الکاظمی: آسیب به امنیت سوریه آسیب به منافع عراق است-راهبرد معاصر
پوتین پیروزی ترامپ در انتخابات را تبریک گفت وزیر دفاع آمریکا خطاب به ارتش: انتقال قدرت به دولت ترامپ آرام انجام می‌شود تعداد شهدای لبنان به ۳۱۰۲ نفر رسید نتانیاهو سفیر جدیدی در واشنگتن تعیین می‌کند پیروزی ترامپ بر دارایی ۱۰ ثروتمند بزرگ جهان افزود لیبرمن: ایران برکناری گالانت را جشن گرفته است واکنش رهبر انصارالله به ادعای ترامپ: او دولت‌های عربی را گاو شیرده می‌بیند اوباما: به ترامپ و معاونش تبریک می‌گویم / بدیهی است که نتیجه حاصل شده، آن چیزی نیست که ما خواهانش بودیم تایمز اسرائیل: پدر داماد لبنانی ترامپ، مأمور مذاکره برای توافق آتش بس لبنان می‌شود؟ واکنش وزارت خارجه ایران به انتخاب ترامپ؛ ما از گذشته تجربیات تلخی زیادی داریم پیام شی به ترامپ: رویارویی، به آمریکا و چین ضربه می‌زند عموی شهید سید حسن نصرالله هم به شهادت رسید وزیر دارایی آلمان برکنار شد | دولت ائتلافی شولتس ازهم فروپاشید اولین نطق هریس پس از ناکامی در انتخابات: شکست را می‌پذیرم واکنش دولت ونزوئلا بعد از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

الکاظمی: آسیب به امنیت سوریه آسیب به منافع عراق است

نخست‌وزیر عراق در گفت‌وگویی تفصیلی با یک روزنامه سعودی به تبیین مواضع دولتش در خصوص تحولات و تنش‌های منطقه و مسائل داخلی کشورش پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۹ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 01
کد خبر: ۷۹۲۹۷

به گزارش راهبرد معاصر «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق در گفت‌وگویی تفصیلی با روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» چاپ لندن درباره تلاش‌های دولتش برای برقراری ثبات در عراق، بازیابی جایگاه آن در منطقه، دور ماندن از منازعه آمریکا با ایران، سفر قریب‌الوقوع رهبر کاتولیک‌های جهان به عراق، حملات راکتی علیه منطقه سبز، انتخابات و تحولات سوریه اظهار‌نظر کرد.

عراق آماده میزبانی از پاپ است؛ هیچ مشکل امنیتی وجود ندارد

وی در پاسخ به این سوال که سفر پاپ فرانسیس اول به عراق را چگونه ارزیابی می‌کند گفت: این سفر نمادین و مهم برای همه طیف‌های ملت عراق، بیانگر حمایت و درک جناب پاپ از رویکرد مشارکت ملی، پیوندهای شهروندی همه عراقی‌ها صرف‌نظر از گرایش‌های دینی و مذهبی آنها است. این سفر به معنای عمیق‌ترین تحرک پاپ برای نشان دادن جایگاه تاریخ، تمدن و فرهنگ عراق به عنوان کشوری که مهد ادیان آسمانی و و ارزش‌های معرفتی و فرهنگی بوده، است.

وی در پاسخ به سوالی درباره پیام دیدار پاپ با آیت‌الله سید علی السیستانی، مرجعیت عالی شیعیان در عراق و نیز اینکه آیا در این دیدار، سندی امضا خواهد شد، گفت که همزیستی میان طیف‌های مختلف عراق نیازی به بازسازی ندارد و انجام این سفر خود تاکیدی بر این امر است که تجربه همزیستی مسیحیان با مسلمانان و سایر ادیان و مذاهب، با وجود آنکه گاه وارد مسیرهای منفی شده که متاسفانه بر همه تاثیر گذاشته،یک واقعیت تاریخی و زنده است.  این سفر برای تعمیم موارد مثبت این همزیستی است.

الکاظمی درباره امضا سند در دیدار پاپ و آیت‌الله سیستانی نیز گفت که پیشتر، یک مقام مسئول در دفتر مرجعیت عالیقدر گفته بود که سفارت واتیکان در بغداد هیچ اشاره‌ای به این امر نکرده و هماهنگی‌هایی در این زمینه صورت نگرفته است.

نخست‌وزیر عراق در ادامه اطمینان داد که سفر پاپ فرانسیس اول به عراق با هیچ مشکل امنیتی مواجه نیست و دولت و سرویس‌های امنیتی تدابیر و اقدامات لازم را تامین امنیت این سفر اتخاذ کرده‌اند. ضمن اینکه جناب پاپ از حمایت همه عراقی‌ها برخوردار است و آنها  قدردان اقدام انسانی عالی پاپ  هستند و بر اساس گزارش‌های موجود قرار است استقبالی در خور از پاپ انجام دهند. 

تلاش برای دور نگه داشتن عراق از منازعه آمریکا و ایران

خبرنگار الشرق الاوسط در ادامه پرسید: گفته می‌شود که شما در دور نگه داشتن عراق از درگیری نظامی ایرانی - آمریکایی در دوره ترامپ موفق عمل کرده‌اید. می‌توانید جزئیات بیشتری در اختیار ما بگذارید؟

الکاظمی گفت: در این زمینه و سایر زمینه‌ها من تنها به وظیفه خود و مسئولیتم در قبال حمایت از عراق و عراقی‌ها عمل کرده‌ام. بارها به صورت قاطعانه و دقیق تاکید کرده‌ام که مخالف تبدیل شدن عراق به میدان درگیری‌های نیابتی دیگران یا تبدیل شدن عراق به مکانی برای تجاوز به دیگران هستم و این سیاست ثابت عراق است که ما بر آن تاکید داریم و عملا در تمامی رویکردهایمان بر اساس همین سیاست عمل کرده‌ایم.

وی افزود: در عین حال از روابط مثبت و متوازن خود با همه طرف‌ها برای کاهش تنش و التهاب در منطقه استفاده کردیم . تصمیم‌گیری در عراق تنها بر عهده خود عراقی‌ها است و کشورهای منطقه و جهان نیز جایگاه و موقعیت عراق و تمایل ملت عراق به عدم دخالت در امور داخلیشان را درک می‌کنند.

نخست‌وزیر عراق تصریح کرد: ما به همه گفتیم که عراق میدان بازی دیگران نیست. عراق قدرتمند و منسجم می‌تواند به عاملی مثبت برای برقراری امنیت، صلح و همکاری‌ها در منطقه و جهان تبدیل شود. علاوه بر این، تلاش برای تضعیف عراق و جایگاه آن و کنار زدنش از معادلات بین‌المللی و منطقه‌ای، پیامدهای وخیمی برای همه داشته است.

وی با اشاره به اینکه ثبات عراق یکی از ضرورت‌های منطقه و جهان است و برای تاکید بر این بسیار تلاش کرده، افزود که جهانیان به داعش به عنوان یک خطر آشکار بینی‌المللی می‌نگریستند اما عراقی‌ها در زمین خود با این خطر مواجه شدند و با کمک برادران، همسایگان و دوستانشان بر آن پیروز شدند. سرویس‌های اطلاعاتی و نیروهای مسلح ما با همه تشکیلات آن ، اخیرا توانستند تحرکات داعش و بقایای آنها و مخفی‌گاه‌های آنها را رصد شناسایی کنند و آنها را تحت محاصره قرار دهند. 

هیچ کشوری حق ندارد با هزینه امنیت عراق، پیامی به دیگران برساند

الکاظمی در پاسخ به سوالی در خصوص حملات راکتی به منطقه سبز بغداد و سایر مکان‌های حضور نیروهای آمریکایی و ارتباط آن با ترور سپهبد شهید «قاسم سلیمانی» فرمانده نیرو قدس سپاه انقلاب اسلامی گفت: از نظر ما، بهترین راه برای برگرداندن امور به روال طبیعی در سطح منطقه، مشاوره دیپلماتیک و رسیدن به میز مذاکرات برای ایجاد راهکارهای متوازن و تامین کننده منافع تمامی طرف‌ها است.استفاده از منطق زور یا اشاره به مسیری دیگری، دیر یا زود محکوم به شکست است و به نفع هیچ کس نیست. بلکه حتی با منافع ملت‌های منطقه در تضاد است و بر تنش‌ها خواهد افزود. 

نخست‌وزیر عراق تصریح کرد: سرویس‌های امنیتی ما،  قانون شکنانی را که می خواهند با حملات موشکی، اینجا و آنجا، برگه‌ها را برهم بزنند، تحت پیگرد قرار می دهند و افراد دستگیر شده نیز محاکمه خواهند شد. تنها مسیر فراروی ما مسیر  حکومت عراق و احترام به قوانین، توافق‌نامه‌ها و تصمیمات آن است. تصمیم گیری درباره صلح و جنگ فقط و فقط با حکومت عراق است نه اشخاص و گروه‌ها. 

وی تاکید کرد: استفاده از  اراضی عراق برای رساندن پیام‌های سیاسی، آن هم در چارچوب دیپلماتیک و شیوه‌های سیاسی میسر است و این مسئولیتی است که ما امروز در قبال ملت خود و تلاش برای تثبیت آرامش در منطقه داریم. لذا اجازه ارسال پیام‌های موشکی یا تروریستی را نخواهیم داد و هیچ کشوری حق ندارد با هزینه امنیت و ثبات ملت عراق به دیگران پیامی برساند. دولت، ملت و گروه‌های سیاسی عراق هرگونه دخالت در امور داخلی کشورشان را رد می‌کنند.

حضور نیروهای خارجی در کشور ما به عراق و دولتش مربوط است 

مصطفی الکاظمی در خصوص روابط بغداد و واشنگتن گفت که این روابط بر اساس توافق‌نامه‌های مورد تایید قوه مقننه این کشور است و در چارچوب منافع ملی عراق و حاکمیت ارضی  عراق ادامه دارد.در هر مناسبتی نیز تاکید شده که روابط عراق و ایالات متحده و حضور نیروهای آن یا ائتلاف بین‌المللی همواره در همین چارچوب بوده است.

وی توضیح داد: عراق در زمان جنگ با داعش به کمک بین‌المللی نیاز داشت. برای سازماندهی تدابیر پس از جنگ با داعش،  وارد گفت‌وگوی راهبردی با ایالات متحده آمریکا شدیم و این امر اساسا به آموزش، حمایت لجستیک و سایر اقدامات مشترک علیه داعش و تروریسم و پایان دادن به آن در کشور مربوط می‌شود.

الکاظمی تصریح کرد: تصمیم‌گیری درباره حضور نیروهای خارجی صرف‌نظر از هویت آنها، به عراق و دولتش مربوط است و هیچ ارتباطی با اراده و خواست هیچ طرف دیگری ندارد. در نهایت این مسأله یک مسأله حاکمیتی و ملی است.

ابراز خشنودی از توسعه روابط بغداد و ریاض

 وی در پاسخ به سوالی در خصوص بهبود روابط میان ریاض و بغداد و اینکه آیا به زودی به عربستان سعودی سفر خواهد کرد، گفت: ما بر ایجاد روابط با کشورهای عربی، همسایگانمان و همه کشورهای جهان تاکید داریم. روابط برادری و تاریخی، فرهنگ و منافع دایمی مشترک، ما و عربستان سعودی را کنار یکدیگر حفظ می‌کند.

الکاظمی با ابراز رضایت و خشنودی از توسعه روابط میان دو طرف و افزایش ملموس همکاری‌های میان دو طرف در سطح مبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری و سایر زمینه‌های حیاتی گفت: مقامات مسئول دو کشور همواره دیدارهایی با یکدیگر دارند و من نیز با برادرم ولی‌عهد، شاهزاده محمد بن سلمانی یک نشست آنلاین و موفق در خصوص شورای هماهنگی عراقی - سعودی داشتم. ما همواره با یکدیگر در ارتباطیم و هیچ مشکلی جز شرایط تحمیلی مربوط به همه‌گیری کرونا و ترتیبات مربوط به تعهدات دو طرف، برای انجام سفرهای متبادل وجود ندارد.

منظور  از «مشرق جدید»، ایجاد محوری جدید در منطقه نیست

نخست‌وزیر عراق در پاسخ به سوالی درباره احتمال ظهور یک محور شامل عراق، مصر و اردن و مشرق جدیدی که از آن سخن گفته می‌شود توضیح داد که هدف از این توسعه روابط ایجاد محور تازه‌ای در منطقه نیست، بلکه هدف ایجاد فضای مناسبی برای اقدام مشترک در راستای منافع این کشورها و مردم آنها است و تلاش بغداد برای تقویت روباط با مصر و اردن در همین راستا است.

انتخابات شفاف و عادلانه ضامن بازگشت اعتماد مردم به نهادهای دولتی است

وی انتخابات زودهنگام را یک خواسته مردمی دانست که مورد تایید مرجعیت و گروه‌های سیاسی نیز قرار دارد و گفت که برگزاری انتخابات شفاف و عادلانه وظیفه اصلی دولت کنونی و مکمل اصلی برای بازگرداندن اعتماد مردم به نهادهای دولتی کشور به شمار می‌رود.

آسیب به امنیت سوریه به منزله آسیب به امنیت عراق است

الکاظمی در پاسخ به سوالی در خصوص سوریه گفت: ما همچنان معتقدیم که خیر سوریه، خیر ماست و هرآنچه که به ضرر آن و ملتش تمام شود به ضرر ما و منافع ملت ما خواهد بود. زیرا ما معتقدیم که آنچه در سوریه روی می‌دهد، خواه ناخواه بر محیط آن و به طور مشخص عراق نیز تاثیر می‌گذارد.

نخست‌وزیر عراق ضمن استقبال از یافتن راهکاری مناسب برای بحران سوریه گفت که این مسأله یک مسأله داخلی سوریه است و مردم سوریه مستحق حمایت و همبستگی هستند.

وی با اشاره به خطر تروریسم داعش در مرزهای مشترک عراق و سوریه و تهدید امنیت هر دو کشور بر ضرورت همکاری و تقویت روابط دو طرف تاکید کرد و گفت که هر دو کشور باید تلاش خود را برای شکست تروریسم و  پاکسازی آن همسو کنند.

فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار