارش راهبرد معاصر،  «آنتونی بلینکن» رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا در گفت‌وگو با شبکه «بی‌بی‌سی» به بی فایده بودن و شکست سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران اعتراف کرد.

 

وزیر خارجه جدید ایالات متحده آمریکا گفت: «این سیاست نه تنها بی‌نتیجه بوده، بلکه مشکلات را بدتر کرده است؛ چراکه ایران اکنون به تولید سوخت کافی و تولید مواد شکافت‌پذیر نزدیک‌تر‎ شده است».

 

وی در پاسخ به این سوال خبرنگار بی‌بی‌سی که آیا پس گرفتن ادعای آمریکا درباره احیای همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران یک نوع عقب‌نشینی در برابر این کشور نیست، گفت: «ما طی چهار سال اخیر با اجرای سیاستی موسوم به فشار حداکثری روبرو بودیم که نه تنها نتیجه نداد، بلکه بر مشکلات افزوده است».

 

بلینکن با بیان اینکه «آمریکا و اروپا در مورد ایران مواضع همسو دارند»، افزود: «واشنگتن با سایر کشورها همکاری خواهد کرد تا مانع نفوذ منطقه‌ای ایران شود و جلوی برنامه موشک‌های بالستیک این کشور را بگیرد».

 

وی با تأکید بر دریافت دعوتنامه اتحادیه اروپا برای شرکت در نشست غیر رسمی کمیسیون برجام گفت: «قرار است سه کشور اروپایی به همراه روسیه و چین و همچنین ایران در آن حضور داشته باشند و ما هم قصد داریم در آن حضور داشته باشیم».

 

رئیس دستگاه دیپلماسی ایالات متحده آمریکا اظهار داشت: «اگر چنین نشستی صورت بگیرد، این نخستین اقدام برای حل این موضوع از راه دیپلماتیک خواهد بود».

 

از سوی دیگر، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید در گفت‌وگو با شبکه خبری «سی‌ان‌ان» با اشاره به تصمیم آمریکا برای پذیرفتن دعوت اروپا برای شرکت در نشستی با کشورهای عضو برجام گفت: «ما در مرحله ابتدایی قرار داریم و کارهای زیادی وجود دارد که باید انجام شود».

 

مشاور امنیت ملی کاخ سفید اظهار داشت: «بایدن از ما خواست تا با درخواست اروپا برای آغاز مذاکره با ایران موافقت کنیم».

 

سالیوان در ادامه تصریح کرد: «ما معتقدیم که دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک با ایران ممکن است و اولین اقدام مهم برای تحقق این امر، نشستن به پای میز مذاکره است».

 

مقامات دولت جدید آمریکا طی روزهای اخیر بارها اعلام کرده‌اند که قبل از بازگشت آمریکا به برجام، ایران باید به تعهدات هسته‌ای خود ذیل برجام بازگردد.

 

در مقابل، ایران تأکید کرده است که آمریکا به‌عنوان کشوری که از برجام خارج شده و اقدام به وضع تحریم‌های شدید علیه ایران کرده است، باید علاوه بر بازگشت به برجام اقدام به رفع تحریم‌های خود علیه ایران کند تا پس از آن ایران نیز اجرای تعهدات هسته‌ای خود مطابق برجام را از سر گیرد./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار