به گزارش راهبرد معاصر محمود واعظی شامگاه پنجشنبه در آئین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان اصفهان با اشاره به جایگاه فعالان اقتصادی اصفهان در کشور اظهار داشت: صنایع این استان نه تنها در کشور بلکه در سطح جهانی نیز بنام هستند.
وی با بیان اینکه طرحهای اقتصادی و اشتغال زایی در استان اصفهان زحمات زیادی دارد، ابراز داشت: اصفهان دارای ظرفیتهایی زیادی است و از این رو توقع ما از این استان در زمینه تربیت نیروی متخصص زیاد است.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه در بحران شیوع کرونا عمده ترین برنامه ما حفظ اشتغال بوده است، اضافه کرد: استان اصفهان در این زمینه شرایط بهتری را نسبت به دیگر استانها دارد و این استان میتواند الگویی برای همه استانهای کشور و حتی تهران باشد.
وی با بیان اینکه در شرایط بسیار سخت و در مدت زمان ۲۸ ماه نرخ اشتغال و بیکاری استان اصفهان از ۱۴.۷ درصد به ۱۰.۴ رسیده است، اضافه کرد: همه شرکتها و بنگاهها در حال رشد و فعالیت هستند و از این رو اکنون وضعیت خوبی را شاهد هستیم.
لزوم استفاده از ایدههای جوانان
واعظی با اشاره به ضرورت استفاده از ایدههای جوانان در بخشهای اقتصادی ابراز داشت: اصفهان دارای بیشترین شرکت دانش بنیان در کشور است و باید از این ظرفیت در زمینه صنعت، توسعه و اشتغال زایی بهره برداری لازم را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه امروز تعداد شرکتهای دانش بنیان در کشور به پنج هزار و ۷۰۰ شرکت رسیده است، تصریح کرد: در این زمینه اتاق بازرگانی اصفهان باید ورود جدی تری داشته باشد.
رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه در زمینه تصمیم گیریها در دولت نگاه بلند مدت داریم، گفت: ما اعتقاد به سیاستگذاری دستوری نداریم اما همه توان خود را به کار میگیریم تا مصوبات را با حداقل خطا و اشتباه داشته باشیم.
طی سه سال گذشته در جنگ تمام عیار اقتصادی بودیم
وی با بیان اینکه با انتخاب ترامپ طی چهار سال گذشته و رفتارهای دیوانه وار وی فشارهای زیادی به کشور تحمیل شد، اضافه کرد: طی سه سال گذشته ما در جنگ تمام عیار اقتصادی بودیم و در این شرایط صادرکنندگان مجبور بودند ارز حاصل از صادرات را به کشور وارد کنند تا بتوانیم کالاهای اساسی را برای مردم تهیه کنیم.
واعظی با بیان اینکه در دوران جنگ تحمیلی روزانه دو میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت از کشور خارج میشد و امروز این میزان به کمتر از ۱۰۰ هزار بشکه رسیده است، ابراز داشت: حتی امکان جابجا کردن پول فروش نفت را هم نداشتیم و در این زمینه از واسطههای خارجی استفاده کردیم.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت دلار تا ۲۷ هزار تومان به دلیل اداره اقتصاد کشور بوده است، افزود: از نظر اقتصادی ارز ایران ۲۵ تا ۲۷ هزار تومان نیست و ما برای از بین بردن فشار دشمنان و حل مسائل این کار را انجام دادیم.
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه خود آمریکاییها عنوان میکنند فشار حداکثری علیه ایران شکسته خورده است، اظهار داشت: از رهبری بابت هدایتهایشان، از مردم بابت مقاومتشان و از تولیدکنندگان و صادرکنندگان بابت تولید و صادرات آنها تشکر و قدردانی میکنیم.
وی با بیان اینکه اخیراً شاهد بهبود شرایط صادرات نفت علی رغم وجود تحریمها هستیم، ادامه داد: باید توجه داشت کشور زمانی که نیاز به ارز دارد یا باید از کشور خارجی استقراض کند و یا از صادرکنندگان یا تولیدکنندگان که انتخاب ما شما بودید، ارز بگیرد.
صادرکنندگان در سطح جهان با مشکل ویزا مواجه هستند
واعظی در ادامه با بیان اینکه صادرکنندگان ایران هم همچون صادرکنندگان دیگر کشورها به دلیل شیوع کرونا به مشکل ویزا مواجه هستند، افزود: برای حل این مشکل جلسات مشترکی را با وزارت امور خارجه داشتهایم تا بتوانیم به زودی راهکار تأثیرگذاری را پیدا کنیم.
وی با اشاره به لزوم واگذاری برخی اختیارات به مسئولان استانی تصریح کرد: در این زمینه با این اقدام میتوان مدیریت بهتری را شاهد بود و از دغدغه مسئولان در سطح ملی نیز کم کرد.